Sony σειρά NEX

Re: The Sony NEX Thread.

H 5R ειναι η "εξελιξη" της 5N...Με νεο σενσορα και PDAF τεχνολογια. Το αν ειναι καλυτερη η οχι...δε τις εχω δοκιμασει τις μηχανες εχω την 6αρα :2thumb22sup: νομιζω θα πηγαινα για την 5Ν μονο αν την εβρισκα παρα πολυ χαμηλοτερα απο την 5R...

H 5R ειναι η "εξελιξη" της 5N...Με νεο σενσορα και PDAF τεχνολογια. Το αν ειναι καλυτερη η οχι...δε τις εχω δοκιμασει τις μηχανες εχω την 6αρα :2thumb22sup: νομιζω θα πηγαινα για την 5Ν μονο αν την εβρισκα παρα πολυ χαμηλοτερα απο την 5R...

Nα σε ρωτησω κατι? Η οθονη ειναι αφης? Κ αν ναι τι τεχνολογιας?

αν εχεις τα χρηματα , παρε την 5r.
Εχει το νεο αισθητηρα με ενσωματωμενο PDAF συστημα για εστιαση, που ειναι πιο αποδοτικο και ομαλο.
Εχει επισης touch screen και wifi kai apps για περισσοτερες δυνατοτητες ( timelapse, κλπ).

Σιγουρα καλυτερη επενδυση απο την ηδη πολυ καλη 5n.

Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Εγω που δεν με περνει οικονομικα για καινουρια και λιγο δυσκολο να βρω την R μεταχειρισμενη μαλλον θα παω για την N

Re: Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Ευχαριστω παιδια. Απλα φοβαμαι την 5r στο θεμα resistive οθονη αφης.. Kαποιοι γραφουν οτι κανει τα δικα της και δεν ''ακουει''.
Αναρωτιεμαι γιατι η sony εχοντας capacitive στην 5n αλλαξε τεχνολογια αφης στην 5r και μαλιστα βαζοντας κατωτερη..

ισως γιατι ηταν πολυ ευαισθητη…
Αλλα τα υπολοιπα ειναι σημαντικοτερα, οποτε αν εχει τα χρηματα ειναι σιγουρα καλυτερη.
Ετσι κι αλλιως την touch screen τη θελεις κυριως για να επιλεγεις το σημειο εστιασης.

Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Την βρηκα σε ασημι αλλα δεν, θελω μαυρη. Αυτη που δεν βρισκεις σιγουρα ειναι η R

ισως γιατι ηταν πολυ ευαισθητη…
Αλλα τα υπολοιπα ειναι σημαντικοτερα, οποτε αν εχει τα χρηματα ειναι σιγουρα καλυτερη.
Ετσι κι αλλιως την touch screen τη θελεις κυριως για να επιλεγεις το σημειο εστιασης.

Δεν μου ακουγεται ιδιαιτερα κακο το να ειναι ευαισθητη! :P
Στην nex6 και γενικοτερα σ αυτες που δεν εχουν οθονη αφης πως επιλεγεις το σημειο εστιασης? (ακουγομαι λιγο ασχετος αλλα οτι καμερα ειχα ως τωρα ειχε οθονη αφης)

ειναι κακο μερικες φορες… οταν πχ απλα ακουμπας κατα λαθος την οθονη μπορει να πειραχτουν διαφορα (σημειο εστιασης, διαφορες ρυθμισεις οπως ταχυτητα, WB , διαφραγμα κλπ).
Οι πιο πολλοι μαλιστα, απενεργοποιουν εντελως τη δυνατοτητα touch screen!

οι περισσοτερες μηχανες δεν εχουν touch screen, kαι σ αυτες επιλεγεις το σημειο εστιασης με καποια κουμπια (συνηθως στο πισω μερος της μηχανης)

Αναλογα το θεμα και το στυλ του καθενος, εγω προσωπικα κανω συνηθως ειτε center focus και re-composition ειτε auto focus...να πω την αληθεια το spot focus μεχρι στιγμης δε το εχω χρησιμοποιησει. παντως γινεται μεσω του καπως "αβολου" jog dial στο πισω μερος της μηχανης.

