Sony PlayStation 4

Re: Sony PS4 tech specs and others...

Μουφα μάστορα, ναι.

Μια θολούρα του κερατα.

Αν δε το βάλεις και σε 3D στον προβολέα, κοντεύεις να ξεράσεις.

Μην ξαναλέμε τα ιδια και τα ιδια...ακόμα και το ps4 εχει γραφικά αρκετά πίσω από τα PC (εδώ ακόμα ζορίζονται να φτάσουν στα 1080p - ελεος).

Και μιας και το κοιτουσα μόλις τώρα:

http://www.digitallife.gr/watch-dogs-pc-mod-fixes-its-quality-30902

Με την ''ενοποιηση'' της πλατφόρμας (PC / XBOX One / PS4) και για marketing λόγους έχουν αρχίσει να την ''τρώνε'' και τα PC....

δεν ξερω για 3D ρε φιλαράκι, αλλα τουλάχιστον μεχρι τις 50" που εχω παίξει killzone 3 στο ps3, τα γραφικά ειναι καταπληκτικά και δεν νομίζω να ειμαι στραβός η να εχω στραβή άποψη γιατί συμφωνήσαν οσοι το έχουν δει.

Επισης να ξεχωρίσουμε κάτι.. ΑΛΛΟ τι ανάλυση εχει το παιχνίδι, ΑΛΛΟ ποσο καλά γραφικα εχει το παιχνίδι. Μπορώ να σου πω πολλά παιχνίδια 1080p με μούφα γραφικά και πολλά παιχνίδια 720p με καταπληκτικά γραφικά.

διαφωνώ πάντως όπως το θέτεις... δεν εχουν γραφικά αρκετά πισω απο το PC, σε ανάλυση υστερούν οι κονσόλες.

δεν ξερω για 3D ρε φιλαράκι, αλλα τουλάχιστον μεχρι τις 50" που εχω παίξει killzone 3 στο ps3, τα γραφικά ειναι καταπληκτικά και δεν νομίζω να ειμαι στραβός η να εχω στραβή άποψη γιατί συμφωνήσαν οσοι το έχουν δει.

Επισης να ξεχωρίσουμε κάτι.. ΑΛΛΟ τι ανάλυση εχει το παιχνίδι, ΑΛΛΟ ποσο καλά γραφικα εχει το παιχνίδι. Μπορώ να σου πω πολλά παιχνίδια 1080p με μούφα γραφικά και πολλά παιχνίδια 720p με καταπληκτικά γραφικά.

διαφωνώ πάντως όπως το θέτεις... δεν εχουν γραφικά αρκετά πισω απο το PC, σε ανάλυση υστερούν οι κονσόλες.

Στο τεχνικό κομμάτι , υστερούν παντού.
Η κάθε πλατφόρμα εχει την χάρη της , στις κονσόλες δεν ειναι το τεχνικό κομμάτι.
Αν εχεις μια vga των 250 , με ΑΑ+ΑF , στο ιδιο παιχνιδι η διαφορά ειναι μερα με τη νύχτα.

Για πες μου μερικούς (εκτός του ''the last of us'')....

Εσυ η απλα τρολαρεις!!!η δεν εχεις καμια γνωση με το αντικειμενο.

Αν εχεις μια vga των 250 , με ΑΑ+ΑF , στο ιδιο παιχνιδι η διαφορά ειναι μερα με τη νύχτα.
Αυτό ακριβώς.

Προφανώς όμως αν δεν έχεις δει PC, μια χαρα σου φαινεται και το PS 3.

Και η αναλυση (ειδικα από 1080 και κάτω), ναι, κανει διαφορα (εξ' ου και η ''θολούρα'' που αναφέρω).

Εσυ η απλα τρολαρεις!!!η δεν εχεις καμια γνωση με το αντικειμενο.

Υποκλίνομαι στο μεγαλείο των επιχειρημάτων σου....:p

Στο τεχνικό κομμάτι , υστερούν παντού.
Η κάθε πλατφόρμα εχει την χάρη της , στις κονσόλες δεν ειναι το τεχνικό κομμάτι.

μας εχουν βαλει στο τριπάκι οι καρτογραφικο-εταιρίες να θεωρούμε οτι καλά γραφικά = δυνατή GPU/CPU. ΟΧΙ!

