Sony RX100 mkI/II/II/IV/V Video

Kαι στο drone υπάρχει ανεμιστήρας εσωτερικά, παρά τον μεγάλο χώρο. Κάρτα εγγραφής, πλακέτες και μπαταρία δεν βρίσκονται πίσω από τον φακό:

large_P4_Part_4_______5_.JPG

Πώς δεν φυσιέται το dji osmo; Ολόκληρο ανεμιστηράκι έχει.
maxresdefault.jpg

Και φυσικά ούτε οθόνη/EVF στο ίδιο σώμα έχει, ούτε και μπαταρία.

Kαι ο επεξεργαστής CineCore 2.0 πού βρίσκεται στο Inspire 2, είδες; Μέσα στο drone, τελείως ξεκομμένος από την κάμερα.
"the Inspire 2 utilizes an innovative structure that separates the CineCore 2.0 image processing system from the camera and places it inside the aircraft".

Aυτές είναι οι πλακέτες με τον επεξεργαστή CineCore 2.0:
Inspire2-Launch_cinecore.jpg

Last edited:
Mήπως θες η "RX100" της φαντασίας σου να έχει και σε εξωτερική θέση τον επεξεργαστή και την μπαταρία, να πετάξει και την οθόνη και το EVF, και να αντικαταστήσει και τον ζουμ φακό με σταθερό;

Δεν καταλαβαίνω το κόλλημα που έχεις με τη δήθεν απορία σου.

Συγκρίνεις τελείως ανόμοια προϊόντα για να αποδείξεις τι;

θέλω αντί να μας αρμέγει διαρκώς η sony να κάνει μια αναβάθμιση της προκοπής. Η rx100v έπρεπε να έχει 4Κ/60.
η dji αποδεικνύει ότι 4Κ/60p με 1" σε μικρό μέγεθος γίνεται. και η Α7rII ζεσταινόταν, και το λύσανε με FW.
αντ'αυτού τί έδωσε στην RX100v ? καλύτερο AF & μεγαλύτερης διάρκειας HFR? να τα βράσω. Το af ήταν ήδη καλό. Τα 24fps είναι άχρηστα για το 99% του πληθυσμού.
Δεν έδωσε καλύτερη σταθεροποίηση. Δεν έδωσε 4Κ/60. Δεν έδωσε ούτε καν >5 λεπτά στο 4Κ. και έχει και χειρότερη αυτονομία.
Δεν είναι η RX100 της φαντασίας μου. Είναι η Rx100 που θα έπρεπε να είναι, αλλά επειδή έχει δεσπόζουσα θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία κάνει ότι γουστάρει.

Last edited:
Πάμε πάλι από την αρχή, σαν να μην διάβασες καν τι απάντησα πιο πάνω.

Πώς αποδεικνύει η DJI ότι είναι εφικτό το 4Κ/60 με 1" σε μικρό μέγεθος;
Το μικρό μέγεθος που βλέπεις στην κάμερα του Inspire 2 δεν έχει τίποτα που να αποδεικνύει αυτό που λες.
Ούτε τον επεξεργαστή που επιτρέπει το 4Κ/60p έχει εσωτερικά στο στρογγυλάκι X4S που βλέπεις, ούτε μπαταρία, ούτε οθόνη, ούτε EVF, ούτε ζουμ φακό, ούτε χειριστήρια ολοκληρωμένης μηχανής.
Lens module είναι το X4S! Όλα τα ηλεκτρονικά είναι στο σκάφος του drone!

Πώς δεν φυσιέται το dji osmo; Ολόκληρο ανεμιστηράκι έχει.

κάνεις λάθος. το X4S που λέω εγώ και το οποίο τραβάει 4Κ/60p ΔΕΝ έχει ανεμιστηράκι. η φωτογραφία που έχεις βάλει είναι από το Χ3

Προφανώς και είναι το X3, αφού δεν υπάρχει OSMO που να τραβάει 4Κ/60. Στο 4Κ/60 αναφέρεσαι και έβαλες και το OSMO μέσα.

To 4K/60p δεν είναι το X4S που το επιτρέπει, αλλά ο επεξεργαστής CineCore 2.0, που βρίσκεται εκτός lens module και εντός του σκάφους του Inspire 2.

Σχετικά με το αν είναι σημαντική η αναβάθμιση από IV σε V, σαφώς και είναι.

Contrast detection 25 σημείων η IV,
υβριδική contrast/phase detection 315 σημείων η V!
Mέρα με τη νύχτα η διαφορά στην ταχύτητα και σταθερότητα εστίασης!

Και με το νέο LSI chip, η απόκριση της μηχανής είναι αστραπιαία και χωρίς "writing to memory, unable to operate" ενδείξεις!

για κάποιον που ενδιαφέρεται αποκλειστικά για το 4Κ βίντεο, έχει νόημα η αναβάθμιση?

Φυσικά. Όπως έγραψα πιο πάνω, όλη τη διαφορά την κάνει η υβριδική εστίαση που για πρώτη φορά εφαρμόστηκε τώρα στην RX100V.
Είναι σαν να έχεις α6300/α6500 στο τσεπάκι σου.

Η ΙV μόνο ως μεταχειρισμένη αξίζει για αγορά, και όχι πάνω από 600 .

Η αλήθεια είναι ότι και στην Rx10II που έχω τώρα, καλή χρυσή, άλλα η εστίαση έχει θέματα...είναι απαραίτητη η υβριδική εστίαση ειδικά σε βίντεο για να μην έχουμε αυτά τα σπαστικά μπρος πίσω...Απλά θεωρώ ότι θα μπορούσε να μας δώσει περισσότερα η Sony στην Rx100V από την υβριδική εστίαση που την είχε ήδη από την Sony A77II πριν από 3 και χρόνια....είναι leader άλλα τα δίνει λίγο με το σταγονόμετρο.....

Εγώ πάντως για το μικρό διάστημα που είχα την IV δε θυμάμαι να με είχε προβληματίσει η εστίαση στο βίντεο. Δε θυμάμαι να ψάρευε ή κάτι τέτοιο.

Eγώ έκλεισα χρόνο με την IV με συχνές λήψεις 4Κ. Tη δουλειά μου την έκανα, αλλά όχι πάντα αξιόπιστα όσον αφορά την εστίαση.
Αρκετές φορές προτιμούσα να πιάσω την α6300 μόνο και μόνο για τη σιγουριά του AF.

Τώρα με την V, την εμπιστεύομαι όσο και την α6500.

Μια ακόμη απόδειξη ότι η μπαταρία είναι η πηγή του κακού για την υπερθέρμανση.
Δεν καταλαβαίνει τίποτα από υπερθέρμανση πλέον η RX100V με dummy battery + powerbank.
Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ταυτόχρονα λύνεται το πρόβλημα αυτονομίας.

http://www.ebay.com/itm/302085367178

To συνολικό μήκος του καλωδίου είναι 1,60μ., οπότε άνετα έχεις το powerbank στην τσέπη σου.

FFBbMs.jpg