Sony σειρά NEX

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Απ' ότι έχω δει ο αριστερά από τον zeiss είναι 30άρης ;) ... Τώρα για την τιμή του zeiss καλά θα ήταν φθηνός αλλά δεν νομίζω. Θα έχει τσουχτερή τιμή :(

Εγώ πάλι θα ήθελα και έναν 18-100 ή εκεί γύρω ... σαν τον 18-200 αλλά πιο μικρός σε μέγεθος/τιμή ...

καλησπερα σας! σκεφτομαι (την εχω βαλει στο ματι απο καιρο...) να παρω και εγω αυτη τη περιφημη φωτογραφικη μηχανη sony nex5

οι αποριες μου ως ερασιτεχνης χρηστης (παντα ειχα compact απλη ψηφιακη μηχανη...):

1) τελικα ποσο εχει? απο που προτεινε να την παρω? (αθηνα-πριβε η απαντηση αυτη,μη κανουμε και διαφημιση...να εχει και αξεσουαρ το μαγαζι της nex5 ....)

2) συνοδευεται με τον φακο που εχω δει σε φωτο παρουσιασεις τον 16mm ΣΩΣΤΑ? (με μονο αυτον,μπορω να τραβαω ικανοποιητικα φωτο ακομα και το βραδυ εξω?) σε video? (ποσες φορες ζουμαρει με αυτον ?)

3) φλας παει extra, ή τον δινουν μαζι με τη μηχανη? χρειαζεται για μεσα στο σπιτι η εξω βραδυ εννοειται ε? αν δε τον δινουν μεσα στη τιμη την αρχικη ποσο παει ?

4) υπαρχει κανενα βιντεακι παρουσιαση να δω τη μηχανη ωπου θα μιλανε ελληνικα?(στο βιντεακι) (οπως και αν υπαρχει οδηγιες χρησεως στα ελληνικα -δε βρισκω τιποτα απο ολα αυτα!) συνοδευται με ελληνικες οδηγιες η μηχανη? εχει ελληνικο μενου η μηχανη ε?

5) μνημη μαλλον δε θα δινουν μαζι με τη μηχανη. ποια προτεινετε να δω ωστε να χωραει 1 ωρα βιντεο εστω... (ποσο εχουν?)

6) η μπαταρια αν εισαι εξω και τραβας βιντεο ποση ωρα "σε βγαζει" στο περιπου?

7) στη εγγραφη βιντεο εχει ενσωματωμενο μικροφωνο ή πρεπει να παρουμε και το εξτρα μικροφωνο που κουμπωνει απο πανω?(αν ναι ποσο παει αυτο?)

8) η μεταφορα στο pc θα εχει καλωδιακι μεσα η συσκευασια η και αυτο το παιρνεις εξτρα? ειναι ευκολη η διαδικασια?(ωστε να επεξεργαστεις μετα τις φωτο ή αποθηκευση στο pc "το υλικο" ωστε να απελευθερωνεις και χωρο στη μνημη....

9) gps δεν εχει μαλλον ε? μπορεις να βαλεις εξτρα ? δεχεται?αν ναι,ποσο παει αυτο?

10) τι φακο θα χρειαζομουν να επαιρνα σαν εξτρα μετα? πχ ωστε να βγαζω καλες φωτο εξω αλλα και γενικα! χρειαζεται καποιο "φιλτρο" κατι?(και ποσο πανε αυτα?-τιμες)
αν ναι εφαρμοζει αμεσως ευκολα? (θα μου πειτε αν σε ενδιαφερει για κοντινες βαλε micro ή για μακρια φακο zoom- περα απο αυτα τα δυο ρωταω αν με χρειαζεται κατι αλλο! πχ και φιλτρο περα απο φακο!)

για αρχη καλες οι 10 ερωτησεις μη σας κουραζω αλλο! απλα πρωτη φορα θα παρω μηχανη dslr (το εγραψα καλα?) και εχω πολλες αποριες!!!!!!!!

ευχαριστω οσοι μπουν στο κοπο να μου απαντησουν!!!!!!!!

Last edited:

α! και κατι αλλο!!!!!!!!!

οταν τη παρω με το καλο..... θα πρεπει "να πειραξω¨" καμια ρυθμιση να εχω καλυτερη αποδοση χρωματων σε φωτο?

ποιες τιμες ρυθμισεων συστηνετε δηλαδη? δε ξερω τι κολπα θα εχει πανω της ..θα εχει πολλα.... να ρυθμισω κατι ή να την αφησω οπως ειναι ?

