Sony σειρά NEX

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

Το περιμενω πως και πως, ειδικα το peaking.
Μ αυτο θα μπορεις ευκολα , με manual φακους, να εχεις οπτικη ενδειξη που εχεις εστιασει και στο βιντεο (που δεν μπορεις να κανεις μεγεθυνση κατα τη διαρκεια που τραβας)!

Πολύ καλό ακούγεται αυτό Γιάννη, όταν αναβαθμίσεις περιμένουμε εντυπώσεις...

γεια σας και παλι ! μετα απο πολλες βολτες στην ντοπια αγορα απογοητευτικα απο τις τιμες ... 700 ε μινιμουμ ( για το πακετο με τον 18-55 ) και ηθελα να σας ρωτησω για το σερβις... ρωτησα σε ενα καταστημα για την μεγαλη διαφορα τιμης (απο 499 στο skroutz) και μου ειπε οτι ειναι απο παραλληλες εισαγωγες και χανεις το σερβις !! εαν δηλ. εχει το παραμικρο ελατωμα δεν γινετε τιποτα εαν δεν ειναι απο την sony hellas !!!! παιζει αυτο?

Last edited:

γεια σας και παλι ! μετα απο πολλες βολτες στην ντοπια αγορα απογοητευτικα απο τις τιμες ... 700 ε μινιμουμ ( για το πακετο με τον 18-55 ) και ηθελα να σας ρωτησω για το σερβις... ρωτησα σε ενα καταστημα για την μεγαλη διαφορα τιμης (απο 499 στο skroutz) και μου ειπε οτι ειναι απο παραλληλες εισαγωγες και χανεις το σερβις !! εαν δηλ. εχει το παραμικρο ελατωμα δεν γινετε τιποτα εαν δεν ειναι απο την sony hellas !!!! παιζει αυτο?

Εγώ φίλε μου την προηγούμενη εβδομάδα αγόρασα την NEX-5 (499 ευρώ) και τους ρώτησα τι παίζετε με την εγγύηση. Μου είπαν χαρακτηριστικά "1 χρόνο εγγύηση, την φέρνεις σε εμάς ή την πας στην αντιπροσωπεία. Προτιμητέο να την πάτε εσείς στην αντιπροσωπεία γιατί γλιτώνετε χρόνο. Σε αντίθετη περίπτωση την παραλαμβάνουμε και την στέλνουμε εμείς στην αντιπροσωπεία."

Εγώ φίλε μου την προηγούμενη εβδομάδα αγόρασα την NEX-5 (499 ευρώ) και τους ρώτησα τι παίζετε με την εγγύηση. Μου είπαν χαρακτηριστικά "1 χρόνο εγγύηση, την φέρνεις σε εμάς ή την πας στην αντιπροσωπεία. Προτιμητέο να την πάτε εσείς στην αντιπροσωπεία γιατί γλιτώνετε χρόνο. Σε αντίθετη περίπτωση την παραλαμβάνουμε και την στέλνουμε εμείς στην αντιπροσωπεία."

Ολες μου τις αγορες (μα ολες) σε μηχανες φακους και αλλα ηλεκτρονικα τις εχω κανει μεσα απο το διαδυκτιο και σε επιλεγμενα μαγαζια, Ελληνικα ως επι το πλειστον. Δεν ειχα ποτε προβλημα ουτε με το σερβις ουτε με αλλαγη, αν χρειαζοταν. Τη δε sony nex-5 την βρισκεις κατω απο 499 που αναφερεις και με δωρεαν μεταφορικα. Μη κολλας σε χαζες δικαιολογιες τυπου Κωτσοβολου που σου λενε, δεν ειναι αποκλειστικος αντιπροσωπος της Νικον..και δεν ειναι καιρος να σκορπαμε τσαμπα τα λεφτα μας. Καλη τυχη!

Φίλε Χιώτης στείλε με pm αν μπορείς το μαγαζί που αναφέρεις για future reference...

Πολλοί θα έχετε παρατηρήσει στην οθόνη της NEX ότι σιγάσιγά έχουν αρχίσει να δημιουργούνται κάποια σημάδια.
Σαν χα έχει "φαγωθεί" το τζάμι ας πούμε.

