Sony RX100 mkI/II/II/IV/V Video

Re: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV

ωραίος. ήταν πάνω στην ίδια βάση (iv & v) ή χωριστές λήψεις?

Θεωρώ ότι για να είναι ακριβής η σύγκριση πρέπει να είναι πάνω στην ίδια βάση οι μηχανές (IV is ON & V is OFF) αλλά μη σε κουράζουμε άλλο

Θεωρώ ότι για να είναι ακριβής η σύγκριση πρέπει να είναι πάνω στην ίδια βάση οι μηχανές (IV is ON & V is OFF) αλλά μη σε κουράζουμε άλλο

Μήπως να βάλω και μια τρίτη μηχανή να τραβάει εμένα, μήπως και κλέβω και ακουμπάω τη μηχανή σε τρίποδο στην περίπτωση του IS; :flipout:

Στην ίδια βάση δύο μηχανές αν μπουν θα υπεισέλθει ο παράγοντας του διαφορετικού πιασίματος. Θα πιάνω στα χέρια μετά μια βάση με δύο μηχανές, οπότε δεν θα είναι λήψη σαν σε πραγματικές συνθήκες.

Πιο ξεκάθαρο δεν μπορούσε να γίνει. Ίδιες ρυθμίσεις, ίδια μηχανή, ίδιες συνθήκες, ίδιο πιάσιμο, ίδια απόσταση κτλ.
Τελικά δουλεύει ή δεν δουλεύει το IS;

Φαίνεται μια χαρά η σταθεροποίηση Tzo στο βίντεο που ανέβασες....σχεδόν καθόλου τρέμουλο....μια χαρά!!!

έλα πες την αλήθεια.. στην κουρτίνα 1 ακουμπούσες αγκώνες :tongue:

Όχι, θα την προσαρμόσω και στο mountain bike και θα κατεβώ και την πλαγιά!

Μήπως να βάλω και μια τρίτη μηχανή να τραβάει εμένα, μήπως και κλέβω και ακουμπάω τη μηχανή σε τρίποδο στην περίπτωση του IS; :flipout

:flipout: :flipout: :flipout:

Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV

Το νήμα είναι για την Sony σειρά RX100
Τα άσχετα μηνύματα έφυγαν και αν συνεχιστεί η ίδια ιστορία θα φεύγουν παρέα με τον δημιουργό τους.

Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV

Συγνώμη κ Μoderator που παρεμβαίνω αλλά το σχόλιο μου δεν ήτανε ειρωνικό προς τον γιαννη, το εννοούσα σοβαρά , off topic μπορεί να ήτανε, απλά ήθελα να το ξεκαθαρίσω ,ευχαριστώ
για να πω και εγω τη γνωμη μου τωρα για την rx100v απο καιρο γενικα ηθελα να την αγορασω σαν δευτερο σωμα αλλα κατι στο τελος με κανει και αλλαζω απόφαση , ίσως το μεγαλύτερο ζοομ ( λογο φωτογράφιση παιδιού που παίζει ποδόσφαιρο ) αλλα και το θεμα τις σταθεροποίησης , το μόνο κακό είναι οτι ποτέ δεν την εχω πιάσει στα χέρια μου θα βοηθουσε πολυ στην αποφαση μου , απο τα διάφορα βιντακια utube κ.α που βλέπουμε νομίζω μερικά δεν ειναι όπως τα λένε , αφού ο Γιάννης μας δειχνει το βιντεο ποιο πανω ειναι σαφής σ αυτό που λέει ,πάντως ειναι μια Premium μηχανή που την ζηλεύεις ..
καλορίζικη και απο εδώ Γιαννη

Άνοιξε ειδικό νήμα βίντεο για τις RX100, ότι γράφεται εδώ που θα έχει έστω και μυρωδιά βίντεο θα σβήνεται χωρίς προειδοποίηση! Ευχαριστώ.

Για ότι λέει ο τίτλος. Σιγά - σιγά ίσως μεταφερθούν κάποια σημαντικά post από το "φωτογραφικό".

Re: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Έχω μια απορία.
Τραβάς ένα 5λεπτο 4Κ βίντεο, μετά μπορείς να πατήσεις ξανά το κουμπί και αμέσως να ξεκινήσει νέο 5λεπτο ή υπάρχει περιορισμός ή μεγάλη καθυστέρηση;

Γιορτή νηπιαγωγείου και η Rx100iii πάλι είχε το ρόλο βιντεοκάμερας με τέλειο αποτέλεσμα, βοήθησε τα μέγιστα το τρίποδο.
Προς το τέλος όμως της γιορτής η imitation μπαταρία μας άφησε χρόνους κάνοντας με έτσι να προβληματιστώ και να τεστάρω σήμερα όλες τις μπαταρίες μου.
Τράβηξα λοιπόν συνεχόμενο βίντεο (έχω εγκατεστημένο το app που παρακάμπτει το όριο των 30 λεπτών) σε fullhd ποιότητα 50i με CAF ,κλειστή τη σταθεροποίηση
και με την οθόνη ανοικτή προς τα έξω για να μην έχω θέμα με την θέρμανση.
Θερμοκρασία δωματίου 22 βαθμοί Κελσίου και δεν αντιμετώπισα κανένα θέμα με τη ζέστη ή την υπερθέρμανση της μηχανής.
Το ζητούμενο είναι αυτό που φοβόμουν ότι οι imitation μπαταρίες μου διαρκούν πολύ λιγότερο από την αυθεντική.
Αναλυτικότερα:
Original Sony Μπαταρία : 1 ώρα και 23 λεπτά
Imitation Μπαταρία (1) : 44 λεπτά
Imitation Μπαταρία (2): 42 λεπτά
Έπρεπε αρκετό καιρό τώρα να είχα κάνει αυτές τις μετρήσεις.
Οι μπαταρίες οι imitation που έχω είναι αυτές
IMG_20161222_004006.jpg

Έχω κι εγώ μια οπτικά ίδια που αναγράφει... 1600mAh, όταν οι original είναι στα 1240. Η διάρκεια της με φωτογραφική χρήση είναι καλή, μικρότερη από τις sony μεν αλλά παίρνεις 3-4 στην τιμή της μιας. Γενικός κανόνας που ακολουθώ όταν μπορώ είναι να προτιμώ τους ειλικρινείς κατασκευαστές που δίνουν χωρητικότητες ίσες ή ακόμα και μικρότερες από τις "μαμίσιες" - τουλάχιστον έτσι ξέρεις τι να περιμένεις. Υπάρχει κι ένα άλλο θέμα βέβαια, οι original που... δεν είναι, δηλαδή άψογες οπτικά απομιμήσεις με ολογράμματα κ.λ.π. οι οποίες όμως λειτουργικά είναι του σωρού. Οπότε καλό είναι να προσέχουμε από που αγοράζουμε όταν η τιμή είναι ύποπτα χαμηλή.

:offtopic:Στην EOS 5D έκανα το λάθος να πάρω 2 ιμιτασιόν μπαταρίες.
Μετά απο μερικά κλίκ....πάπαλα και οι δυο, άδειαζαν και ήθελαν φόρτιση.
Ευτυχώς χωρούσαν στην σφεντόνα...:flipout:
Πήρα γνήσιες και τέλος.

Last edited:
έχω μια απορία: η DJI πώς κατάφερε και δίνει 4Κ/60p από σένσορα 1" και η sony δεν μπορεί στη σειρά RX?