Sony SLT a65/a77

Για όσους ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν το Image Raw Converter ver.4 που συνοδεύει και υποστηρίζει την Α77, ψάχνοντας βρήκα το παρακάτω λινκ: http://rulerm.com/tests/Sony_A77/SID_new.rar
Μπορείτε να κατεβάστε τα raw αρχεία στο γνωστό dpr και να κάνετε συγκρίσεις με το αγνώστου καταστάσεως ACR που υποτίθεται χρησιμοποιούν στο dpr.
Λές να μην είναι τόσο άσχημα τελικά τα πράγματα.....

Εννοείται ότι έχω ελέγξει το rar για ανεπιθύμητα, κάντε και εσείς καλού-κακού του ελέγχους σας βέβαια.

Το Adobe CR 6.5 που είναι πλέον διαθέσιμο υποστηρίζει την Α77. Το δοκίμασα και τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου άσχημα. Τείνω να επανέλθω στην αρχική μου θέση (μετά την ενδιάμεση απογοήτευση), που σήμερα πλέον είναι εκτίμηση , ότι για τις δικές μου ανάγκες τουλάχιστο, το θέμα "θόρυβος" δεν είναι αποτρεπτικό.

Επίσης είναι φανερό ότι υπάρχουν τώρα στην αρχή, πολλά θέματα ποιότητας , οπότε καλό είναι να περιμένει κανείς.

Αρκεί βέβαια, να μην περιμένει τόσο, που το ευρώ θα είναι συνάλλαγμα!

Το Adobe CR 6.5 που είναι πλέον διαθέσιμο υποστηρίζει την Α77. Το δοκίμασα και τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου άσχημα. Τείνω να επανέλθω στην αρχική μου θέση (μετά την ενδιάμεση απογοήτευση), που σήμερα πλέον είναι εκτίμηση , ότι για τις δικές μου ανάγκες τουλάχιστο, το θέμα "θόρυβος" δεν είναι αποτρεπτικό.

Επίσης είναι φανερό ότι υπάρχουν τώρα στην αρχή, πολλά θέματα ποιότητας , οπότε καλό είναι να περιμένει κανείς.

Αρκεί βέβαια, να μην περιμένει τόσο, που το ευρώ θα είναι συνάλλαγμα!
Πολυ σωστα νομιζω ολα.

σημασία έχει ότι όπως είναι αυτή τη στιγμή το ACR (που χρησιμοποιώ τραβώντας μόνο raw, γιατί "συγχωρεί" λάθη), βγάζει απολύ καλά αποτελέσματα. Το μέτρο μου αυτή τη στιγμή είναι το πως φαίνοντα στην 47" HDTV στα 3-4 μέτρα.

Με το νεο Lightroom 3.5 και ACR οι φωτο απο Α77 ειναι καλυτερες, ειδικα σε μεγαλα ISO .
Εκει που ακομη χωλαινει ομως η Adobe σε σχεση με αλλα προγραμματα , ειναι η διαχειριση του κοκκινου καναλιου, εκει φαινεται να χανει αρκετη λεπτομερεια ...

Δειτε παραδειγμα, για να καταλαβουμε ποσο σημαντικο ρολο παιζει το software-firmware , τα λουλουδια στο κοκκινο χαλι εχουν εξαφανιστει.

Default ρυθμισεις.

attachment.php

Attachments

• LR_A77.jpg
    LR_A77.jpg
    55.3 KB · Views: 74
Η εικονα της Α77 , οσο παει και γινεται καλυτερη, μετα το τελευταιο firmware και το νεο ACR 3.5 (αν και δεν ειναι ο ιδανικος converter ακομη).

Δειτε ποση διαφορα κανει το software , σε συγκριση με την D7000 , τον απολυτο κυριαρχο (για τα υψηλα ISO παντα - οπως και Sony A580 - pentax k5).
100% crop , σε ιδιες διαστασεις (οπως πρεπει) ,3200 ISO.
Απο κει καιπανω , η sony χανει λιγο, αλλα και με τα 3200 ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

αριστερα Sony - δεξια D7000

attachment.php

Attachments

• a77vsd7000.jpg
    a77vsd7000.jpg
    64.6 KB · Views: 73
Γουστα ειναι αυτα , μονο που μιλαμε πια για ελαχιστες διαφορες (οσον αφορα τα iso) , και ακομη δεν υπαρχει τελικο firmware.
Eπισης το Adobe LR , οπως ειπα και παραπανω, δεν εχει καλο χειρισμο RAW , στο κοκκινο καναλι.
Οταν διορθωθει αυτο, ή με καποιο αλλο προγραμμα (εγω χρησιμοποιω Capture one pro) , τα αποτελεσματα ειναι ακομη καλυτερα.
Ηδη η Sony ανακοινωσε οτι μεχρι να βγει επισημα, θα εχει βγαλει κι αλλη αναβαθμιση.
Kαι μη ξεχνας οτι μιλαμε για 100% viewing , sta 3200 ISO και οι διαφορες ειναι πια αμελητεες.

Τελος, αν αναλογιστεις ποσα πραγματα παραπανω κανει η Α77, δε νομιζω οτι υπαρχει συγκριση (ειδικα αν σ ενδιαφερει και το βιντεο).

Και στα 3200 καλύτερη μου φαινεται η Nikon

.. και πρέπει να αποφασίσω μεχρι τα μεσα του μηνα τι θα αγοράσω :smash:

Καλυτερη ειναι σιγουρα (στα σκοτεινα οσο κι'αν προσπαθησα δεν μπορεσα να βγαλω τα ιδια απο την 77 στο ACR 6.5 και CS5 χωρις να χασω την πληροφορια ).
Αλλα οντως εξαρταται τι ζηταει καποιος.Εγω θα επαιρνα σιγουρα την Νικον μεταξυ των 2.

Δεν γνωρίζω αν το forum προσφέρεται για συγκριτικά, αλλα θα αποτολμήσω :
Αν όντως το ιστορικό φωτογραφιών κάποιου δείχνει ψηλά iso (π.χ συναυλίες, εκδηλώσεις χωρίς φλας) τότε η ψηλή ευαισθησία παίζει ρόλο. Και σίγουρα η Nikon έχει προβάδισμα εδώ.

Η συγκεκριμένη όμως (D7K) υστερεί σε θέματα χειρισμού ακόμη και σε σχέση και με άλλα ομόσταυλα μοντελα (έχω δουλέψει πολύ την D300 & D700) αλλά και με την Α77, που παρουσιάζει μεγάλες δυνατότητες παραμετροποίησης και χειρισμών με ξεχωριστά πλήκτρα.
Προσωπικά, το συγκεκριμένο θέμα χειρισμών είναι σημαντικό, περισσότερο απο την ευαισθησία.

Τέλος, αν δεχθούμε τα dxomarks, χαμηλά η Α77 υπερτερεί.

Ενα τελευταίο θέμα είναι η αξία μεταπώλησης: Αν αλλάζει κανείς μηχανή σαν τα πουκάμισα, μάλλον η sony δεν είναι το καλύτερο χαρτί. Επίσης αν ψάνχει κανείς στα μεταχειρισμένα για φακούς/φλας, μάλλον στο canikon στρατόπεδο έχει περισσότερες επιλογές. Και τα δύο τελευταία δεν είναι στις προτεραιότητες μου, αλλά οι καιροί αλλάξαν.

Καταλήγοντας, εύχομαι όποια και αν είναι η επιλογή, να πραγματοποιθεί σύντομα και να προσφέρει πολλές και ευχάριστες φωτογραφικές εμπειρίες!

Απάντηση: Re: Sony SLT a65/a77

Τελος, αν αναλογιστεις ποσα πραγματα παραπανω κανει η Α77, δε νομιζω οτι υπαρχει συγκριση (ειδικα αν σ ενδιαφερει και το βιντεο).

Εγω μια χαρά video τραβάω με την d7K, τι παραπάνω έχει δλδ η sony? :HTEHETH63:

Και εγώ προς Νικον κοιτάζω, κακά τα ψέματα δεν αγοράζεις μονο μηχανη αλλά πλήρες συστημα..

Εξάλλου το βιντεο δεν ειναι στις προτεραιότητές μου ..

Με δουλευεις ετσι ?-bye-

Εχεις auto focus αξιoπρεπες και δεν το ξερω ?
Εχεις δει με τι ταχυτητα εστιαζει στο βιντεο η Α55-65-77 ?

Η νικον εχει contrast detect auto focus, που ειναι τραγικα αργο σε σχεση με το ταχυτατο Phase detection των Α55-Α65-Α77.

Δεν εχεις επισης 1080 25p, πραγμα που τη καθιστα αχρηστη για τους επαγγελματιες (κι εμενα) , μιας και ολο το υλικο μας , ειναι γυρισμενο σε 25p.

Δεν εχεις φυσικα ουτε 1080 50p, για πιο ομαλη κινηση και slow motion.

Δεν εχει σπαστη οθονη που για μενα ειναι απαραιτητο πια στο βιντεο .

Last edited:
Και εγώ προς Νικον κοιτάζω, κακά τα ψέματα δεν αγοράζεις μονο μηχανη αλλά πλήρες συστημα..

Εξάλλου το βιντεο δεν ειναι στις προτεραιότητές μου ..

Για οποιον δεν το νοιαζει το βιντεο, παω πασο.

Αλλα για αυτους που ενδιαφερονται , δεν υπαρχει αντιπαλος σημερα.

Οσο για συστημα , εχει πια πολυ καλους και φτηνους φακους.

Εχει εναν 50mm f1.8 παρα πολυ καλο , 150 ευρω.

Ενα καταπληκτικο 35mm f1.8 ,που ξυριζει σε οξυτητα ,200 ευρω

Κι εναν πολυ μικρο, και οξυτατο 85mm 2.8 , 230 ευρω !

