Sony σειρά NEX

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Θα κάνω μια σύγκριση όταν έρθει ο αντάπτορας για τους Nikon φακούς, πάντως ειδικά άμα ανέβει λίγο το ISO η NEX θα είναι καθαρά μπροστά.

Τη D40 θέλω να τη δώσω, τη ΝΕΧ τη θέλω για μικρή γιατί το καλοκαίρι σκέφτομαι να πάρω μια D700 :)

Βγήκα σήμερα βολτούλα και φυσικά την πήρα μαζί μου.. Δεν πρόλαβα να τη μάθω καθόλου στο σπίτι και την έμαθα κατά τη χρήση της. Πολύ ευχαριστημένος είμαι, ίσως ανεβάσω και κανά δείγμα. Τα προγράμματα της Sony για τα RAW μου φαίνονται λίγο δύσχρηστα.. Έχω καλομάθει από το ViewNX2 μου φαίνεται.

Καλοριζικη και παλι. Με το καλο και η Δ700!

Εμενα μου ηρθε ο adapter για την G1 αυριο θα δοκιμασω επανω της τους Νικκορ.

Στη βολτουλα δεν τραβας σε auto mode? Ετσι για ευκολια και χαρα?

Ποτέ auto. Στο 90% των περιπτώσεων με Α τραβάω.

Τώρα έχω ένα άλλο προβληματάκι.. Έχω επιλέξει να τραβάω με RAW. Όταν έχεις επιλέξει RAW, δεν έχει να διαλέξεις ανάλυση, τραβάει δηλαδή -υποτίθεται- με 14ΜΡ. Άνοιξα τα RAW με το PMB (έχουν μέγεθος ~14ΜΒ, φυσιολογικό δηλαδή) αλλά όταν πατάω actual size, ή κάνω extract σε JPEG με 100% scale, βγαίνει μια εικόνα με ανάλυση 1616x1080!! Πού πήγαν τα υπόλοιπα ΜΡ μου;;;

Εντάξει, βρήκα τι παίζει.. Δε νομίζω να είμαι εγώ παράξενος, το πρόγραμμα -η καλύτερα τα προγράμματα- της Sony είναι κουλά :D

Ανεβάζω μερικά SS..

Είναι από το πρόγραμμα PMB, το αντίστοιχο απ' ό,τι έχω καταλάβει του ViewNX της Nikon.

Εδώ φαίνονται τα properties ενός RAW και η ανάλυση.

a1.jpg

Πατώντας δεξί κλικ στην εικόνα, Convert και Resize and Save βγαίνει αυτό το παράθυρο.

2-4.jpg

Το 100% δε θα έπρεπε να σημαίνει ότι η φωτογραφία βγαίνει χωρίς resize; Είμαι εγώ ανάποδος; :p

Εδώ φαίνονται τα properties του JPEG που έκανα extract και η ανάλυση που έλεγα.

3-1.jpg

Για να κάνεις extract σε JPEG ή TIFF χρειάζεται το άλλο πρόγραμμα, το Image Data Converter.. Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω το λόγο.

Καλορίζικη racer ... κούκλα είναι :grinning-smiley-043

Παίδες ο φακός (voigtlander 35mm) είναι στα χέρια μου αλλά έχει γίνει μπέρδεμα με τον αντάπτορα
και τον περιμένω. Μόλις θα έρθει θα έρθουν και τα δείγματα ;)

Πάντως είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ :music-smiley-005: :music-smiley-005: :music-smiley-005:

Thanks. Αυτός ο φακός μπήκε και στη δικιά μου wishlist :bang::bang::bang:

Καλημέρα παίδες ... πριν από λίγο με πήραν τηλέφωνο από τα ελτα! για να μου πουν
ότι έφτασε ο αντάπτορας (μετά από 22 εργάσιμες μέρες!!!). Αυτή τη στιγμή λείπω για
πάσχα και θα μου τον κρατήσουν εκεί μέχρι να γυείσω, οπότε θα τον έχω στα χέρια
μου μόλις επιστρέψω (29 του μήνα).

Οπότε φωτογραφικό υλικό θα ανεβάσω τότε ;)

Η δημιουργία της Sony NEX-7 πλησιάζει όλο και πιο πολύ στο να γίνει πραγματικότητα ...

Δεν μου άρεσε καθόλου η τιμή των 1300$ δηλαδή 870-890 . Ας ανακοινωθεί βέβαια πρώτα και βλέπουμε ;)

Και σε μένα δεν αρέσουν, αλλά αν οι μάγκες καταφέρουν να κρατήσουν και "τα δυό καρπούζια κάτω απ' την μασχάλη", δηλαδή εξαιρετική ανάλυση, χαμηλό θόρυβο - και το κυριώτερο, καλή συμπεριφορά με νορμάλ σε τιμή φακούς , τότε είμαι Ο.Κ.!