καλά γραφικά = καλό gfx engine, καλά textures, καλό animation, καλά post fx κτλ.

και εκεί ειναι που οι κονσόλες υπερτερούν τουλάχιστον απο την πλειοψηφία των PC games. Τα παιχνίδια ειναι καλύτερα "δουλεμένα". Και οταν λέω δουλεμένα, εννοώ οτι οι developers δεν στηρίζονται -μόνο- στην επεξεργαστική ισχύ (όπως η τραγική κατασπατάληση των resources που γίνεται τα τελευταία χρόνια στα PC), αλλα στους προγραμματιστές τους - gfx designers - animators κτλ.

Υποκλίνομαι στο μεγαλείο των επιχειρημάτων σου....:p
Δεν εισαι κονσολας,οπωτε δεν μπορεις να με καταλαβεις.:p

μας εχουν βαλει στο τριπάκι οι καρτογραφικο-εταιρίες να θεωρούμε οτι καλά γραφικά = δυνατή GPU/CPU. ΟΧΙ!

καλά γραφικά = καλό gfx engine, καλά textures, καλό animation, καλά post fx κτλ.

και εκεί ειναι που οι κονσόλες υπερτερούν τουλάχιστον απο την πλειοψηφία των PC games. Τα παιχνίδια ειναι καλύτερα "δουλεμένα". Και οταν λέω δουλεμένα, εννοώ οτι οι developers δεν στηρίζονται -μόνο- στην επεξεργαστική ισχύ (όπως η τραγική κατασπατάληση των resources που γίνεται τα τελευταία χρόνια στα PC), αλλα στους προγραμματιστές τους - gfx designers - animators κτλ.

Με λιγα λογια τα πολλα λεφτα απο θεμα πωλησεων software/hardware αυτην την στιγμη ειναι στις κονσολες.Οπωτε λογικο ειναι να δινουν βαση κατα κυριο λογο εκει(και ειδικοτερα τωρα που οι καινουργιες κονσολες ειναι πιο pc απο ποτε)μιας και ανηκουν στην ιδια αρχιτεκτονικη πια.

Δες πρώτα bioshock,tomb raider,crysis,watch dogs και ενα σκασμό άλλα σε κονσόλα και pc με full γραφικά και θα αναθεωρήσεις στο δευτερόλεπτο συνάδελφε.
Οι αποκλειστικοι του ps3 ηταν πιο αξιόλογοι σε γραφικά.Το ιδιο αναμένω και στο ps4.
Είπαμε, οι κονσόλες αλλού έχουν τις χάρες.

Απάντηση: Sony PS4 tech specs and others...

Ρε σεις μην τρελαίνεστε. Ολοι μας με PC ξεκινήσαμε για παιχνίδια σε εποχές που δεν υπήρχαν κονσόλες.

Εγώ να δεχθώ ότι έχει καλύτερη εικόνα το PC.

αλλά δεν δέχομαι:

-να μου ξεφτιλίζει το pc το κάθε νέο παιχνίδι, την μιά φορά κάρτα γραφικών, την άλλη επεξεργαστής, την άλλη μνήμη κ.ο.κ. και μην πει κανένας ότι δεν ισχύει αυτό. Στα 7-8 χρόνια ζωής μιας κονσόλας (PS3, xbox360) μόνο το κουτί θα χει μείνει ίδιο από το pc, (κι αυτό παίζεται),

-να πρέπει να έχω το pc στο σαλόνι για να παίζω στην τηλεόραση/προβολέα. Εκτος από τους τρελαμένους τι ποσοστό νομίζετε έχει το pc του στο σαλόνι; ή πιστεύετε ότι οι htpcάδες είναι η πλειοψηφία του κόσμου;

Πάντως σίγουρα κάτι κάνουν στα παιχνίδια για κονσόλες. Δεν μπορεί το ίδιο παιχνίδι να θέλει τούμπανο hardware pc και από την άλλη να παίζει ΧΑΛΑΡΑ σε μηχάνημα ετών με υποδεέστερο hardware.

Δες πρώτα bioshock,tomb raider,crysis,watch dogs και ενα σκασμό άλλα σε κονσόλα και pc με full γραφικά και θα αναθεωρήσεις στο δευτερόλεπτο συνάδελφε.
Οι αποκλειστικοι του ps3 ηταν πιο αξιόλογοι σε γραφικά.Το ιδιο αναμένω και στο ps4.
Είπαμε, οι κονσόλες αλλού έχουν τις χάρες.