Για να μη πω για τους Zeiss, sony 70-300 SSM G (αποτελει προτυπο μεταξυ ολων των αντιστοιχων) κλπ.

Και τελος εχει ενσωματωμενο stabilizer, που κανει ΟΛΟΥΣ τους παραπανω stabilized !

Last edited:
Απάντηση: Re: Sony SLT a65/a77

Με δουλευεις ετσι ?-bye-

Εχεις auto focus αξιoπρεπες και δεν το ξερω ?
Εχεις δει με τι ταχυτητα εστιαζει στο βιντεο η Α55-65-77 ?

Η νικον εχει contrast detect auto focus, που ειναι τραγικα αργο σε σχεση με το ταχυτατο Phase detection των Α55-Α65-Α77.

Δεν εχεις επισης 1080 25p, πραγμα που τη καθιστα αχρηστη για τους επαγγελματιες (κι εμενα) , μιας και ολο το υλικο μας , ειναι γυρισμενο σε 25p.

Δεν εχεις φυσικα ουτε 1080 50p, για πιο ομαλη κινηση και slow motion.

Δεν εχει σπαστη οθονη που για μενα ειναι απαραιτητο πια στο βιντεο .

Γιατι το 24p δεν ειναι Movie standard?

Πριν λιγο καιρο ακουγαμε 60p και λεγαμε "κινηση σαν home videocamera ψευτικη" Και τωρα τα 50p ειναι πανάκεια? Slow motion εχω δει και με την d7000 δεν εχω δοκιμασει με ποιο τρόπο αλλα υπαρχουν αρκετα δειγματα στο youtube. ΑΝ παλι θέλω πραματικο slowmotion εχω το camcorder fullhd με 60καρέ/sec με αξιοπρεπέστατη εικόνα.

Το autofocus δεν ειναι superfast αλλα δεν ειναι τραγικό διοτι δεν αν εχεις σκοπό να τραβάς πιτσιρίκια που τρέχουν τότε μάλλον για λάθος σκοπό έχεις πάρει dslr. Έχω την εντύπωση πως το MANUAL focus έχει μεγαλύτερη βαρύτητα διότι μιλάμε για videoσκοπηση κάτι παραπάνω απο Homevideos.
Η σπαστη οθόνη οκ, αλλα μιλαμε για χρήση σε τρίποδο-κυρίως αλλα οι γωνίες ειναι δεδομένες και προσιτές. Και πάλι αν θελω κολπα βγαζω το camcorder με την σπαστη οθόνη που κανει τα πάντα.

Απο την αλλη κοιτάμε τα specs και όχι την ποιότητα του video καθεαυτη που ίσως είναι αυτό που έπρεπε να συζητάμε πρώτα.

Δεν αντιλέγω οτι στα χαρτιά τουλάχιστον εχει στο video κατι παραπάνω να δώσει, αλλα είναι κατι που πραγματικά μας ωφελεί σε σχέση με το overall πακέτο?

-bye-Μ αρεσει που δε το βαζεις κατω... εισαι σα κι εμενα !

Αλλα , πιστεψε με, εχω δοκιμασει πολλες μηχανες λογω δουλειας, και δεν εχουν καμια σχεση στο βιντεο οι ευκολιες που σου δινει.

Τα 24p, στην ευρωπη δε μας ενδιαφερουν , μονο τα 25p, εκτος αν κανεις σινεμα.
Τα σπιτικα βιντεο που τραβας με οπιαδηποτε καμερα , ειναι ολα σε 25/50 , οποτε ειναι πολυ δυσκολο να τα μονταρεις μεταξυ τους.

Εχεις επισης focus peaking για καλυτερη εστιαση με manual φακους , που σε γλυτωνει απο πολυ και ακριβο εξοπλισμο (follow focus, monitor, klp).

To 50/60 p ειναι ιδανικο, για πολλους λογους.
Πρωτον εχεις καλυτερη κινηση, δευτερον εχεις μηδαμινο rolling shutter, που με την nikon ειναι απλα απαραδεκτο.

Το autofocus ειναι πρωτον αργο και κυριως ειναι βασισμενο σε αλγοριθμο contrast detection, που σημαινει οτι συνεχως "Ψαρευει", δηλ. παει μπρος-πισω μεχρι να εστιασει , που ειναι εντελως αντιαισθητικο στα βιντεο και το καθιστα πρακτικα αχρηστο.

Last edited:
Εχεις επισης focus peaking για καλυτερη εστιαση με manual φακους , που σε γλυτωνει απο πολυ και ακριβο εξοπλισμο (follow focus, monitor, klp).

Δηλαδή, αυτοί (οι όχι και τόσο ερασιτέχνες φαντάζομαι) που θα έστηναν rigs με follow focus και monitor, τώρα θα αρκεστούν στο focus peaking;

edit: Επίσης, οι ίδιοι (οι όχι και τόσο ερασιτέχνες) πρόκειται να χρησιμοποιήσουν autofocus;