Sony σειρά NEX

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

Οι φακοί που θα έρθουν από την ίδια την Sony μέσα στο 2011 και 2012 είναι οι παρακάτω (μέχρι στιγμής δηλαδή)

Δεξιά οι 3 γνωστοί σε όλους μας ... 16, 18-55 και 18-200

Όλα δείχνουν ότι ένας από τους καινούριους φακούς θα είναι ο 55-200, ο οποίος όμως απ 'ότι βλέπω είναι ελάχιστα πιο μικρός σε μήκος από τον 18-200 αλλά πιο λεπτός.

Δεν βλέπω μικρούς φακούς και ανησυχώ ... Ο 30άρης είναι f/3.5!!! O 50άρης από την άλλη φαίνεται καλός αλλά και πάλι μεγάλος. Πιο μακρύς και από τον 18-55!!!

Δεν μπορώ να τους καταλάβω εκεί στην Sony τι κάνουν. Βγάλτε ρε παιδιά έναν 28-105 ή έναν 40-135 (κάπου εκεί ρε παιδάκι μου), που να είναι σαν τον 18-55 άντε
και λίιιγο πιο μεγάλος (λίγο όμως ε!) σε μια λογική τιμή (300-350 ευρώ) και θα μοσχοπουλήσει ... Πραγματικά θα πούλαγε τρελά ...

Άντε να δούμε τι θα βγάλουν και οι άλλες εταιρίες σε e-mount γιατί η Sony μας τα έκανε μαντάρα ...

Δε μπορεί να είναι 50άρης f1.8 εκείνος.. Είναι ΠΟΛΥ μεγάλος για 50άρης. Ακόμα και για 1.4 είναι μεγάλος.. Επίσης, μόνο εγώ δε βρίσκω το νόημα του 30άρη macro; Τα 30mm είναι λίγα για macro, είναι f3.5 και με τα λεφτά του παίρνεις έναν Nikon 105άρη AiS από ebay..

Δε μπορεί να είναι 50άρης f1.8 εκείνος.. Είναι ΠΟΛΥ μεγάλος για 50άρης. Ακόμα και για 1.4 είναι μεγάλος.. Επίσης, μόνο εγώ δε βρίσκω το νόημα του 30άρη macro; Τα 30mm είναι λίγα για macro, είναι f3.5 και με τα λεφτά του παίρνεις έναν Nikon 105άρη AiS από ebay..

+1 και από μένα για τον 30άρη.

Παντού νετ παίζουν αυτοί οι αριθμοί mm και αυτά τα μεγέθη φακών. Ελπίζω να υπάρχουν κι άλλοι ...

Ki εγω αυτο που θα ηθελα ειναι ενας 18-70 περιπου me stabilizer... αλλα απ οτι φαινεται η Sony εχει αλλα σχεδια.
Απ αυτους μονο τον 50αρη 1.8 θα χτυπαγα, μονο αν ειχε καλη τιμη και stabilizer.

Ο Ζeiss μαλλον θα ειναι απλησιαστος!

Κι όμως ο zeiss 24/1,7 δείχνει να είναι ιδανικός στην εστιακή απόσταση και στη φωτεινότητα.

Αν πάντως η SONY βγάλει φακούς γκουμούτσες κι ακριβούτσικους θα έχει αυτοκτονήσει. Τό έχει κάνει κι OLYMPUS με τους 14-54, 55-200 στην πρώτη γενιά που ήταν πιο ακριβοί κι ίδιοι σε μέγεθος με τους αντίστοιχους φακούς των NIKON/CANON.

Καλησπέρα παιδιά
Ψάχνω και εγώ για μια αξιοπρεπή φωτο και το μέγεθος των SLR με ενοχλεί λίγο. Σήμερα πήγα και είδα την NEX-5 με τον 18-55 και μου άρεσε. Με ενόχλησε η έλειψη πολλών κουμπιών αλλά πιστεύω ότι το μενού της συνηθίζεται. Τι λέτε αξίζει; (Την βρήκα 500 ευρώ με δώρο τσάντα NIKON)

Εγω θα ελεγα να δεις και τις νεες πανασονικ... τουλαχιστον σε μεγεθος ειναι συμπαθητικες.

nex_lens_roadmap1.jpg

Medium telephoto.. 85άρης f1.8;
Wide angle.. 10-24;
High quality standard.. 16-50 f2.8;

Κι όμως ο zeiss 24/1,7 δείχνει να είναι ιδανικός στην εστιακή απόσταση και στη φωτεινότητα.

Αν πάντως η SONY βγάλει φακούς γκουμούτσες κι ακριβούτσικους θα έχει αυτοκτονήσει. Τό έχει κάνει κι OLYMPUS με τους 14-54, 55-200 στην πρώτη γενιά που ήταν πιο ακριβοί κι ίδιοι σε μέγεθος με τους αντίστοιχους φακούς των NIKON/CANON.

Bλαση , ειναι ισως ο μονος φακος που θα ηθελα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ !!!
Αλλα οπως ειπα, μαλλον θα ειναι απλησιαστος ...

Ki εγω αυτο που θα ηθελα ειναι ενας 18-70 περιπου me stabilizer...
Η έναν 18-125 ή 18-105 ή ακόμα καλύτερα έναν 24-120 σαν αυτόν :D :D :D

product_01.png

Τόσες επιλογές υπάρχουν και αυτοί δεν στροφάρουν πφφφ ...

Ο Ζeiss μαλλον θα ειναι απλησιαστος!
Πολύ απλησίαστος να λες ... ;)

Ας ελπίσουμε ότι Sigma, Zeiss, Cosina, Tamron και όποια άλλη εταιρία έχει μπει στο κόλπο του e-mount θα βγάλουν κάτι καλύτερο ...

Κάθομαι και παρακολουθώ από κοντά τις εξελίξεις σε αυτά τα δυο συστήματα (ΝΕΧ, Μ4/3).

Το φορμάτ της SONY δείχνει πολύ πιο εμπνευσμένο και με σαφώς καλύτερες προδιαγραφές. Ενώ εκείνο των Μ4/3 δείχνει τσιγγούνικο.

Όμως.... η SONY δείχνει να μη μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω από τα βασικά στο νέο σύστημα (εκτός κι αν το κάνει με φανφάρες μαζί με τα νέα σώματα) και δεν εννοώ μόνο τους φακούς, ενώ η OLY και η PANASONIC έχουν δημιουργήσει ένα σχεδόν πλήρες σύστημα.

Μην ξεχνούμε ότι οι ΝΕΧ είναι σε κυκλοφορία παραπάνω από ένα χρόνο κι ακόμα δεν έχουμε ούτε καν ανακοίνωση για κάποιον από τους νέους φακούς, που υποτίθεται ότι θα ήταν πιο κοντά στο πνεύμα της εταιρείας και του συστήματος. Και δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε ότι θα μας έλθουν κάποτε μια σειρά φακοί που θα ακυρώνουν στην πράξη το ατού του συστήματος, δηλ. τη φορητότητα σε σχέση με την ποιότητα.

Ο προβληματισμός μου γίνεται ακόμη μεγαλύτερος όταν βλέπω στη VOIGTLANDER/COSINA φακούς με μεγάλη φωτεινότητα και πολύ μαζεμένες διαστάσεις (και χαμηλές τιμές) ή όταν βλέπω τον fisheye που κυκλοφόρησε ή ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει η SAMYANG για το Μ4/3 που δείχνει εξαιρετικός φακός οπτικά, πολύ μαζεμένος και πολύ ελαφρύς. δεν είναι δυνατόν όταν η SAMYANG δίνει φακό σαν τον http://photorumors.com/2011/03/07/samyang-displayed-7-5mm-f3-5-umc-fish-eye-lens-prototype-for-mft/ για ένα σύστημα εσύ η μεγάλη και κραταιά SONY να μη μπορείς να μας δώσεις ένα 35άρη ή ένα 50άρη (δηλ. τα πιο εύκολα σχεδιαστικά) ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του συστήματος.

Έχω λάθος;;;;

Λαθος δεν εχεις , απλα υπαρχουν καποιες λεπτομερειες....

Πρωτον, ηταν απροσμενη η επιτυχια της Sony nex , και κυριως η επιτυχια της σε κοινο που την εφοδιαζει με manual φακους , φακους που μεχρι τωρα εμεναν αχρησιμοποιητοι ή εμπαιναν μονο σε Leica και αλλες πανακριβες μηχανες.
Μεγαλη μεριδα δηλ. του κοινου , δεν ενδιαφερεται για μοντερνους φακους με autofocus κλπ, αλλα για αυτη ακριβως την ιδιοτητα της, που τη κανει μοναδικη.
Δε λεγεται ασκοπα η nex, η Leica του "φτωχου" !

Δευτερον, οσο και να μη φαινεται, η nex εχει αισθητηρα APC-S, που σημαινει οτι οι φακοι της δεν μπορουν να ειναι πολυ μικροι , ειδικα αν θελουμε autofocus + stabilizer.

Φυσικα, για πολλους , ολ αυτα ειναι ασχετα και περιττα, κι εγω πιστευω πως η Sony εχει αργησει... θα δουμε!

και στα μ4/3 οι παλιοι φακοι μπαινουν το ιδιο ευκολα, η κανω λαθος?
Εγω νομιζω οτι η σονυ πουλαει καλα κυριως λογο του μαρκετινγ, 3 φακους μονο εχει βγαλει, και ειναι ολοι μετριοι , και προοριζονται στους ασχετους, εκτος απο τον 16/2,8

Και εγώ ευτυχής κάτοχος της NEX-5 από σήμερα. Ακόμα δεν έχει ανοιχθεί το κουτί. Ελπίζω σήμερα να ασχοληθώ λίγο μαζί της!

