Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8 και RX-10 II

Re: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

Εφόσον μιλάμε για ερασιτέχνες αγοραστές λιανικής δεν έχει κανένα λόγο ούτε η αντιπροσωπεία να δώσει τόσο χαμηλή προσφορά σε καινούργιο προιόν. Το 30-35% έκπτωση το παίρνουμε για παραγγελίες και συμφωνίες κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σαν εταιρικοί πελάτες που τον όνομα του πελάτη η αντιπροσωπεία θα το χρησιμοποιήσει μετά και σαν reference στον επόμενο πελάτη που θα κυνηγήσουν. Στην δικιά μας περίπτωση το να αναφέρει η αντιπροσωπεία ότι πούλησε σε ιδιώτες σε τέτοια τιμή μόνο διαφήμιση δεν είναι ίσα ίσα που θα πρέπει να ρίξει μετά τις τιμές για όλους

Εγω παντως θα ξαναδινα ευκολα τα 1150€ που εδωσα για την ρχ10
Για αυτά που κανει τα θεωρω λιγα, ποσο μαλλον τα 950€ που καταφερατε να παρετε σαν τιμη!

Στο βίντεο είναι κορυφή το έχουμε δει.
Θέλω αν μπορείς Γιάννη να μας δώσει μία εικόνα της μηχανής και φωτογραφικά.
Σε σύγκριση με premium compact (olympus xz2,panasonic lx7,sonyrx100ii,fuji x100s κτλ).
Σε σύγκριση με mirroless(nex,pen,fuji x κτλ)
Και σε σύγκριση με dslr μέχρι 1000 όχι δηλαδή FF (Canon,nikon,sony κτλ).
Το ξέρω δεν είσαι μαγαζί να τα έχεις όλα αυτά αλλά το μάτι σου είναι έμπειρο και μπορείς να διακρίνεις.

Νομιζω οτι ειναι περιπου στο μεσο ολων αυτων....

Δηλ. ειναι μεν bridje μηχανη, χωρις εναλλαξιμους φακους, αλλα εχεις μεγαλο ευρος, στην ουσια δε θα χρειαστεις κατι παραπανω στο 90% των περιπτωσεων. Εχεις εναν φακο διαμαντι, που θα ηθελες 2000 για να τον αποκτησεις και μαλιστα θα ηθελς 2 φακους, δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο σε dslr.
Σε επιπεδο θορυβου ειναι επισης καπου στη μεση, πολυ κοντα στο σύστημα m4/3
Χρωματικα επισης ειναι πολυ ευχαριστη στο ματι και στο jpg, αν τραβας φυσικα raw μπορεις να κανεις τα παντα.

Εργονομικα ειναι πολυ καλή, με αρκετα customized κουμπια για πολλες λειτουργιες που θα χρειαστεις.

Εχει καλο βαρος και ογκο , αρκετα ζυγισμενη στο χερι.

Το evf ειναι πολυ καλο, αλλα οχι τοσο μεγαλο οσο στη α7

Η οθονη εξαιρετικη, με πολυ καλη ευκρινεια και πιστα χρωματα. Ιδια σχεδον με ολες τις νεξ.

Τι χανεις?

Σε σχεση με μια μικρη compact χαμεις σε ογκο κυριως, ειναι σχετικα μεγαλη , δε μπαινει σε καμα τσεπη, αρα δεν ειναι για καθε μερα .

Σε σχεση με m4/3 και apcs δε χανεις κατι σημαντικο σε ποιοτητα φωτο, κυριως τη δυνατοτητα εναλλαγης φακων και δε μπορεις να βαλεις κατι πολυ φωτεινοτερο για low light .

Εγω προσωπικα εχοντας δουλεψει πολλες μηχανες και κανοντας μερικα μινι συγκριτικα, το ΜΟΝΟ που μπορω να πω οτι λειπει σε σχεση με μια dslr, ειναι η ταχυτητα εστιασης , ειδικα σε caf και μετριο, χαμηλο φωτσιμο.
Σε ημερησιο φωτισμο ειναι αρκετα γρηγορη , ακομη και στο τελει ακρο, αλλα οταν το φως λιγοστευει, τοτε τα πραγματα δυσκολευουν.
Για caf εχει καποιες λυσεις , οπως το focus tracking, που σε συνδυασμο με το burst shooting, μπορει να βοηθησει αρκετα, αλλα δεν το εχω δοκιμασει ακομη εκτενως. Θα καλυψω ενα μυστηριο με 2 rx10, αλλα αργοτερα , καπου στις αρχες Μαιου, οποτε θ αργησω να το χρησιμοποιησω .

Νομιζω οτι για καποιον που δε θελει ν ασχοληθει με συλλογη φακων , να επενδυσει σε πολυ ακριβους prime, και δεν τραβαει σπορ ή κατι πολυ απαιτητικο σε κινηση, η rx10 ειναι (προς το παρον) η χρυση τομη

Last edited:

να συμπληρωσω κατι που μου εκανε επισης εντυπωση.