H τιμη της ειναι περιπου 528 ευρω με τον 18-55 , δεν αξιζει να παρεις μονο τον 16mm.

Για βραδυνες ληψεις ομως, δεν κανει και πολυ ο 18-55 , einai σκοτεινος.
Εκει ειναι λιγο καλυτερα ο 16mm f/2.8 , αλλα ισως χρειαστεις και κατι φωτεινοτερο, που δεν υπαρχει ακομη απο Sony με auto focus , μονο manual φακοι.

Το φλασ περιεχεται οπως και το μικροφωνο (εσωτερικο).
Αν θες καλυτερη ποιοτητα, θα χρειαστεις ενα εξωτερικο.

Μνημη θελεις μια 16gb , class 6.

Mπαταρια , θα χρειαστεις καιμια δευτερη, γυρω στα 70 ευρω.
Κραταει καμια ωρα...
Καλο ειναι να παρεις κι ενα card reader για να περνας το υλικο σου στον υπολογιστη, κοστος κατω απο 20 ευρω.
Gps δεν εχει, και δεν παιρνει εχτρα.
Μια προχειρη λυση, αν εχεις κινητο με gps, τραβας μια φωτο στο μερος που εισαι , και μετα απλα παιρνεις τη πληροφορια απο αυτο.
Εγω το κανω αυτομε το Iphone4.

Για φακους , δες πιο πριν το θεμα, εχουμε βαλει πολλους και καλους.

καλησπερα σας! σκεφτομαι (την εχω βαλει στο ματι απο καιρο...) να παρω και εγω αυτη τη περιφημη φωτογραφικη μηχανη sony nex5

οι αποριες μου ως ερασιτεχνης χρηστης (παντα ειχα compact απλη ψηφιακη μηχανη...):

1) τελικα ποσο εχει? απο που προτεινε να την παρω? (αθηνα-πριβε η απαντηση αυτη,μη κανουμε και διαφημιση...να εχει και αξεσουαρ το μαγαζι της nex5 ....)

2) συνοδευεται με τον φακο που εχω δει σε φωτο παρουσιασεις τον 16mm ΣΩΣΤΑ? (με μονο αυτον,μπορω να τραβαω ικανοποιητικα φωτο ακομα και το βραδυ εξω?) σε video? (ποσες φορες ζουμαρει με αυτον ?)

Μπορείς να την πάρεις με τον 16άρη, με 16άρη + 18-55 ή με 18-200. Ο 16άρης προτείνεται μόνο για το μικρό του μέγεθος, ποιοτικά τον βρίσκω μετριότατο ενώ και τα 16mm ίσως σε δυσκολέψουν. Zoom δεν υπάρχει με τον 16άρη, ό,τι βλέπεις τραβάς.

3) φλας παει extra, ή τον δινουν μαζι με τη μηχανη? χρειαζεται για μεσα στο σπιτι η εξω βραδυ εννοειται ε? αν δε τον δινουν μεσα στη τιμη την αρχικη ποσο παει ?

Το δίνουν μαζί. Αν δε θες να τραβάς άφλασα με υψηλό ISO ναι, χρειάζεται.

4) υπαρχει κανενα βιντεακι παρουσιαση να δω τη μηχανη ωπου θα μιλανε ελληνικα?(στο βιντεακι) (οπως και αν υπαρχει οδηγιες χρησεως στα ελληνικα -δε βρισκω τιποτα απο ολα αυτα!) συνοδευται με ελληνικες οδηγιες η μηχανη? εχει ελληνικο μενου η μηχανη ε?

Στα αγγλικά πάντως υπάρχουν πολλά. Για το άλλο δεν ξέρω.

5) μνημη μαλλον δε θα δινουν μαζι με τη μηχανη. ποια προτεινετε να δω ωστε να χωραει 1 ωρα βιντεο εστω... (ποσο εχουν?)

Προτείνω μια 8άρα τουλάχιστον.

6) η μπαταρια αν εισαι εξω και τραβας βιντεο ποση ωρα "σε βγαζει" στο περιπου?

Ανάλογα τη χρήση, πάντως συνεχόμενα μια ώρα πχ δεν τραβάει. Έχει περιορισμό στα 15 λεπτά νομίζω.

7) στη εγγραφη βιντεο εχει ενσωματωμενο μικροφωνο ή πρεπει να παρουμε και το εξτρα μικροφωνο που κουμπωνει απο πανω?(αν ναι ποσο παει αυτο?)

