Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Re: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

Ιδιο μοντελο, ιδιος κινητηρας σε διαφορετικες εκδοσεις. Ζηλεψε την αυτοκινητοβιομηχανια η sony. Ποτε θα βγαλει το επομενο μοντελο φωτογραφικα καλυτερο; Για φωτογραφικη μηχανη μιλαμε.

Μετά από αρκετές φωτογραφίες και βίντεο διατηρώ τον ενθουσιασμό μου. Η φωτογραφική (μαρκ ΙΙ) είναι απλά θυσαυρός.. πραμγατικά money well spent..
Ομως, θέλω να ρωτήσω κάτι: Σε τι φορμα έχετε επιλέξει την εγγραφή βίντεο;; Μέχρι τώρα γράφω σε avchd 50i 17M (FH). Η τηλεόραση μου παίζει μια χαρα το βιντεάκια (σαμυ 6410), αλλά γενικώς ο macbook air μου, όταν βλεπω από κοντα δηλαδή, μου παρουσιάζει πιξελιάσματα και κομπιάσματα όταν κάνω κίνηση (paning) δεξιά αρριστερα και η οθόνη είναι θολή. Να αλλάξω την ρύθμιση σε 25i / 25p ή κάτι άλλο;

Επίσης παρατήρησα ένα περιεργο.. Χρησιμοποιώ κάρτα της sony 32GB με ταχύτητες (ονομαστικές) μέχρι 92ΜΒ (U3, class 10). Και είανι όντως πολύ γρήγορη.. Θεωρώ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ όταν βγάζω βίντεο να βγάζω και φωτογραφίες και η ταχύτητα της κάρτας παίζει πρωτεύοντας ρόλο στην δυνατότητα να παίρνω πολλές φωτο παράλληλα.
Την πρώτη φορά που έγραφα βίντεο, γενικώς παρατήρησα ότι μπορουσα να βγάζω άμεσα και χωρίς καθυστέρηση φωτογραφίες.. τώρα, η μηχανή φαίνετια να σκέφεται μετά από 1-2 φωτο.. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, εκτός και εάν είναι θέμα φορματ που πρέπει να ξανακανω στην καρτα, ή είναι θέμα ρυθμίσεων: α) είτε της μηχανής στην λήψη φωτογραφιών (χρησιμοποιώ την επιλογή κυρίως ι+ για την λήψη φωτογραφιών, β) Είτε την ρύθμιση επιλογής βιντεο.. (έγραψα παραπάνω την επιλογή μου, που μέχρι τώρα φαίνεται να μου δίνει την πιο γρήγορη επιλογή λήψεως φωτογραφιών..
Τι εντυπώσεις έχετε και ποιές ρυθμίσες έχετε για βίντεο; Εχετε καμία σκέψη να βοηθήσετε;;;

ευχαριστώ

Agsjq6.jpg

Τα 5 λεπτά φαντάζομαι ότι είναι όριο για την υπερθέρμανση.
Άραγε πόσα 5+5 κλιπάκια μπορείς να τραβήξεις συνεχόμενα χωρίς να βράσεις τη μηχανή.

Ϊσως να το έβαλαν στα 5 για να είναι safe ώστε να τραβήξεις καπάκι και άλλο, θα φανεί στα reviews

Υπάρχει ένα πρόγραμμα που λέγεται sd formatter αν θυμάμαι καλά. Δοκίμασε το για σωστό φορμάτ της κάρτας. Έχει οδηγίες και διάφορες επιλογές. Επέλεξε όχι το Quick. Πρέπει να υπάρχει και για Mac.
Μετά από αρκετές φωτογραφίες και βίντεο διατηρώ τον ενθουσιασμό μου. Η φωτογραφική (μαρκ ΙΙ) είναι απλά θυσαυρός.. πραμγατικά money well spent..
Ομως, θέλω να ρωτήσω κάτι: Σε τι φορμα έχετε επιλέξει την εγγραφή βίντεο;; Μέχρι τώρα γράφω σε avchd 50i 17M (FH). Η τηλεόραση μου παίζει μια χαρα το βιντεάκια (σαμυ 6410), αλλά γενικώς ο macbook air μου, όταν βλεπω από κοντα δηλαδή, μου παρουσιάζει πιξελιάσματα και κομπιάσματα όταν κάνω κίνηση (paning) δεξιά αρριστερα και η οθόνη είναι θολή. Να αλλάξω την ρύθμιση σε 25i / 25p ή κάτι άλλο;

