καλησπερα σας! σκεφτομαι (την εχω βαλει στο ματι απο καιρο...) να παρω και εγω αυτη τη περιφημη φωτογραφικη μηχανη sony nex5
οι αποριες μου ως ερασιτεχνης χρηστης (παντα ειχα compact απλη ψηφιακη μηχανη...):
1) τελικα ποσο εχει? απο που προτεινε να την παρω? (αθηνα-πριβε η απαντηση αυτη,μη κανουμε και διαφημιση...να εχει και αξεσουαρ το μαγαζι της nex5 ....)
2) συνοδευεται με τον φακο που εχω δει σε φωτο παρουσιασεις τον 16mm ΣΩΣΤΑ? (με μονο αυτον,μπορω να τραβαω ικανοποιητικα φωτο ακομα και το βραδυ εξω?) σε video? (ποσες φορες ζουμαρει με αυτον ?)
Μπορείς να την πάρεις με τον 16άρη, με 16άρη + 18-55 ή με 18-200. Ο 16άρης προτείνεται μόνο για το μικρό του μέγεθος, ποιοτικά τον βρίσκω μετριότατο ενώ και τα 16mm ίσως σε δυσκολέψουν. Zoom δεν υπάρχει με τον 16άρη, ό,τι βλέπεις τραβάς.
3) φλας παει extra, ή τον δινουν μαζι με τη μηχανη? χρειαζεται για μεσα στο σπιτι η εξω βραδυ εννοειται ε? αν δε τον δινουν μεσα στη τιμη την αρχικη ποσο παει ?
Το δίνουν μαζί. Αν δε θες να τραβάς άφλασα με υψηλό ISO ναι, χρειάζεται.
4) υπαρχει κανενα βιντεακι παρουσιαση να δω τη μηχανη ωπου θα μιλανε ελληνικα?(στο βιντεακι) (οπως και αν υπαρχει οδηγιες χρησεως στα ελληνικα -δε βρισκω τιποτα απο ολα αυτα!) συνοδευται με ελληνικες οδηγιες η μηχανη? εχει ελληνικο μενου η μηχανη ε?
Στα αγγλικά πάντως υπάρχουν πολλά. Για το άλλο δεν ξέρω.
5) μνημη μαλλον δε θα δινουν μαζι με τη μηχανη. ποια προτεινετε να δω ωστε να χωραει 1 ωρα βιντεο εστω... (ποσο εχουν?)
Προτείνω μια 8άρα τουλάχιστον.
6) η μπαταρια αν εισαι εξω και τραβας βιντεο ποση ωρα "σε βγαζει" στο περιπου?
Ανάλογα τη χρήση, πάντως συνεχόμενα μια ώρα πχ δεν τραβάει. Έχει περιορισμό στα 15 λεπτά νομίζω.
7) στη εγγραφη βιντεο εχει ενσωματωμενο μικροφωνο ή πρεπει να παρουμε και το εξτρα μικροφωνο που κουμπωνει απο πανω?(αν ναι ποσο παει αυτο?)
Έχει ενσωματωμένο, και μάλιστα 2 για Dolby
8) η μεταφορα στο pc θα εχει καλωδιακι μεσα η συσκευασια η και αυτο το παιρνεις εξτρα? ειναι ευκολη η διαδικασια?(ωστε να επεξεργαστεις μετα τις φωτο ή αποθηκευση στο pc "το υλικο" ωστε να απελευθερωνεις και χωρο στη μνημη....
Εύκολη είναι αλλά τα προγράμματα της Sony είναι τραγικά σε σχέση με της Nikon
9) gps δεν εχει μαλλον ε? μπορεις να βαλεις εξτρα ? δεχεται?αν ναι,ποσο παει αυτο?
Απ' όσο ξέρω δεν παίρνει.
10) τι φακο θα χρειαζομουν να επαιρνα σαν εξτρα μετα? πχ ωστε να βγαζω καλες φωτο εξω αλλα και γενικα! χρειαζεται καποιο "φιλτρο" κατι?(και ποσο πανε αυτα?-τιμες)
αν ναι εφαρμοζει αμεσως ευκολα? (θα μου πειτε αν σε ενδιαφερει για κοντινες βαλε micro ή για μακρια φακο zoom- περα απο αυτα τα δυο ρωταω αν με χρειαζεται κατι αλλο! πχ και φιλτρο περα απο φακο!)
Προτείνω να την πάρεις με τον 18-55 και αργότερα θα δεις τι χρειάζεσαι.
για αρχη καλες οι 10 ερωτησεις μη σας κουραζω αλλο! απλα πρωτη φορα θα παρω μηχανη dslr (το εγραψα καλα?) και εχω πολλες αποριες!!!!!!!!
ευχαριστω οσοι μπουν στο κοπο να μου απαντησουν!!!!!!!!