Sony SLT a65/a77

Γι αυτους που ενδιαφερονται για Α65-Α77 , πρπει να ξερουν οτι πολλοι απο τους φακους της Sigma, εχουν προβλημα με την εστιαση ...
Υπαρχει σχετικη ανακοινωση της sigma εδω , που λεει οτι θ αναβαθμισει δωρεαν ολους τους φακους με προβλημα.
Αυτο εγινε και περσι με τις A33 - A55.

Δυστυχως εχω κι εγω εναν τετοιο φακο, το sigma 17-70 OS HSM ...

[Lenses requiring the modification]

10-20mm F3.5 EX DC HSM
17-50mm F2.8 EX DC OS HSM
17-70mm F2.8-4 DC MACRO HSM
17-70mm F2.8-4 DC MACRO OS HSM
18-50mm F2.8-4.5 DC OS HSM
18-125mm F3.8-5.6 DC HSM
18-250mm F3.5-6.3 DC OS HSM
50-200mm F4-5.6 DC HSM
4.5mm F2.8 EX DC CIRCULAR FISHEYE HSM
10mm F2.8 EX DC FISHEYE HSM
24-70mm F2.8 IF EX DG HSM
APO 50-500mm F4.5-6.3 DG OS HSM
APO 70-200mm F2.8 EX DG OS HSM
APO 120-400mm F4.5-5.6 DG OS HSM
APO 150-500mm F5-6.3 DG OS HSM
50mm F1.4 EX DG HSM
85mm F1.4 EX DG HSM

Με ενα καλο φακο , η Α77 μπορει να κανει θαυματα στο θεμα του AF και 12 fps!
http://www.dyxum.com/dforum/a77-first-pic_topic79994_page2.html

A77_Audi_Burst_Ref.jpg

A77_Audi_Burst_Crops.jpg

Last edited:
και το τεστ απο το dpreview: http://www.dpreview.com/reviews/sonyslta77/

νομίζω όπως ακριβώς κανείς θα περίμενε: "..as already noted, however, we're unhappy with the mushy JPEG rendering in all but the most favourable of conditions, and very disappointed by intense noise towards the top end of the A77's ISO sensitivity scale"

Δε νομιζω οτι καποιος που θα παρει την Α65-Α77 θα ασχοληθει με το jpeg...
Ετσι κι αλλιως , αυτο ειναι κατι που μπορει να βελτιωθει πολυ μεσψ firmware, το εχουμε δει και στο παρελθον με την Α700, πηρε ενα χρονο για να φτιαξει το Jpg αλλα και το raw.

Oσον αφορα το θορυβο στα υψηλα iso, πανω απο 1600, δεν διεκδικει δαφνες λογω του ημιπερατου καθρεπτη, αλλα τα οφελη ειναι περισσοτερα για αυτους που τα χρειαζονται .

Εγω παλι θα κρατουσα αυτο .....

If you're interested in the A77 because you want excellent critical image quality, and you want to get the absolute most resolution possible out of its 24 million pixels, you already know that you're going to have to shoot in raw mode. If you know what you're doing, and you're prepared to spend a little time doing it, you can get results out of the A77's raw files which at least rival the resolution we'd expect to get out of cameras like the Canon EOS 5D Mark II, and the venerable Sony Alpha 900. At least up to ISO 1600.

Το dpreview συνεχως αναφερει τη ποιοτητα του jpg σαν κυριο προβλημα της μηχανης ! Μα πανε καλα?
Ποιος θα τραβηξει jpg με τετοια καμερα... ουτε να το διανοηθω.
Εδω στη μικρη nex και δεν τραβαω ποτε Jpg.

Eπισης, λεει σαν αρνητικο , οτι εχε σχετικα αργη προσβαση στην sd card... και χρησιμοποιει τις παλιες καρτες με transfer rate 15-30 Mb/sec !!!
Μα ειναι δυνατον?

Με 12 fps και 25MB ανα αρχειο RAW θελεις τουλαχιστον τις καλυτερες καρτες με 45 mb/sec.

Eγω με μια τετοια (pretec 8gb 45mb/sec) δεν εχω κανενα προβλημα , και το buffer αδειαζει πολυ γρηγορα μετα απο 18 συνεχομενες φωτο , περιπου στα 6-7 δευτερα.
Αν παρω δε και τις νεες 95 mb/sec που κυκλοφορουν στο εξωτερικο, οι χρονοι θα πεσουν στο μισο.

