Sony rx100iii vs fuji x100s

Ειναι ασχημη σε σχεση με την Fuji, αλλα ειναι η μιση απο την fuji σε ογκο, πολυ φτηνοτερη, εχει σπαστη οθονη και τραβαει απειρως καλυτερο βιντεο. Μπορει να παραμενει κρυμμενη οταν δεν χρησιμοποιειται , εαν το αιτουμενο ειναι το πουλ-μουρ :bigcry:

Ειναι ασχημη σε σχεση με την Fuji, αλλα ειναι η μιση απο την fuji σε ογκο, πολυ φτηνοτερη, εχει σπαστη οθονη και τραβαει απειρως καλυτερο βιντεο. Μπορει να παραμενει κρυμμενη οταν δεν χρησιμοποιειται , εαν το αιτουμενο ειναι το πουλ-μουρ :bigcry:

Έτσι ακριβώς. Γι' αυτό προτίμησα GM1. :p

Ακριβώς για να μην έχω το δίλημμα που έχει τώρα ο φίλος μας ο zots.

Προσωπικά βλέπω τις μηχανές ως εργαλεία κι όχι ως φετίχ ή ως γκάτζετ. Επομένως δεν πρόκειται να προτιμήσω μια μηχανή με τις αισθήσεις μου αλλά με τη λογική (ή σχεδόν). Τέτοια δερματάκια, πιαστράκια, κλπ. (προσωπική άποψη) είναι ωραία για να ασχολείσαι και για να δίνεις λεφτά, όταν δεν έχεις τη δυνατότητα να βγαίνεις συχνά έξω για να τραβάς φωτογραφίες. Όταν αρχίζει η φωτογράφιση δεν θα με ενδιαφέρει ούτε το δερματάκι, ούτε το ξυλάκι, ούτε η βροχή (μιλώ για κανονική βροχή όχι για heavy showers) ούτε και οι γύρω μου.

Χρήσιμη είναι η θηκούλα που μας έδωσε ο Tzo. Αυτή είναι για να την περνάς στη ζώνη του παντελονιού, ώστε να είναι πάντα ετοιμοπόλεμη η μηχανή. Πολύ χρήσιμη...

υστ. Για τον atari χωρίς παρεξήγηση. Αν ξεκινήσεις να βλέπεις μηχανές και να σου αρέσουν οι ίδιες οι μηχανές, τότε πρέπει να ετοιμαστείς για δυο πράγματα:

1. Δεν θα σου αρέσει η μηχανή που έχεις, ούτε και θα τη χρησιμοποιείς για να τραβάς φωτογραφίες.
2. Θα δώσεις πολλά χρήματα για αλλαγές μηχανών και φακών.

Be prepared!!

[offtopic]
Παναγιωτη (tiniakos) για σενα:
Αυτο
για να δεις οτι εισαι φτιαγμενος για "μαστορας" αρκει να το δουλεψεις.
Μικρος εισαι, ορεξατος εισαι, βουρ...
[/offtopic]

Επί της ουσίας τώρα. Οι fuji x100 έχουν το κοινό τους που είναι πολύ κοντά σε αυτό των Leica. Είναι διαφορετικός ο τρόπος χρήσης της μηχανής. Δεν έχει καμιά σχέση με εκείνον της sony rx100/canon s110/olympus xz2 κλπ. Δείχνουν παρόμοιες αλλά δεν είναι καθόλου. δεν μοιάζουν καλά καλά ούτε με τις Fuji xm1/xa1/xe1/xe2. Πολλοί που πήραν τις τελευταίες τις πουλούν ή τις ανταλάσσουν. Άρα το δίλημμα είναι δίλημμα, όσο συγκρίνουμε τις προδιαγραφές. Στην πράξη η διαφορά τους στη χρήση θα είναι τεράστια. Δεν είναι αυτό που θα πάρεις, αλλά το πώς το κάνεις και πώς θα το πάρεις.

Ειδικά για την rx 100 III μου φαίνεται πολύ καλή τιμή τα 699 usd αλλά καθόλου καλή τιμή τα 850 euros.

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου Βλάση. Δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά καλό είναι να σε εμπνέει η φωτογραφική σου αυτή καθ' αυτή, εμφανισιακά και λειτουργικά. Αν συμβαίνει αυτό, θα σε παρακινήσει ακόμη πιο πολύ να την έχεις στα χέρια σου, να την παίρνεις περισσότερες φορές μαζί σου και εν τέλει να βγάζεις περισσότερες φωτογραφίες, και στην πορεία και καλύτερες, λόγω εμπειρίας.

υστ. Για τον atari χωρίς παρεξήγηση. Αν ξεκινήσεις να βλέπεις μηχανές και να σου αρέσουν οι ίδιες οι μηχανές, τότε πρέπει να ετοιμαστείς για δυο πράγματα:

1. Δεν θα σου αρέσει η μηχανή που έχεις, ούτε και θα τη χρησιμοποιείς για να τραβάς φωτογραφίες.
2. Θα δώσεις πολλά χρήματα για αλλαγές μηχανών και φακών.

Be prepared!!

Οφθαλμόλουτρο κάνω, και καταλήγω ότι εμφανισιακα x100 και gm1 ειναι οι πιο ερωτευσιμες.:7SFGSFG:

Ομως για το budget μου η xz-2 ήταν ο,τι καλύτερο και να εισαι σιγουρος πως θα την λιωσω πριν την αλλαξω. :music-smiley-005:

Το grip-ακι στην RX100 Βλαση ειναι απαραιτητο.
Χρηστικοτατη και η θηκη, ειναι μαυρο μεταλλικο το σωμα της, αρα πολυ επιρρεπές στις γρατζουνιες

Για ολα τα υπολοιπα σκατολοϊδια γυρω γυρω, συμφωνω

Επί της ουσίας τώρα. Οι fuji x100 έχουν το κοινό τους που είναι πολύ κοντά σε αυτό των Leica. Είναι διαφορετικός ο τρόπος χρήσης της μηχανής. Δεν έχει καμιά σχέση με εκείνον της sony rx100/canon s110/olympus xz2 κλπ.

Ειμαι λιγο ασχετος, τι διαφορα εχουν με τις υπολοιπες;

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου Βλάση. Δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά καλό είναι να σε εμπνέει η φωτογραφική σου αυτή καθ' αυτή, εμφανισιακά και λειτουργικά. Αν συμβαίνει αυτό, θα σε παρακινήσει ακόμη πιο πολύ να την έχεις στα χέρια σου, να την παίρνεις περισσότερες φορές μαζί σου και εν τέλει να βγάζεις περισσότερες φωτογραφίες, και στην πορεία και καλύτερες, λόγω εμπειρίας.

Συμφωνω με αυτο.

Μη νομίζεις ότι δεν έχω δουλέψεις τέτοιες μηχανές, ή ότι δεν έχω δοκιμάσει τέτοια αξεσουάρ. Εχω μισή τσάντα γεμάτη από τέτοια. Κοσμητικά στοιχεία, θήκες, φίλτρα, τηλεχειριστήρια, gps units κλπ. Έχω αρκετά... αλλά δεν με βολεύουν συνήθως!! Να φανταστείς ότι μπορώ να πάω σε παράσταση χορού με τη μεγάλη μηχανή και τηλεφακό 2.8, αλλά το battery grip δεν το φορώ πιά στις μηχανές μου.

Για μένα η μεγαλύτερη βλακεία (συγνώμη για την έκφραση, αλλά το πιστεύω) είναι η μισή θήκη. Πιο αργή διαδικασία δεν έχω δει. Πιο δύσκολο από το να κρέμεται η μισή θήκη από κάτω από τη μηχανή και να κουνιέται επίσης. Πιο εύκολο από το χάσεις τη μισή θήκη ακουμπώντας την κάπου επειδή κουνιέται κάτω από τη μηχανή σου επίσης.

Δυσκολεύομαι επίσης και με τις πιάστρες για τις κόμπακτ. Για μένα η κόμπακτ είναι κυρίως για να μη φαίνεται και να μην ακούγεται. Πρέπει να μπαίνει μέσα στη χούφτα μου, εστω και να ψιλοεξέχει, και να μην ακούγεται το κλικ. Καθόλου. Αν είναι να αρχίσω να της φορώ πάνες βρακάκια κλπ. και μετά να εξέχουν περισσότερα, πολύ απλά, παίρνω μαζί μου μια μεγαλύτερη μηχανή. Τώρα μάλιστα που έκανα και όλες τις ενέσεις μου και μπορώ να κουβαλώ και πάλι 5-6 κιλά στην πλάτη δεν έχω πρόβλημα υγείας. Και η κούραση έρχεται πλέον μετά το 5ώρο, όπως παλιά.

Ειμαι λιγο ασχετος, τι διαφορα εχουν με τις υπολοιπες;

δεν μπορώ να σου περιγράψω με ακρίβεια. Ίσως μπορεί ο Αλέξης που έχει Leica M6.

Αν τολμούσα θα σου έλεγα ότι είναι η διαφορά ανάμεσα σεμια cobra shelby και μια camaro ή ανάμεσα σε μια Lotus elan και σε μια slk.

Από το στόμα μου, ή μάλλον από το ποστ μου μου το πήρες.

Πάνω που θα έγραφα για τις μισές θήκες, με το άλλο μισό να κουκουλώνει όλη τη μηχανή. Πιο δύσχρηστο πράγμα δεν υπάρχει!

36504_1.jpg

Για την slip-in θήκη που έγραψα πιο πάνω για την RX100, λέει ότι είναι γνήσιο δέρμα, και κοστίζει 14,50 ευρώ.
Αναζητήστε την στο ebay ως:
SuperSlim Genuine Leather Case for Sony Cyber-shot RX100 Mark II

Καταλαβαίνω αυτό που λες, ότι πολλές φορές φουσκώνουμε τις μηχανές με τα γκριπ χωρίς λόγο.
Για το συγκεκριμένο ξύλινο γκριπάκι όμως της J.B. που έδειξα πιο πάνω, έχω τις καλύτερες εντυπώσεις, γιατί εκτός του ότι βελτιώνει το πιάσιμο, το ξύλο δίνει πολύ καλή, "ζεστή" αίσθηση στην παλάμη, δεν προκαλεί εφίδρωση και η διαφορά στον όγκο είναι ελάχιστη (στη GM1), ενώ ταυτόχρονα είναι πανάλαφρο.

Όταν αλλάξω μηχανή, εφόσον διατίθεται για το συγκεκριμένο μοντέλο ξύλινο γκριπ, αμέσως θα το πάρω. Ακόμη κι αν βγαίνει μόνο ως ξύλινη βάση (χωρίς λαβή για τα δάχτυλα), όπως π.χ. στην ΧΤ-1.

http://static.squarespace.com/stati...3e4b03b169d8194fa/1397747676383/?format=1500w

Εγω παντως την RX100 μου την εχω κανει ετσι και την εχω ερωτευτει:Banane0::music-smiley-005:

0B255291A22E4820865F69A482026C37.jpg

Από όλα αυτά τα αξεσουάρ πάντως, έχω εκτιμήσει τα grip του Richard Franiec γιατί αφενός "κάνουν την δουλειά" δηλ. βελτιώνουν το πιάσιμο, και αφετέρου δεν προσθέτουν όγκο διότι εξέχουν όσο και ο φακός. Τα έχω βάλει στην S95 και την RX100 με άριστα αποτελέσματα, δεν ενοχλούν και στο μάτι (το δικό μου τουλάχιστον). Άλλο που μπήκε και έμεινε είναι το soft button της garitz, βοήθησε πολύ στην RX100 με το υπερευαίσθητο και άνευ διαδρομής κλείστρο. Τέλος το "μόνιμο" τριποδάκι της gorilla με έχει σώσει σε μερικές περιπτώσεις.
Όλα τα υπόλοιπα, μισές θήκες, επενδύσεις κ.λ.π. τα έφαγε το ράφι.
Καλό δείχνει κι ένα πάμφθηνο "λουρί" ώμου τύπου black rapid που πήρα πρόσφατα, αλλά θα ήθελα να το τεστάρω λίγο ακόμα http://www.ebay.com/itm/221143378104?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 , όταν διαμορφώσω τελική άποψη θα αναφέρω στο σχετικό νήμα...

για να επανελθουμε στο θεμα, θεωρω οτι ειναι δυο εντελως διαφορετικες μηχανες...

απο την μια υπαρχει μια μηχανη που εχει πισω της μια φωτογραφικη "ιδεολογια" λογω τους σταθερου εστιακου μηκους και της ιδιαιτερης χρωματικης παλετας...

και απο την αλλη μια απιστευτη compact που χωραει στην κωλοτσεπη... ενα εξαιρετικο all around...

δυο διαφορετικοι κοσμοι...

Σχετικά με το θέμα της εμφάνισης μια φωτογραφικής θα έλεγα με βεβαιότητα ότι δεν με απασχολεί καθόλου.
Το ίδιο ισχύει και για τις περισσότερες συσκευές, όταν πήρα για παράδειγμα την πρώτη μου plasma tv είχε τον χειρότερο σχεδιασμό από όλες αλλά την καλύτερη εικόνα οπότε σωστά έπραξα.
Θα συμπληρώσω όμως ότι το ρετρό στυλ των fuji δεν μου αρέσει και προτιμώ την ντιζαινιά των sony,παρόλα αυτά το φωτογραφικό αποτέλεσμα είναι που μετράει.
Δεν πρέπει όμως να μπερδεύουμε την ομορφιά με την εργονομία η οποία παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο στη φωτογράφιση.
Αν έβρισκα πάντως την x100s καινούργια στα 500 ευρώ θα την είχα πάρει ήδη τα 800 με ζορίζουν υπερβολικά.
Και σκοπίμως αναφέρομαι στην x100s γιατί διαφέρει αρκετά στο τελικό φωτογραφικό αποτέλεσμα από την x100, δε λέω ότι είναι καλύτερα αλλά στο δικό μου μάτι τα jpeg της x100s μου αρέσουν πιο πολύ.

tiniake εγω παντως ηθελα μια samsung, αλλα την απερριψα γιατι η βαση της ηταν σαν ανεμιστηρας. Καπου υπαρχει κ οριο στην ασχημια.. ;)

Από φοκους στα σκοτάδια ποια θα κλειδώνει καλύτερα και θα πηγαίνει για ψάρεμα ;