Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Re: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

Ωραια πραγματα διαβαζω και χαιρομαι. Η 3 με την 4 εχουν διαφορα στο jpeg; Γενικοτερα τι επιπλεον εχει η 4; Κατι διαβαζω οτι ο φακος της 3 ειναι καλυτερος, ισχυει;

η mark IV πάντως είναι οδοστρωτήρας. Δεν τολμάω να ακουμπήσω άλλη κόμπακτ δίπλα της και την ισοπεδώνει. Τελευταίο θύμα η γιαγιά Coolpix A. έφαγε πολύ ξύλο και πήρε το αεροπλάνο επιστροφής με την ουρά στα σκέλια.

σορυ, αλλα συγκρινεις βουρσες με κλουτσες (να μην παρερμηνευτω ... μιλαω για φωτογραφια)

σορυ, αλλα συγκρινεις βουρσες με κλουτσες (να μην παρερμηνευτω ... μιλαω για φωτογραφια)

Κανε ενα κοπο να πεις 2 λογια παρακανω για καποιους σαν εμενα που κοιταμε την σειρα rx100 (μοντελα 3, 4) για φωτογραφία και οχι για video. Αν ειναι να μου πουλησεις την nikon να τελειωνουμε. :)

Προσωπικώς, η mkII ηταν η μηχανη που δεν ευχαριστηθηκα καθολου. Απογοητευση σκετη...
Ενα χρονο με το ζορι την κρατησα και την εδωσα οσο οσο.

Θελω εδω και καιρο να παρω μια μικρουλα, (βολευομαι με μια υποβρυχια TG-1 ....) αλλα δεν εχω καταληξει πουθενα

Προσωπικώς, η mkII ηταν η μηχανη που δεν ευχαριστηθηκα καθολου. Απογοητευση σκετη...
Ενα χρονο με το ζορι την κρατησα και την εδωσα οσο οσο.

Θελω εδω και καιρο να παρω μια μικρουλα, (βολευομαι με μια υποβρυχια TG-1 ....) αλλα δεν εχω καταληξει πουθενα

Τι δε σου άρεσε;

Τι δε σου άρεσε;

Θα το πω περι διαγραμματου, αλλα to the point:

Το image quality. Μου φαινοταν ψευτικο*

*disclamer: Μιλω για τα raw αρχεια, τα οποια δεν εξεργαστην, δεν μου αρεσεν καν :-/

κατοχος και γω τις mkii - χρηση αυστηρα μονον για βιντεο...

αλλα ο λογος ειναι για την mkiv
εχω κατεβασει αρχεια raw, και δεν ειδα κατι το εξερετικο, περα απο το οτι εχει λιγο καλυτερο dr
φυσικα καμια σχεση με την coolpix A που ειναι apc-s φορματ και βγαζει παπαδες
και ας μην μιλησω για image guality σε jpg που λεει και ο Nτινος.... ισως να ταιριαζει μονο σε ...γιαπωνεζους

αληθεια..??? απο κατω η μηχανη γραφει made in japan???

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

α ... γιατι θα παραξηγηθω παλι..

η μηχανη ειναι αριστη για καποιον που θελει καλο βιντεο να ειναι κομπακτ και να περνει αξιοπρεπεις φωτο... μεχρι εκει ομως

Επειδή είχα την rx100mkI για τρία χρόνια, για πολύ λίγο την Ricoh Gr και τώρα πήρα την rx100mkIII, να πω ότι η πρώτη ήταν σαφώς καλύτερη από οτιδήποτε έχει περάσει από τα χέρια μου με μικρότερο αισθητήρα (canon S95, fuji XQ1), η mkIII έχει πολύ καλύτερο φακό ειδικά στα άκρα και καλύτερο jpeg (για περισσότερα θα πρέπει να την δουλέψω λίγο σε πραγματικές συνθήκες), ενώ η Ricoh απλά "σκοτώνει". Όμως η τελευταία δεν έχει σταθεροποίηση οπότε δεν με βόλεψε - αν έχετε σταθερό χέρι και τα 28mm σας βολεύουν προτιμήστε την, δεν υπάρχει σύγκριση φωτογραφικά.

Ωραια δε με βλεπω να παιρνω μηχανη φετος. Μιας κ κανουμε εδω την κουβεντα φωρογραφικα gr ή coolpix; Βεβαια για gr δε ψηνομαι γιατι θελω να βγαζω μια φωτο και να φευγω, οχι 10 και να διαλεγω την μη κουνημενη.