Τελος, το dpreview επιμενει σε beta εκδοση του adobe ACR, με ΛΑΘΟΣ ρυθμισεις , και κυριως λαθος μεθοδολογια.
Συγκρινει 100% crop, ενω το σωστο ειναι μα συγκρινεις στο ιδιο μεγεθος απεικονησης...
Κιμοταν το κανει καπου (σε μια μονο συγκριση) , απλα διαπιστωνει οτι εχει ακριβως ιδια συμπεριφορα με την Α55) , που ειναι μια χαρα δηλ.

Εχεις τελικα, ιδιο θορυβο με τον παλιο αισθητηρα και περισσοτερη αναλυση - ευκρινεια.... ψιλοπραγματα δηλ !!!

Εντελως αναξιοπιστο για μενα...

Το ιδιο φυσικα ανφερουν και οι περισσοτεροι στο dpreview forum...

- still insists on comparing noise at pixel level, which always puts the higher resolution at a disadvantage

- compares RAW only with every set to zero, rather than at default settings.
Everything at zero isn't equal for all cameras anyway as Adobe treats every camera differently under the hood and it shows with the A77. At default it looks similar to the A55 up to ISO 3200. And I don't know anyone who turns off default chroma NR in LR or ACR...

- when testing speed, they only mention using an UHS-I SD card and in one of the pictures I see a SLOW Pansonic Gold 90/25 (only 25MB/s write speed). I'm not sure how you can compare cameras without stating the write speed, especially since I've seen buffer clearing times of less than 4 seconds with the fastest current UHS-I cards (90MB/s)

Για να μη πω φυσικα για το σχολιασμο τους οσον αφορα τη ταχυτητα και ακριβεια εστιασης.
Τα ιδια και χειροτερα λεγανε για την canon 7D, που ειναι μια απο τις καλυτερες μηχανες στο τομεα της. Αλλα απλα θελει πολυ καλους φακους και γνωση των περιπλοκων μενου και ρυθμισεων.

Ασχοληθηκαν λιγες μερες με μια μηχανη που ουτε καλα-καλα δε ξερουν τα μενου της, και βγαλανε συμπερασμα ... οταν τα πιο γνωστα περιοδικα του χωρου, ειχαν βγαλει την Α55 αξιο ανταγωνιστη πολυ ακριβοτερων μηχανων , με ποσοστο επιτυχιας , 80-90 % !!

Τελος, για να δουμε ποσο αναξιοπιστο ειναι, περσι, εδωσαν στην Α55 Gold award, και στην Α77 φετος, με καλυτερο αισθητηρα οσον αφορα την αναλυση, ιδιο οσον αφορα στο θορυβο , και πολυ καλυτερα χαρακτηριστικα εργονομιας, ταχυητας, καλυτερο EVF κλπ..... εδωσαν Silver (οχι οτι παιζει κανενα ρολο φυσικα)!!!
Και χωρις να εχει εμφανιστει καποιος αντιπαλος που ν αξιζει το Gold ....τι να πεις?

Δειτε εισης τι ανακριβειες γραφει...

No live view in 8 or 12 fps continuous shooting modes makes accurate panning very difficult

Που το ειδε αυτο ?

Ειτε λεει ψεματα, ειτε εχει παλιο firmware... φυσικα κι εχει live view στα 12-10 fps.
Την δοκιμασα με το τελευταιο firmware 1.03 ,και οπως και η Α65 που εχω , εχει live view στo 10-12 fps shooting!

όσον αφορά την αξιοπιστία του Dpreview θα συμφωνήσω ότι δεν δίνει την ίδια βαρύτητα σε όλα τα τεστς με αποτέλεσμα να γράφει ανακρίβειες που πολλές φορές σε οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα.

Σε κάθε περίπτωση η A77 είναι ένα υπερ-μηχάνημα και ως τέτοιο πρέπει να το κρίνεις. Οταν βέβαια υπάρχουν ήδη οι Nikon D7000, Pentax K5 θεωρώ ότι με λιγότερα χρήματα αποκτάς καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας, αν είναι αυτό που σ ενδιαφέρει.

H Sony ως εταιρία σε όλα της τα προιόντα ήθελε να προκαλεί τον ανταγωνισμό με βάση τα specs και όχι τόσο την ποιότητα θεωρώντας πως ο περισσότερος κόσμος βάσει αυτών αποφασίζει πριν κάνει την αγορά. Την ίδια πολιτική ακολουθεί και στις φωτογραφικές προσπαθώντας να ανεβάσει τον πήχη στα mpixels, video δυνατότητες, κλπ. Ειναι η φιλοσοφία της εταιρίας τέτοια, δεν μπορεί να αλλάξει προς άλλη κατεύθυνση εφόσον το Marketing καθορίζει το R&D πλέον.

Εγώ σαν απλός hobistas δεν θα μπω στην λογική της, κάτι που πολλοί θα κάνουν και κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορίσει βέβαια ως προς αυτό.

