Sony σειρά NEX

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

Εξαρτάται τι βίντεο επεξεργάζεσαι, ενδέχεται αυτά τα μηχανήματα να μην αναπαράγουν καν τα 1080 MTS της ΝΕΧ, πόσω μάλλον να τα επεξεργαστούν. Εδώ και ο τελευταίος ΜΒΡ του 2011 με τον i7 που χρησιμοποίησα έτρωγε κολλήματα στο νέο FCP X επειδή ξέμεινε από RAM (4GB) και ο 500άρης σκληρός είναι τα ζώα μου αργά..

Εχω PC οπότε δεν με βολεύει...
Είναι καινούργιος (laptop me i5 2410 CPU 1GB καρτα και 6GB RAM) οπότε φαντάζομαι ενα λογικό πρόγραμμα θα το σηκώνει. Τα βίντεο της ΝΕΧ τα παίζει χωρίς να ιδρώσει πχ.

Καμια άλλη πρόταση μέχρι 200Ε υπάρχει?

Επίσης πιο σημαντικό,
κανάς τρόπος να κάνω time lapse χωρίς να πρέπει να βγάζω μόνος μου κάθε λεπτό φωτογραφία υπάρχει?

Εχω PC οπότε δεν με βολεύει...
Είναι καινούργιος (laptop me i5 2410 CPU 1GB καρτα και 6GB RAM) οπότε φαντάζομαι ενα λογικό πρόγραμμα θα το σηκώνει. Τα βίντεο της ΝΕΧ τα παίζει χωρίς να ιδρώσει πχ.

Καμια άλλη πρόταση μέχρι 200Ε υπάρχει?

Επίσης πιο σημαντικό,
κανάς τρόπος να κάνω time lapse χωρίς να πρέπει να βγάζω μόνος μου κάθε λεπτό φωτογραφία υπάρχει?

να χαίρεσαι τον καινούριο φορητό σου!!!

-bye--bye-

Θενκς!!! Τον έκανα δώρο στον εαυτό μου (όπως και πολλά άλλα τελευταία...) μετά απο μία κουραστική εφημερία.

Για το timelapse καμιά ιδέα?

Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα ... αλλά τα 109 Ευρώ που στοιχίζει είναι κάπως
άσχημα :P ... Μια 60άρα την έδινα εύκολα ...

Κάνας μάστορας να φτιάξει ένα τέτοιο;

Βέβαια το κατά πόσο θα είναι σταθερή η κάμερα όταν θα πατάει το κουμπί
ο μοχλός, παίζεται ...

Βέβαια αν το βάλεις να βγάζει ανά 1sec και την κάμερα με χρονοκαθυστέρησή 2sec
νομίζω ότι θα είναι κομπλέ ;)

Έλα μάστορες μαζευτείτε και φτιάχτε :D ... Έχετε ήδη μία παραγγελία από
εμένα ... άλλος για την βάρκα μας;;; :P

Εχω βρεί κάποιους που έχουν φτιάξει ενα ιντερβαλόμετρο με υπέρυθρες που κάνει μόνο για την ΝΕΧ 5, αλλά έλεγα μήπως υπήρχε κανένας τρόπος μέσω του νέου firmware. Αλλά επειδή το ήθελα τώρα για τις διακοπές, δεν προλαβαίνω...
Μάλλον θα το κάνω μάνουαλ, ή θα το κάνω με καμία κόμπακτ.

Αλήθεια πόσες φωτογραφίες χρειάζομαι περίπου? Η αναπαραγωγή γίνεται κανονικά στα 24καρε?

Εχω βρεί κάποιους που έχουν φτιάξει ενα ιντερβαλόμετρο με υπέρυθρες που κάνει μόνο για την ΝΕΧ 5,

Το θέμα είναι να φτιάξουν ένα σαν το παραπάνω ;) ... Να κάνουμε και κανένα time lapse με την NEX-3 :D

Δυο πρόχειρα δείγματα, resized στα 900χ600. Τέρμα ανοικτός και στα δυο ο φακός.

Εδώ στο Bastian's στην Κολωνία. Είναι ενας φούρνος που προσφέρει και πρωινό, σούπες και γλυκά. Αγαπημένη γωνία της πόλης για πρωινό (μεγάλες ώρες φυσικά...) τα Σαββατοκύριακα!

5887567632_ea7f18114c_b.jpg

Εδώ μια λίγο αφαιρετική. Στο Shark στην Θεσσαλονίκη, ήθελα να πάρω τα φώτα στο βάθος σε συνδιασμό με την ελιά στο πρώτο πλάνο.

5887567446_ba8d6565bd_b.jpg

Εντάξει, μπήκε επισήμως στη wish list :p. Αν μπορείς δώσε μια με το φακό πάνω στη μηχανή και σύγκριση σε μέγεθος με τον 16άρη.

