Sony σειρά NEX

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

Καλημερα σε ολους και Χρονια Πολλα.

μπορειτε να μου πειτε την γνωμη σας για τους παρακατω φακους (και τις τιμες τους)??? Αξιζουν???

http://viewitem.eim.ebay.gr/500mm-S-Mirror-Lens-for-Sony-NEX3-NEX5-NEX3-NEX5-NEX/390370029436/item
http://viewitem.eim.ebay.gr/1000mm-S-Mirror-Lens-for-Sony-NEX3-NEX5-NEX3-NEX5-NEX/230721334794/item

Ευχαριστω

Απάντηση: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

Για ποιότητα δεν ξέρω να σου πω, αλλα αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι είναι ο ίδιος φακός και στα 2 λινκ. Απλά στον 1000mm περιλαμβάνει το πακέτο και έναν 2x converter (λογικά είναι μέσα γιατί στις φώτος του άλλου δεν τον έχει).
Θα χρεαστείς και αντάπτορα t-mount, αλλά απ´οτι είδα είναι μέσα στο πακέτο.

Οπότε δεν χρειάζεται να πάρεις και τους 2.

Επίσης νομίζω ότι μόνο με τρίποδο θα καταφέρεις να βγάλεις φώτο.

OK ευχαριστω για τα σχολια...

Καλη χρονια σε ολους

Μια ΝΕΧ-5 αγορασμενο τον Αυγουστο που περασε απο κατάστημα εδω στην Αθηνα με κάπου στα 1500 κλικς και με τον 16mm, για ποσά ευρω θα μπορούσε να πωληθεί;

Και εγω καπου εκει υπολογιζω.

Παει φιλος τελος του μηνα στην αμερικη και κανω αμαρτωλες σκεψεις...

εχω την Νεχ 3 με τον κιτ 18-55 και
σκέφτομαι να αναβαθμιστώ λίγο
να πάρω τον 50mm (Sony Φακός SEL 50mm F1,8 OSS) E 319 ευρω που ειναι φωτεινος (για να βγάζω τα παιδιά κυρίως και για κανένα 2-3λεπτο βιντεακι)
και ΙΣΩΣ ΚΑΙ τον 55-210 379 ευρω ή να πάρω τον ανταπτορα Sony Adaptor LA-EA2 for "A" Mount 349 ευρω και να αρχίσετε να μου συστήνετε φακούς!!!
για αρχη δεν νομιζω πως θελω να δώσω πανω απο 500σαρικο!
ερώτηση άσχετου:
Ο μακρο Sony Φακός SEL 30mm F3.5 Macro E ..ειναι μόνο για μάκρο???

O macro δεν εξιζει ιδιαιτερα, μονο αν τον θες γι αυτη τη δουλεια.

Η καλυτερη επενδυση ειναι 50mm 1.8 , αλλα σε κανα μηνα υπολογιζε.... ειναι ιδανικος για πορτραιτα , ειναι φωτεινος και ιδανικος για εσωτερικους χωρους, οπου ο κιτ φακος ειναι σκοτεινος.

ΣΕ ευχαριστώ Γιάννη!!!
για κανέναν άλλο συνδυασμό με τον ανταπτορα ωστε να αυξηθούν οι επιλογές??
εβλεπα στο site και στο thread τι ανεβαζες και μου άνοιγε η όρεξη!!!
αλλά τώρα δυσκολες οι εποχές!!

Μολις εφτασε ο ανταπτορας (canon FD / nex), και εχω κανα δυο αποριες:

1. Απο ποια μερια κουμπωνει στην μηχανη ? (μαλλον θα το διαπιστωσω μολις τον προσαρμοσω...)
2. Η βιδα αυτη τι κανει ?
3. Το on/off τι κανει επισης ?

Γιαννη ?

δεν ειχα fd φακους kai antaptora...

απο ποια μερια κουμπωνει, δες τους e mount φακους και θα καταλαβεις. (ειναι αυτη με τα 3 αυτακια)

Η βιδα δε ξερω ουτε το on-off , ειναι προφανως μονο για fd φακους.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Χα, τον ιδιο με του βιντεο θα βαλω και εγω..

To ον/off κλειφωνει τον φακο απο οτι λεει ο τυπος.

Το βιδακι δεν βλεπω να το κανει κατι, δειχνει να να βιδωνει σε αυτο το τριποδι (???)
,
Δοκιμες το βραδυ

Last edited:

Για να ειδουμε
Παντως ειναι στιβαρο πραμα, full metal jacket, καθολου πλαστικο

Δυο φωτος της καμερας, μια με τον canon FD 50 f1.8, και μια με τον FD 50-135 f3.5-(δεν θυμαμαι)

ειδικα με τον 50αρη, ειναι πολυ me like, πανευκολη η χειροκινητη εστιαση, το φακουδακι εχει υπεροχη αισθηση τοσο στο κρατημα οσο και στο focusing.
Δειγματα (δεν υποσχομαι) το ερχομενο ΣΚ

να ρωτησω κατι παιδια πηρα ενα φακο sel16f28 για την nex απο ebay 150 ευρω σε σχεση με τα 250 ευρο που ον πουλανε ελλαδα ειναι ναι καλη τιμη αλλα δεν ξερω αν ειναι original πως μπορω να το επιβεβαιωσω δεν εχει το κουτι του κουμποσε κανονικα και δουλευει απλα δεν ξερω αν υπαρχει τροπος να το επιβεβαιωσω

καλησπερα σε ολους ηρθε η ωρα για ενα δευτερο φακο για την ΝΕΧ 5 μου. Οι επιλογες ειναι 3 και οι τιμες που τις βρισκω οι ακολουθες
Sony 18-200 710
Tamron 18-200 585
Sony 55-210 300
Τους εχει δοκιμασει κανεις? κανενα σχολιο, προταση?
Η χρηση θα ειναι ουσιαστικα να αντικαταστησει τον κιτ 18-55 που εχω πανω ( δε με βλεπω να κουβαλαω τις περισσοτερες φορες 2 φακους)