Sony σειρά NEX

Re: The Sony NEX Thread.

Κακά τα ψέματα, κάπου εκεί την περιμένω... Μακάρι να βγεί σε χαμηλότερη τιμή, γύρω στα 2000Ε που είναι κάπως πιο συζητίσιμο. Πιο κάτω είναι μη ρεαλιστικό να την περιμένουμε...

Το καλό είναι οτι δεν χρειάζομαι μετά φακούς...

Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Γα κάποιο ανεξήγητο λόγο στο MediaMarkt πουλάνε 5N 499 και 5R 489 (και τα δυο κιτ με 18-55).
Η 5R εμφανίζεται στο Skroutz κιτ μόνο με το 16-50, στα 595 οπότε το κιτ υπάρχει.
Ειλικρινά αν η 5T έχει μοναδική διαφορά το NFC δεν καταλαβαίνω γιατί να την προτιμήσει κάποιος (δεν καταλαβαίνω γενικότερα γιατί βιάστηκαν τόσο και έβγαλαν καινούργιο μοντέλο χωρίς ουσιαστική διαφορά!)

ΥΓ: Η FF προβλέπεται να αφήσει κόσμο ξάγρυπνο...

Last edited:

Ένας φίλος πήρα την nex7 με τον kit φακό και με έναν ακόμη 55-200.
Ωραία μηχανούλα άκρως ερωτεύσιμη θα έλεγα.
Η nex7 με την 5r που υπερτερεί?

Λευτέρη εγώ ρωτάω για ουσιαστικές διαφορές που να δικαιολογούν τα επιπλέον 400 ευρώ.
Το evf το βρήκα λίγο περίεργο σε σχέση με τα αναλογικά.

Παντα σε οτι περνεις τα συν δεν αξιζουν τα λεφτα που πληρωνεις παραπανω. Παραδειγμα δες ποσο εχει ενα iphone 16GB και ενα 64GB

Εγω πχ δεν μπορω να βαλω και evf και φλας μαζι στην NEX-5R που εχω συν οτι με τα τρελα λεφτα που ζηταει για εξωτερικο avf η Sony καλυτερα να παρεις την 7 η τουλαχιστον την 6

Αν δεν εχει μαθει σε dslr + evf τοτε δεν θα εχει προβλημα με την οθονη αλλα αν εχει μαθει στο ματακι δεν....

Η ΝΕΧ7 είναι η ναυαρχίδα των ΝΕΧ.
Καλύτερο σώμα, καλύτερος αισθητήρας, καλύτερη εργονομία. Και EVF που για όποιον κοιτάει αυτήν σε αυτό το επίπεδο των μηχανών είναι ουσιαστικό.

Όταν βγήκε η ΝΕΧ7 πριν απο δυο χρόνια, προσέφερε την απολύτως καλύτερη ποιότητα εικόνας σε crop format, συγκρίσιμη με τις FF της εποχής. Οι αντίστοιχες DSLR πέρα απο την όποια διαφορά σε ταχύτητα εστίασης κινούμενων αντικειμένων δεν υπερτερούσαν πουθενά. Και η μηχανή αγοράστηκε κατα ριπάς απο ανθρώπους που η ταχύτητα εστίασης δεν τους αφορούσε. Και όλα αυτά σε μέγεθος μικρό. Και με εργονομία τρομερή (βλ. Tri-Navi). Και με EVF. Ξεχνάμε οτι όταν βγήκε η ΝΕΧ7 οι mirrorless ήταν σε επίπεδα entry level σε ποιότητα κατασκευής και features. Ήταν η πρώτη απο τις high end mirrorless όπως η OMD, XE-1 κλπ.

Έχω πιάσει και την ΝΕΧ6, και δεν την βρήκα τόσο άνετη και βολική όσο την 7. Είναι σιγουρα εξαιρετική μηχανή, αλλά η 7 παραμένει καλύτερη ως μηχανή. Το αν αυτό αξίζει και τα παραπάνω λεφτά είναι κάτι που ο καθένας πρέπει να το απαντήσει μόνος του με βάση τις ανάγκες του.

Περιεκτικότατη η απάντηση σου.
Η ερώτηση μου ήταν με την απορία του άσχετου και του ερασιτέχνη στη φωτογραφία.

υπαρχει επισης κατι που καμια slr δε μπορει να κανει… να δεχτει οποιοδηποτε φακο, ακομη και Leica μετο καταλληλο ανταπτορα.
Αυτο και μονο εδωσε στις nex , τρομερη ωθηση , μιας και μπορεις να εχεις ενα σωμα με οποιο φακο θελησεις, ειδικα παλιους manual , cmount, super 16 κλπ.

Κατα την άποψη μου όλες οι μηχανές που κυκλοφορούν πλέον είναι άριστες και μπορούν να δώσουν εκπληκτικά αποτελέσματα. Απο θέμα ποιότητας εικόνας ακόμα και οι εισαγωγικές έχουν δυνατότητες αξεπέραστες. Μετά όμως αν κοιτάξουμε πιο προσεκτικά θα δούμε οτι έχουν μεταξύ τους κάποιες διαφορές. Στο μέγεθος, στην κατασκευή, στο AF, κλπ. Τα πιο εισαγωγικά μοντέλα κάνουν σε αυτόν τον τομέα εκπτώσεις. Δεν επηρεάζει την ικανότητα τους να βγάλουν καλές φωτογραφίες. Αλλά οι διαφορές αυτές υπάρχουν. Το διαπίστωσες και ο ίδιος με την αλλαγή απο την μικρή Nikon στην D7000. Μια χαρά μηχανή ήταν και η D3100 αλλά η 7000 είναι καλύτερη σε όλους τους τομείς. Έτσι είναι και στις ΝΕΧ και στις Ολύμπους και στις Fuji και σε όλες.
Ακόμα και στα μεγάλα όπλα, η D600 είναι τρομερή μηχανή. Αλλά η D800 είναι καλύτερη.

Και τέλος αυτό που είπε ο Γιάννης που έχει σημασία για την προτίμηση των mirrorless εναντι αντίστοιχης ρεφλεξ. Πολύς κόσμος που είχε φακούς για τηλεμετρικές (και οι φαν των τηλεμετρικών είναι φανατικοί ώς προς την χρήση αυτών έναντι των πιο ογκώδων ρεφλεξ), μπόρεσε να τους χρησιμοποιήσει σε ψηφιακό, σε ένα high end σώμα με EVF (επίσης πολύ σημαντικό σε αυτό το κοινό) χωρίς να δώσει τα 7.000Ε που ζητάει η Leica. Γνωρίζω συνεχώς τέτοιο κόσμο στον δρόμο και στο Internet.
Βέβαια όλα αυτά ισχύουν και για την Olympus η οποία μάλιστα έχει φτιάξει πολύ πιο όμορφες μηχανές και σε πολλούς τομείς ακόμα πιο εύχρηστες και με σταθεροποίηση στο σώμα. Και με καλύτερους native φακούς. Και τώρα με την ΕΜ1 φτιάξαν και ένα πραγματικά επαγγελματικό σώμα. Απλά δεν μπορώ να ξεπεράσω το Crop Factor x2. Είμαι φαν του 20 εως 50 πραγματικού εστιακού μήκους και γιαυτό περιμένω και την FF με τόση αγωνία.

Re: Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Γα κάποιο ανεξήγητο λόγο στο MediaMarkt πουλάνε 5N 499 και 5R 489 (και τα δυο κιτ με 18-55).
Η 5R εμφανίζεται στο Skroutz κιτ μόνο με το 16-50, στα 595 οπότε το κιτ υπάρχει.
Ειλικρινά αν η 5T έχει μοναδική διαφορά το NFC δεν καταλαβαίνω γιατί να την προτιμήσει κάποιος (δεν καταλαβαίνω γενικότερα γιατί βιάστηκαν τόσο και έβγαλαν καινούργιο μοντέλο χωρίς ουσιαστική διαφορά!)

ΥΓ: Η FF προβλέπεται να αφήσει κόσμο ξάγρυπνο...
Καλημέρα σε πιο media έχει489?

Το είδες εσύ ή σου το είπα να γιατί στο MediaMarkt στο Μαρούσι έχει 600 κάτι. Πάντως σίγουρα ευχαριστώ για την απάντηση.

Το έχω δει εγώ :)
Γενικά στο συγκεκριμένο κατάστημα κάτι παίζει και έχουν ξηγημένες τιμές στις NEX
Από εκεί τσίμπησα την 3N με τον 16-50 350

Last edited: