Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8 και RX-10 II

Re: Απάντηση: Re: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

Θα σε μαλώσω...

Δεν ασχολείσαι με τη φωτογραφία,
μηχανές μαζεύεις...
Κι αυτές ούτε να τις χαρείς δεν προλαβαίνεις..

Στη θέση σου θα αλώνιζα το νησί με τη μηχανή στο χέρι, ψάχνοντας εικόνες, φτιάχνοντας εικόνες..

Στο τέλος οι δικές σου φωτογραφίες θα μείνουν, όχι οι μηχανές.....

:ernaehrung004:

Πεστα βρε Βασιλη... :drummer:
Αχ και ναμουνα στο νησι του... :firstprize:

Re: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

Ώπα βαστάτε αδέλφια τις dslr (σε παράφραση τούρκων με άλογα).
Ποιος είπε ότι δεν ασχολούμαι με τη φωτογραφία!
Τις τελευταίες μέρες έχω ανεβάσει τόσες φωτογραφίες βράδια, πρωινά,βίντεα,θάλασσες,βουνά....
Και αυτές είναι το 1/10, οι υπόλοιπες είναι παιδιά,μωρά,ενήλικες και δύσκολα ανεβαίνουν εδώ.
Ποιο εύκολο είναι να πάρω διαζύγιο αν αλωνίζω το νησί με μια μηχανή παρά αν πάρω νέα μηχανή.
Μόνο στο γάμο μου είμαι μονογαμικός στα υπόλοιπα κοιτάω αλλού και παντού....:a0210:

Απάντηση: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

Παιδια συγχωρέστε με απλα εγω κοιτω 'φωτογραφικα' και οχι απο αποψη ικανοτητων στο βιντεο που εχω παντελη έλλειψη γνωσης (ΚΑΙ ενδιαφεροντως). Απλα πιστευω οπως πολυ σωστα εχουν αναλυσει και αλλα παιδια οτι το εγχείρημα θα εχει πολυ καλυτερες πιθανοτητες επιτυχιας με την fuji (οπου μπορειτε να με υπολογίζεται και μενα δυνητικα για την ΧΤ1) παρα με την ΣΟΝΥ. Συν τις αλλης αυτοι υπο προυποθεσεις θα κανουν καλυτερες τιμες μιας και θα θελουν να επεκταθουν στην αγορα (επιθετικα).
Χωρις να θελω να αποπροσανατολησω εύχομαι να πετύχει η ενεργεια αυτη.

Και εννοείται ότι για αν πάρω την X-T1 η nikon d7000 θα ψάξει για νέο πατέρα.
Και μην μου πείτε μα και μου η οξύτητα που έχω δει με x-m1 +16-50 συγκρίνεται μόνο και αν με nikon 24-70 f2.8
Αν κανιβαλίσαμε το θέμα ανοίξτε νέο "Τη μηχανή θα πάρει ο tiniakos τον επόμενο μήνα".

Ώπα βαστάτε αδέλφια τις dslr (σε παράφραση τούρκων με άλογα).
Ποιος είπε ότι δεν ασχολούμαι με τη φωτογραφία!
Τις τελευταίες μέρες έχω ανεβάσει τόσες φωτογραφίες βράδια, πρωινά,βίντεα,θάλασσες,βουνά....
Και αυτές είναι το 1/10, οι υπόλοιπες είναι παιδιά,μωρά,ενήλικες και δύσκολα ανεβαίνουν εδώ.
Ποιο εύκολο είναι να πάρω διαζύγιο αν αλωνίζω το νησί με μια μηχανή παρά αν πάρω νέα μηχανή.
Μόνο στο γάμο μου είμαι μονογαμικός στα υπόλοιπα κοιτάω αλλού και παντού....:a0210:

Πιθανοτατα παρεξηγησες το χιουμορ μας Πανο, και ζητω συγγνωμη γι αυτο...

Προσωπικά βλέποντας τις φωτογραφίες από τη μηχανή, τουλάχιστον αυτές που κυκλοφορούν στο Ιντερνετ βλέπω ότι :

1. ο φακός είναι εξαιρετικά καλός.
2. η απόδοση του αισθητήρα στα υψηλά iso δεν συγκρίνεται με τα καλά σύγχρονα Μ4/3. Είναι καλύτερη από τις Oly epl3, Panasonic gf5, g5 αλλά μέχρι εκεί. Οι Oly om5 και τα παράγωγά τους έχουν καλύτερη απόδοση. Προσωπικά στα σκοτάδια το αποδεκτό θα ήταν 1600 κι αυτό ζορισμένο στο 100%. Αντίθετα οι Oly omd10 δείχνουν ότι μπορεί να φθάσουν (για μένα πάντα) το 3200 κι αυτό με την προυπόθεση ότι δεν έχει πολύ λεπτομέρεια το καρέ.

