Re: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV
Tόνισα για υβριδική χρήση, και χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις στα χαρακτηριστικά και δυνατότητες.
Δεν βρίσκω μοντέλο από m4/3 που να προσφέρει συνδυασμό 4Κ, άψογο 1080, εξαιρετικό 100p, ταυτόχρονα με EyeAF που στην RX100IV λειτουργεί θαυμάσια και σε CAF (η RX100III προσέφερε μόνο SAF EyeAF) και όλα αυτά σε λιλιπούτειο μέγεθος και με EVF μάλιστα.
Κρατάς πατημένο το EyeAF με CAF και είσαι πάντα εστιασμένος στο μάτι στα οικογενειακά snapshots, άσχετα αν κινείται μόνιμα το θέμα σου.
Δεν χρειάζεται να κοιτάς καν την οθόνη, ιδανικό και για όταν θέλεις να συμπεριλάβεις και τον εαυτό στο κάδρο.
Δεν χάνω στιγμή με την RX100IV, με ταχύτατη και ακριβή εστίαση είτε σε φωτογραφία είτε σε βίντεο.
Από m4/3 ούτε η GH4 δεν μου πρόσφερε τέτοια
συνολική απόδοση όσο η μικροσκοπική RX100IV.
Tι να το κάνω αν σε επιμέρους τομείς και με καλούς φακούς παίρνει το προβάδισμα φωτογραφικά το m4/3; Το αποτέλεσμα μετράει, και στην καθημερινή χρήση που κάνω της μηχανής, συνολικά μου έχει χαρίσει περισσότερες ποιοτικά απαθανατισμένες στιγμές φωτό/βίντεο από όλες τις μηχανές m4/3 μαζί που είχα τα τελευταία χρόνια.
Εξάλλου αν θέλω κάτι πιο σοβαρό φωτογραφικά ούτε μηχανή m4/3 ούτε 1'' θα πιάσω.
Για αργή κίνηση βίντεο όμως δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να πιάσω την RX100IV, αφού στo high frame mode από 100p και πάνω δεν έχει αντίπαλο.
Συνολικά για μηχανή που έχω πάντα μαζί, και χωρά στην μπανάνα μαζί με το πορτοφόλι στην ίδια τσέπη, δεν θα μπορούσα να ελπίσω σε κάτι καλύτερο.
Και με τη Fantasea υποβρύχια θήκη, το υπερόπλο RX100IV συνεχίζει τη δράση του και μέσα το νερό.
http://www.sonydive.com/