Ούτε η coolpix A έχει σταθεροποίηση - αν είχε θα την είχα πάρει πριν χρόνια...

Ωραια δε με βλεπω να παιρνω μηχανη φετος. Μιας κ κανουμε εδω την κουβεντα φωρογραφικα gr ή coolpix; Βεβαια για gr δε ψηνομαι γιατι θελω να βγαζω μια φωτο και να φευγω, οχι 10 και να διαλεγω την μη κουνημενη.

http://blog.mingthein.com/2013/05/07/battle-of-the-28mm-compacts-ricoh-gr-vs-nikon-coolpix-a/

κατοχος και γω τις mkii - χρηση αυστηρα μονον για βιντεο...

αλλα ο λογος ειναι για την mkiv
εχω κατεβασει αρχεια raw, και δεν ειδα κατι το εξερετικο, περα απο το οτι εχει λιγο καλυτερο dr
φυσικα καμια σχεση με την coolpix A που ειναι apc-s φορματ και βγαζει παπαδες
και ας μην μιλησω για image guality σε jpg που λεει και ο Nτινος.... ισως να ταιριαζει μονο σε ...γιαπωνεζους

αληθεια..??? απο κατω η μηχανη γραφει made in japan???

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

α ... γιατι θα παραξηγηθω παλι..

η μηχανη ειναι αριστη για καποιον που θελει καλο βιντεο να ειναι κομπακτ και να περνει αξιοπρεπεις φωτο... μεχρι εκει ομως

μια χαρά είναι το jpeg της IV, δεν ξέρω για τις προηγούμενες. τουλάχιστον έτσι φαίνεται στα δικά μου μάτια και πιστεύω ότι με DF,XT1,NX1 έχω καλό μέτρο σύγκρισης. ναι η coolpix A είναι όμορφη με κορυφαία ποιότητα κατασκευής, και ομολογώ ότι ήταν ωραίο το unboxing. Αλλά έχει σένσορα 5 ετών και μέχρι να βγάλει μια φωτογραφία με την RX100 έχεις βγάλει 10. Ωραία μηχανή η coolpix, αλλά θέλει να έχεις χρόνο και υπομονή

Κώστα ναι, σταθεροποίηση στα 28mm όπως έγραψα και στο νήμα της Ricoh, όταν τραβάς γενικά πλάνα είναι ψιλοάχρηστη - αλλά αν την έχεις ως μηχανή γενικής χρήσης και θες μια κοντινή λήψη με καλό βάθος πεδίου (άρα κλειστό διάφραγμα), οι χρόνοι ανεβαίνουν και τα πράγματα αρχίζουν να ζορίζουν...

Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

Α ωραια με την xz θα μεινω...
Και καλα θα κανεις, απο το νεο έτος περίμενε την αναγέννηση της Pen-F με φιξ φωτεινο ευρυγωνιο φακο, 5αξονικη σταθεροποιηση και τον νεο 20αρη m43 Sονυ αισθητηρα

Κάτι λέγεται ότι μπορεί να ανακοινωθεί 6 Ιανουαρίου, μας βλέπω να ξεπουλιόμαστε... :flipout:

edit: ευτυχώς που το νήμα είναι για την sony rx100... :bang:

Γιατί 10; Θεωρώ την ricoh γρήγορη μηχανή και αξιόπιστη.
Θέμα κουνημένων υπάρχει σε χαμηλό φωτισμό όπου ρίχνει ταχύτητα σε χρόνο dt αλλά έμμεση λύση είναι η επιλογή TAV mode όπου ρυθμίζεις ταχύτητα και έχοντας επιλέξει Dynamic Range Compensation έχεις max 8000 iso. Ημίμετρο αλλά πιο εύκολα διαχειρίσιμο από 25600 iso. Μακάρι σε μελλοντικό firmware να δουλεύει το auto iso σε όλα τα mode όπως στην pentax k5.
http://www.dpreview.com/forums/thread/3716050
Μια πρόχειρη φωτογραφία.
https://drive.google.com/file/d/0B29IXRCujAZpQ0xiTGp0NXIzeWM/view?usp=sharing
Αλλιώς manual όπου σε low light οι επιλογές ούτως ή άλλως είναι λίγες.
Συγγνώμη και για το οφ τόπικ