Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8 και RX-10 II

Re: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

Επειδη οπως ειπωθηκε πριν, μια εικονα χιλιες λεξεις, δειτε εδω τι μπορει να κανει μια μηχανη στα χερια καποιου που ξερει τι κανει.
http://www.dpreview.com/forums/thread/3644797

Αυτο που θελω να πω , ξανα, ειναι οτι αυτο που μετραει πρωτιστως ειναι ο ανθρωπος που βρισκεται πισω απο τη μηχανη .

Rx10 και bifs....

εγώ τις βρίσκω όλες εξαιρετικές πραγματικά. Μεγάλο πράγμα τα χέρια τελικά. Γιάννη ο φακός της είναι πιο οξύς από τον sel 55-210 σε νεξ;

Δεν τον ξερω τον sel 55-210 , αλλα απ οτι εχω διαβασει, ναι.
Το μονο που δεν του λειπει του zeiss της ρχ10 παντως ειναι η οξυτητα.

Να πω οτι , επειδη προσπαθησα λιγο σημερα να βγαλω κι εγω καποιες φωτο πουλιων εν πτηση, ειναι πολυ δυσκολο.... δεν καταφερα σχεδον τιποτα!
Και δεν εφταιγε η μηχανη ....
Αυτο που καταλαβα λοιπον, βλεποντας τις παραπανω φωτο στο νημα , ειναι οτι πρεπει να ψάξω πολυ περισσοτερο τη μηχανη , και να την εμπιστευτω ακομη περισσοτερο.

Δεν τον ξερω τον sel 55-210 , αλλα απ οτι εχω διαβασει, ναι.
Το μονο που δεν του λειπει του zeiss της ρχ10 παντως ειναι η οξυτητα.

Να πω οτι , επειδη προσπαθησα λιγο σημερα να βγαλω κι εγω καποιες φωτο πουλιων εν πτηση, ειναι πολυ δυσκολο.... δεν καταφερα σχεδον τιποτα!
Και δεν εφταιγε η μηχανη ....
Αυτο που καταλαβα λοιπον, βλεποντας τις παραπανω φωτο στο νημα , ειναι οτι πρεπει να ψάξω πολυ περισσοτερο τη μηχανη , και να την εμπιστευτω ακομη περισσοτερο.

Φαίνεται ήσσονος σημασίας η κάμερα να γίνεται προέκταση του μυαλού και του χεριού, και ας είναι και κατώτερη. Θέλει χρόνο αυτό όμως, η πολύ μεγάλη εμπειρία, τι να πω..

Ωστόσο αφού φαίνεται να υπάρχει τεχνογνωσία γιατί δεν λανσάρεται ένας τέτοιος φακός για τα υπόλοιπα σόνυ συστήματα;:nounder:

Τα κλαδιά είναι πράσινα γιατί ακριβώς έτσι είναι στην πραγματικότητα. Φαίνεται πως οι μηλιές αυτή την εποχή έτσι είναι (σε αντίθεση πχ με τις ροδακινιές που δίνουν καφέ κλαδιά και υπάρχουν ακόμα περισσότερες στην περιοχή). Σχετικά με το φως, ότι δεν ήταν καλό, το γράφω γιατί αν έβγαζα τη φωτο κάπου 1 ώρα αργότερα, ο ήλιος θα άρχιζε να δύει, οπότε το αποτέλεσμα θα ήταν μακράν καλύτερο. Περί HDR, χρησιμοποίησα τη λειτουργία της κάμερας. Anyway, η φωτο μπορούσε να βγει ακόμα καλύτερη αν χρησιμοποιούσα τρίποδο, είχα το χρόνο μου για εστίαση, αν ο ήλιος άρχιζε να δύει και αν τραβούσα σε RAW...

Εγραψα οτι το vivid + saturation +3 εδωσε εντονο πρασινο στο χορτο που μου φάνηκε καλό αλλα φυσικά τόνισε και την όποια πρασινίλα ηπήρχε στα κλαδιά που δεν μου άρεσε. Να ήταν έτσι τα κλαδιά αποκλείεται, οι ρυθμίσεις τονισαν την πρασινιλα τους οπως τόνισαν και ολα τα χρώματα ..

Δεν ηταν το θέμα μου αυτό αλλά αν η πληροφορία στο exif είναι έγκυρη (HDR OFF κλπ). Με ενδιαφέρει να ξέρω ..

Σε 100% φαίνεται καθόλου πρόβλημα με την μιξη των λήψεων (.. αν έγινε μίξη ..)

Με τα συγκριτικά RAW να περιμένουμε κάτι ?.

Εγραψα οτι το vivid + saturation +3 εδωσε εντονο πρασινο στο χορτο που μου φάνηκε καλό αλλα φυσικά τόνισε και την όποια πρασινίλα ηπήρχε στα κλαδιά που δεν μου άρεσε. Να ήταν έτσι τα κλαδιά αποκλείεται, οι ρυθμίσεις τονισαν την πρασινιλα τους οπως τόνισαν και ολα τα χρώματα ..

