Sony σειρά NEX

Re: The Sony NEX Thread.

για ολες θα βγει νεο firmware, η νεχ 7 δεν εχει ομως pdaf , αρα βελτιωση στην ταχυτητα εστιασης δεν θα δεις.
Το τι αλλαζει ακριβως θα δουμε οταν βγει.

thanks Γιάννη. να μοιραστώ μαζί σας κι ένα μικρό unboxing του Sel 35mm που μου ήρθε πριν από λίγο με ups
2013-02-01134503_zps6d63607e.jpg

2013-02-01134731_zps15b0ede7.jpg

2013-02-01134801_zpsd9ac09f3.jpg

ευχαριστώ, νά σαι καλά. όταν βρω χρόνο θέλω να κάνω μια σύγκριση με SEL 50/1,8, Sigma 30/2.8 και Samyang 35/1.4. θα έχει αρκετό ενδιαφέρον πιστεύω

Re: Απάντηση: The Sony NEX Thread.

ευχαριστώ, όχι από Γερμανία. fotemia.de. Αποφεύγω την Αμερική γιατί έχει το ρίσκο του τελωνείου και δεν ισχύει η εγγύηση.

Απάντηση: The Sony NEX Thread.

περιμένω τον αντάπτορα για τον canon fd 50mm f1.4 για να πειραματιστώ με την brenizer μέθοδο.
Όμως αφού δεν έχει ΑΕ lock η νεξ (ήθελα σονυ που να μην έσωνα!!), θα πρέπει να βάλω spot metering και κάθε φορά να εκθέτω πάνω στο υποκείμενο?

ευχαριστώ φίλοι

Last edited:

στα εγραψα παραπανω…. πρωτον εχει manual ρυθμισεις, αρα το ae lock ειναι περιτο.
Δευτερον , ΕΧΕΙ ae lock…. το βαζεις εσυ στο δεξι κουμπι του κερσορα απο τα custom menu !

Screen Shot 2013-02-03 at 9.28.44 μ.μ..jpg

Last edited:

αυτός συνήθως τινάζει πράγματα στον αέρα. πώς τό παθε και ηρέμησε?

Θα ηθελα να ρωτησω αν η 5r ειναι καλη στο βιντεο,η σκεψη αρχικως ηταν να παρω μια βιντεοκαμερα αλλα προτιμω να εχω μια καλη φωτογραφικη μηχανη με καλο βιντεο, μικρη οπωςαυτη.αυτο που κοιταω ειναι το πακετο με τον 10-50 φακο(καινουργιο κιτ το εβγαλαν τωρα,επισης βγηκε και η 3n)

ειναι πολυ καλη , και ειδικα με το νεο φακο 16-50 που υποστηριζει PDAF.

Aλλα αν θελεις να τραβας και σε εσωτερικους χωρους και βραδυνα, θα χρειαστεις και καποιον φωτεινο φακο, οπως τον 35mm 1.8 - 50mm 1.8 κλπ

Σε μια προχειρη αναζητηση ειδα οτι ο φακος που λες κανει πανω απο 400,πολυ δυσκολα για φετος,ισως αργοτερα αν αποκτησω και μια μικρη εμπειρια,απο οτι καταλαβα το βιντεο ειναι αξιοπρεπες.επιμενω να ρωταω για το βιντεο γιατι η αφορμη για την αγορα της ειναι να τραβαμε κανα βιντεο την κορακλα μου που περιμενω τον αλλο μηνα, και εφοσον εχω εξωτερικη οικονομικη βοηθεια ειπα να παω στην 5r να τραβαω και καμια καλη φωτογραφια