Sony RX100 mkI/II/II/IV/V Video

Re: Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV

Μα τη δουλεύω ένα χρόνο τώρα την IV, και τώρα δίπλα-δίπλα με την V, τραβώντας αποκλειστικά 4Κ.

Σαφώς και δουλεύει το IS και κάνει δουλειά στο 4Κ, εξαλείφοντας το τρεμόπαιγμα των χεριών, ακόμη και στα 70mm.

Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο όπως όταν βάζεις έναν φακό με IS σε μηχανή 4Κ. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Re: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV

Πήρες όμως και τη Sony την action άρα δε σε καλύπτει σαν compact all in one.
Αναγκαστικά θα έχεις μαζί σου τώρα δύο μηχανές.
Πάντως εμένα η Rx100iii μια χαρά με καλύπτει.

Πήρες όμως και τη Sony την action άρα δε σε καλύπτει σαν compact all in one.
Αναγκαστικά θα έχεις μαζί σου τώρα δύο μηχανές.
Πάντως εμένα η Rx100iii μια χαρά με καλύπτει.

Ναι γιατί δεν έχει τόσο ευρυγώνιο φακό η rx100, εκεί κερδίζεις με την action camera. Αν δεν σε ενδιαφέρει το 4Κ, τότε η rx100III είναι εξαιρετική λύση, είναι μάλλον το καλύτερο value for money από όλες τις rx100 αυτή την στιγμή...δεν θα με χάλαγε μια αν την έβρισκα σε πολύ καλή τιμή (γύρω στα 400 ευρώ).

Απάντηση: Re: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV

Το τι καλύπτει τον καθένα το ξερει αυτός και κανένας άλλος. Ο alzazira είχε την μηχανή και την πούλησε επειδή δεν απέδιδε όπως ήθελε. Δεν την έχει πια για να μας δώσει δείγμα και να συγκριθεί με την μηχανή που έχει στα χέρια του ο tzo για να δουμε αν ήταν ή όχι ελαττωματική, αν υπήρχαν ρυθμίσεις που την επηρέαζαν ή τελος παντων αν η σταθεροποιησή της ήταν στα στάνταρ που ο καθένας θέτει για τον εαυτό του.

Απο την στιγμή που ο tzo κατέχει για μεγάλο χρονικό διάστημα την μηχανή (και τα προηγούμενα και το επόμενο μοντέλο) και την δουλευει δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφισβητουμε τα λεγομένα του, το αν η σταθεροποιηση της είναι στα στανταρ που θέλει ο καθένας μας είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

θα παρακαλούσα λοιπόν αν κάποιος πιθανός αγοραστής θέλει πραγματικά να διαπιστώσει αν το IBIS της μηχανής είναι στα στανταρ του και κάνει κάτι πολύ συγκεκριμένο που μπορεί να τεσταριστεί εύκολα να ζητήσει απο τον tzo να τραβήξει ενα μικρό κλιπ. Αν η συζήτηση γίνεται για ακαδημαικούς λόγους ας κλείσει εδώ.

Last edited:

Κώστα όχι μια μέρα Νοτιάς και την άλλη Βοριάς.
Το μισό φόρουμ συζητά για τις επιλογές των μελών , ρωτάει και παίρνει απαντήσεις.
Γιατί όχι και εδώ.

Προσωπική μου γνώμη χωρίς να έχω δουλέψει την μηχανή είναι ότι η σταθεροποίηση της rx100IV σε 4Κ είναι απλώς μέτρια προς κακή, απλά ο καθένας μας έχει άλλα στανταρντ και διαφορετικό τρόπο που τραβάει βίντεο, προσωπικά για μένα σοβαρή σταθεροποίηση σημαίνει περπατάω σχετικά γρήγορα και το βίντεο που τραβάω είναι πολύ κοντά στο να το χαρακτηρίσεις σταθερότατο. Αυτό μου το προσφέρει π.χ. η Olympus em10II άλλα σε 1080p...κάτι τέτοιο χρειάζομαι και σε 4Κ.....δεν ξέρω αν το προσφέρει καμία μηχανή αυτό πέρα από την Olympus em1II...

Απάντηση: Re: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV

Κώστα όχι μια μέρα Νοτιάς και την άλλη Βοριάς.
Το μισό φόρουμ συζητά για τις επιλογές των μελών , ρωτάει και παίρνει απαντήσεις.
Γιατί όχι και εδώ.

και που να δείς το τσουνάμι .... σπάνιο φαινόμενο αλλά συμβαίνει :flipout:
ερωτήσεις έγιναν (τρόπος του λέγειν), απαντήσεις δόθηκαν αλλά αν δεν έχει καλυφθεί κάποιος και ζητά κάτι συγκεκριμένο να δεί είπα την πρότασή μου, παρακαλώ όμως όχι αερολογίες και πλάγια συμπεράσματα ...

Την οπτική σταθεροποίηση του φακού κρίνουμε.

Ο Μάνος ήταν σαφής, ότι δεν ξεχώριζε η λήψη με IS ON και IS OFF στο κομμάτι RX100IV που χρησιμοποίησε.

Στη δική μου RX100IV, όπως και στη V, η οπτική σταθεροποίηση δουλεύει μια χαρά στο 4Κ, και η απόδοσή της στην εξάλειψη του τρεμοπαίγματος του χεριού είναι οφθαλμοφανής σε σύγκριση on και off.

Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV

Πάντως το θέμα της σταθεροποίησης πάει να γίνει το Νούμερο ένα κριτήριο για το βίντεο μιας μηχανής , έχοντας σώματα Olympus πολύ δύσκολα πας σε μέτρια έως κακή σταθεροποίηση σε άλλο σώμα το οποίο δεν έχει ! έχει γίνει απαραίτητο πλέον !

για να μη λέω αερολογίες, βούτηξα στα terrabytes μου και ξέθαψα το σχετικό βιντεάκι 4Κ από την RX100iv. βάζω ένα μικρό κομματάκι, ενδεικτικό νομίζω. Δεν ήταν οι καλύτερες συνθήκες, γιατί είχε στρίμωγμα-μικροσκουντήματα κτλ, αλλά και πάλι δε φαίνεται να προσπαθεί πολύ να σταθεροποιήσει η μηχανή... Αξίζει να σημειωθεί ότι η λήψη είναι στα 24mm, φαντάσου δηλαδή πώς θα ήταν στα 70mm
Επειδή έχει μικρά παιδιά έβαλα φιλτράκι, σόρρυ

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

tzo θα πρότεινα το εξής αν έχεις χρόνο και όρεξη. RX100iv 4Κ Steadyshot ON & RX100V off, δίπλα δίπλα (αν έχεις συνδετικό), για να δούμε τη διαφορά

Last edited:

Έχεις δίκιο Μάνο χάλι είναι η σταθεροποίηση, είναι σαν μην έχει καθόλου, έτσι μοιάζουν τα βίντεο από το κινητό μου που δεν έχει σταθεροποίηση...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πάντως το θέμα της σταθεροποίησης πάει να γίνει το Νούμερο ένα κριτήριο για το βίντεο μιας μηχανής , έχοντας σώματα Olympus πολύ δύσκολα πας σε μέτρια έως κακή σταθεροποίηση σε άλλο σώμα το οποίο δεν έχει ! έχει γίνει απαραίτητο πλέον !

Ναι είναι νούμερο ένα (για μένα τουλάχιστον) σε σημείο που προτιμώ μια μηχανή να έχει καλή σταθεροποίηση από το να έχει 4Κ...τόσο μακριά το φτάνω...
Είναι αλήθεια αν συνηθίσεις το ibis της Olympus δύσκολα πας σε κάτι υποδεέστερο.....

προτιμώ μια μηχανή να έχει καλή σταθεροποίηση από το να έχει 4Κ...τόσο μακριά το φτάνω...
συμφωνώ μαζί σου, ενώ παλιότερα θεωρούσα ότι η ανάλυση είναι το πάν στο βίντεο.. Με το dji osmo τράβηξα κάποια βιντεάκια 4Κ περπατώντας γρήγορα, σχεδόν τρέχοντας, και βγήκαν νεράκι.. σα να ήμουνα σε ρόδες. Αλλά για low light το ξεχνάς. Σκέφτομαι να στείλω πίσω τον sony 10-18 και να κρατήσω το osmo για τα ευρυγώνια

συμφωνώ μαζί σου, ενώ παλιότερα θεωρούσα ότι η ανάλυση είναι το πάν στο βίντεο.. Με το dji osmo τράβηξα κάποια βιντεάκια 4Κ περπατώντας γρήγορα, σχεδόν τρέχοντας, και βγήκαν νεράκι.. σα να ήμουνα σε ρόδες. Αλλά για low light το ξεχνάς. Σκέφτομαι να στείλω πίσω τον sony 10-18 και να κρατήσω το osmo για τα ευρυγώνια

Μας έκαψες τώρα!!!...τόσο καλό είναι το Osmo?? Αξίζει λες??? Αχ τι μας κάνεις!!!!

Re: Απάντηση: Re: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV

Με τη μηχανή ψηλά στον αέρα και στα τυφλά να πηγαίνει από δω κι από κει και με στριμωξίδι και σκουντήματα, έβγαλες συμπέρασμα ότι δεν δουλεύει το IS;

Θα ανεβάσω κι εγώ ένα κλιπάκι μερικών δευτερολέπτων με IS ON και OFF για να δεις τι κάνει το IS.

Με τη μηχανή ψηλά στον αέρα και στα τυφλά να πηγαίνει από δω κι από κει και με στριμωξίδι και σκουντήματα, έβγαλες συμπέρασμα ότι δεν δουλεύει το IS;

Θα ανεβάσω κι εγώ ένα κλιπάκι μερικών δευτερολέπτων με IS ON και OFF για να δεις τι κάνει το IS.

ναι αλλά βάλε με κούνημα, όχι κανα φλώρικο :smile: - και 4Κ μην το ξεχνάς..
Νίκο θα σου πω για το osmo, αλλά όχι εδώ να μην είμαστε off topic

Τι εννοείς με κούνημα; Σταθερό θα είναι το πλάνο. Το τρεμόπαιγμα του χεριού εξαλείφει η οπτική σταθεροποίηση του φακού, όχι άλλους εξωγενείς παράγοντες.

εγώ θα πρότεινα να κάνεις κι ένα πλάνο περπατώντας, για να δούμε αν κάνει τίποτα στα δύσκολα...

τι σχεση εχει το περπατημα ρε παιδια... αν θελετε κατι τετοιο, μονο Gimbal.
Το IS ειναι ΜΟΝΟ για να παιρνει τα μικρο-κουνηματα .

Το IBIS+IS βελτιωνει αρκετα τη κατασταση, αλλα και παλι δεν ειναι αρκετο (wobbling, artifacts,skew, drift Κλπ).

ΠΟΤΕ δεν εχω τραβηξει βιντεο περπατοντας, εκτος αν ειχα καποιο ΚΑΛΟ gimbal.

Μην ειστε υπερβολικοι....

Υγ... για τετοια βιντεο οπως αυτο που εβαλες παραπανω, ΜΟΝΟ βιντεοκαμερα μπορω να προτεινω ή κινητο .

Last edited:

εγώ θα πρότεινα να κάνεις κι ένα πλάνο περπατώντας, για να δούμε αν κάνει τίποτα στα δύσκολα...

Όχι, θα την προσαρμόσω και στο mountain bike και θα κατεβώ και την πλαγιά!

IS του φακού είναι. Το χέρι σταθεροποιεί το is, που όσο και ακίνητο να το κρατάμε, τρεμοπαίζει ελαφρά.