Απάντηση: Re: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8
Νομίζω ότι ο Ηλίας διατύπωσε την ευφυέστερη και πιό ισορροπημένη άποψη για ένα προϊόν των ~1000
Μην τρέφετε αυταπάτες, δεν συναγωνίζεται μια dslr στην φωτογραφία, δεν μπορεί να κοντράρει έναν μεγαλύτερο αισθητήρα....φυσικοί νόμοι.
Για έναν αρχάριο είναι πολύ καλή, για έναν ερασιτέχνη συμπληρωματική και για τον επαγγελματία ένα παιχνίδι που θα το πάρει μαζί του σε μια εκδρομή.
Έχει καλό βίντεο.
Μέχρι εκεί.
Ας μήν χαλάμε τις καρδιές μας άλλο και ας τραβήξουμε καμμιά φωτογραφία.
Αυτό τελικά δεν επιδιώκουμε?
Μου φαίνεται αρέσει η υπερβολή .. απίθανες φωτογραφίες !!. Για τους χρήστες premium-compact ισως ..
Ολοι προσφέρουν κατι παραπάνω σε premium προϊόντα, άλλος 25-600/f2.8 άλλος καλύτερη εργονομία (fully articulated οθόνη) αλλος πραγματικά μεγάλο αισθητήρα, άλλος πραγματικά γρηγορη απόκριση-ταχύτητες ..κλπ πολλά.
Η RX-10 ισορρόπησε σε αρκετά καλά προς πολύ καλά χαρακτηριστικά σε πολλούς τομείς αλλά δεν παύει να είναι ενας συμβιβασμός. Και σε μια τιμή που (τωρα που έπεσε απο τα αρχικά επίπεδα) δικαιολογείται με αυτά που προσφέρει.
Θα μπορούσα να πω πως το video της είναι άριστο αν είχε καλύτερο in camera encoding/bitrate. Aλλά δεν έχει και για να γίνει άριστο προϊόν χρειάζεται HDMI εγγραφέα που όμως ανεβάζει τα κοστολόγια ..
Τωρα τελικά τι είναι η RX10 ?. Ιδανική ολα σε ενα για τον μέσο αρχαριο χρήστη (όπου φαίνεται να βρίσκει κοινό σε αυτό το νήμα) για τον ψαγμένο ερασιτέχνη ? για τον επαγγελματία γενικώς ? για τον φτωχό επαγγελματία ?.
Οπου και να την βάλεις έχει ανταγωνισμό δεν παίζει μόνη της και μερικές φορές είναι σκληρός ανταγωνισμός και γίνεται σκληρότερος οσο εξελίσσονται τα πράγματα.
Νομίζω ότι ο Ηλίας διατύπωσε την ευφυέστερη και πιό ισορροπημένη άποψη για ένα προϊόν των ~1000
Μην τρέφετε αυταπάτες, δεν συναγωνίζεται μια dslr στην φωτογραφία, δεν μπορεί να κοντράρει έναν μεγαλύτερο αισθητήρα....φυσικοί νόμοι.
Για έναν αρχάριο είναι πολύ καλή, για έναν ερασιτέχνη συμπληρωματική και για τον επαγγελματία ένα παιχνίδι που θα το πάρει μαζί του σε μια εκδρομή.
Έχει καλό βίντεο.
Μέχρι εκεί.
Ας μήν χαλάμε τις καρδιές μας άλλο και ας τραβήξουμε καμμιά φωτογραφία.
Αυτό τελικά δεν επιδιώκουμε?