Sony σειρά NEX

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Κατάλαβα δεν ασχολούμαι με c3 ...
Θα την πάρω απο Ρέθυμνο απο την στιγμή που είμαι και στην αγορά
Του Ρεθύμνου ... Στηρίζουμε κ την τοπική αγορά !
Όπως καταλαβενεις μτχ δεν παίζει ...

Απο την στιγμή που είμαι παντελώς πρωταρης μήπως να κοίταζα
Για την 5 με τον 16 αρη ; ( μέχρι τώρα το ψάχνω με το kit 16 + 18-55)

ο 16ρης είναι ειδικός φακός (πολύ ευρυγώνιος), δεν είναι ζουμ και όχι ιδιαίτερα καλός σε οπτική επίδοση. Επομένως θα είναι καλύτερα να ξεκινήσεις με το σετ ΝΕΧ5+18-55.

Θα πρέπει να ρωτήσεις τον Γιάννη (Σπύρου), και τους άλλους φίλους εδώ...

ευχαριστω για την βοηθεια ! περιμενω και αλλες αποψεις γιατι με ενδιαφερει και ενας μικρος φακος (ισως ενας με ανταπτορα)

α! διαβασα και αυτο!

Η ΝΕΧ είναι πραγματικά απολαυστική στη χρήση. Έχει άριστη εργονομία, καλό grip και είναι ταχύτατη σε όλες τις λειτουργίες. Λατρέψαμε το Twilight mode, στο οποίο η μηχανή κάνει συνεχόμενες λήψεις κι έπειτα τις συνδυάζει σε μία και μόνο εικόνα με απίστευτη λεπτομέρεια, το Auto HDR χάρη στο οποίο βγάζει τρία καρέ με διαφορετική έκθεση για μία εικόνα, με απίστευτη δυναμική περιοχή, αλλά και το εξαιρετικό panorama mode – το οποίο σύντομα θα δεχτεί 3D firmware update!

αυτο για το 3d πρωτη φορα το ακουω!!

Παρε καλυτερα το σετακι με τον 18-55.
Αν θελεις κατι πολυ compact, τοτε παρε το κιτ με τους 2 φακους.
Ο 16mm δεν ειναι ο καλυτερος φακος, αλλα κανει τη δουλεια του.
Εγω τον εχω μονιμα πανω στη μηχανη...

ευχαριστω για την βοηθεια ! περιμενω και αλλες αποψεις γιατι με ενδιαφερει και ενας μικρος φακος (ισως ενας με ανταπτορα)

α! διαβασα και αυτο!

Η ΝΕΧ είναι πραγματικά απολαυστική στη χρήση. Έχει άριστη εργονομία, καλό grip και είναι ταχύτατη σε όλες τις λειτουργίες. Λατρέψαμε το Twilight mode, στο οποίο η μηχανή κάνει συνεχόμενες λήψεις κι έπειτα τις συνδυάζει σε μία και μόνο εικόνα με απίστευτη λεπτομέρεια, το Auto HDR χάρη στο οποίο βγάζει τρία καρέ με διαφορετική έκθεση για μία εικόνα, με απίστευτη δυναμική περιοχή, αλλά και το εξαιρετικό panorama mode – το οποίο σύντομα θα δεχτεί 3D firmware update!

ούτε το προσπέκτους δεν θα έλεγε τόσο καλά. Να πουλήσω όλες τις μηχανές μου και να πάρω το πιτσιρίκι;

α! διαβασα και αυτο!

Καλά μιλάμε για το review !!! Που το διαβασες ; Ούτε ο Howard Stringer (CEO της Sony) δεν θα τα έλεγε τόσο καλά !!

Πατριώτη, χαλάρωσε και τρέχα μακρυά οταν βλέπεις τέτοια "αρθρα" ..

ούτε το προσπέκτους δεν θα έλεγε τόσο καλά. Να πουλήσω όλες τις μηχανές μου και να πάρω το πιτσιρίκι;

Κατσε γιατι θα σκάσει μύτη τώρα ο Γιάννης και ποιος τον ακούει :flipout:

Eνταξει, η παρουσιαση ειναι οντως πολυ κολακευτικη, αλλα και η μηχανουλα ειναι πολυ καλη.

Τωρα που εχει προσαρμοστει και η τιμη της, ειναι καλη αγορα. Εγω δεν καταλαβαινω ποιες απο της φωτογραφιες μου ειναι με τη ΝΕΧ και ποιες με τις μεγαλες (εκτος αν θυμαμαι ή αν ειχα πανω φακο του χιλιαρικου). Φυσικα δεν συγκρινεται σε βαρος και ευκολια να την εχεις παντα μαζι σου....

Εγω παντως τη πουλησα τη canon 7d και δε το μετανοιωσα !-bye-
Ειναι πολυ καλη, αλλα οχι φυσικα για ολες τις δουλειες.
Οταν βγουν οι καλοι φακοι , θα δουμε περισσοτερα πραγματα απο αυτην.

"It looks like Holga is joining the Sony E-mount system. They are producing a very inexpensive
plastic lens with a native Sony NEX E-mount. It is a 25mm focal length lens ..."

http://sonyalphanex.blogspot.com/2011/05/holga-wide-lens-for-sony-nex-cameras.html

sony-nex-holga-wide-lens.png

Άσχετο ...

Μήπως ο τίτλος του thread θα έπρεπε να γίνει "Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 / NEX-3 !" ;

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

μολισ τελειωσα και τις114 σελιδες :Banane0: ειναι η πρωτη φωτογραφικη που αγορασα ever οποτε καταλαβαινεται τον ενθουσιασμο μου απο οτι καταλαβα εκανα καλα που την πηρα με τον 18-55:2thumb22sup: αν και πιστεύω ο 16 χρειάζεται οχι οτι και ετσι δεν την κουβαλάω καθε μερα συνεχεία μαζι μου απλα θα ειμαι πιο διακριτικός απο εκει και περα επειδη σκεφτομαι να αγορασω και αλλους φακους απο εbay εσεις που έχετε δοκιμάσει αλλους ποιος ειναι καλος με ζοομ εκτος του 18-200 που ειναι και λιγο πανακριβως :violent-smiley-030:

Καλησπέρα παιδιά
Ψάχνω και εγώ για μια αξιοπρεπή φωτο και το μέγεθος των SLR με ενοχλεί λίγο. Σήμερα πήγα και είδα την NEX-5 με τον 18-55 και μου άρεσε. Με ενόχλησε η έλειψη πολλών κουμπιών αλλά πιστεύω ότι το μενού της συνηθίζεται. Τι λέτε αξίζει; (Την βρήκα 500 ευρώ με δώρο τσάντα NIKON)

Για να εχουν γραφτει 114 σελιδες, μαλλον αξιζει...

Ειναι πολυ καλη μηχανη, το μενου θα το συνηθισεις, προχωρα αφοβα.

κανα φτηνο ζουν φακο στην αγορα εχετε να προτεινετε πλην του 18-200 που κανει 800 μεχρι 300ευρο θα ηθελα η ειναι βλακεια και αν θελω ζουν θα πρεπει να ξοδεψω καμια 800 για τον emound φακο