Δεν ηταν το θέμα μου αυτό αλλά αν η πληροφορία στο exif είναι έγκυρη (HDR OFF κλπ). Με ενδιαφέρει να ξέρω ..

Σε 100% φαίνεται καθόλου πρόβλημα με την μιξη των λήψεων (.. αν έγινε μίξη ..)

Με τα συγκριτικά RAW να περιμένουμε κάτι ?.
Κι όμως τα κλαδιά αυτό το χρώμα είχαν. Ίσως τα πούσαρε λίγο περισσότερο το +3 στο saturation αλλά δεν απέχουν πολύ από το πραγματικό χρώμα. Προφανώς υπάρχει δυνατότητα επιλεκτικής μείωσης του saturation κατά χρώμα και περιοχή αλλά δεν γνωρίζω πως να το κάνω. Σχετικά με τα αρχεία σε RAW, δυστυχώς δεν τα έχω κρατήσει λόγω χώρου. Υπάρχουν μόνο κάποια σε jpeg όπου παλαιότερα σύγκρινα τους φακούς της Canon (18-55 IS STM, 15-85 IS USM & 17-55 IS USM) και φυσικά τα πιο πρόσφατα σε jpeg όπου συγκρίνω την Canon 700D με τη Sony RX10.

Ατυχία .. :(
Μπορεί να μην έχω τα RAW, αλλά θέματα όπως η οξύτητα του φακού σε κέντρο και άκρα και οι λεπτομέρειες που αποτυπώνει δεν έχουν σχέση με το αν τραβάς RAW. Αυτά τα αρχεία κάνουν δουλειά όταν ψάχνεις θόρυβο, dynamic range κλπ.

Και πώς θα ξέρω τι επεξεργασία - διορθώσεις και Sharpening έκανε η μηχανή ή όποιος μετέτρεψε τα RAW και πόσο αυτά επηρέασαν το αποτέλεσμα ?.
Δεν έγινε καμία απολύτως επεξεργασία στα δικά μου συγκριτικά. Δεν θα καθόμουν να αλλάξω τις φωτο για ποιόν; για εμένα; Όλες οι φωτο τραβήχτηκαν με διαφορά 1-2 λεπτών, σε Aperture mode (ίδια ρύθμιση) και στα 18, 35 και 55mm.

Επειδη οπως ειπωθηκε πριν, μια εικονα χιλιες λεξεις, δειτε εδω τι μπορει να κανει μια μηχανη στα χερια καποιου που ξερει τι κανει.
http://www.dpreview.com/forums/thread/3644797

Αυτο που θελω να πω , ξανα, ειναι οτι αυτο που μετραει πρωτιστως ειναι ο ανθρωπος που βρισκεται πισω απο τη μηχανη .

Rx10 και bifs....

154933898.Dy59SsLO.GreenWakoRX1022mar14078.JPG

154933902.CXFoNSEO.GreenWakoRX1022mar14112.JPG

Με το μπαρδόν κιόλας, αλλα τι το ιδιαίτερο βλέπουμε εδώ ?

Τίποτα κατά την άποψή μου... Ο Νίκος έχει τραβήξει καλύτερες με την EP-M1 και τον κιτ φακό (ναι τον 14-42)...

Η φωτογραφηση πτηνων εν πτηση, bif (birds in flight) , ειναι απο τις σχετικα δυσκολες αποστολες μιας μηχανης , απαιτει φυσικα πρωτιστως καλο φωτογραφο και μηχανημε καλο συστημα εστιασης.
Επισης , στα συγκεκριμενα πλανα, ειναι δυσκολη η αποστολη της μηχανης γιατι υπαρχει busy background ,που μπορει να μπερδεψει το συστημα εστιασης, και γενικα τετοιου ειδους φωτογραφιες δειχνουν εναν πολυ καλο συστημα εστιασης και μονο καλες dslr το καταφερνουν.
Επισης οι συγκεκριμενες δεν τραβηχτηκαν με διαφορες τεχνικες , οπως focus trapping kai prefocus distance , αλλα με focus tracking, γι αυτο κι εχουν τη σημασια τους.... για οποιον καταλαβαινει.

Τελος δειχνουν αυτο που λεμε συνεχως, οτιμομφωτογραφος κανει τη φωτογραφια , κυριως, και μετα η μηχανη.
Αν καποιος ασχοληθει αρκετα και σταματησει να κυνηγαει τα specs, μπορει να κανει αρκετα πραγματα, που συνηθως εμεις οι "ειδικοι" θεωρουμε δυσκολα για μια bridje μηχανη ή και ακατορθωτα!