Επειδη εχω εγω καλο πισι!!θα σου πω οτι απο γραφικης αποψης δεν βλεπεις μεγαλες διαφορες!!!οι μονες διαφορες ειναι στα φρειμς,και στην αναλυση(εκει ομως πρεπει να σκασεις και ενα 500αρακι ευρω για να παρεις 4κ μονιτορ)Οπωτε τζαμπα λεφτα κατεμε ακομη η συγκεκριμενη επενδυση.

Re: Απάντηση: Sony PS4 tech specs and others...

-να μου ξεφτιλίζει το pc το κάθε νέο παιχνίδι, την μιά φορά κάρτα γραφικών, την άλλη επεξεργαστής, την άλλη μνήμη κ.ο.κ. και μην πει κανένας ότι δεν ισχύει αυτό.
Αν θες να παίξεις σε low / mid ποιότητα (αναλογη δλδ των κόνσολών), όχι, δεν ισχύει αυτό.

Στα 7-8 χρόνια ζωής μιας κονσόλας (PS3, xbox360) μόνο το κουτί θα χει μείνει ίδιο από το pc, (κι αυτό παίζεται),

Σε 7-8 χρονια θα εχεις αλλαξει 2 φορες μητρική/cpu/ram και αντε άλλη μία VGA. Αλλά η ποιότητα των γραφικών θα είναι κλάσεις ανώτερη από κονσόλα + θα εχεις ένα μηχανημα και για άλλες χρησεις.

Από το κόστος δε αφαίρεσε τη διαφορά κοστους για κάθε παινίδι μεταξύ κονσόλας / PC.

-να πρέπει να έχω το pc στο σαλόνι για να παίζω στην τηλεόραση/προβολέα. Εκτος από τους τρελαμένους τι ποσοστό νομίζετε έχει το pc του στο σαλόνι; ή πιστεύετε ότι οι htpcάδες είναι η πλειοψηφία του κόσμου;

Αυτό είναι ένα επιχειρημα (γι αυτό θελει λίγο ψαξιμο το PC case - αλλα πλεον υπαρχουν καλές λύσεις που χωρανε full μηκος vga)

Πάντως σίγουρα κάτι κάνουν στα παιχνίδια για κονσόλες. Δεν μπορεί το ίδιο παιχνίδι να θέλει τούμπανο hardware pc και από την άλλη να παίζει ΧΑΛΑΡΑ σε μηχάνημα ετών με υποδεέστερο hardware.

Όπως είπαμε, συγκρίνεις πορτοκάλια με λεμόνια. Σε τούμπανο PC θα απολαύσεις απλώς ΑΛΛΟ (σε ποιότητα) παιχνίδι.

Αν θες να το βάλεις σε mid / low ποιότητα και το PC 3ετίας + θα το παιξει χαλαρα (και πιθανόν καλύτερα από την κονσόλα).

ΥΓ Εχω μόνο PS 4 (αλλα αυτή τη χρονια λεω να στησω το $*(#$PC που σκέφτομαι κάθε φθινόπωρο (ερχεται και το Far Cry 4)....

Last edited:

Με λιγα λογια τα πολλα λεφτα απο θεμα πωλησεων software/hardware αυτην την στιγμη ειναι στις κονσολες.Οπωτε λογικο ειναι να δινουν βαση κατα κυριο λογο εκει(και ειδικοτερα τωρα που οι καινουργιες κονσολες ειναι πιο pc απο ποτε)μιας και ανηκουν στην ιδια αρχιτεκτονικη πια.