Στα τοσα χρονια που τραβαω φωτο με διαφορες μηχανες, η πρωτη κινηση που εκανα στο lightroom οταν ανοιγα τις φωτο για πρωτη φορα, ηταν να ανεβασω λιγο ή πολυ τη οξυτητα ..... στην rx10 σχεδον το έχω ξεχασει!

Εφόσον μιλάμε για ερασιτέχνες αγοραστές λιανικής δεν έχει κανένα λόγο ούτε η αντιπροσωπεία να δώσει τόσο χαμηλή προσφορά σε καινούργιο προιόν. Το 30-35% έκπτωση το παίρνουμε για παραγγελίες και συμφωνίες κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σαν εταιρικοί πελάτες που τον όνομα του πελάτη η αντιπροσωπεία θα το χρησιμοποιήσει μετά και σαν reference στον επόμενο πελάτη που θα κυνηγήσουν. Στην δικιά μας περίπτωση το να αναφέρει η αντιπροσωπεία ότι πούλησε σε ιδιώτες σε τέτοια τιμή μόνο διαφήμιση δεν είναι ίσα ίσα που θα πρέπει να ρίξει μετά τις τιμές για όλους

όλα τα παραπάνω είναι γνωστά και σεβαστά ως πρακτικές του marketing μόνο που είχαν λόγο ύπαρξης στην πρό κρίσης εποχή. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι η ελεύθερη αγορά (έτσι δεν λέμε; ) η απελευθερωμένη αγορά (αυτό δεν ζητάνε οι Τροικανοί; ) θα συνεχίσει να είναι δεσμευμένη στο ίδιο πλαίσιο και με τις ίδιες συμφωνίες που ίσχυαν πριν το 2009.

Αν νομίζει ότι μετρά περισσότερο να κρατήσει το by the book marketing από την εξ ουρανού διαφήμιση που θα κάνουν τα 5-6 παπαγαλάκια από τους 10-12 αγοραστές και μάλιστα σε ένα κοινό 1000 και πλέον πιθανόν αγοραστών (αυτό δεν είναι το κοινό της κατηγορίας μας; ) ας κρατήσει τις τιμές εκεί ψηλά.

Αλλά δυστυχώς η SONY HELLAS όσο τη γνωρίζω είχε τις καλύτερες προοπτικές και τις χειρότερες πρακτικές. Μιλώ κυρίως για την εποχή του Μπαλαφούτα δηλ. τέλη δεκαετίας 90 αρχές του 2000.

Last edited:

να συμπληρωσω κατι που μου εκανε επισης εντυπωση.

Στα τοσα χρονια που τραβαω φωτο με διαφορες μηχανες, η πρωτη κινηση που εκανα στο lightroom οταν ανοιγα τις φωτο για πρωτη φορα, ηταν να ανεβασω λιγο ή πολυ τη οξυτητα ..... στην rx10 σχεδον το έχω ξεχασει!

Γιάννη αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της σχεδίασης sonnar.

Βλάση δεν έχω άποψη από το πως λειτουργεί συγκεκριμένα η Sony αλλά από όσο "συνεργασθεί" με διαφορες αντιπροσωπείες θα τους φαινόταν απόλυτα λογικό να δώσουν μια μηχανή σε σένα στο Γιαννη Σπυρου σε κάποιον που έχει την εμπειρία να κρίνει τις δυνατότητες της να την ξεσκίσεται και γράψετε εντυπώσεις. Αντίθετα ακόμα και αν δεχτούν ότι οι 10-12 αγοραστές θα είναι μεγάλη διαφήμιση ξέρουν ότι εκτός από τις δυνατότητες της μηχανής θα "διαφημίσουν" και την τιμή οπότε ουσιαστικά θα τους δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα να την διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα. Μην ξεχνάς ότι άλλωστε μιλάμε για λιανική αυτό σημαίνει ότι αυτόματα όλοι οι έμποροι στο δίκτυο θα απαιτούσαν τιμή ακόμα χαμηλότερη από αυτή που θα δώσει σε σας

Καλημέρα.
Να αναφέρω ότι το email μου στο mydigitland ακόμη περιμένει απάντηση.
Έχω την απορία αν μας διαβάζουν από τη sony hellas Ελλάς εδώ μέσα ή τέλος πάντων από τα καταστήματα.
Θέλω να πιστεύω πάντως ότι η κίνηση μας σε μία Αγγλία ή Αμερική θα είχε άλλο αποτέλεσμα και άλλη αποδοχή.

προσωπικά δεν έχω τη διάθεση να κάνω κάποια χάρη ούτε στη sony, ούτε σε κάποιον άλλο, ή άλλη εταιρεία.

