Sony σειρά NEX

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

Εγω εχω ευτυχως αρκετους manual φακους και πολυ μικρους μαλιστα.

Τους εχω παρουσιασει και στο παρελθον... οι περισσοτεροι Ρωσικοι και πολυ ποιοτικοι.
Εχω παντα μαζι μου τον 16mm , τον 28mm f/2.8 kai ton 50mm f/2.0
Εχω παραγγειλει και τον Jupiter 85mm f2.0
Πληρη γκαμα απο ευρυγωνιο μεχρι πορτραιτο, φτηνοι και αρκετα φωτεινοι.

Ειδικα μετα τη τελευταια αναβαθμιση του firmware που εχουμε και focus peaking... ειναι πια παιχνιδακι η εστιαση, ακομη και στο βιντεο.

Εγω εχω ευτυχως αρκετους manual φακους και πολυ μικρους μαλιστα.

Τους εχω παρουσιασει και στο παρελθον... οι περισσοτεροι Ρωσικοι και πολυ ποιοτικοι.
Εχω παντα μαζι μου τον 16mm , τον 28mm f/2.8 kai ton 50mm f/2.0
Εχω παραγγειλει και τον Jupiter 85mm f2.0
Πληρη γκαμα απο ευρυγωνιο μεχρι πορτραιτο, φτηνοι και αρκετα φωτεινοι.

Ειδικα μετα τη τελευταια αναβαθμιση του firmware που εχουμε και focus peaking... ειναι πια παιχνιδακι η εστιαση, ακομη και στο βιντεο.

μπορεισ να πεις ποιοι ειναι ακριβως και ποιους ανταπτορες να παρουμε ωστε να ξεκινησουμε και καποιοι που δεν ξερουμε

Ανάλογα το φακό παίρνεις τον κατάλληλο αντάπτορα.

Σήμερα χρησιμοποίησα τη ΝΕΧ-5 για κάλυψη βάπτισης. Ο φωτισμός ήταν 2 τέτοια. Για ~50 λεπτά που τράβηξα, έφαγε τη μισή μπαταρία. Ούτε λόγος για υπερθέρμανση βέβαια, ενώ και η tilt οθόνη της είναι όλα τα λεφτά :music-smiley-005::music-smiley-005:

Η ποιότητα του βίντεο ΣΚΟΤΩΝΕΙ. Χρησιμοποιούσα τον Tamron 17-50mm f2.8 και την είχα πάνω σε μονόποδο στην εκκλησία, ενώ πήρα κάποια πλάνα πριν το μυστήριο με το τρίποδο. Έκανα σύγκριση και με το βίντεο από επαγγελματία βιντεά από άλλη βάπτιση και απλά τον έσβησε σε ποιότητα.. Το βίντεό του άνετα θα το έλεγα ότι έχει τραβηχτεί το 90. Και ο ήχος της είναι πάρα πολύ καλός, ακούγονται πολύ καθαρά οι ομιλίες. Απορώ τι διάολο κάνει το εξωτερικό μικρόφωνο του άλλου, γιατί την ποιότητα της ΝΕΧ δεν την αγγίζει καν.

Βαλε κανα δειγμα απο φωτο... θα βαλω κι εγω μερικα απο την Επιδαυρο που πηγα το ΣΚ .

Ενα μικρο πρωτο δειγμα με nex5 + Minolta 70-210 f/4.0 στα 210 mm (χωρις σταθεροποιηση )!

attachment.php

Attachments

• DSC03383.jpg
    DSC03383.jpg
    48.8 KB · Views: 174
Last edited:

Γιάννη μπορείς να ανεβάσει μία photo την NEX με τον Minolta;

Το ψήνω κι εγώ για κάποιον manual στα 70-210 αλλά ακόμα δεν ξέρω ποιον ...

Το ψήνω κι εγώ για κάποιον manual στα 70-210 αλλά ακόμα δεν ξέρω ποιον ...

Tokina SD και Kiron είναι εγγυημένες λύσεις (έχω τον Tokina και είναι οξύτατος και πολύ μικρός).

Απέφυγε Sigma και Prakticar.

O tokina ειναι καλος φακος αλλα δεν εχει σταθερο διαφραγμα.

Ο μινολτα 70-210 εχει σταθερο f/4.0 και γι αυτο το προτιμησα, ειναι λιγο κουμουτσα, αλλα δε πειραζει.