Check Your Facts, Ρίξε μια ματιά στα νέα δεδομένα
http://www.forbes.com/sites/jasonev...how-long-should-console-makers-keep-fighting/

http://www.gamesindustry.biz/articl...-market-to-exceed-USD25-billion-this-year-dfc

Δεν είναι τυχαίο ΙΜΗΟ, βασίζετε σε κάποια από τα παραπάνω παράπονα, για το κόστος των νέων κονσολών, τη διαθεσιμότητα προηγούμενων τίτλων αγορασμένων ή σε προσφορές, και τη διαθεσιμότητα δωρεάν παιχνιδιών, και φυσικά ότι ένα PC ή Laptop όλο και κάπου υπάρχει στο σπίτι πια. Ή αν δεν υπάρχει έχει κόστος ανάλογο μιας κονσόλας, και πολλοί τελικά αγοράζουν ένα laptop ακόμα και σήμερα στην εποχή της ταμπλέτας/κινητού.
Φυσικά θα μου πεις με φθηνό PC πάει το προτέρημα των γραφικών. Οκ , συμφωνώ. Αλλά μη ξεχνάμε ότι στις κονσόλες τελικά δέχονται πολλοί την όποια μείωση ποιότητας γραφικών σε σχέση με το ‛τουμπανο’.

Προσωπικά υπήρξα PC gamer (ένθερμος) από το 1995-2010. Αμέτρητες αναβαθμίσεις, υπερχρονισμοί, custom ψύξεις, ενθουσιασμός, benchmarks και η κ@βλα του 20άρη.

Προς το 2010, άρχισαν οι "βλακείες", κλειδώματα δηλαδή στα παιχνίδια τόσο εκνευριστικά και γεμάτα bugs που αγόραζες παιχνίδι και τελικά αναγκαζόσουν να το κατεβάσεις σπασμένο για να το χαρείς.

Κάπου εκεί, ένα Σάββατο, βγαίνοντας απ'το γραφείο στις 17:40, σκασμένος και πηγμένος απ'τη δουλειά, όπως πήγαινα στο σπίτι σταμάτησα σε ένα Multirama να πάρω κάτι αναλώσιμα, και έφυγα απ'το μαγαζί με αγκαλιά ένα PS3. Χωρίς προγραμματισμό, χωρίς τίποτα, έτσι μου τη βάρεσε.

Το σύνδεσα στην τηλεόραση, έβρισα για τα απαράδεκτα γραφικά, έκατσα στον καναπέ μου και σηκώθηκα μετά από 3 ώρες άνετης απόλαυσης ενός exclusive παιχνδιού (Uncharted 2). Με 5.1 ήχο χωρίς ρυθμίσεις, με framerate που παρέμενε σταθερή σε όλη τη διάρκεια, με ασύρματο κοντρόλλερ με δόνηση, με τον θεϊκό καναπέ μου και την τεράστια τηλεόρασή μου.

Έκτοτε δεν ξανασχολήθηκα ποτέ με το PC μου (ως gamer) παρά μόνο για adventure παιχνίδια. Φυσικά αναγνωρίζω την πτώση της ποιότητας (στην εικόνα και μόνο), αλλά όλα τα άλλα προσωπικά με υπερκαλύπτουν. Και όταν γυρίζω πλέον το βράδυ απ'τη δουλειά το τελευταίο που θέλω είναι να μου σπάνε τα νεύρα, προτιμώ απλά να σύρω ένα δισκάκι μέσα και να χαθώ για τη μισή ή αντε μια ώρα που έχω διαθέσιμη για παιχνίδια.

Last edited:

Προσωπικά υπήρξα PC gamer (ένθερμος) από το 1995-2010. Αμέτρητες αναβαθμίσεις, υπερχρονισμοί, custom ψύξεις, ενθουσιασμός, benchmarks και η κ@βλα του 20άρη.

Προς το 2010, άρχισαν οι "βλακείες", κλειδώματα δηλαδή στα παιχνίδια τόσο εκνευριστικά και γεμάτα bugs που αγόραζες παιχνίδι και τελικά αναγκαζόσουν να το κατεβάσεις σπασμένο για να το χαρείς.

Κάπου εκεί, ένα Σάββατο, βγαίνοντας απ'το γραφείο στις 17:40, σκασμένος και πηγμένος απ'τη δουλειά, όπως πήγαινα στο σπίτι σταμάτησα σε ένα Multirama να πάρω κάτι αναλώσιμα, και έφυγα απ'το μαγαζί με αγκαλιά ένα PS3. Χωρίς προγραμματισμό, χωρίς τίποτα, έτσι μου τη βάρεσε.