Έχει ενσωματωμένο, και μάλιστα 2 για Dolby :p

8) η μεταφορα στο pc θα εχει καλωδιακι μεσα η συσκευασια η και αυτο το παιρνεις εξτρα? ειναι ευκολη η διαδικασια?(ωστε να επεξεργαστεις μετα τις φωτο ή αποθηκευση στο pc "το υλικο" ωστε να απελευθερωνεις και χωρο στη μνημη....

Εύκολη είναι αλλά τα προγράμματα της Sony είναι τραγικά σε σχέση με της Nikon

9) gps δεν εχει μαλλον ε? μπορεις να βαλεις εξτρα ? δεχεται?αν ναι,ποσο παει αυτο?

Απ' όσο ξέρω δεν παίρνει.

10) τι φακο θα χρειαζομουν να επαιρνα σαν εξτρα μετα? πχ ωστε να βγαζω καλες φωτο εξω αλλα και γενικα! χρειαζεται καποιο "φιλτρο" κατι?(και ποσο πανε αυτα?-τιμες)
αν ναι εφαρμοζει αμεσως ευκολα? (θα μου πειτε αν σε ενδιαφερει για κοντινες βαλε micro ή για μακρια φακο zoom- περα απο αυτα τα δυο ρωταω αν με χρειαζεται κατι αλλο! πχ και φιλτρο περα απο φακο!)

Προτείνω να την πάρεις με τον 18-55 και αργότερα θα δεις τι χρειάζεσαι.

για αρχη καλες οι 10 ερωτησεις μη σας κουραζω αλλο! απλα πρωτη φορα θα παρω μηχανη dslr (το εγραψα καλα?) και εχω πολλες αποριες!!!!!!!!

ευχαριστω οσοι μπουν στο κοπο να μου απαντησουν!!!!!!!!

α! και κατι αλλο!!!!!!!!!

οταν τη παρω με το καλο..... θα πρεπει "να πειραξω¨" καμια ρυθμιση να εχω καλυτερη αποδοση χρωματων σε φωτο?

ποιες τιμες ρυθμισεων συστηνετε δηλαδη? δε ξερω τι κολπα θα εχει πανω της ..θα εχει πολλα.... να ρυθμισω κατι ή να την αφησω οπως ειναι ?

Μειώνεις λίγο το contrast και τραβάς σε RAW

Μειώνεις λίγο το contrast και τραβάς σε RAW

επειδη ειμαι πολυ κοντα να την παρω, αξιζει τον κοπο να παρεις και τον 16 και τον 18-55?
με τον 18-55 την βρισκω στα 528
και με τον 16 στα 669 (αν δεν κανω λαθος)

Μόνο για το μέγεθος αξίζει για 'μένα, με τον 16άρη γίνεται compact και χωράει και σε -μεγάλη :p- τσέπη.

Η Nex5 δεν εχει χρονικο περιορισμο στο βιντεο, απο τις λιγες που δεν εχουν.
Τραβας οσο αντεχεις!

Η καλυτερη αγορα ειναι με τον 18-55mm ή αν εχεις τα χρηματα με τον καταπληκτικο 18-200 OS.
Δεν κανει φυσικα για σκοτεινα, αλλα για τα υπολοιπα , απλα δε παιζεται.

Οικονομικοι λογοι ...τον εδωσα ηδη.:frown:
επισης, εγω θελω κυριως φακους για σκοτεινα πλανα, κι εκει μονο manual φωτεινοι υπαρχουν ,προς το παρον.
Ειχα και τους 3 φακους, και ο 18-200 ειναι ο καλυτερος (πλην σκοτεινων).
Το καλυτερο stabilizer (ειδικα σε βιντεο), τρομερη οξυτητα και κατασκευη.

Last edited:

καλησπερα ευχαριστω για τις απαντησεις σας !

τελικα εχει ελληνικο εγχειριδιο χρησης μαζι με τη μηχανη?
------------------------------------------------------------------
μου απαντησατε:
"Μπορείς να την πάρεις με τον 16άρη, με 16άρη + 18-55 ή με 18-200. Ο 16άρης προτείνεται μόνο για το μικρό του μέγεθος, ποιοτικά τον βρίσκω μετριότατο ενώ και τα 16mm ίσως σε δυσκολέψουν. Zoom δεν υπάρχει με τον 16άρη, ό,τι βλέπεις τραβάς"
----------------------------------------------------------------
ποσο εχει o 18-55 ? o 18-200? (ειναι sony μαρκας ή κατι αλλο?)
θελει και αναμπτορα κατι ή οχι? (τελικα κανενα φιλτρο χρειαζεται?)

