Sony σειρά NEX

Re: The Sony NEX Thread.

τον 50αρη τον βρισκεις ανετα στα 250 ελαφρως μεταχ/νο, ο 35αρης ειναι καινουργιος ακομη.

Ειναι οτι πρεπει για βιντεο η 5r , και φυσικα απιστετυη στις φωτογραφιες.

μεταξύ του 50/1.oss και του 35/1.8oss που έχω, θα έλεγα ότι ο 35άρης είναι πιο καλός στο βίντεο (πιο καλό stabilizer) και βολεύει πιο πολύ το εστιακό μήκος. από την άλλη ο 50άρης είναι πολύ πιο οξύς στα ανοιχτά διαφράγματα 1.8/2.0 κτλ. Είναι και οι δύο πάντως πολύ καλοί και έχω τρομερό δίλημμα ποιον από τους 2 να κρατήσω

Απάντηση: The Sony NEX Thread.

εγώ με το κιτ 18-55 φακό της F3 δεν είμαι καθόλου, μα ΚΑΘΟΛΟΥ ικανοποιημένος. Δίνει οξύτητα σαν φωτογραφία κινητού.
Είδα φωτογραφίες από τον sigma 19mm και ήταν σαν να ήταν από άλλη κάμερα.

Απάντηση: The Sony NEX Thread.

δεν ξέρω αν είδατε brenizer τεχνική με F3 και τον canon FD 50mm F1.4?

Attachments

• DIONYSIS 1.jpg
    DIONYSIS 1.jpg
    108 KB · Views: 121

αυτό το αποτέλεσμα δεν μπορείς να το πετύχεις και με hdr ?
o 18-55 δεν είναι και τελείως για τα σκουπίδια. για βίντεο είναι επαρκής κατά τη γνώμη μου. αν θες να ανέβεις επίπεδο πηγαίνεις σε manual φακούς. περιμένω με ανυπομονησία samyang 24mm vdslr e-mount

Re: Απάντηση: The Sony NEX Thread.

εγώ με το κιτ 18-55 φακό της F3 δεν είμαι καθόλου, μα ΚΑΘΟΛΟΥ ικανοποιημένος. Δίνει οξύτητα σαν φωτογραφία κινητού.
Είδα φωτογραφίες από τον sigma 19mm και ήταν σαν να ήταν από άλλη κάμερα.

Για τον Sigma 19mm θα συμφωνήσω ειναι πολυ καλος φακος(Τον δανείστηκα για λιγες μερες απο ενα φιλο μου και με" έψησε" τοσο που σκέφτομαι να τον αγοράσω μιας και η τιμη του ειναι πολυ καλη)
Για τον kit φακο της ΝΕΧ δεν εχω την ιδια εντυπωση .Τουλαχιστον η δικια μου κοπια ειναι αρκετα καλη (σε ΝΕΧ 5Ν) και συγκρινοντας με διαφορους manual φακους Nikon που εχω μπορω να πω οτι ειναι ποιο κατω αλλα στεκεται αξιοπρεπεστατα διπλα τους. Νομιζω οτι το μεγαλο προβλημα του 18-55 ειναι η οξύτητα στα ακρα .Απο f/5.6 μεχρι f/11 τα πραγματα νομιζω γινονται καλυτερα αλλα και παλι το προβλημα υπαρχει.

Για τον Sigma 19mm θα συμφωνήσω ειναι πολυ καλος φακος(Τον δανείστηκα για λιγες μερες απο ενα φιλο μου και με" έψησε" τοσο που σκέφτομαι να τον αγοράσω μιας και η τιμη του ειναι πολυ καλη)
Για τον kit φακο της ΝΕΧ δεν εχω την ιδια εντυπωση .Τουλαχιστον η δικια μου κοπια ειναι αρκετα καλη (σε ΝΕΧ 5Ν) και συγκρινοντας με διαφορους manual φακους Nikon που εχω μπορω να πω οτι ειναι ποιο κατω αλλα στεκεται αξιοπρεπεστατα διπλα τους. Νομιζω οτι το μεγαλο προβλημα του 18-55 ειναι η οξύτητα στα ακρα .Απο f/5.6 μεχρι f/11 τα πραγματα νομιζω γινονται καλυτερα αλλα και παλι το προβλημα υπαρχει.

που να δοκιμάσεις και κανα καλό φακό με αντάπτορα. εκεί θα δεις τις πραγματικές δυνατότητες της μηχανής

Απάντηση: Re: Απάντηση: The Sony NEX Thread.

που να δοκιμάσεις και κανα καλό φακό με αντάπτορα. εκεί θα δεις τις πραγματικές δυνατότητες της μηχανής

σαν ποιον δηλαδή?

μπορείς να κάνεις άπειρους συνδυασμούς, υπάρχουν αντάπτορες σχεδόν για όλους τους φακούς. εγώ την έχω δοκιμάσει με κάποιους canon φακούς πχ. 35/1.4, 50/1.8, 70-200 και έχει τρομερά αποτελέσματα. θέλει βέβαια λίγο εξάσκηση η χειροκίνητη εστίαση, αλλά έχει πολλά συστήματα που βοηθάνε όπως focus peaking και MF assistant

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Ενας πολυ καλος φακος ειναι ο Nikon 50mm f/1.8 D αν θες οξύτητα ειναι φοβερος εγω επαθα πλακα. Μιλαμε ξυραφι.

samyang 14mm 2.8 αυτός βγαίνει και σε e-mount και αν έχεις σκοπό να τραβήξεις βίντεο, βγαίνει και σε έκδοση vdslr (cinema lens) με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις. τιμή από 300 μέχρι 400ε

μεταξύ του 50/1.oss και του 35/1.8oss που έχω, θα έλεγα ότι ο 35άρης είναι πιο καλός στο βίντεο (πιο καλό stabilizer) και βολεύει πιο πολύ το εστιακό μήκος. από την άλλη ο 50άρης είναι πολύ πιο οξύς στα ανοιχτά διαφράγματα 1.8/2.0 κτλ. Είναι και οι δύο πάντως πολύ καλοί και έχω τρομερό δίλημμα ποιον από τους 2 να κρατήσω

Τοσο καλος ειναι ο 35αρης?

για landscape τι έχει το μαγαζί?

Και ο Tokina 11-16mm f/2.8.Τον εχω βαλει στο ματι απο καιρο, πολυ καλος φακος.
Σε ΝΕΧ 7 απο οτι εχω δει εχει ενα προβλημα με CA οπως και ο Samyang αλλα σε 5 ή F3 ειναι οκ.

βέβαια αν σκεφτείς ότι ο zeiss 24/1.8 έκανε αρχικά κοντά στα 1.000 Ευρώ χωρίς να έχει και OSS και ότι ο 18-55oss αν τον έπαιρνες εκτός κιτ έκανε 349 Ευρώ, τότε τα 450 δεν δείχνουν και τόσο παράλογα. πιστεύω ότι με τον καιρό θα πέσει η τιμή του κανα 100ρικο τουλάχιστον