Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Re: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

H ιαπωνική έκδοση έχει μενού μόνο στα ιαπωνικά.
Η ιαπωνική διεθνής έκδοση έχει μενού στα αγγλικά και τις υπόλοιπες γλώσσες.

Eνδιαφέρον ότι στέλνουν πλέον και Ελλάδα.

Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

770 ευρω!!!:furious3:
τι να πεις,εγω εχω βαλει στο ματι την Μ3 αλλα δυσκολο να δωσω πανω απο 500.(570 την βλεπω σε αυτο το site)

καλημέρα dstil, δυστυχώς δεν έχω κάποιο δείγμα από 1080/100. συνήθως τραβάω 4Κ/25. Θα κοιτάξω να βγάλω κάτι να ανεβάσω
τυχαία όμως έβγαλα το ΣΚ μερικά δοκιμαστικά HFR για να δω την ποιότητα, 250 & 500fps
https://www.dropbox.com/sh/gh1xv7gpll6usce/AADw8D82Fm1SeSyI3PjfN-G5a?dl=0
λίγο υπομονή να ανέβουν - προτείνω να τα κατεβάσεις γιατί στο dropbox τρώνε συμπιεση
500fps είναι το μεγάλο με τη βρύση (19sec) [θέλει rotation-oops]

alzazira, αυτά που μου ανέβασες ήταν 50p χαρακτηρισμένα, οπότε μόλις τα βάζω στο editing μπορώ πολύ εύκολα να τα μετατρέψω σε 25p και να δώσει άλλο ένα 100% μείωση ταχύτητας.
Δεν είναι άσχημα καθόλου τα 250 fps.
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Τώρα παίζω μαζί τους λίγο.

ναι στο 500fps πέφτει αισθητά η ποιότητα. έχει πλάκα πάντως στο δείγμα να παρατηρήσεις το περιστέρι που περπατάει πίσω από τη βρύση
φαντάζομαι το ξέρεις ότι τραβάει μόνο για μερικά δευτερολεπτα σε HFR. μην πας και την πάρεις και βρεθείς προ εκπλήξεως

Last edited:

ναι το έχω υπόψη. Κυρίως το 100/120 fps & 250 με ενδιαφέρουν.
να σου ειμαι ειλικρινής το μόνο που με κρατάει είναι μήπως βγάλει ανακοίνωση για νέα α6100/α7000 και έχει αντίστοιχο slow motion σε μεγάλο αισθητήρα οπότε χρησιμοποιήσω και τους φακούς μου.
To έκανε στην a7s ii γιατί όχι και στη σειρά των crop?
Λέω να περιμένω κανα 20'ημερο ακόμα μπας και...
Αν το κάνει αυτό μάλλον θα πάω στο μεγαλύτερο αισθητήρα. Αν όχι, και απλά δώσει 4Κ...έφυγα για το θαύμα τσέπης.
Όσο κοιτάζω δείγματα στο youtube τόσο περισσότερο δυσκολεύομαι να κρατηθώ.

Δεν θυμάμαι αν ξανά ειπώθηκε αλλά σε ένα review αναφέρθηκε ότι οι δυνατότητες slow motion της μηχανής μπορούν να ξεπεραστούν μόνο από βιντεοκάμερα με κοστος πάνω από τα 5000 ευρώ!

374 ευρώ στο ιταλικό αμαζον η μαρκ2 - όχι για πολύ ακόμα

Απάντηση: Re: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

374 ευρώ στο ιταλικό αμαζον η μαρκ2 - όχι για πολύ ακόμα
καλη τιμη για την Μ2,αλλα η Μ3 εχει πολυ καλυτερη εικονα απο τις δυο πρωτες,.μαλλον ο φακος κανει την διαφορα.

Η m2 έχει το χειρότερο vfm και από τις 4 μηχανές για αυτό και πουλάει χειρότερα από όλες.
Τα καλύτερα vfm για εμένα είναι η m1 και η m3.

Δεν θυμάμαι αν ξανά ειπώθηκε αλλά σε ένα review αναφέρθηκε ότι οι δυνατότητες slow motion της μηχανής μπορούν να ξεπεραστούν μόνο από βιντεοκάμερα με κοστος πάνω από τα 5000 ευρώ!

Άρα για όποιον τον ενδιαφέρει το slow motion το καλύτερο VFM με διαφορά το έχει η m4 :-)
Για όποιον τον ενδιαφέρει να το έχει και στην τσέπη του το μοναδικό VFM το έχει η m4.