απο ποιο καλο καταστημα προτεινετε ή την πηρατε εσείς? (αθηνας παρακαλω)
αφου ειναι sony εγω λεω να την παρω απο καταστημα που εχει μονο προιοντα sony (φανταζομαι θα εχει και αξεσουαρ φακων κτλπ-οτι χρειζομαι)

ευχαριστω οσους απαντουν! να ειστε καλα!

και κατι αλλο παιδια: και συγνωμη που θα το πω!
οποιος απο σας την εχει την nex5 ας φτιαξει ενα βιντεακι παρουσιαση εχοντας την με ελληνικο μενου να το βλεπουμε στο youtube! θα βοηθησει πολλους που ενδιαφερονται για την συγκεκριμενη μηχανη! αξιζει το κοπο παιδια,εγω οταν με το καλο την παρω θα το κανω,εχω ψαξει κα ικανεις δεν εχει σε ελληνικη version και αναλυτικα να δουμε το μενου της πληρες!

αξιζει να υπαρχει ελληνικο βιντεακι παρουσιαση της ,εχω αδικο? ζηταω πολλα το ξερω...

Last edited:

α! και κατι αλλο:

υπαρχει περιπτωση να βγαλουν επομενη -συνεχεια της σειρας πχ nex 6 -7 ?

Μεγαλη εκπληξη αποτελει το νεο firmware, που απ οτι λενε θα βγει συντομα , και θα εχει εκτος των αλλων, το πολυποθυτο focus peaking !.

Τη δυνατοτητα δηλ. να βλεπουμε στο μονιτορ τις περιοχες που εχουν μεγαλυτερο sharpness και αρα καλυτερο focus με manual φακους!

Αυτο, ειδικα για το βιντεο που δεν ειχαμε τη δυνατοτητα για ψηφιακο ζοομ (για καλυτερο focus) κατα τη διαρκεια του γυρισματος, ειναι σωτηριο...

attachment.php

http://sonyalphanex.blogspot.com/

Here are the details of the newest firmware for the Sony NEX-3, NEX-C3, and the NEX-5.

Picture Effects
Toy Camera - Creates the look of a Toy Camera photo with shaded corners and pronounced colors.
Posterization (Color) - Creates a high contrast, abstract look by heavily emphasizing primary colors.
Posterization (B&W) - Creates a high contrast, abstract look in black and white.
Pop Color - Creates a vivid look by emphasizing color tones.
Retro Photo - Creates the look of an aged photo with sepia color tones and faded contrast.
Partial Color (Red, Green, Blue, or Yellow) - Creates an image which retains the color selected, but converts others to black and white.
High Key - Creates an image with the indicated atmosphere: bright, transparent, ethereal, tender, soft.
High Contrast Monochrome - Creates an image with high contrast in black and white.
Manual Focus Aid
Peaking Level (High, Medium, Low, Off) - Enhances the outline of in-focus ranges with a specific color in manual focus. This function allows you to confirm the focus easily.
Peaking Color (White, Red, or Yellow) - Sets the color used for the peaking function in manual focus.

Attachments

• recmf1h5.jpg
    recmf1h5.jpg
    18.7 KB · Views: 241

Eχουν βαλει ηδη το βασικοτερο, manual διαφραγμα , τα υπολοιπα , οπως εχω ξαναπει μπορεις να τα ελεγξεις με πλαγιο τροπο.

It's Voigtlander Nokton Classic 35mm F1.4 time :Banane0:

Voigtlader 35mm - Jupiter 50mm - Sony e-mount 18-55mm

Voigtlader 35mm + hood + αντάπτορας

Voigtlader 35mm+αντάπτορας - Sony e-mount 18-55mm (μέγεθος)

Voigtlader 35mm (χωρίς αντάπτορα) - Sony e-mount 18-55mm (μέγεθος)

Voigtlader 35mm + αντάπτορας (μπροστά)

Voigtlader 35mm+αντάπτορας (πίσω)

Voigtlader 35mm + αντάπτορας + hood + καπάκι φακού

Voigtlader 35mm - Jupiter 50mm - Sony e-mount 18-55mm
(μέγεθος)

Ο φακός είναι μικρός. Πιο συμμαζεμένος από τον 18-55 αλλά μαζί με τον αντάπτορα είναι πολύ πιο βαρύς.

Παίδες ο φακός είναι τέ - λει - ος ... σε συνδυασμό με την NEX κάνει απλά παπάδες ... Τον συνιστώ ανεπιφύλαχτα. Πραγματικός έρωτας ...

Στις επόμενες ημέρες θα ανεβάσω και δείγματα ;)

Ποιο προγραμμα προτεινετε αντι για της σονυ?
δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα