Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

Οκ ευχαριστω. Στο youtube μπορω να τα κλειδωσω; Ειπες πιο πανω πως αν τα κατεβασει καποιος απο το drobox θα ειναι οπως τα αρχικα; Σωστα καταλαβα;

Re: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

ναι, ακριβώς. αν τα κατεβάσεις, είναι όπως βγήκαν από τη μηχανή.
Στο youtube μπορείς να δώσεις το link και να τα κλειδώσεις, ώστε να μην μπορεί κάποιος να δει και τα υπόλοιπα videos σου

Σιγουρα ε; Γιατι θελω να ανεβασω καποια στο dropbox για προσωπικη χρηση. Την πατησα με το flickr, εκει πεφτει η ποιοτητα χωρις να υπαρχει τροπος να τα επαναφερω, σωστα;

Σιγουρα ε; Γιατι θελω να ανεβασω καποια στο dropbox για προσωπικη χρηση. Την πατησα με το flickr, εκει πεφτει η ποιοτητα χωρις να υπαρχει τροπος να τα επαναφερω, σωστα;

ναι σίγουρα. Στο dropbox ανεβαίνουν αυτούσια τα αρχεία, έτσι ξέρω

Στο vimeo ανεβαίνουν αυτούσια. Αλλά πρέπει να είναι συνδρομητής αυτός που κατεβάζει.

Ναι το διαβασα και για το vimeo. Δοκιμασα στο κινητο (μονο αυτο εχω διαθεσιμο) και με drobox μαλλον ειμαι οκ. Καλα το flickr πως κ ετσι;

μόνο dropbox προτείνω εγώ και κατεβασμα του πρωτοτυπου από εκει για να το δεις στον υπολογιστή σου.
Ούτε το youtube διότι χαλάει τα χρώματα κάπως λόγω διαφορετικής συμπίεσης.

Σε ευχαριστώ πολύ για τα βίντεο. Ναι θέλω να παίξω λίγο μαζί τους να δω τι μπορώ να πάρω από αυτά. Με έχει βάλει σε σκέψεις αυτή η μηχανή.
Τόσο που άρχισα πάλι τελικά να σκέφτομαι να πουλήσω την a6000+φακούς.

dstil είναι εκπληκτική μηχανή και μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα με αυτήν. Με το εξτρα γκριπάκι που της έχω φορέσει, κρατιέται πιο άνετα και το EVF που ανασηκώνεται σε εμπνέει να φωτογραφίσεις.
Είναι πανάκριβη βέβαια για κόμπακτ, αλλά αν θες μια μικρή μηχανή που να πλησιάζει τις apsc σε απόδοση, είναι αυτή. Ο φακός της είναι πολύ καλός και οξύς, αλλά μου φαίνεται ότι έχει αρκετές παραμορφώσεις στα 24mm και θα ήθελα λίγο μεγαλύτερο εύρος. Ένα επιπλέον αρνητικό είναι η σταθεροποίηση στο βίντεο: συγκεκριμένα στα "καλά" modes (4K & 1080/100) λειτουργεί μόνο η απλή σταθεροποίηση (standard), η οποία είναι απαράδεκτη. Είναι τόσο απαράδεκτη που αν τραβάς βίντεο στα 70mm νιώθεις ότι δεν έχει καθόλου σταθεροποιηση η μηχανή. Το κούνημα γίνεται ακόμα πιο έντονο και λόγω των μειωμένων fps στο 4Κ.
Αν κρατήσεις τη Νικον, άνετα μπορείς να αντικαταστήσεις την Α6000 με την RX100, ώστε να την έχεις συνέχεια μαζί.

Δες και την Rx10ii, αν αξιωθεί να κατέβει η τιμή της. χάνει σε μέγεθος, αλλά κερδίζει σε σταθεροποίηση, χρονικό όριο 4Κ και εύρος φακού

alzazira με το stabilization είχα άλλη άποψη.
Είχα δει αυτό από dpreview που δείχνει κάποια στιγμή τη λειτουργία "Active IS" στα 1080 και μου φαίνεται τελικά αρκετά καλό.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=39&v=QT_e8cXGT0o