Δυο πρόχειρα δείγματα, resized στα 900χ600. Τέρμα ανοικτός και στα δυο ο φακός.
Εδώ μια λίγο αφαιρετική. Στο Shark στην Θεσσαλονίκη, ήθελα να πάρω τα φώτα στο βάθος σε συνδιασμό με την ελιά στο πρώτο πλάνο.

5887567446_ba8d6565bd_b.jpg

Είναι φανταστικό το bokeh του ή είναι ιδέα μου? :P

Σε άλλους μοιάζει σκληρό, έχει φάει πολύ θάψιμο για αυτό το θέμα ο φακός... Αλλά και εμένα μου αρέσει οπότε περι ορέξεως...

Τρεις φωτογραφίες με το iPhone κακοφωτισμένες και στραβές, αλλά προς το παρόν δεν έχω καλύτερες.
16μμ
http://www.flickr.com/photos/alextheodin/5887766744/sizes/l/in/photostream/
50μμ πενταξ 1.7
http://www.flickr.com/photos/alextheodin/5887769526/sizes/l/in/photostream/
35μμ νοκτον
http://www.flickr.com/photos/alextheodin/5887200867/sizes/l/in/photostream/

Η προσθήκη μεγέθους είναι μόνο πρόβλημα αν σκοπέυεις να την έχεις σε μιια τσέπη. Αλλιώς ακόμα και με τον 50αρη που είναι η μεγαλύτερη εκδοχή παραμένει μικρή και ευέλικτη. Βέβαια στην τσέπη ενός παλτού μπαίνει ακόμα και έτσι, αλλά βαραίνει.
Ο 35αρης να φανταστείς είναι βαρύτερος απο την μηχανή.
Εγώ βγαίνω με τον έναν φορεμένο και τον 16αρη στην τσέπη αν χρειαστώ το ευρυγώνιο.

Μετα απο συντομη σκεψη προχωρησα σημερα στην αγορα μιας nex5 απο γνωστο καταστημα στην πατησιων πλησιον στουρναρη στα 559 (στο ιντερνετ την ειχε στα 555, τελος παντων). Για την ακριβεια ειχε μονο με 16mm φακο και περιμενω τον 18-55 απο εβδομαδα, οποτε μονη η μηχανη ειχε 429 + SDClass10 16GB (?)+Sony 2nd battery official (50)+Sony LCD protector (15), συνολο 514Ε. Ο 18-55 θα ερθει στα 130Ε (οσο θα εκανε με την προσφορα), ετοιμαζομαι να περασω το 04 firmware και τα λεμε!

Εντάξει, μπήκε επισήμως στη wish list :p. Αν μπορείς δώσε μια με το φακό πάνω στη μηχανή και σύγκριση σε μέγεθος με τον 16άρη.

Μετράει ο φακός .... ;)

Τσέκαρε εδώ δικά μου δείγματα μεγέθους με τον 18-55mm για να πάρεις μια ιδέα

Ο 35αρης να φανταστείς είναι βαρύτερος απο την μηχανή.

Γεγονός αυτό. Είναι βαρύς ο άτιμος ... και δεν του φαίνεται ...

H Olympus σήμερα παρουσίασε άλλους τρεις φακούς, οι δυο από τους οποίους είναι σε κατηγορία hiend.

Η SONY πότε σκέφτεται να μας παρουσιάσει τον τέταρτο (???) φακό για το σύστημα της ΝΕΧ? Φέτος;

Ή θα φτάσουμε στη γελοία κατάσταση να παρουσιάζει περισσότερα σώματα από φακούς; (μέχρι σήμερα το σκορ είναι 3-3).

Ευτυχώς υπάρχουν και οι manual φακοί και ξεχαρμανιάζουμε , γιατί από την Sony δεν βλέπω φέτος να δούμε κάνα φωτεινό φακό.

H Olympus σήμερα παρουσίασε άλλους τρεις φακούς, οι δυο από τους οποίους είναι σε κατηγορία hiend.

Η SONY πότε σκέφτεται να μας παρουσιάσει τον τέταρτο (???) φακό για το σύστημα της ΝΕΧ? Φέτος;

Ή θα φτάσουμε στη γελοία κατάσταση να παρουσιάζει περισσότερα σώματα από φακούς; (μέχρι σήμερα το σκορ είναι 3-3).

Η Sony θα παρουσιασει τον Αυγουστο καποιες καινουργιες μηχανες και φακους. Φημες λενε για 20fps...

Οι φακοί είναι on the road αλλά μας απαύτωσε το τσουνάμι.

Ας ελπίσουμε ότι Αύγουστο με Σεπτέμβρη θα έχουμε τους νέους φακούς από Sony αλλά και από τις άλλες εταιρίες ...

Εγώ περιμένω πως και πως την καινούργια μου μηχανή NEX-7 :P