Είμαι μέλος σε αυτό το φόρουμ και πάνω από όλα με ενδιαφέρει να μοιράζομαι κάποια πράγματα με τα άλλα μέλη και να προσφέρω. Αν πρόκειται να γίνει ένα Powerbuy με χαρά να συμμετάσχω σε μια τιμή πρόκληση. Αν είναι απλώς να δοκιμάσω ένα προιόν, ή επιπλέον να πάρω και έκπτωση γι αυτό, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση της ζωής μου, δεν θέλω να το κάνω.

Απάντηση: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

Όπως και εγώ,ακόμη περιμένω τηλέφωνο και μία απάντηση από τον υπεύθυνο του ενός καταστήματος (sony center) που μίλησα την προηγούμενη εβδομάδα και μου παρουσίασε στην αρχική μας κουβέντα τιμή τιμοκαταλόγου από sony hellas 1299.Και στο site όμως είναι στα 1199.
Και όταν τον ξανά κάλεσα για διευκρινίσεις εξυπηρετούσε εκείνη την στιγμή και θα με έπαιρνε αμέσως......
Δέν πειράζει να είμαστε όλοι καλά.....

Καλημέρα και από εμένα.

προσωπικά δεν έχω τη διάθεση να κάνω κάποια χάρη ούτε στη sony, ούτε σε κάποιον άλλο, ή άλλη εταιρεία.

Είμαι μέλος σε αυτό το φόρουμ και πάνω από όλα με ενδιαφέρει να μοιράζομαι κάποια πράγματα με τα άλλα μέλη και να προσφέρω. Αν πρόκειται να γίνει ένα Powerbuy με χαρά να συμμετάσχω σε μια τιμή πρόκληση. Αν είναι απλώς να δοκιμάσω ένα προιόν, ή επιπλέον να πάρω και έκπτωση γι αυτό, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση της ζωής μου, δεν θέλω να το κάνω.

Μα να συμφωνούμε σε όλα....

Η κινηση αυτη θα ειχε πιστευω πολυ καλυτερες πιθανοτητες επιτυχιας οχι με την sony (που την εχει δει και 'καπως') αλλα με την fujihellas(η οπως αλλιως λεγεται).
Νεο συστημα, θελει κοσμο....

Οντως θα είναι πιο εύκολο, απλά να επεκτείνει στην Ελλάδα τις προσφορές που τρέχουν στο UK ..

Αλλά πρέπει να ψηθεί και ο Γιάννης γιατί 10 "απλοί" avclubίστες ούτε τον μισό ντόρο απο αυτόν που κάνει ο Γιάννης θα καταφέρουν ..

Λεωνιδα η κεντρικη ιδεα αφορα την πολυ καλη συμπεριφορα της συγκεκριμενης μηχανης για το βιντεο και οχι φωτογραφια που σιγουρα υπαρχουν πολυ καλυτερες λυσεις και μια απο αυτες ειναι και οι fuji που αναφερεις.

Για να μην πάμε στο άλλο άκρο.
Η αρχική σκέψη ήταν να πάμε στην rx10 λόγω του πολύ καλού βίντεο αλλά και της γενικότερης συμπεριφοράς της.
Φωτογραφικά δεν παίρνει δάφνες αλλά κινείται πάνω από τον μέσο όρο.
Είναι μια άριστη all around λύση αλλά στα 750 ευρώ θα αποτελούσε και ένα άριστο value for money.
H fuji έρχεται με φόρα με τον x-tranc αισθητήρα που βγάζει τη γλώσσα στον ανταγωνισμό.
Η X-T1 στα χαρτιά φαίνεται εξωπραγματική αλλά δεν έχουμε ακόμη χειροπιαστά δείγματα σε φώτο αλλά και σε βίντεο που για πολλούς έχει πια σημασία.
Η αλήθεια πάντως είναι ότι με τις τιμές αλλά και τις προσφορές της fuji uk στην Ελλάδα οι αντίστοιχες μηχανές φαντάζουν πανάκριβες.

Ειναι δλδ καλυτερη απο dedicated βιντεοκαμερα των 1000 ευρω ?

Απάντηση: Re: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

Πάμε δηλαδή για fuji X-T1 αν κατάλαβα καλά?
Να ετοιμάζω την Χ-Μ1 για νέο κηδεμόνα?

Θα σε μαλώσω...

Δεν ασχολείσαι με τη φωτογραφία,
μηχανές μαζεύεις...
Κι αυτές ούτε να τις χαρείς δεν προλαβαίνεις..

Στη θέση σου θα αλώνιζα το νησί με τη μηχανή στο χέρι, ψάχνοντας εικόνες, φτιάχνοντας εικόνες..

Στο τέλος οι δικές σου φωτογραφίες θα μείνουν, όχι οι μηχανές.....

:ernaehrung004: