Sony RX100 mkVI και VII superzoom τσέπης με αισθητήρα 1"

Re: Απάντηση: Sony RX100 mkVI superzoom τσέπης με αισθητήρα 1"

Aνησυχούσα μήπως δεν χωράει, αλλά τελικά μια χαρά κάθεται μέσα στην πολύ πρακτική κάθετη δερμάτινη θήκη της Sony. Ελάχιστα πιο σφιχτά μόνο, λόγω μικρής διαφοράς στο πάχος.

Αμέσως έβαλα και το δερμάτινο finger grip, που με έχει βολέψει και στα προηγούμενα χρόνια με τις IV και V.

n1VOVC.jpg

Re: Sony RX100 mkVI superzoom τσέπης με αισθητήρα 1"

Καλοκλίκωτη! Για πες κι άλλα για το finger grip...

Στάλθηκε από το Lenovo TB-X304L μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ.
Finger strap ήθελα να πω. Πολύ πρακτικό και προσφέρει απόλυτη προστασία από κίνδυνο πτώσης. Το περνώ στον μέσο και παράμεσο πάντα με το που βγάζω τη μηχανή από τη θήκη και ξεχνώ ότι υπάρχει. Αν μου γλυστρήσει η μηχανή όμως, δεν πέφτει ποτέ.

Όταν δίνω τη μηχανή σε άλλον, πρώτα του περνώ το strap στα δάχτυλα. Έτσι ποτέ δεν κινδύνεψε η μηχανή.

Παράλληλα δεν είναι όπως το λουράκι καρπού που είναι μακρύ και κρέμεται από δω κι από κεί.

Σε τόσο μικρή κι ελαφριά μηχανή το finger strap δεν το αλλάζω με τίποτα. Σε συνδυασμό πάντα με την κάθετη θήκη, η αποθήκευση, το βάλε-βγάλε, και η χρήση γίνεται πάντα με ασφάλεια.

Συγνώμη για το off topic, που το βρίσκουμε αυτό?

Απάντηση: Sony RX100 mkVI superzoom τσέπης με αισθητήρα 1"

Μεγειά.
Να δούμε και καμιά φωτογραφία αν γίνεται γιατί δε βλέπω άλλον σύντομα εδώ μέσα να παίρνει τη μηχανή.

Συγνώμη για το off topic, που το βρίσκουμε αυτό?

Πέρασαν χρόνια και δεν βρίσκω link.
Θα πρέπει να κάνεις αναζήτηση, finger mini strap, leather phone finger strap, leather phone lanyard, κάτι θα βρεις.

Re: Απάντηση: Sony RX100 mkVI superzoom τσέπης με αισθητήρα 1"

Μεγειά.
Να δούμε και καμιά φωτογραφία αν γίνεται γιατί δε βλέπω άλλον σύντομα εδώ μέσα να παίρνει τη μηχανή.

Eυχαριστώ. Καλές φωτογραφίες όλες οι μηχανές μπορούν να βγάλουν.
Θα ανεβάσω στο αντίστοιχο νήμα συγκριτικές λήψεις με άλλα σετάπ ώστε να υπάρχει και άμεσο μέτρο σύγκρισης για την ποιότητα εικόνας.

Tzo τί λέει από sharpness ο φακός? Είναι οξύς σε όλα τα εστιακά μήκη?

Έχω πάθει την πλάκα μου με τον φακό της VI, δεν το περίμενα. Διαμαντάκι.
Ένα άλλο που με τίποτα δεν περίμενα είναι ότι ξεκινά από πιο ευρυγώνιο, από τα 23mm πραγματικά ίσως, κι αυτό μετά τις διορθώσεις. Αισθητά πιο ευρυγώνιο από την V.
Γενικά ήταν ψιλοσόκ για μένα τόσο μικρή μηχανούλα που κρύβεται μέσα στη χούφτα να έχει τόσο ποιοτικό φακό μέχρι και τα 200mm. Ο μόνος συμβιβασμός είναι να μένω σταθερά στο f/4, ώστε να μην έχω δραματικές αλλαγές στο φως από 2.8-4.5.

Αλλά εκεί που δίνει ρέστα η VI είναι η απόκριση στις εντολές και η συνολική ταχύτητα.
Πολυβόλο. Έκταση του φακού σε 1 δεύτερο και κατευθείαν μετά βγαίνει η φωτογραφία, όπως ακαριαία με το πάτημα του rec ξεκινά και σταματά και το βίντεο.
Η άριστη εστίαση είναι δεδομένη στο CAF, και στο tracking γραπώνει το θέμα και δεν μπερδεύεται ούτε και μέσα στο πλήθος.
Μπορεί και να καταλήξω να απενεργοποιήσω την οθόνη αφής, τόσο δυνατά είναι τα συστήματα CAF της.
Λύσαξα να την κάνω να σκοντάψει κάπου και δεν τα κατάφερα. Με χαρακτηριστική άνεση δουλεύει το CAF. Ίσως σε ριπή με κινούμενο στόχο και ταυτόχρονα κάνοντας ζουμ καταφέρω να τη ζορίσω.

Η συνολική αίσθηση είναι σαν να μπήκε μια α9 στο λιλιπούτειο σώμα της RX100, κάτι καθόλου παράξενο αφού μοιράζονται τον ίδιο επεξεργαστή.

Από κει και πέρα έχει το νέο μενού των σύγχρονων Sony, γνώριμό μου από την α7ΙΙΙ, προσφέροντας και το πολύ πρακτικό MyMenu.
Προσφέρει επίσης και όλα τα picture profiles.
PP10 έχω κι εδώ όπως και στην α7ΙΙΙ, δηλαδή Hybrid Log Gamma, για τα jpeg.

Το εκτεινόμενο με μια κίνηση EVF, χωρίς τράβηγμα προς τα έξω, όντως είναι πιο βολικό, αλλά εκείνο που μου άρεσε περισσότερο είναι η οθόνη που εκτείνεται πιο πολύ προς τα έξω και προς τα κάτω. Δύσκαμπτες μου φαίνονται τώρα οι οθόνες σε άλλες μηχανές που δίνουν μόνο μικρή κλίση.

Μας βάζεις σε πειρασμούς βραδιάτικα..

Προσοχή μόνο, γιατί μπορεί να κάνει ζημιά, να μένουν οι άλλες μηχανές στο ντουλάπι.

Μέχρι τώρα με τις IV και V είχα τον περιορισμό των 70mm, τώρα η VI με τα 24-200 και μάλιστα καλής ποιότητας θα κλέψει πολύ περισσότερο χρόνο ως πρώτη μηχανή.

Και πόσο πιο διακριτική είναι μέσα σε κόσμο. Κανείς δεν σου δίνει σημασία.

Χε χε χε, τα ίδια είχα πάθει κι εγώ με την Tz100, δεν είναι τίποτα σοβαρό περνάει

Γιάννη να το χαρείς το νέο θηριάκι (σε δυνατότες)!

όταν θα βλέπεις τις φωτογραφίες στο 4k μονιτορ όμως και δε θα είναι κρύσταλλο θα ψιλοχαλιέσαι και θα ξαναπιάνεις τα πραγματικά θηρία....

(τουλάχιστον αυτό λέω στον εαυτό μου και αποφεύγω τις μικρές, ίσως και λίγο εθελοτυφλώντας :music-smiley-004:)

Eυχαριστώ!
Όντως ευχή και κατάρα, αφού σε τρώει η 1inch-ίλα μετά.

Αλλά περνάω καλά κατά τη λήψη. Με απελευθερώνει πολλαπλά, τόσο με το μικρό μέγεθος/βάρος, όσο και με την άνεση που εστιάζει και τη συνολική ταχύτητα.
Πιάνω την α7ΙΙΙ μετά και χάνω την αίσθηση αυτή της ελευθερίας, ευκολίας και ταχύτητας στην απαθανάτιση στιγμών.
Η έλλειψη πολλών custom buttons μου λείπει στη μικρή, αλλά γίνεται δουλειά με το MyMenu και το FnMenu.

Απο σταθεροποίηση πως τα πάει

Στα 200mm από 1/20 ξεκινούν τα επαναλήψιμα ultrasharp.

Με το EVF φωλιασμένο στο δεξί μάτι και τη μηχανή κόντρα στη δεξιά πλευρά της μύτης για έξτρα αντίσταση και πάντα με προσοχή.

i3vtAk.jpg

4 stop δηλαδή .. μιά χαρά .. σημαντικά βελτιωμένη σε σχέση με τις παλιότερες RX100 !! .. αλήθεια .. πόσα στοπ καταφέρνεις με την E-m1II + 12-100 ??

Στο βίντεο βλέπεις καμία βελτίωση?

4 stop δηλαδή .. μιά χαρά .. σημαντικά βελτιωμένη σε σχέση με τις παλιότερες RX100 !! .. αλήθεια .. πόσα στοπ καταφέρνεις με την E-m1II + 12-100 ??

Καλά λες, πρέπει να κάνω και μια τέτοια κόντρα, δεν το δοκίμασα.
Για επαναλήψιμα πάντα, τουλάχιστον 1 στα 3 να βγαίνει ultrasharp ανά προσπάθεια ανά εστιακό μήκος, μέσω EVF.

Στο βίντεο βλέπεις καμία βελτίωση?

Δεν τις έχω δίπλα-δίπλα με τη V για να πω με σιγουριά, αλλά αν υπάρχει δεν θα είναι πάνω από 20%.
Για να περπατάς ενώ τραβάς δεν κάνει ούτως ή άλλως. Για εξουδετέρωση του τρέμουλου του χεριού μιλάμε πάντα στις RX100.