Στα 750 ευρώ πάντως θα την αγοράσω. Παραπάνω χρήματα δεν δίνω. Βλέπω ότι με καλεί μια Oly om10 αν και δέχομαι στενό μαρκάρισμα κι από μια nikon d5200.

Δεν παρεξηγούμαι κουβέντα να γίνεται να κάνουμε και την πλακίτσα μας και μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε και μία φωτογραφική συνάντηση στο νησί να τα πούμε να κάνουμε και την καζούρα μας από κοντά.
Στο θέμα μας έχω μία απορία και ρωτώ το Γιάννη που έχει τη μηχανή:
Υπάρχει πρόβλημα υπερθέρμανσης του αισθητήρα κατά τη λήψη βίντεο μετά από αρκετή ώρα?
Γενικά υπάρχει τέτοιο θέμα στις σύφχρονες μηχανές?
Στην rx100 που έχω τραβήξει μέχρι και 10 λεπτά συνεχόμενα δεν παρατήρησα κάτι πέρα από μία ζεστασιά κοντά στην μπαταρία.
Θυμάμαι όταν είχαν βγει οι πρώτες sony slt που υπήρχε μεγάλη γκρίνια για το θέμα.

ακομη και σημερα πολλες μηχανες εχουν θεμα.
Οσο πιο μεγαλος ο αισθητηρας τοσο περισσοτερο υπερθερμανση...

Mε την rx10 δεν εχω αντιμετωπισει τετοιο θεμα, αλλα δεν εχω τραβηξει μεγαλα πλανα.

Το προβλημα ειναι εντονο το καλοκαιρι, τωρα δε νομιζω να υπαρχει θεμα, ετσι κι αλλιως.

Έναν γάμο τον καλύπτεις , μία ώρα περίπου, ή μία βάφτιση λίγο παραπάνω από μισάωρο?
Αλλιώς και τα 750 συγνώμη που θα το πω αλλά είναι πολλά.
Θα μου πείτε δεν παίρνεις βιντεοκάμερα αλλά φωτογραφική, ναι αλλά μου το διαφημίζει η sony το έξτρα του βίντεο.

Απάντηση: Re: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

Δεν νομιζω οτι μπορει να τραβηξει μονοκοματα πανω απο καποιο χρονικο οριο γιατι φορολογειται αλλιως σαν προιον, μονο αν αγοραστει με προδιαγραφες εκτος Ευρωπης.
Powerbuy για Fuji ΧΤ1 θα ημουν μεσα αλλά με φακο η τιμή της θα βγει κατα πολυ ακριβοτερη της RX10.
Aντιθετα ενα powerbuy για την ΟΜD-EM10 στα 600Ε (απο 850E) με τον νεο τηγανητα 14-42mm δεν θα με χαλαγε.:ears:

Re: Απάντηση: Re: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

Δεν νομιζω οτι μπορει να τραβηξει μονοκοματα πανω απο καποιο χρονικο οριο γιατι φορολογειται αλλιως σαν προιον, μονο αν αγοραστει με προδιαγραφες εκτος Ευρωπης.
Powerbuy για Fuji ΧΤ1 θα ημουν μεσα αλλά με φακο η τιμή της θα βγει κατα πολυ ακριβοτερη της RX10.
Aντιθετα ενα powerbuy για την ΟΜD-EM10 στα 600Ε (απο 850E) με τον νεο τηγανητα 14-42mm δεν θα με χαλαγε.:ears:

εγώ θα έδινα και 700 για την omd 10 με τον 14-42 τον μικρό.

Αυτό είναι γνωστό μετά όμως το πρώτο 30 λέπτο στο καπάκι ξεκινάς το επόμενο χάνοντας ελάχιστα δευτερόλεπτα.
Το θέμα είναι πόσο αντέχει τέτοια επιβάρυνση ο αισθητήρας.

εγω δε τραβαω ποτε τοσο μεγαλα κλιπ.... τραβαω πολλα μικρα , με ολες σχεδον τις μηχανες που ειχα.

Δεν ειναι βιντεοκαμερα , αν χρειαζεσαι κατι τετοιο , τοτε καλυτερα να πας σε "κανονικη" βιντεοκαμερα.

Και εγώ πια μικρά βίντεο τραβάω.
Τη βιντεοκάμερα την έδωσα για αυτό το λόγο.
Τα παιδιά βαφτίστηκαν, ο γάμος έγινε και δεν χρειάζομαι μεγάλο βίντεο εκτός των σχολικών εορτών.

παντως , για τεστ, μολις τραβηξα 2 30λεπτα βιντεο, σε εσωτερικο χωρο, με 20 βαθμους κελσιου , και δεν εβγαλε μυνημα υπερθερμανσης.

Δε ξερω τι θα κανει σε μεγαλυτερη εξωτερικη θερμοκρασια.... ειδικα το καλοκαιρι.