Ο καθενας κρινει αναλογα τις αναγκες του... προφανως.

Για μενα, η Sony μου δινει εργαλεια που κανεις αλλος δε μπορει ακομη.

Ειδικα στο βιντεο, που μ ενδιαφερει εξισου με τη φωτογραφια, δεν εχει αντιπαλο.

Και οσο αφορα τη φωτογραφια, define "καλυτερη"... δεν ειναι λιγο να εχεις 24 mpixels σε αυτη τη τιμη και με αποδοση στο θορυβο αναλογη των καλυτερων μηχανων , μεχρι τα 1600 που επισης μ ενδιαφερει.
Εχεις επισης παρομοια δυναμικη περιοχη, καλυτερη αποδοση στα σκοτεινα .
Τα παραπανω βεβαια, μονο αν εκθεσεις σωστα, και οχι βαση του εσωτερικου μετρητη, αλλα βασει του live histogram και με εκθεση ETTR
Απο κει και πανω στα iso 3200-6400 , εχω τη nex 5n , που ειναι καλυτερη απο οποιαδηποτε αλλη !

Last edited:
όντως αυτή η 5N είναι πρόκληση. Εχει τον ίδιο αισθητήρα με την Pentax μου (Κ5)? Αν ναι, θα την έπαιρνα ως 2ρη μηχανή με κλειστά μάτια.

Εκτος κι αν βγάλει mirrorless η Pentax, χα..

Eχει ΠΕΡΙΠΟΥ τον ιδιο αισθητηρα... ειναι βελτιωμενος στα σημεια, με micro lenses στα ακρα, για διορθωση προβληματων που εμφανιζονται στους πολυ ευρυγωνιους φακους.

Eχει ΠΕΡΙΠΟΥ τον ιδιο αισθητηρα... ειναι βελτιωμενος στα σημεια, με micro lenses στα ακρα, για διορθωση προβληματων που εμφανιζονται στους πολυ ευρυγωνιους φακους.

Χαιρομαι! και να σκεφτείς ότι η πρώτη μου είσοδος στο ψηφιακό φορματ είχε γίνει με μια Sony και πάλι (DSC V1) η οποία ήταν πολύ καλή για την εποχή της. Αν έβρισκα λεφτά για αγορά εξοπλισμού σήμερα, η μόνη μηχανή που θα αγόραζα θα ήταν η 5N με έναν αντάπτορα για φακούς Pentax και τελος.

Ο Serge Volikov είναι καθηγητής φωτογραφίας κινηματογράφου στην Σχολή Καλών Τεχνών του Σίδνευ και διάσημος για τα panoramas του
Είναι αυτός που μου έβγαλε το παρατσούκλι Billy the Kid μετα απο ομηρικό καβγά που έιχα με ρατσιστή Σουηδό φωτογράφο :D

Εδώ μερικά πρώτα δείγματα με την A77 και φακούς Minolta και Yashica. Eίναι πρώτα δείγματα χωρίς κάποια ιδιάιτερη καλλιτεχνική αξία, απλώς ο άνθρωπος λέει ότι χρειάζεται την υψηλή ανάλυση στα 100iso για τις μεγάλες εκτυπώσεις του

http://www.fmount.com/forums/showthread.php?t=24477

όντως αυτή η 5N είναι πρόκληση. Εχει τον ίδιο αισθητήρα με την Pentax μου (Κ5)? Αν ναι, θα την έπαιρνα ως 2ρη μηχανή με κλειστά μάτια.

Εκτος κι αν βγάλει mirrorless η Pentax, χα..

Οχι εντελώς ίδιος, ξαδερφάκι. Βασικά είναι ο ίδιος πυρήνας με διαφορετικά dac (12 vs 14bit) κάτι που χειροτερεύει την δυναμική περιοχή, "visually Lossless" συμπίεση αντι για lossless ..

http://www.dxomark.com/index.php/Ca...ppareil2)/676|0/(brand2)/Pentax#measuretabs-3

διαφορετικά χρωματικά φίλτρα με μικρότερo διαχωρισμό καναλιών και έμφαση στο ταίριασμα με την ανθρώπινη όραση αλλά με παράπλευρη απώλεια τον περισσότερο (χρωματικό κυρίως) θόρυβο κατα τον μετασχηματισμό σε RGB.

Επίσης πολύ αδύνατο ή ανύπαρκτο Antialias φιλτρο που δίνει μεν οξύτερο αποτέλεσμα σε καζουαλ ληψεις αλλά και τεχνουργήματα Aliasing-moire σε λήψεις που επιδιώκεις το πολύ ευκρινές/οξυ αποτέλεσμα.