Το σύνδεσα στην τηλεόραση, έβρισα για τα απαράδεκτα γραφικά, έκατσα στον καναπέ μου και σηκώθηκα μετά από 3 ώρες άνετης απόλαυσης ενός exclusive παιχνδιού (Uncharted 2). Με 5.1 ήχο χωρίς ρυθμίσεις, με framerate που παρέμενε σταθερή σε όλη τη διάρκεια, με ασύρματο κοντρόλλερ με δόνηση, με τον θεϊκό καναπέ μου και την τεράστια τηλεόρασή μου.

Έκτοτε δεν ξανασχολήθηκα ποτέ με το PC μου (ως gamer) παρά μόνο για adventure παιχνίδια. Φυσικά αναγνωρίζω την πτώση της ποιότητας (στην εικόνα και μόνο), αλλά όλα τα άλλα προσωπικά με υπερκαλύπτουν. Και όταν γυρίζω πλέον το βράδυ απ'τη δουλειά το τελευταίο που θέλω είναι να μου σπάνε τα νεύρα, προτιμώ απλά να σύρω ένα δισκάκι μέσα και να χαθώ για τη μισή ή αντε μια ώρα που έχω διαθέσιμη για παιχνίδια.

Eτσι ακριβώς και εγώ.Οτι γράφεις, ισχύει...
Μονο τα first person και τα strategy δεν μπορώ να ακουμπήσω σε κονσόλα.

Eτσι ακριβώς και εγώ.Οτι γράφεις, ισχύει...
Μονο τα first person και τα strategy δεν μπορώ να ακουμπήσω σε κονσόλα.

Για τα first person κι εγώ δεν τα μπορούσα στην αρχή αλλά τελικά είναι θέμα συνήθειας. Τόσο συνήθειας που από ένα σημείο και μετά καλομαθαίνεις στην "ανάκρουση" του controller και δεν ξαναπας πίσω στο mouse.

Για τα strategy όντως, χωρίς ποντίκι δεν.

Last edited:

Όπως τα λεει ο Μαέστρος, συμφωνω.

2 παρατηρήσεις:

1. Το ζουμί είναι στο ''όταν γυρνάω από τη δουλεια''....Εκεί προσθέτω στο ''δεν θελω να μου σπάνε τα νεύρα'' (που μπορεί και να μην ισχύει πάντα), το ''δεν θελω να ξανακάτσω σε γραφείο μπροστά σε μία οθόνη (όπως έκανα όλη την υπολοιπη μέρα στη δουλειά).''

2. Το FPS θελει mouse. End of story. Συνηθίζεις φυσικά και με gamepad αλλά αυτό δεν είναι FPS αλλα πυροβολισμοί στο γαμο του καραγκιόζη.

Όπως τα λεει ο Μαέστρος, συμφωνω.

2 παρατηρήσεις:

1. Το ζουμί είναι στο ''όταν γυρνάω από τη δουλεια''....Εκεί προσθέτω στο ''δεν θελω να μου σπάνε τα νεύρα'' (που μπορεί και να μην ισχύει πάντα), το ''δεν θελω να ξανακάτσω σε γραφείο μπροστά σε μία οθόνη (όπως έκανα όλη την υπολοιπη μέρα στη δουλειά).''

2. Το FPS θελει mouse. End of story. Συνηθίζεις φυσικά και με gamepad αλλά αυτό δεν είναι FPS αλλα πυροβολισμοί στο γαμο του καραγκιόζη.

μετά απο 15χρόνια FPS σε PC και 8 χρόνια FPS σε PS3,PS4 μπορώ να σιγουριά να σου πω οτι ειναι θέμα συνήθειας... επειδή στα fps το παιζω run'n'gun ,μπορώ να κανω τα πάντα πολύ γρήγορα με ακρίβεια και με το dualshock. Εκτος αυτού, εχει και πλεονεκτήματα σε σχέση με το mouse: την αναλογική ταχύτητα κίνησης και το vibration feedback. Σε κάποια φαση που επαιξα COD στο PC μου κακοφάνηκε το mouse.

Εγω παντως και η παρεα μου δεν εχουμε κανενα προβλημα και ειμαστε αρκετα ανταγωνιστικοι στο Battlefield 4 με το gamepad του PS4!
Οποιος ξερει απο τετοιου ειδους games,το Batllefield ειναι ενα FPS που πρεπει να ξερεις τι κανεις και που σημαδευεις.
Θα συμφωνησω με Μαεστρο οτι ειναι θεμα συνηθειας ΚΑΙ εξασκησης τα FPS σε κονσολα..