Kι αυτος ειναι πολυ καλος και φτηνος... http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=360374178190&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

Last edited:
Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

Σκέφτομαι και εγώ για φακό σε εστιακή απόσταση περίπου από 28 εώς 35mm , σε M42 mount καθώς έχω ήδη έναν Super Takumar 50 1.8.
Λέω να πάρω έναν Carl Zeiss Jena MC Flektogon 35mm f/2.4 , περίπου στα 200ευρώ από ebay. Τι λέτε αξίζει αυτά τα χρήματα;
Καμιά άλλη εναλακτική;

Σκέφτομαι και εγώ για φακό σε εστιακή απόσταση περίπου από 28 εώς 35mm , σε M42 mount καθώς έχω ήδη έναν Super Takumar 50 1.8.
Λέω να πάρω έναν Carl Zeiss Jena MC Flektogon 35mm f/2.4 , περίπου στα 200ευρώ από ebay. Τι λέτε αξίζει αυτά τα χρήματα;
Καμιά άλλη εναλακτική;

Είναι καλός, αλλά αν επιμείνεις μπορείς να τον βρεις και με λιγότερα από 200 ευρώ. Σε αυτή την τιμή αν είσαι υπομονετικός μπορείς να βρεις τους ΝΙΚΟΝ AFD 35 2.0 και AIS 35 2.0 που έχουν δαχτυλίδι διαφράγματος και είναι πιο φωτεινοί (λίγο) από τον CZJ.

Είναι καλός, αλλά αν επιμείνεις μπορείς να τον βρεις και με λιγότερα από 200 ευρώ. Σε αυτή την τιμή αν είσαι υπομονετικός μπορείς να βρεις τους ΝΙΚΟΝ AFD 35 2.0 και AIS 35 2.0 που έχουν δαχτυλίδι διαφράγματος και είναι πιο φωτεινοί (λίγο) από τον CZJ.

Σε αυτήν την περίπτωση τι αντάπτορα θα χρειαστώ για την nex;
Έλεγα τον Zeiss που έχω ήδη Μ42 αντάπτορα και από ότι διάβασα παρόλο που είναι wide angle φακός ,εστιάζει πολύ κοντά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μάκρο!

Καλος και οικονομικος ειναι αυτος... με καλο εστιακο μηκος 28mm

http://cgi.ebay.com/FOCAL-PENTAX-SC...02729506?pt=Camera_Lenses&hash=item415b2fbd22
Γιάννη καλή περίπτωση φαίνεται αυτός, δεν τον έχω ξαναδεί και πολύ οικονομικός.Σε σχέση με τον Zeiss να χάνει πολύ;

Σε αυτήν την περίπτωση τι αντάπτορα θα χρειαστώ για την nex;
Έλεγα τον Zeiss που έχω ήδη Μ42 αντάπτορα και από ότι διάβασα παρόλο που είναι wide angle φακός ,εστιάζει πολύ κοντά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μάκρο!

Γιάννη καλή περίπτωση φαίνεται αυτός, δεν τον έχω ξαναδεί και πολύ οικονομικός.Σε σχέση με τον Zeiss να χάνει πολύ;

ΝΙΚΟΝ F> SONY NEX

Τελικά σκέφτομαι και τον Canon FD 28mm F2.8 που είναι αρκετά οικονομικός.
Έχει κάποιος εμπειρία από αυτόν;

Από χθες είμαι κι εγώ κάτοχος μιας ΝΕΧ 3. Την χαλβάδιαζα εδώ και πολύ καιρό και τελικά έκανα το βήμα. Την βρήκα με τον 18-55 mm φακό στα Public στα 350 ευρώ (νομίζω είναι εξαιρετική τιμή...ίσως γιατί υπήρχε μόνο σε κόκκινο χρώμα). Μέχρις στιγμής διαβάζω και δοκιμάζω. Περισσότερες πληροφορίες μελλοντικά. Ευχαριστώ πολύ όλους όσοι βοήθησαν με τα γραφόμενά τους.

Γιάννη -ή κάποιος άλλος-, ξέρετε τι παίζει με το ISO στο video; Απ᾽ ό,τι έχω καταλάβει δεν ισχύει η επιλογή της φωτογραφίας -γιατί δοκίμασα με 12800 και δεν είχε θόρυβο :p-. Μπορεί να θέλω να κλείσω το διάφραγμα για να γράψει με μικρότερη ταχύτητα, αλλά αυτή να ανεβάζει ISO και να γράφει με την ίδια που είχε πριν; Φαντάζομαι δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να το ελέγξω ε;