Last edited:

Η φωτογραφηση πτηνων εν πτηση, bif (birds in flight) , ειναι απο τις σχετικα δυσκολες αποστολες μιας μηχανης , απαιτει φυσικα πρωτιστως καλο φωτογραφο και μηχανημε καλο συστημα εστιασης.
Επισης , στα συγκεκριμενα πλανα, ειναι δυσκολη η αποστολη της μηχανης γιατι υπαρχει busy background ,που μπορει να μπερδεψει το συστημα εστιασης, και γενικα τετοιου ειδους φωτογραφιες δειχνουν εναν πολυ καλο συστημα εστιασης και μονο καλες dslr το καταφερνουν.
Επισης οι συγκεκριμενες δεν τραβηχτηκαν με διαφορες τεχνικες , οπως focus trapping kai prefocus distance , αλλα με focus tracking, γι αυτο κι εχουν τη σημασια τους.... για οποιον καταλαβαινει.

Τελος δειχνουν αυτο που λεμε συνεχως, οτιμομφωτογραφος κανει τη φωτογραφια , κυριως, και μετα η μηχανη.
Αν καποιος ασχοληθει αρκετα και σταματησει να κυνηγαει τα specs, μπορει να κανει αρκετα πραγματα, που συνηθως εμεις οι "ειδικοι" θεωρουμε δυσκολα για μια bridje μηχανη ή και ακατορθωτα!

Το οτι τραβηχτηκαν με φοκους τρακινγκ γιατι πρεπει να ειναι καθ´οποιονδηποτε τροπο δικαιολογια για την μετριοτητα του αποτελεσματος ?

Οι φωτος, δεν εχουν τιποτε το ιδιαιτερο να δειξουν, εκτος το οτι θαβουν μια μηχανη του χιλιαρικου

Μιλας σοβαρα ?

Αν ναι.... αλλαζω κατηγορια :p

Οι φωτο αυτες μπηκαν για συγκεκριμενο λογο, για να δικαιολογησουν συγκεκριμενες "απαιτησεις" ... αν δε το καταλαβαινεις, δεν μπορω να κανω κατι γι αυτο!

Οι "ενστασεις" γι αυτη τη μηχανη, ειναι κυριως η τιμη της, και για μενα εξηγησα γιατι τη θεωρω οικονομικη και η οχι τοσο γρηγορη αποκριση της μηχανης (χειρισμος κι εστιαση) .

Οσον αφορα την αποκριση (κυριως στο ζοομ) , εδειξα γιατι ειναι λαθος αυτη η αποψη βαζοντας το βιντεακι με το zoom in-out απο τα 24mm ->200 και πισω, που δειχνει ακριβως το αντιθετο.

Για τη ταχυτητα και ακριβεια εστιασης το παραπανω δειγμα ειναι ενδεικτικο της καλης ταχυτητας (οχι φυσικα dslr like) , αλλα ικανης ακομη και για BIF (αν ξερεις να τη στησεις σωστα).

τι δεν καταλαβαιβεις λοιπον ?

Last edited:

Βασικα μιλαω σοβαρα, και δεν μου αρεσει το υφος σου (τα "Μιλας σοβαρα" & "τι δεν καταλαβαιβεις λοιπον" για να ειμαι συγκεκριμενος).

Προσπερνοντας το παραπανω, ελπιζω να μου επιτρεπεις να εχω την αποψη μου και να μπορω να κρινω με βαση οσα καταλαβαινω, αποψη η οποια πιστευω πως δεν σε θιγει προσωπικα καθ' οποιονδήποτε τροπο.

Ευχαριστω

Απάντηση: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

Αχχχχ.....αυτή η Σόνυ......
Όπου και να ψάξεις στο φόρουμ, τηλεοράσεις, PS, φωτογραφικά, whatever........παντού flames....

Ηρεμήστε παρακαλώ!

Το εννοώ!!!

Να τα μας θα παίζουμε και καρπαζιές σε λίγο....:furious3:
Το νήμα έχει ξεφύγει στις τελευταίες σελίδες χωρίς πραγματικό λόγο.
Πιστεύω μία ανακοίνωση της rx10ii και μία πτώση τιμής θα έριχναν τους τόνους.
Όπως και να έχει φακό στο εστιακός μήκος της rx10 με σταθερό f2.8 και παρόμοια απόδοση δε βρίσκω στα χρήματα της sony.:bang:

Συγνωμη βρε παιδια... Που ειδατε να ξεφευγω ????

Βασιλη, το οτι γραφω χωρις να ακουω νανουρισματα, και υπερασπιζομενος τα γραφομενα μου δεν ειναι καν ενδειξη πως δεν ειμαι ηρεμος.
Ειλικρινα

Απάντηση: Re: Νέα Sony RX-10 1'' sensor 24-200 f2.8

Συγνωμη βρε παιδια... Που ειδατε να ξεφευγω ????

Βασιλη, το οτι γραφω χωρις να ακουω νανουρισματα, και υπερασπιζομενος τα γραφομενα μου δεν ειναι καν ενδειξη πως δεν ειμαι ηρεμος.
Ειλικρινα

Μιλώ για όλους Ντίνο.