Υ.Γ. προφανώς και τις υλοποιήσεις των action cams με slow motion δεν τις υπολογίζω γιατί είναι για κάπως διαφορετική χρήση.
Έχουν χειρότερο αισθητήρα αλλά γίνονται mount πάνω στο κινούμενο θέμα και δίνουν POV αίσθηση.

Δημήτρη και εγώ ψάχνομαι για την rx100iv και στα 770 ευρώ μπορώ να πω ότι με δελεάζει αρκετά.
Είναι πολλά τα χρήματα αλλά τουλάχιστον στο βίντεο η μηχανή τα σπάει.
Και το βασικότερο όλων: όλα αυτά σε μέγεθος και βάρος ενός κινητού.

Στα 770 δαγκωμένος μη πάθει τίποτα όμως η μηχανή, γιατί δεν διαβάζω και τα καλύτερα για την υποστήριξη της eglobal σε περίπτωση βλάβης.

dstil σε καλυπτει το HFR παρόλο που είναι τόσο μικρής διάρκειας? εγώ το βρίσκω αρκετά περιοριστικό. εκτός αν το αυξήσουν αργότερα με fw. Υπόψην επίσης ότι όταν έχεις τη μηχανή standby για το HFR ρουφάει πολύ μπαταρία. πρέπει να έχεις κι ένα powerbank πρόχειρο αν θες να κάνεις πολλές λήψεις slow motion

Σημασία έχει που τα 100fps είναι πολύ ποιοτικά.
Ξεκινώντας από εκεί ως βάση μπορείς να επιβραδύνεις κι άλλο με software.

H RX100IV κάνει full sensor readout στα 1080, ενώ η NX1 pixel binning στα 1080.
Λογικά το 1080 της RX100IV θα είναι καλύτερο από το 1080 της NX1, των 100fps συμπεριλαμβανομένων.

κάτσε.. δηλαδή αν κατάλαβα καλά η μικροσκοπική αυτή μηχανούλα είναι καλύτερη από το θηρίο την ΝΧ1 στα 1080/100-120p? τί λες τώρα?
τότε τη γυρνάω σε NTSC και τραβάω σε 1080/120p από εδώ και στο εξής (με καλό φως εννοείται) και αναλαμβάνει η ΝΧ1 το 4Κ αποκλειστικά. Φαντάζομαι ισχύει ο ίδιος κανόνας (x2), δηλαδή θα πρέπει να έχω ταχύτητα 1/250?
το μόνο σπαστικό είναι ότι όταν η μηχανή είναι σε NTSC όποτε την ανάβεις βγάζει μια ένδειξη ότι είναι σε NTSC και πρέπει να πατήσεις ΟΚ για να ξεκινήσει. Ή μήπως δεν έχουν διαφορά τα 100 με τα 120p, οπότε να την αφήσω σε pal mode?

dstil σε καλυπτει το HFR παρόλο που είναι τόσο μικρής διάρκειας? εγώ το βρίσκω αρκετά περιοριστικό. εκτός αν το αυξήσουν αργότερα με fw. Υπόψην επίσης ότι όταν έχεις τη μηχανή standby για το HFR ρουφάει πολύ μπαταρία. πρέπει να έχεις κι ένα powerbank πρόχειρο αν θες να κάνεις πολλές λήψεις slow motion

Με καλύπτει κυρίως το 100/120 fps και αν χρειαστεί, τρίτα plugin όπως το twixtor στο premiere ή αυτό που έχει το Final Cut στα Mac από μόνο του, αν τους βάλεις απλά 50% επιπλέον μείωση δεν προκαλούν υποβάθμιση.
Άρα φτάνεις εύκολα σε 120fps-->25fps (με conform του frame rate στο timeline) σε σχεδόν 5 φορές μείωση της ταχύτητας. Και με software ακόμα πιο κάτω.

Τα 250fps επίσης με καλύπτουν. Αν έχει αρκετό φως ημέρας θεωρώ θα είναι καλές οι λήψεις.
Το αντικείμενο είναι άλματα, backflips, (gymnastics, parkour, κτλ. ). Τα 2 δευτερόλεπτα αρκούν αν θέλεις να εστιάσεις μόνο στο κρίσιμο σημείο της κίνησης.
Και εκεί επιβάλλεται καλό slow motion.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ή μήπως δεν έχουν διαφορά τα 100 με τα 120p, οπότε να την αφήσω σε pal mode?

Στο slow motion έχουν διαφορά.
Τα 100fps/25fps = 4
Τα 120fps/25fps = 4,8
Άρα με το απλό conform του αρχείου στα fps του timeline σου παίρνεις μεγαλύτερη μείωση ταχύτητας.