Συμφωνώ, και για αυτό είπα ότι με βάση τι τραβάει κανείς πρέπει να κρίνει. Δε διαφωνούμε ουσιαστικά.
Απλά ενώ είναι η καλύτερη bridge, το να την πλασάρουν ως το καλύτερο βίντεο σε σχέση με τις DSLR με βρίσκει αντίθετο. Απλά έχει πολλά καλούδια.
Για μενα καλύτερο βίντεο είναι βαριά έκφραση και με ενοχλησε η υπερβολική προώθηση από αυτό το review.
Στα βίντεο που τραβώ, σχεδόν πάντα manual focus κάνω. Επίσης ποτέ δεν αλλάζω την ώρα του βίντεο τις ρυθμίσεις (αλήθεια πως το κάνεις αυτό χωρίς να κουνήσεις καθολου τη μηχανή

. Τραβώ μικρά βίντεο και αν δεν βγει καλό ξανατραβάμε τη σκηνή.
Αλλά δε μιλώ για εργονομία (η Νικον ειναι χαλια ετσι κι αλλιως σε αυτο με οποια και αν τη συγκρινεις).
Απλά λέω ότι η εργονομία δεν με νοιάζει καθόλου. Εδώ με τη χάλια d5100 και τα πάω μια χαρά. Δεν ειμαι επαγγελματίας να με νοιάζουν οι ευκολίες αυτές. Αν ήμουν όμως δε θα κοιτούσα αυτές τις μηχανές.
Με νοιάζει η καλή ποιότητα που μπορεί να καλύψει την έλλειψη εξοπλισμού και μέσων (π.χ. για επιστημονική διόρθωση θορύβου και colour correction).
Αν χρειάζεσαι εξωτερικό εγγραφέα για την RX10, τότε βγαίνει αρκετά ακριβή. Για αυτό είπα, αν πας σε τέτοια χρήματα τελικά, γιατί να μην πάρεις μία GH4? η GH3 θα βγει πιο φτηνή. Δεν την αποκλείω, απλά πρότεινα την πιο hype που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Ειπα την GH4 με τη σκεψη οτι εαν καποιος δωσει τοσο χρηματα, η διαφορά σε δυνατότητες είναι μεγάλη.
Με δόσεις είναι μια χαρά προσεγγίσιμη.
Τα 60p που αποτύχαν στην RX10 είναι αυτά που θέλω καθώς τραβώ συνήθως με κίνηση κάμερας και κίνηση θέματος ταυτόχρονα.
Μην με παρεξηγείτε, δεν πάω να τη βγάλω άχρηστη. Απλά σημειώνω ότι για τα λεφτά αυτά είχα αρχικά την αίσθηση για κάτι εξωπραγματικό (λόγω των άρθρων που διάβαζα) και απογοητεύτηκα τελικά.
Link για την d5300: ουσιαστικά διάβαζα ένα d5300 review στο eoshd (όπου έκραζε την d5300), και στο σχολιασμό οι διάφοροι χρήστες έκραζαν με τη σειρά τους τον Mr.eosHD για το μονοπλευρο review. Εκεί στα σχόλια διάφοροι είχαν βάλει τη δουλειά τους και δείγματα στο vimeo και κοιτουσα αυτά. Εντυπωσιάστηκα και άρχισα να ενδιαφέρομαι για την d5300 αρκετά. Είδα ότι έχει και d7100 επίπεδο φωτογραφίας και χάζεψα. Μετά συνέχισα στο vimeo & στο youtube και έψαχνα για d5300 βίντεο. Πάνε μέρες και δεν έχω κρατήσει τα λινκ. Αλλά είναι από τα πρόσφατα reviews στο EOSHD. Εντοπίζεται εύκολα.
Μετά από αυτό - και λόγω του γεγονότος ότι εξοπλισμό Nikon μεταχειρισμένο βρίσκεις πανεύκολα - αποφάσισα να την κυνηγήσω. Έχασα μία ευκαιρία μεταχειρισμένη από αγγελία και ψάχνω γενικότερα μπας και πετύχω ξεστοκάρισμα.