Sony σειρά NEX

Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Σε φορουμ με γνωστο που εχω κανει ξανα δουλεια μαζι του τα μαγαζια ειναι κλεφτες στις ανταλλαγες στα περνουν τζαμπα.

Απάντηση: Legacy φακοί σε Mirroless. Οι καλύτερες προτάσεις

Εκτος απο τους Sigma 19 και 30 τι αλλο θα μπορουσα να παρω για την nex-5r αλλα σε autofocus

Τωρα εχω τον 16-50 αλλα θελω κατι ποιο φωτεινο για μεσα στο σπιτι και οι τιμες της SOny για τους φακουν ειναι αχ Παναγια μου!

Re: The Sony NEX Thread.

Πιστεύω πρέπει να κάνεις αναβάθμιση του firmware της μηχανής για τον 16 -50 φακό. Χωρίς να είμαι σίγουρος ας επιβεβαιώσει κάποιος.

Στο σωμα εκανα ειχε την 1.00 και τωρα εχει την 1.01 για φακο δεν ειδα καπου για αναβαθμιση.

Απάντηση: Re: The Sony NEX Thread.

Είσαι απίστευτος Λευτέρη ούτε reviewer να ήσουνα.
Πάντως η 5100 είναι πολύ καλό εργαλείο.

Απλα η Sony εχει καλυτερο βιντεο και πανω απ´ολα παιζει στο Dune χωρις να θελω να κανω μετατροπη οπως ηθελα στην D5100
Μετα βαριομουν να κανω crop 16:9 στις φωτογραφιες για να τις βαζω στην τηλεοραση.

Το μονο ασχημο ειναι οτι για να παρεις 1.8 φακο πρεπει να πουλησεις κανα νεφρο ενω στην Nikon με 180 περνεις τον 35αρη.
Μονο απο Sigma εχει φτηνους αλλα ειναι 2.8

Παντως με τον καινουριο 16-50 χωραει ανετα σε τσεπη (λιγο μεγαλη τσεπη)

Μπα μαλλον αυτη ηρθε για να μεινει. (για δυο βδομαδες) :ADFADF1:

Να βγει και κανενας φτηνος 1.8 για να τραβαμε μεσα στο σπιτι χωρις το χαζο φλασακι που εχει καλα θα ειναι.

Εχουν και αλλοι μυαλα οπως Sigma αλλα δεν ξερω γιατι δεν βγαζουν κατι πρεπει να παρουν αδεια απο την Sony?
Σκεφτηκα και για manual φακο με ανταπτορα αλλα βιντεο κια manual τα βλεπω δυσκολα τα πραγματα.

Ερωτηση; 16αρης 2.8 Sony 19αρης Sigma 30αρης Sigma
Οπως καταλαβα και οι τρεις δεν εχουν σταθεροποιητη, τον θελω για φωτογραφιες και βιντεο μεσα στο σπιτι γιατι ο 16-50 δεν....

Δεν νομιζω οτι θα έχεις πρόβλημα για λήψη φωτογραφιών με αυτούς τους φακούς. Για βίντεο, ίσως ένα μικρό τρίποδο δώσει τη λύση..
Τι σε χαλάει στον 16-50 ;

Τελικά δεν κατάλαβα γιατί αγόρασες την ΝΕΧ ...

Για το βιντεο που εκτος οτι ειναι καλυτερο της 5100 δεν θελει και μετατροπη ο ηχος για να παιζει στο Dune 303D που εχω.
Μετα τραβαω 16:9 και οκ θα μπορουσα να κανω crop στις φωτογραφιες απο την 5100 αλλα θα επρεπε την στιγμη που τραβαω την φωτογραφια να υπολογισω και το crop πραγμα δυσκολο για μενα.
Στον 16-50 με χαλαει που ειναι ξεκιναει απο 3.5 και δεν κανει για αφλασες αλλιως μια χαρα ειναι και ο μισος απο οτι ηταν ο 18-55

Το crop σε 16:9 το θεωρούσα περιττό.
Τι πειράζει να μην έβλεπες full screen τις φωτο?
Και η λεπτομέρεια που αναφέρεις στο βίντεο για το ήχο δεν δικαιολογούσε να αφήσεις την 5100.
Πιστεύω ότι έχεις μπει σε ένα καταναλωτικό λουκι που δεν οδηγεί πουθενά.
Δεν ξέρω τι φταίει η κλεισουρα,οι ατέλειωτες ώρες στο pc.
Πάντως πριν λίγα χρόνια το είχα πάθει και εγώ με τηλεοράσεις και όχι μόνο και το δούλεψα πολύ για να το ξεπεράσω.

Δεν εχει καμια σχεση το βιντεο της NEX με της 5100 και με ενδιαφερει παρα πολυ το βιντεο αλλιως θα κρατουσα η την J1 που την εδωσα 140 ευρω η την E-PL3 που την εδωσα 200 ευρω και θα ειχα αλλα 250 στην τσεπη.

Τωρα για τον ηχο ενας core 2 duo στα 2.8 που εχω εδω για 10 λεπτα βιντεο εκανε μια ωρα το dvdfab

Θσ σου ξαναπώ την ταπεινή μου γνώμη οτι εάν προτεραιότητα σου είναι το βίντεο τότε μια LX-7 είναι μάλλον πολύ καλή επιλογή. Εξαιρετικό βίντεο και καλές (για compact) φωτογραφίες.

Θέλεις να ανέβεις παραπάνω ; Sony RX-100.

Αν μείνεις στην (πολύ καλή ) NEΧ που ψώνισες μάλλον θα πρέπει να αγοράσεις και έναν σταθεροποιημένο f1.8 35άρη/50άρη
Δυστυχώς το χόμπι δεν είναι φτηνό, πολύ περισσότερο αν δεν έχεις κατασταλάξει στο τι ακριβώς θέλεις (που φοβάμαι οτι είναι η περίπτωσή σου..)

Η μια λυση ειναι αυτη που μου ειπε ο Τινιακος για βιντεοκαμερα τωρα θα μεινω με την nex και θα περιμενω καποιες καλυτερες τιμες απο Sony γιατι το θεωρω κλοπη να ζηταει 400 ευρω τον 35/1.8 και της Nikon να εχει 180 ευρω.

Μετα υπαρχει η λυση των Sigma 19&30 και μετα δουλεια δεν ειχε ο βενζεβουλης φικι φικι τα παιδια του Manual φακοι με ανταπτορα.