Από εκεί και πέρα δεν κοιτάζω με τίποτα την rx10 ii διότι το μέγεθος είναι απαγορευτικό για εμένα.
Έχω ήδη μηχανές τέτοιου μεγέθους και η αλήθεια είναι πως τελικά δεν τις κουβαλώ μαζί τόσο συχνά όσο πραγματικά θέλω.
Σκεφτόμουν να περιμένω και πιθανή νέα a6100/a7000 μήπως έχει τέτοιο βίντεο (slog, 4K, slow motion) σε μεγαλύτερο αισθητήρα αλλά μου φαίνεται δύσκολο και πάλι να κουβαλώ συνεχώς αυτό το μέγεθος μαζί μου.
Άσε που αν τα έχει με τόσο μεγάλο αισθητήρα θα είναι αρκετά πιο ακριβή.

Το γεγονός ότι τέτοια ποιότητα βίντεο/φωτό μπαίνει στη τσέπη είναι που με κάνει να την σκέφτομαι. Πόσο μάλλον που έχει slow motion (λόγω ενασχόλησης μου με αθλήματα).

Ερωτήσεις:
- Αλήθεια τι κάρτα μνήμης χρησιμοποιείς με αυτή τη μηχανή;
- ήθελα να σε ρωτήσω αν το s-log σε βίντεο είναι επιλέξιμο στα 1080p/100fps

στο XAVC S 4k & XAVC S HD 1080/100p δουλεύει μόνο η standard σταθεροποίηση όμως, η οποία είναι για τα μπάζα. Στο XAVC 1080/50p δουλεύει και η Active & Intelligent Active.
Τα picture profiles είναι επιλέξιμα σε όλα τα modes. Ένα άλλο θεματάκι είναι η υπερθέρμανση. ζεσταίνεται αρκετά γρήγορα στο 4Κ.
Όσον αφορά το θέμα του τέλε, νομίζω ο Andrew Raid είχε κάνει μια πατέντα με τελε αντάπτορα από άλλη μηχανή και του δούλευε καλά. Θα ήθελα να το ψάξω κάποια στιγμή αυτό το σενάριο..

Δες εδώ ένα review να ψηθείς :)
https://www.cinema5d.com/sony-rx100-iv-footage-review/

Μνήμη χρησιμοποιώ αυτήν εδώ και τη βρίσκω πολύ αξιόπιστη μέχρι στιγμής
transcend_ts64gsdu3_1.jpg

πολύ ωραία!
το μοναδικό που δεν είχα σκεφτεί είναι το flickering στα φώτα αν τραβώ σε 100/120 fps.
Άρα το slow motion θέλει φυσικό φως στην ουσία.
Ή LED λάμπες που δεν διαθέτω.

το ωραίο με αυτή τη μηχανούλα είναι ότι είναι stealth. τραβάς βίντεο μες στη μούρη του άλλου και δε δίνει σημασία, και αυτή η φυσικότητα αποτυπώνεται στο βίντεο. Αν του κολλήσεις μια FS5 στη μούρη με προβολέα, αμέσως αλλάζει η στάση του/της & χάνεται το πλεονέκτημα

Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

Υπάρχει κάποιος που να έχει την RX100 iv και την Α6000 και να έχει κάνει κάποια σύγκριση σε βίντεο 1080p μεταξύ των 2, επίσης θα ήθελα να μάθω αν έχει οριο εγγραφής σε 1080p στο 4Κ ξέρω οτι έχει.

όλες οι φωτογραφικές στην Ευρωπαική περιοχή έχουν όριο εγγραφής στα 29 περίπου λεπτά.

έχω μόνο την a6000. Αν αποκτήσω στο ενδιάμεσο και την rx100 θα ανεβάσω.

Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

Την A6000 εχω και εγώ αλλα σκέφτομαι μηπως την δώσω και πάρω την RX100 iv, με ενδιαφέρει κυρίως το video οχι οτι δεν ειμαι ευχαριστημένος απο την Α6000 αλλά ο όγκος της RX100 με δελεάζει.

4 βασικά αξεσουάρ για τη μηχανούλα:
Προστασία οθόνης - Sony PCK-LM15
Γκριπ - Sony AG-R2
Σκληρή Θήκη - ISY Carbon Look
Μίνι τρίποδο - Manfrotto MP1-BK Pocket Support Small Black

rx100iv_zpsdr8zqkwv.jpg