Να ρωτήσω κάτι τους ειδικούς?
Διαβάζω για το aperture, iso, shutter speed σε πολλά άρθρα στο Internet. Προσπαθώ να καταλάβω αλλά και να βρω την ισσοροπία στο exposure. Πάνω που καταλαβαίνω το aperture & το iso, έρχεται και με μπλέκει το shutter speed εκεί που η σκηνή μου είναι πιο πολύπλοκη....
Anyway, ήθελα να ρωτήσω, ως αρχάριος, αν έχω για παράδειγμα ένα τοπίο να φωτογραφίσω, σε μέρα με ήλιο από πίσω, και έχω πάνω τον MF φακό σε aperture f11 και το iso σε 200, πως μπορώ να καταλάβω αν είμαι overexposure ή είμαι καλά ή τέλως πάντων να δω την σωστή ισορροπία? Με το ιστόγραμμα ? Πως μπορώ -ως αρχάριος- κοιτάζοντας το ιστόγραμμα να καταλάβω ότι βρίσκομαι στην σωστή ισορροπία?
Γενικά έχω μπλεχτει![]()
Να ρωτήσω κάτι τους ειδικούς?
Διαβάζω για το aperture, iso, shutter speed σε πολλά άρθρα στο Internet. Προσπαθώ να καταλάβω αλλά και να βρω την ισσοροπία στο exposure. Πάνω που καταλαβαίνω το aperture & το iso, έρχεται και με μπλέκει το shutter speed εκεί που η σκηνή μου είναι πιο πολύπλοκη....
Anyway, ήθελα να ρωτήσω, ως αρχάριος, αν έχω για παράδειγμα ένα τοπίο να φωτογραφίσω, σε μέρα με ήλιο από πίσω, και έχω πάνω τον MF φακό σε aperture f11 και το iso σε 200, πως μπορώ να καταλάβω αν είμαι overexposure ή είμαι καλά ή τέλως πάντων να δω την σωστή ισορροπία? Με το ιστόγραμμα ? Πως μπορώ -ως αρχάριος- κοιτάζοντας το ιστόγραμμα να καταλάβω ότι βρίσκομαι στην σωστή ισορροπία?
Γενικά έχω μπλεχτει![]()
Άν ψάχνεται κανείς για Νεχ6 υπάρχει ακόμη μια ευκαιρια εδώ:
http://www.ebay.de/itm/Sony-NEX-6-1..._Camcorder_Digitalkameras&hash=item1e78e4cbcc
απο αποψη εικονας οχι.
Η τιμη δικαιολογειται κυριως λογω του καλυτερου σωματος και του EVF.
Επισης λογω του hot shoe , που μπορεις να βαλεις επαγγελματικο φλας και αλλες συσκευες.
Η μονη σημαντικη (για μενα) ελλειψη ειναι αυτη του touch screen.
YG… η τιμη που βλεπεις τωρα ειναι ακομη μικρη…. προκειται για δημοπρασια , που σημαινει οτι θ ανεβει αρκετα.
Καλη τιμη αλλα ειδα οτι η NEX-6 απο την NEX-5R εχουν διαφορα καπου στα 400 ευρω. Ειναι τοσο πολυ καλυτερη η 6 απο την 5R που να δικαιολογει αυτα τα 400 ευρω;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.