Sony PlayStation 4

Re: Sony Playstation 4 tech specs and others...

παλια αξεσουαρ θα παιζουν στο νεο ps4 ?
Οπως τιμονιερες , move κλπ ?

Δύσκολη ερώτηση.

Η εύκολη απάντηση είναι νομίζω το ΟΧΙ.

Εάν συζητάς για ακριβές τιμονιέρες, τότε ο Vendor μπορεί να έρθει σε συμφωνία με τη sony φαντάζομαι και να υποστηριχτεί.

Γενικά, και οι Vendors να δεις θα θέλουν να πουλήσουν το νέο αξεσουάρ. Πλην ίσως των Hi-end Μοντέλων τους που δε θα θέλουν να τα απαξιώσουν.

Το έχουν μάθει το παιχνίδι οι vendors … τόσο οι sony/ms όσο και οι κατασκευαστές περιφεριακών.

Re: Sony Playstation 4 tech specs and others...

το move θα παίζει, τα sixaxis / dualshock οχι!

Κατα 99% τιμονιέρες όπως G27 κτλ θα παίζουν μια χαρά αφού ειναι θέμα του παιχνιδιού να τις υποστηρίξει και οχι της κονσόλας.

Απάντηση: Sony PS4 tech specs and others...

Δυστυχώς δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι θα παίζουν τιμονιέρες όπως η G27 στο PS4.

Όπως και στο PS3 έτσι και στο PS4 οι game developers θα πρέπει να συμπεριλάβουν το SDK (software development kit) των hardware vendors (πχ. όπως η Logitech) για να είναι συμβατά τα χειριστήρια με το παιχνίδι. Εδώ θα χρειαστεί όμως καινούργιο (SDK) για το PS4.

Η Logitech όμως (απ' ότι ξέρω) έχει ήδη ανακοινώσει ότι σταματάει την υποστήριξή της για κονσόλες, άρα λογικά δεν θα υπάρξει Logitech PS4 SDK.

Η Fanatec δήλωσε ότι προς το παρόν δεν ετοιμάζει κάτι για τις νέες κονσόλες και αν αναλογιστούμε ότι για το PS3 χρησιμοποιούσε (δανειζόταν) αυτό της Logitech για το PS3 mode της, τότε θα έλεγα ότι και από εκεί δεν "φέγγει" κάτι...

Η Thrustmaster αν θυμάστε είχε αργήσει ιδιαίτερα και με το PS3 SDK και την T500 και παιχνίδια που είχαν βγει νωρίτερα, όπως η σειρά Shift, δεν υποστηριζόντουσαν από την T500.
Τώρα δείχνει να είναι επικεντρωμένη στο XB1, παρ' όλα αυτά όμως εδώ μοιάζει να "υπάρχει φως" αφού υπάρχει ανακοίνωση, που μοιάζει να είναι και η πρώτη επίσημη, για υποστήριξη τιμονιέρας στο PS4: η Thrustmaster T80 DriveClub Edition!

Προσωπικά θα προτιμούσα να δω πρώτα την κίνηση των hardware vendors και μετά θα προχωρούσα στην αγορά κονσόλας αφού παίζω κυρίως racing games, αποκλειστικά με τιμονιέρα.

Re: Απάντηση: Sony PS4 tech specs and others...

Δυστυχώς δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι θα παίζουν τιμονιέρες όπως η G27 στο PS4.

Προσωπικά θα προτιμούσα να δω πρώτα την κίνηση των hardware vendors και μετά θα προχωρούσα στην αγορά κονσόλας αφού παίζω κυρίως racing games, αποκλειστικά με τιμονιέρα.

Ουπς... Μη λες τέτοια ρε μάστορη ... Δηλαδή, τι, θα βγάλουμε και το GT6 και μετά θα πάμε για αλλαγή τιμονιέρας???

Και άντε η Logitech αποσύρθηκε, να συμφωνήσω. Η Fanatec δηλαδή τι θα κάνει με τις χιλάδες τιμονιέρες που έχει πουλησει και μάλιστα σε όχι και τόσο ευκαταφρόνητη τιμή? Το ίδιο ισχύει και με τη Thrustmaster ... αλλά με αυτήν δεν ασχολούμαστε;)

Re: Sony PS4 tech specs and others...

Με βάση το παρακάτω, τζάμπα ανησυχείς και με αγχώνεις και εμένα...

Και δεν πρέπει να αγχώνομαι, στην ηλικία μου...-bye-

Posted on 19/06/2013 on http://www.simdriving.net/news/all-ps3-compatible-wheels-to-work-on-ps4

Col Rodgers, Game Director on upcoming PS4 racing game DriveClub, has confirmed all current commercial racing wheels compatible with PlayStation 3 will also be fully compatible with PlayStation 4.

Απάντηση: Sony PS4 tech specs and others...

Τι να πω (για την Fanatec), μήπως περιμένουν την Thrustmaster να "βγάλει το φίδι από την τρύπα" και να καβαλήσουν στο δικό της PS4 SDK, όπως κάναν παλιότερα και με τη Logitech? Μπορεί να βγάλουν και δικό τους!

Δεν είμαι και ειδικός αλλά φαντάζομαι με ένα καινούργιο firmware που θα περάσουν στις παλιές τιμονιέρες θα προσαρμοστούν στα καινούργια παιχνίδια (νεο SDK) του PS4. Εκτός αν θέλουν να μας "αρμέξουν" περαιτέρω και πλασάρουν παραμύθι ότι αυτό θα είναι προνόμιο μόνο των καινούργιων τιμονιών.

Απάντηση: Re: Sony PS4 tech specs and others...

Με βάση το παρακάτω, τζάμπα ανησυχείς και με αγχώνεις και εμένα...

Και δεν πρέπει να αγχώνομαι, στην ηλικία μου...-bye-

Αν δεις όλη την απάντηση (εδώ) του ανθρώπου, θα δεις ότι αναφέρεται μόνο για το DriveClub.

"In a behind closed doors session with TheSixthAxis last week, Evolution’s Col Rodgers confirmed that the game will support every wheel that works with the PS4. Hopefully that also means that current PS3 wheels will also work just fine, although that’s not 100% guaranteed"

Γι' αυτό αγχώσου :grandpa::beee::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Sony PS4 tech specs and others...

Αν δεις όλη την απάντηση (εδώ) του ανθρώπου, θα δεις ότι αναφέρεται μόνο για το DriveClub.

"In a behind closed doors session with TheSixthAxis last week, Evolution’s Col Rodgers confirmed that the game will support every wheel that works with the PS4. Hopefully that also means that current PS3 wheels will also work just fine, although that’s not 100% guaranteed"

Γι' αυτό αγχώσου :grandpa::beee::flipout:

Η αλήθεια είναι ότι το φίλτρο δεν με άφηνε να δω τη σελίδα, οπότε το παραπάνω το πόσταρα με μισή καρδιά. Εγώ πάντως αν κάνουν μ@&@%!3$ και πάνε να μας αρμέξουν δεν ξαναγοράζω τιμονιέρα! Πόσο μάλλον εσύ, υποθέτω.

Εφόσον κυκλοφορήσει αυτό το αναθεματισμένο το Assetto που τόσο καιρό μας τριβιλίζεις το κεφάλι, θα καταλήξω εκεί μέχρι να πεθάνει η παρούσα τιμονιέρα...

Και μετά, βλέπουμε.

Αλλά τη λογική δεν την βλέπω. Υπήρχε τιμονιέρα η οποία δούλευε κανονικότατα στο PS3, στο PS2 ακόμα και στο PSX!!! Συγκεκριμένα η DF Pro της Logitech. Άρα γιατι να μην ακολουθήσει και το PS4???

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony PS4 tech specs and others...

Αλλά τη λογική δεν την βλέπω. Υπήρχε τιμονιέρα η οποία δούλευε κανονικότατα στο PS3, στο PS2 ακόμα και στο PSX!!! Συγκεκριμένα η DF Pro της Logitech. Άρα γιατι να μην ακολουθήσει και το PS4???

Την πούλησα πριν τη δοκιμάσω στο PS3, δούλευε η άτιμη και εκεί ε!!! Βέρυ ίντρεστινγ:chinscratch:

μερικά ενδιαφέροντα anti-features του PS4:

1. τέλος το DLNA support. Δεν θα υπάρχει πλεον η δυνατότητα για streaming μεσω DLNA
2. τέλος οι αναλογικές εξοδοι video/ηχου. Μονο ψηφιακά HDMI - optical.
3. δεν θα υποστηρίζεται αναπαραγωγη απλών audio cd's, πράγμα που δείχνει οτι το drive τoυ δεν θα ειναι λιγότερο υβριδικο όπως του PS3, δηλαδή μόνο DVD/BD.
4. τελος τα dynamic themes.
5. τελος τα third party bluetooth headsets.
6. τελος η αναπαραγωγή MP3's.

όλα αυτά βγήκαν απο το official FAQ , http://blog.us.playstation.com/2013/10/30/ps4-the-ultimate-faq-north-america/

μερικά ενδιαφέροντα anti-features του PS4:

1. τέλος το DLNA support. Δεν θα υπάρχει πλεον η δυνατότητα για streaming μεσω DLNA
2. τέλος οι αναλογικές εξοδοι video/ηχου. Μονο ψηφιακά HDMI - optical.
3. δεν θα υποστηρίζεται αναπαραγωγη απλών audio cd's, πράγμα που δείχνει οτι το drive τoυ δεν θα ειναι λιγότερο υβριδικο όπως του PS3, δηλαδή μόνο DVD/BD.
4. τελος τα dynamic themes.
5. τελος τα third party bluetooth headsets.
6. τελος η αναπαραγωγή MP3's.

1.Τρελή χαζομάρα τους
2.Μικρό το κακό
3.Επική χαζομάρα τους
4.Μικρό το κακό
5.Ψιλοχαζομάρα τους
6.Επική χαζομάρα τους

Τα 1/3/6 ειμαι σίγουρος οτι θα τα δώσουν στο μέλλον ...

φαίνεται οτι η sony τελειώνει με συνοπτικές διαδικασίες οτιδήποτε μη-original media playback απο το PS4 και θα τα δίνει μονο απο τα online service της.

Πραγματικά επική χαζομάρα να μην μπορείς να βάλεις το στικάκι σου και να ακούσεις τα mp3 ή κάποια που έχεις αντιγράψει στον δίσκο.

σε γενικές γραμμές, το epic level δεν θα φτάνει σε καμία περίπτωση αυτό το PS3 ,το οποίο όταν βγήκε ήταν ΥΠΕΡΚΟΝΣΟΛΑ! (να θυμίσω linux support, folding@home, κτλ). Προσωπικά τον ενθουσιασμό που είχα όταν πήρα το PS3 δεν νομίζω να τον έχω ποτε με άλλη κονσόλα.

φαίνεται οτι η sony τελειώνει με συνοπτικές διαδικασίες οτιδήποτε μη-original media playback απο το PS4 και θα τα δίνει μονο απο τα online service της.

Πραγματικά επική χαζομάρα να μην μπορείς να βάλεις το στικάκι σου και να ακούσεις τα mp3 ή κάποια που έχεις αντιγράψει στον δίσκο.

σε γενικές γραμμές, το epic level δεν θα φτάνει σε καμία περίπτωση αυτό το PS3 ,το οποίο όταν βγήκε ήταν ΥΠΕΡΚΟΝΣΟΛΑ! (να θυμίσω linux support, folding@home, κτλ). Προσωπικά τον ενθουσιασμό που είχα όταν πήρα το PS3 δεν νομίζω να τον έχω ποτε με άλλη κονσόλα.

H τελευταία σου πρόταση είναι όλα τα λεφτά και εκφράζει απόλυτα και μένα, πολύ σωστή κουβέντα!!!

Βέβαια βγήκε ο πρόεδρος της sony , και είπε ότι μίλησε με τους developers για CD και mp3.
ΙΜΗΟ το να παίζει δισκάκια CD μπορεί να επηρεάσει και το drive λίγο
Ας επιτρέψουν σκέτο usb mp3
Εάν δε το επιτρέψουν από τη μαμά sony τότε φοβάμαι ότι δε θα επιτρέψουν ούτε σε τρίτους developers να αναπτύξουν mp3/media Players.

Και για τα 4Κ ύποπτο μου φαίνεται ότι δε το επιτρέπουν για Media (για games ok δεν έχει και τόση δύνμαη). Πιθανά θέλουν να σπρώξουν άλλα 4K media players …

Το καλό νέο είναι η επίσημη υποστήριξη όλων των usb audio devices. Αν και εάν δε το δούμε δε θα είμαι 100% σίγουρος για το τι θα συμβαίνει. Λ.χ. αν το περιορίσουν στο 16/48 τότε δώρο άδωρο για πολλά usb dacs.

Τα παιχνίδια φυσικά παραμένουν πανάκριβα, αν και τουλάχιστο βλέπουμε να είναι 1080p.

με τετοιες τιμες στα παιχνιδια, παλι θα ρωτανε γιατι φουντωνει η πειρατεια... δε μπορει με 4-5 παιχνιδια να πληρωνεις μια ολοκληρη κονσολα!

με τετοιες τιμες στα παιχνιδια, παλι θα ρωτανε γιατι φουντωνει η πειρατεια... δε μπορει με 4-5 παιχνιδια να πληρωνεις μια ολοκληρη κονσολα!

Σκεπτόμουν να κάνω δώρο για τα Χριστούγεννα σε ένα ξάδερφο, με τρία παιδιά…
Το ξανασκέφτηκα… δεν είναι δώρο αυτό … πόσο μέσα θα τον έβαζα μετά …

ακριβως...!
Κι εγω το σκεφτομουνα , αντι ipad mini , αλλα με αυτες τις τιμες των παιχνιδιων ... αστα.
Τι να τη κανεις τη κονσολα, αμα ειναι να δωσεις αλλα τοσα για μερικα παιχνιδια στην αρχη.
Δε θα παρεις 2-3 τιτλους τουλαχιστον κι ενα δευετρο χειριστηριο ?
Παει το 700 αρι!!!