Επίσης παρατήρησα ένα περιεργο.. Χρησιμοποιώ κάρτα της sony 32GB με ταχύτητες (ονομαστικές) μέχρι 92ΜΒ (U3, class 10). Και είανι όντως πολύ γρήγορη.. Θεωρώ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ όταν βγάζω βίντεο να βγάζω και φωτογραφίες και η ταχύτητα της κάρτας παίζει πρωτεύοντας ρόλο στην δυνατότητα να παίρνω πολλές φωτο παράλληλα.
Την πρώτη φορά που έγραφα βίντεο, γενικώς παρατήρησα ότι μπορουσα να βγάζω άμεσα και χωρίς καθυστέρηση φωτογραφίες.. τώρα, η μηχανή φαίνετια να σκέφεται μετά από 1-2 φωτο.. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, εκτός και εάν είναι θέμα φορματ που πρέπει να ξανακανω στην καρτα, ή είναι θέμα ρυθμίσεων: α) είτε της μηχανής στην λήψη φωτογραφιών (χρησιμοποιώ την επιλογή κυρίως ι+ για την λήψη φωτογραφιών, β) Είτε την ρύθμιση επιλογής βιντεο.. (έγραψα παραπάνω την επιλογή μου, που μέχρι τώρα φαίνεται να μου δίνει την πιο γρήγορη επιλογή λήψεως φωτογραφιών..
Τι εντυπώσεις έχετε και ποιές ρυθμίσες έχετε για βίντεο; Εχετε καμία σκέψη να βοηθήσετε;;;

ευχαριστώ

Προσωπικά δεν "σβήνω" ποτέ μαζικά τις κάρτες μου, κάνω πάντα format μέσα στην μηχανή. Επίσης αν χρησιμοποιήσω μια κάρτα σε άλλη μάρκα μηχανής, κάνω format πριν την χρήση. Δεν μου έχει "χτυπήσει" κάρτα ποτέ, ίσως είναι τύχη ίσως η μέθοδος...

Απάντηση: Re: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

μαλλον ειναι σωστη η μεθοδος γιατι απο οταν εδω και χρονια την ακολουθησα δεν εχω κανενα θεμα με καρτες

Επίσης παρατήρησα ένα περιεργο.. Χρησιμοποιώ κάρτα της sony 32GB με ταχύτητες (ονομαστικές) μέχρι 92ΜΒ (U3, class 10). Και είανι όντως πολύ γρήγορη.. Θεωρώ

ευχαριστώ

βρε βοηθηστε ,εδω το παλικαρι... Δημητρη, Πανο.....

Δοκίμασε αν έχει να τραβήξεις σε mp4.
Πόια κάρτα γραφικών έχει το μακ σου; Τα avchd αρχεία είναι αρκετά βαριά δυστυχώς.

Κοιτάω το studio comparison της RX100 IV εδώ: http://www.dpreview.com/reviews/image-comparison/fullscreen?attr18=daylight&attr13_0=sony_dscrx100m4&attr13_1=sony_dscrx100m3&attr13_2=panasonic_dmclx100&attr13_3=canon_g7x&attr15_0=raw&attr15_1=raw&attr15_2=raw&attr15_3=raw&attr16_0=400&attr16_1=400&attr16_2=400&attr16_3=400&normalization=full&widget=1&x=-0.07738042863427819&y=0.5883320867614064
Μου φαίνεται σχεδόν ίδια έως ελαφρώς χειρότερη από την mkIII ή κάνουν πουλάκια τα μάτια μου?

Χειρότερη τη βλέπω την επίδοση της IV.

Τελικά μόνο για τις σοβαρές αναβαθμίσεις της στο βίντεο θα την προτιμήσει κάποιος, αλλιώς η RX100III είναι καλύτερη αγορά, ειδικά αν πέσει κι άλλο η τιμή της.

Αναμενόμενο ήταν να είναι περίπου στα ίδια απο άποψη θορύβου. Η έμφαση δόθηκε στην ταχύτητα που επηρεάζει κυρίως το video.

Λογικά θα είναι και αρκετά καλύτερη στο AF .. ακριβώς λόγω της ταχύτητας του αισθητήρα.