... μου κάνει εντύπωση πάντως η σύγκριση του (θεωρητικά) μέτριου 18-55 με τον πανάκριβο LEICA SUMMILUX-M 35mm. Η διαφορά στο κέντρο είναι ανύπαρκτη.

Κέντρο
DSC00382.jpg
DSC00388-56.jpg

Άκρη
DSC00382-side.jpg
DSC00388-56-side.jpg

(Στο δικό μου Κιτ 16άρη επίσης υπήρχε μεγάλη διαφορά στην οξύτητα από το κέντρο στα άκρα.
Με τον Zeiss planar που δοκιμασα με την NEX, η διαφορά από κέντρο στα ακρα ήταν μηδαμηνή ενώ υπήρχε και μεγάλη διαφορά στην οξύτητα σε όλο το κάδρο).

Για πείτε γνωμες (για τους φακούς ). Είναι ο Rockwell αξιόπιστος?

Σε παρακαλώ Δημήτρη, μην βλέπεις αυτά που παραθέτει ο Ken. Δεν είναι αξιόπιστα... Ο Summilux είναι από τους καλύτερους φακούς που υπάρχουν αλλά λόγω σχεδίασης δεν ταιριάζει με όλους τους αισθητήρες. Oi Summicron π.χ. ταιριάζουν καλύτερα. Όμως η απόδοση του 18-55 σε σχέση με άλλους φακούς του ίδιου συστήματος είναι μεγάλη (π.χ. zeiss 24, sony 50 κλπ.). Και ο 16-50 επίσης δείχνει καλύτερος.

αν θέλεις να έχεις τις καλύτερες πληροφορίες για τις nex αλλά και πολύ διάβασμα δες στο http://www.fredmiranda.com/forum/topic/969329 . Και στο forum toy dpreview έχει κι εκεί τσακάλια που γνωρίζουν καλά τις ΝΕΧ.

Σε παρακαλώ Δημήτρη, μην βλέπεις αυτά που παραθέτει ο Ken. Δεν είναι αξιόπιστα... Ο Summilux είναι από τους καλύτερους φακούς που υπάρχουν αλλά λόγω σχεδίασης δεν ταιριάζει με όλους τους αισθητήρες. Oi Summicron π.χ. ταιριάζουν καλύτερα. Όμως η απόδοση του 18-55 σε σχέση με άλλους φακούς του ίδιου συστήματος είναι μεγάλη (π.χ. zeiss 24, sony 50 κλπ.). Και ο 16-50 επίσης δείχνει καλύτερος.

αν θέλεις να έχεις τις καλύτερες πληροφορίες για τις nex αλλά και πολύ διάβασμα δες στο http://www.fredmiranda.com/forum/topic/969329 . Και στο forum toy dpreview έχει κι εκεί τσακάλια που γνωρίζουν καλά τις ΝΕΧ.
Ευχαριστώ .

Μιας και λεμε για φακους, οι φακοι της sigma 19mm και 30mm επεσαν και στην ελλαδα που ειδα σημερα (το γερμανικο αμαζον τους εχει πιο φτηνους αλλα χρωνει μεταφορικα οποτε ερχεσαι στα ιδια), νομιζω για 100-110 ευρω αξιζουν, βεβαια δε ξερω τι διαφορες θα εχουν οι νεoi 19mm/30mm της sigma (που ετσι και αλλιως θα εχουν τιμη χ2)

τις δυνατότητες της nex μπορείτε να δείτε στο συγκεκριμένο forum του fredmiranda ειδικά με τους φακούς της zeiss (εννοώ για ρεφλέξ μηχανές π.χ. τον 35άρη) όπως επίσης και με τους κορυφαίους ζουμ της ΝΙΚΟΝ (24-70 και 14-24 ) που δείχνουν να βρίσκονται σε άλλη κλάση.