Να σας πω ότι η οθόνη της NEX έρχεται από την μάνα της με μεμβράνη η οποία δεν είναι και ότι καλύτερο.
Οπότε κάνουμε το παρακάτω για να το διορθώσουμε ...

Παρακάτω είναι η λύση ;)

Καταρχάς παρατηρούμε αυτά τα σημάδια ...

Από την πάνω δεξιά γωνία της οθόνης ξεκολλάμε σιγά σιγά και με προσοχή την με μεμβράνη ...

Παρατηρούμε ότι η οθόνη είναι πολύ πιο καθαρή και πιο "φωτεινή" ...

Μετά βάζουμε την παρακάτω μεμβράνη (ή μια παρόμοια) ...

GGS LCD Screen Protector

Και το αποτέλεσμα είναι αυτό ...

:ernaehrung004:

Φιλικά
Θοδωρής

Αν δεν καταλαβα κατι λαθος, μιλας για την μεμβρανη προστασιας που ερχεται μαμα.

Αυτες οι μεμβρανες δεν ειναι για χρηση αλλα μονο για ''συσκευασια / μεταφορα''.

Παντα τις βγαζουμε (κι αν θελουμε προστασια βαζουμε κατι σαν κι αυτο που είπες).

Αν δεν καταλαβα κατι λαθος, μιλας για την μεμβρανη προστασιας που ερχεται μαμα.

Αυτες οι μεμβρανες δεν ειναι για χρηση αλλα μονο για ''συσκευασια / μεταφορα''.

Παντα τις βγαζουμε (κι αν θελουμε προστασια βαζουμε κατι σαν κι αυτο που είπες).

Καλά κατάλαβες ;)

Απλά κάποιοι (όπως εγώ) μπορεί να μην το γνωρίζουν, οπότε είπα να το ποστάρω :D

Αναμένεται καινούργιο firmware τον Ιούνιο. Πληροφορίες εδώ

που μπορω να βρω το τελευταιο firmware και υπαρχει καποιο λινκ με οδηγιες?
ευχαριστω

που μπορω να βρω το τελευταιο firmware και υπαρχει καποιο λινκ με οδηγιες?
ευχαριστω

Εάν λες για να το κατεβάσεις, δεν έχει βγει ακόμα. 3 Ιουνίου (i think) θα βγει και θα το
βρεις στο επίσημο site της Sony (Υποστήριξη στο Διαδίκτυο) με οδηγίες :ernaehrung004:

Φίλε Χιώτης στείλε με pm αν μπορείς το μαγαζί που αναφέρεις για future reference...

Sony NEX-5 Black kit 16mm σε 6 Άτοκες Δόσεις Διαθέσιμο

Τιμή : 489.00
(και σε 6 άτοκες δόσεις)

Αν ειναι και μετρητοις ειναι λογικα και χαμηλοτερη η τιμη...
Αν μενεις σε ακριτικη περιοχη ειναι και χαμηλοτερο το ΦΠΑ.

Το update θα καθυστερήσει λίγες μέρες ακόμα. Στις 8 του μήνα θα το περιμένουμε ....
λογικά πάντα γιατί μπορεί να είναι και φήμη ...

Άντε να δούμε γιατί το περιμένω πως και πως το άτιμο ...

Άσχετο αλλά σχετικό ... update σε σώμα έχουμε ... στους φακούς υπάρχει περίπτωση να βγει ποτέ;

Και φακους περιμενουμε, αλλα δεν ελπιζω πλεον σε κατι καλο και οικονομικο.
Εγω θα ηθελα ενα καλυτερο 18-55 f/2,8 , εναν 55-200 f/4 με stabilizer ,κι ενα πολυ φωτεινο φακο πορτραιτου...

Και φακους περιμενουμε, αλλα δεν ελπιζω πλεον σε κατι καλο και οικονομικο.
Εγω θα ηθελα ενα καλυτερο 18-55 f/2,8 , εναν 55-200 f/4 με stabilizer ,κι ενα πολυ φωτεινο φακο πορτραιτου...

Όχι δεν με κατάλαβες ... update σε φακούς λέω.
Γιατί μέσα από το menu λέει:

Body: NEX-3
Ver. 03

Lens/Mount Adapter
Ver. 00

Αυτό λέω εγώ. Τα updates σε φακό είναι σαν του body ή κάποιος καινούργιος φακός;