Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Re: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

_tzo_ έχεις την VI σωστά; Γιατί βλέπω κάποιες μικρές διαφορές στις παρατηρήσεις σας περί απόκρισης και λειτουργιών όσο γράφει.

Ναι, την VI.
Ο σκοπός είναι να δούμε αν υπάρχουν διαφορές στην ταχύτητα, παρά τη χρήση του ίδιου επεξεργαστή.

Όχι, δεν είδα να ανέφερε κάτι διαφορετικό για την απόκριση και τις λειτουργίες όσο γράφει.

Απάντηση: Re: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Αν κατάλαβα καλά αυτά που έγραψε ο φιλος μας είδα δυο διαφορες , οτι δν μπορεί να τραβήξει βίντεο κατά τη διάρκεια του γραψίματος της ριπής (κάτι που δεν αναφέρθηκε πιο πριν για την VA) και οτι δεν μπορεί να κάνει προεπισκόπηση στις προηγούμενες φωτό (σε αυτό όμως ίσως να οφείλεται οτι είναι γκρουπαρισμένες και θέλει αλλαγή η ρύθμιση στο μενού).

Καλορίζικη και από εμένα.

Re: Απάντηση: Re: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Βίντεο δεν τραβάει καμία από τις δύο ενώ αδειάζει το buffer, όπως είναι και το αναμενόμενο. Ούτε καν η α7ΙΙΙ με το βίντεο σε μια κάρτα και τις φωτογραφίες στη δεύτερη δεν μπορεί να γράψει βίντεο όσο αδειάζει το buffer.

Για το δεύτερο πρέπει το γκρουπάρισμα να είναι στο off. Την ανασκόπηση (review, όχι preview) πιστεύω εννοείς.

Re: Απάντηση: Re: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Αν κατάλαβα καλά αυτά που έγραψε ο φιλος μας είδα δυο διαφορες , οτι δν μπορεί να τραβήξει βίντεο κατά τη διάρκεια του γραψίματος της ριπής (κάτι που δεν αναφέρθηκε πιο πριν για την VA) και οτι δεν μπορεί να κάνει προεπισκόπηση στις προηγούμενες φωτό (σε αυτό όμως ίσως να οφείλεται οτι είναι γκρουπαρισμένες και θέλει αλλαγή η ρύθμιση στο μενού).

Καλορίζικη και από εμένα.

ευχαριστω! ναι δεν εχω ξε-γκρουπαρει τις φωτο, θα το δοκιμασω το απογευμα που θα γυρισω σπιτι...

Άρα έκανες μέτρηση πραγματικών αρχείων.
Αν δεν μετρήσεις τα πραγματικά αρχεία, αλλά δεις από πού ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση της μηχανής, θα δεις κι εσύ 102 σε όλες τις περιπτώσεις με raw.
Δηλαδή είτε raw σκέτο, είτε ακόμη και raw+jpeg, πάλι από το 102 θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση.

Σωστα, 102 εβγαζε ως νουμερο στην οθονη στην περιπτωση του raw+jpg αλλα τα πραγματικα αρχεια ειναι περισσοτερα...

Σε συγκριση (εστω πολυ χονδρικα) με την RX100iii που ειχα και δεν μου αρεσε καθολου, πως ειναι αυτες οι καινουργιες ?

Αν δεν σου άρεσε καθόλου η παλιά, δεν θα έχει ελπίδα ούτε η καινούρια.

Από συνολικές επιδόσεις πάντως είναι σαν να συγκρίνεις fiat με ferrari.

Πρέπει να μας πεις βέβαια τι δεν σου άρεσε στην rx100III, αν π.χ. είχες θέμα με την εργονομία του σώματος, ποιότητα φώτος, φακό κλπ. δεν έχουν διαφορές οι καινούριες, άλλα αν είχες θέμα σε ταχύτητα, σκόπευτρο, εστίαση, βίντεο κλπ. τότε η καινούριες είναι πολύ καλύτερες.

Ευχαριστω.

Αυτο που δεν μου αρεσε ηταν η ποιοτητα των φωτο.
Εργονομικα ηταν μια χαρα

Ευχαριστω.

Αυτο που δεν μου αρεσε ηταν η ποιοτητα των φωτο.
Εργονομικα ηταν μια χαρα

Αν δεν σου άρεσε η ποιότητα στις φώτος τότε ούτε σε αυτή θα σου αρέσει, άντε να είναι ένα τσικ κάπως καλύτερα τα Jpeg άλλα μέχρι εκει. Γενικότερα αυτό είναι και για μένα το μεγάλο θέμα με αυτές τις μηχανές και ο λόγος που δεν αγοράζω μια (πέρα από το υψηλό κόστος). Έχουν super specs, σφαίρα παντού, άλλα σε ποιότητα φώτος υστερούν ακόμα και από μια entry level dlsr/mirrorless μηχανή, το παρατήρησα και εγώ με την VI που δοκίμασα για λίγο, τα αρχεία φώτος είναι απλά οκ. Τίποτα συγκλονιστικό, κερδίζεις σε επιδόσεις και όγκο/βάρος άλλα χάνεις σε ποιότητα φώτος, ενώ και τα Jpeg είναι απλά αποδεκτά και ο θόρυβος ορατός από iso 400, ενώ σε iso 3200 έχει γίνει το αρχείο λάσπη.

Αν δεν σου άρεσε η ποιότητα στις φώτος τότε ούτε σε αυτή θα σου αρέσει, άντε να είναι ένα τσικ κάπως καλύτερα τα Jpeg άλλα μέχρι εκει. Γενικότερα αυτό είναι και για μένα το μεγάλο θέμα με αυτές τις μηχανές και ο λόγος που δεν αγοράζω μια (πέρα από το υψηλό κόστος). Έχουν super specs, σφαίρα παντού, άλλα σε ποιότητα φώτος υστερούν ακόμα και από μια entry level dlsr/mirrorless μηχανή, το παρατήρησα και εγώ με την VI που δοκίμασα για λίγο, τα αρχεία φώτος είναι απλά οκ. Τίποτα συγκλονιστικό, κερδίζεις σε επιδόσεις και όγκο/βάρος άλλα χάνεις σε ποιότητα φώτος, ενώ και τα Jpeg είναι απλά αποδεκτά.

:a0210:

Οι νέες RX100VA και VI είναι για όσους από μας θέλουμε υψηλή ταχύτητα, ζουμ, βίντεο.
Σε δύσκολο φωτισμό όλες οι 1'' μηχανές θα δείξουν τις αδυναμίες τους.
Υπό ιδανικές συνθήκες όμως, οι VA/VI στέκονται επάξια και κόντρα σε m4/3.

Για το mountain bike σου, κι αφού δεν θέλεις βίντεο, ιδανικό για Ricoh GR σε κόβω.
Ετοιμάζεται και νέο μοντέλο.

Οι νέες RX100VA και VI είναι για όσους από μας θέλουμε υψηλή ταχύτητα, ζουμ, βίντεο.

Για το mountain bike σου, κι αφού δεν θέλεις βίντεο, ιδανικό για Ricoh GR σε κόβω.

Εχω μια GX80, αλλα εδω και πααααρα πολυ καιρο, που και που με κανα κινητο βγαζω μονο ;-)
(δεν κουβαλαω μαζι μου φωτ.μηχ)

Καταλαβαίνω, γι' αυτό και σου πρότεινα Ricoh GR για τα τοπία σου στα βουνά με το mountain.

Αν θες όμως για πρόσωπα, το Eye AF των RX100VA-VI θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

Δεν βοηθάει Tzo και η Jpeg engine. Π.χ. μιας και ανέφερες το m4/3, με την Em1 (5ετίας) βγάζεις στο Default Jpeg και οι φώτος ''λάμπουν'', κάτι που δεν το έχεις στις rx100X. Αν βάλεις και στην εξίσωση το μέτριο Iso και ελάχιστο έλεγχο στο βάθος πεδίου συνολικά έχεις μια ποιότητα φώτος στις rx100 μέτρια. Βέβαια ο καθένας έχει άλλα μέτρα και σταθμά και άλλες ανάγκες. Θεωρώ ότι αυτές οι μηχανές είναι για αυτούς που θέλουν κάτι μικρό, με σφαίρα εστίαση και κορυφαίο βίντεο άλλα βάζουν σε δεύτερη μοίρα την ποιότητα στις φώτος.

Δεν βοηθάει Tzo και η Jpeg engine.

Οι νέες έχουν και HLG (Hybrid Log Gamma). Με τις κατάλληλες ρυθμίσεις έχω δει δυναμικό εύρος και χρώμα σε δύσκολες συνθήκες που δεν πίστευα ποτέ ότι μπορεί να έχω στα jpeg.

Με τη μισή ώρα που είχες τη μηχανή στα χέρια σου, ούτε την επιφάνεια δεν έξυσες από αυτά που μπορείς να κάνεις στις ρυθμίσεις των jpeg της VI, ώστε να θυμίζουν καλές μετατροπές raw.

Οι νέες έχουν και HLG (Hybrid Log Gamma). Με τις κατάλληλες ρυθμίσεις έχω δει δυναμικό εύρος και χρώμα σε δύσκολες συνθήκες που δεν πίστευα ποτέ ότι μπορεί να έχω στα jpeg.

Με τη μισή ώρα που είχες τη μηχανή στα χέρια σου, ούτε την επιφάνεια δεν έξυσες από αυτά που μπορείς να κάνεις στις ρυθμίσεις των jpeg της VI, ώστε να θυμίζουν καλές μετατροπές raw.

Καλά ναι δεν διαφωνώ, απλά με κουράζει το πείραξε, ρύθμισε, δοκίμασε για να βρω κάτι που να μου αρέσει στο Jpeg. Οσες φορές έχω δοκιμάσει Sony μηχανές δεν μένω ικανοποιημένος από τα Jpeg. Κάτι συνεχώς με χαλάει. Για αυτό μου αρέσουν οι Olympus μηχανές, τα έτοιμα χρωματικά προφίλ είναι του γούστου μου και δεν πειράζω σχεδόν τίποτα. Τέλος πάντων ότι αρέσει στον καθένα, θα ήθελα πάντως να την δοκιμάσω λίγο πιο πολύ την άλλη φορά.

Oύτε γω τα πειράζω συνέχεια. Μια φορά έστησα ένα προφίλ για εντός σπιτιού, κι ένα για έξω. Πολύ πιο εύκολα και με πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από E-M1II.

Αλλά θέλει να κάτσεις να ασχοληθείς, έτσι με μια δανεική μηχανή στο πάρκο, τι να καταλάβεις.

Μια καλή αρχή είναι οι ρυθμίσεις προφίλ του Andrew Reid:
EOSHD Pro Color V4.0 HDR