Κι εμένα μου φάνηκαν πολλά αλλά άμα μπορέσουν να τα κάνουν να λειτουργούν σωστά και μην λέμε "έχω 24 mp αλλά έχω περισσότερο θόρυβο" κτλ τότε δεν με χαλάνε καθόλου.

Δεν τους φοβάμαι εκεί στη Sony. Σίγουρα θα είναι καλύτερη από την 3 και 5. Έτσι πιστεύω δηλαδή :) ... Άμα καταφέρουν να συνδιάσουν και evf και μικρό μέγεθος και μια πιο λογική τιμή τότε θα αρχίσω να το σκέφτομαι σοβαρά ;)

Αν και απ' ότι διάβασα λόγο της καταστροφής οι τιμές θα αυξηθούν!!!

Αν την έβγαζαν FF με τον 24άρη της α850/α900 στη -φημολογούμενη- τιμή του κιτ με τον 18-55 θα έκανε θραύση πιστεύω :jester:

BTW να πω την άποψή μου για το 16άρη.. τον βρίσκω αρκετά μέτριο ποιοτικά και στο f2.8 θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω άχρηστο. Αν δεν ήταν και τόσο μικρός δε θα είχε λόγο ύπαρξης. Συμπεριφέρεται και αρκετά περίεργα με κόντρα φως, δεν ξέρω πώς να το χαρακτηρίσω και δεν ξέρω αν το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος.

Τουλάχιστον έτσι χωράει στην τσέπη :D:D

DSC_1313.jpg

Παιδιά κόφτε τις πλάκες....

τα 24 μέγα είναι αλλού, πολύ αλλού. Είτε στο FF είτε στο APSC . Εχω σε FF σετάκι εξαιρετικό (τους AFS 17-35, AFS 28-70, AFS 80-200 και AFD 60 MACRO) κι όλοι, μα όλοι υστερούν στα 12 μέγα μπροστά στο σετάκι AFS 14-24, 24-70, 70-200 II, AFS 60 MACRO). Και τη βλέπω τη διαφορά. Δηλαδή ένα σετάκι που στοιχίζει καινούριο (με έκπτωση) ή μεταχειρισμένο στα 3800-4000 ευρώ υστερεί φανερά μπροστά στο σετάκι των 5000-5500 ευρώ. Στα 12 μέγα. Και επειδή έχω τραβήξει φωτογραφίες με τη D3X (του polleni) από άλλο φόρουμ ξέρω πολύ καλά τί θα πει 24 μέγα με μετατροπή από nef σε tiff 16 bit και σε χρωματικό πρότυπο pro-rgb είτε στο μόνιτορ είτε στο χαρτί σε διάσταση 30Χ50 εκ.

Και σε φακούς prime η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Πολύ πολύ δύσκολα θα βρει κανείς φακό έτοιμο για ανάλυση 30-35 μέγα με διάφραγμα 2.0 ή 2.8 με τιμή κάτω από 1000 ευρώ τόσο για DSLR (NIKON, CANON, ZEISS) όσο και για τηλεμετρική (LEICA, ZEISS), ενώ αυτοί με διάφραγμα 1.4 φθάνουν και ξεπερνούν το 1500άρι.

Δείτε τί γίνεται και στο στρατόπεδο της SONY. O 35 1.4 παίζει στα 1600 ευρώ, ο 85 1.4 της zeiss παίζει στα 1500 και έχει λίστα αναμονής (το ξέρω γιατί τον έψαχνα πέρυσι για τον καθηγητή μου και τον βρήκα ετοιμοπαράδοτο μόνο στον robert white στην Αγγλία αλλά με 300 λίρες καπέλο), ο 24-70 2.8 της zeiss παίζει στα 1900 ευρώ. Ο πολύ καλός 70-400 αλλά αργός σε διάφραγμα παίζει στα 1600 επίσης.

Λέτε να έχουμε μια νέα επανάσταση και με φακούς του 500άρικου να μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες των 24 μέγα στο APSC?

Ίσως, αλλά I doubt, I really doubt.

Και φέτος το Σεπτέμβρη τραντάχθηκα πολύ σοβαρά όταν βρήκα D3X σχεδόν καινούρια (για επαγγελματική χρήση μιλάμε) στα 3200 ευρώ από Αγγλία και με μεσεγγυητή όταν μάλιστα θα έδινα πολύ εύκολα την D700 στα 1600 ευρώ.

Ομως ένα τέτοιο σώμα (και αισθητήρας) με τους υπάρχοντες φακούς, απλώς δεν θα μπορούσε να αναδειχθεί. Έπρεπε να καταθέσω κι άλλα 2000 ευρώ το λιγότερο για έλθω στα ίσια μου.

Έ, δεν τα έδωσα και πιστεύω ότι δεν έκανα άσχημα...

Λόγω της ασχετοσύνης μου δεν ήξερα ότι υπάρχει αλυσίδα MP-τιμές φακών.

Τότε με τέτοιες τιμές δεν με βλέπω προς τα εκεί :p