Παύλο η Sony πουλάει γενικώς σαν brand ότι και να βγάλει, μήν ξεχνάς ότι πρόκειται για μεγαθήριο που ελέγχει και περιεχόμενο (Sony music, pictures κ.λ.π.). Πέραν αυτού, οι Nex έχουν τα μειονεκτήματά τους, αλλά έχουν εξαιρετική "απτή" ποιότητα κατασκευής, και πολύ καλή φωτογραφική ποιότητα που παίρνεις εύκολα (και) μέσω αυτοματισμών, και το κυριώτερο αυτό φαίνεται: δεν φοβίζουν τον εντελώς ερασιτέχνη γιατί έχουν ελάχιστα κουμπιά - δείχνουν απλές!

Τώρα αν αυτό δεν αρέσει σε μας, την εταιρεία δεν την πολυενδιαφέρει (προς το παρόν), "έχω τις DSLR φίλε πάρε από εκείνες"... τις μάζες τις τσίμπησε, καθώς και τους hardcore που θέλουν να ψωνίσουν κάτι μικρό και δεν γουστάρουν (ή δεν έχουν) να τα σπρώξουν στην Leica. Πολύ καλή και ξεκάθαρη στρατηγική...

Αυτο λεω και εγω, πουλανε λογο μαρκετινγ, και οχι επειδη ειναι σε κατι πολυ καλυτερες οι ΝΕΧ απο την σαμσουνγ η μ4/3. Η σαμσουνγ εχει και το καλυτερο σωμα νομιζω. Αλλα φακους σαν 20/1.7 η 7-14 η 14/2,5 η 45/2,8 η 9-18 δεν εχουν. Τι να τους κανω τους ΚΙΤ φακους τους....και με manual δεν θελω να ασχολουμαι

Λαθος δεν εχεις , απλα υπαρχουν καποιες λεπτομερειες....

Πρωτον, ηταν απροσμενη η επιτυχια της Sony nex , και κυριως η επιτυχια της σε κοινο που την εφοδιαζει με manual φακους , φακους που μεχρι τωρα εμεναν αχρησιμοποιητοι ή εμπαιναν μονο σε Leica και αλλες πανακριβες μηχανες.
Μεγαλη μεριδα δηλ. του κοινου , δεν ενδιαφερεται για μοντερνους φακους με autofocus κλπ, αλλα για αυτη ακριβως την ιδιοτητα της, που τη κανει μοναδικη.
Δε λεγεται ασκοπα η nex, η Leica του "φτωχου" !

Δευτερον, οσο και να μη φαινεται, η nex εχει αισθητηρα APC-S, που σημαινει οτι οι φακοι της δεν μπορουν να ειναι πολυ μικροι , ειδικα αν θελουμε autofocus + stabilizer.

Φυσικα, για πολλους , ολ αυτα ειναι ασχετα και περιττα, κι εγω πιστευω πως η Sony εχει αργησει... θα δουμε!

αν συνέβαινε αυτό τότε θα έπρεπε να είχε ανοίξει άμεσα τη μοντούρα κι όχι να περιμένουμε να φθάσουμε στα τέλη Απριλίου 2011. Όσο για το APSC και τους περιορισμούς του δεν το δέχομαι σε καμιά περίπτωση, αφού δεν μιλούμε για ρετροφόκους φακούς.....

Αυτή τη στιγμή η SONY έχει το καλύτερο σώμα και με διαφορά (για μένα η SAMSUNG δείχνει παιχνίδι, χειρότερο στο UI κι από εκείνο της ΝΕΧ πριν τις αλλαγές) ενώ υστερεί απελπιστικά σε φακούς κι άλλα αξεσουάρ.

Θέλουμε pancake φακούς τώρα , εεεέ εκεί στην SONY ακούτε;;; Ηelo???

Δεν ειναι μονο οι περισορισμοι του apsc , που ετσι κι αλλιως υπαρχουν, αλλα και το οτι οι πιο πολλοι που δεν θα καταληξουν σε manual φακους, θελουν autofocus + stabilizer , που ειναι πολυ δυσκολο να γινουν σε μικρους φακους.

Συμφωνω οτι εχει αργησει, και ειναι ο λογος που εχω 2 μηχανες (nex5 + A55).

Αν βγαλει καλους και οικονομικους φακους δε θα προλαβαινει να πουλαει παλι, αλλα χλωμο το κοβω .
Oι Zeiss θα ειναι καλοι αλλα απλησιαστοι, οι υπολοιποι θα δουμε....

Pancake , δυστυχως δε βλεπω στον οριζοντα, δυστυχως!

Το πρόβλημα με τους φακούς και η έλειψη κουμπιών άμεσης πρόσβασης σε ρυθμίσεις, είναι ο βασικός λόγος που εξακολουθώ και επενδύω στα 4/3. Ο άλλος είναι τα πολύ χαμηλά κόστι, αν δεν την "ψάχνεις" με τα κορυφαία "γυαλιά" της Oly...