Sony SLT a65/a77

Από την άλλη μπορούμε να διατηρούμε το δικαίωμα να γράφουμε και κάτι διαφορετικό πέρα από τα παραμιλητά για την ανωτερότητα όλων των νέων μοντέλων της SONY;

Το οτι τις ειχες λιγες μερες δε μου λεει τιποτα !

Οι νεες μηχανες ειναι πιο πολυ υπολογιστες παρα φωτογραφικες.
Θελουν πολυ δουλεια για να τις καταλαβεις-ρυθμισεις-μαθεις.

Μη ξεχνας οτι κι εγω εγραψα αρνητικα για τις νεχ στην αρχη, οταν απλα τις επαιζα για λιγο.

Αλλα οταν τις επιασα στα χερια μου, δοκιμασα τα νεα firmware, αλλαξα γρηγορα γνωμη. Το ιδιο και για την Α55.

Η 55 δεν εχει τη παραμετροποιηση στο συστημα εστιασης της 7d, αυτο ειναι γεγονος... αλλα δεν σημαινει οτι δεν ειναι καλη .
Το evf ειναι πρωτης γενιας στην Α55, στην A77, ειναι πολυ καλυτερο και θα δουμε πως θα τα παει σε δυσκολες συνθηκες.

Κανεις δεν ειπε οτι ειναι PRO οι νεες μηχανες της Sony, δεν απευθυνονται αλλωστε σε τετοιους χρηστες.

Αλλα οσον αφορα τη τελικη ποιοτητα εικονας, ειμαι βεβαιος, απο τα τεστ που εχω κανει , οτι ειναι μπροστα απο τον ανταγωνισμο.

Οτι και αν λέμε φιλτατε Γιάννη, μπορει η A55/A65/A77 να εχει ολα τα bells & whistles που προστάζει η τεχνολογία για το 2011 αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη όσο η Sony δεν εχει ολοκληρωμένο "συστημα" δεν θα αποτελέσει δελεαστική επιλογή για τους επαγγελματιες φωτογράφους αλλά και πολλούς enthusiasts γιατί

-- Δεν εχει την ακριβεια και την συνέπεια των συστημάτων φωτομέτρησης και εστιασης που εχουν οι 2 μεγάλοι στα κορυφαια μοντέλα τους (ακομα). Μπορει να ειναι ταχυτατη λογω της τεχνολογιας translucent mirror, να εχει GPS (χεστηκε η .φοράδα στο αλώνι), να ειναι body sealed (πρώτη φορά ξανασυμβαινει αυτό) κλπ αλλά δεν ξερω αν φτανει. Τουλάχιστον ας μετριασουμε τον ενθουσιασμο μας και ας δουμε πρώτα καποιο ολοκληρωμένα πραγματικά working cases απο σοβαρους φωτογράφους (και οχι promo της εταιρειας ή reviews του ποδαριού). Το παράδειγμα που ανέφερε ο Βλάσης για το AF ειναι χαρακτηριστικό και σιγουρα δεν ειναι το μοναδικό. Πιστεύω οτι πολύ δυσκολα θα πεισεις wild life photografer (ειδικα bird photographer)

-- Δεν εχει το ευρος την ποιοτητα (σε αρκετές κατηγορίες) και την γκαμα φακων και αξεσουάρ των 2 μεγάλων. Η Zeiss δεν αρκει για να κανει την διαφορα σε καποιες κατηγορίες Δεν εχει σοβαρους τηλεφακους, με τι θα κανει challenge τους φωτογραφους σπορ π.χ ; Εχεις δει τι εχουν να αντιπαραθεσουν οι μεγάλοι στο κομμάτι αυτό (ειδικά η Canon με τα ασπρα θηρία της) Εχεις δει τα MTF των νεων 300 f2.8 Lis & 400 f2.8 L is II ; Εκτος πραγματικοτητας, ετοιμα κατ εμε για αισθητήρες πάνω απο 30Mp. Το ιδιο σε υπερευρυγώνιους, tilt & shift κλπ. Οι εξαιρετικοι primes της Ζeiss δεν νομιζω οτι ειναι βολική λύση για τους περισσοτερους επαγγελματιες..

-- Δεν εχει ενα σοβαρό συστημα φλας. Οποιαδήποτε συγκριση με αναλογα κορυφαια συστήματα (π.χ το CLS της Νικον ) ειναι απλώς άτυχη

-- Η Οργανωμένη υποστήριξη ειδικά σε επαγγελματιες παραμένει ερωτηματικό ειδικά για την συγκεκριμενη εταιρεία που εχει δειξει πολλές φορές στο παρελθον μέτρια ή κακά σημάδια γραφής.

Για να μην παρεξηγηθώ πιστεύω πραγματικά οτι τα νεα μοντελα της Sony σηματοδοτουν μια σημαντικότατη αλλαγή στο χώρο που μονο θετικά μπορει να ειδωθει καθότι οπως και να εχει ειναι προιόντα με ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και καινοτομίες και λογικά θα προβληματισουν τους μεγάλους και θα συντελέσουν στην ένταση του ανταγωνισμού

Ομως φιλτατε Γιαννη νομιζω οτι ο τροπος που προσπαθεις να περάσεις τον ενθουσιασμο σου και τις θετικές σου εντυπώσεις για τα προιόντα αυτά δημιουργει συναισθηματα οπαδισμου (Δεν λεω οτι οντως ισχυει). Δεν καταλαβαινω γιατι τα σχετικα θεματα με τις A65-A77, NEX 7 κλπ πρεπει να γεμιζουν με links απο το youtube η απο το οποιοδήποτε τυχαιο (ή τυχάρπαστο) site με ρυθμους πολυβόλου αλλά με λιγη τελικά αξια για όποιον πραγματικά ενδιαφέρεται για τα συγκεκριμενα προιόντα. Βιντεο, βιντεο, και δειτε αυτό και δειτε εκεινο και μια ποζα εδω και κατι αλλο απο εκει..

Οχι ρε παιδια, δεν παιζει ετσι, Δηλαδή αν για καθε μηχανη που βγαινει κανουμε αυτο το πράγμα και ανοιγουμε ολοι ενα θεμα " Ειμαι ενθουσιασμενος, ειμαι ευτυχισμενος με την νεα ΧΧΧΧΧΧ " και αρχισουμε να αραδιαζουμε οτι κατεβαζουν οι μηχανες αναζήτησης του Google, και βιντεάκια και συνεντεύξεις και το ένα και το άλλο, ε παει θα τεζαρει ο server.. Aσε που η προσπαθεια αναζητησης ΧΡΗΣΙΜΗΣ πληροφορίας απο εναν οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο για τα προιόντα αυτά γινεται πολυ δύσκολη σε ενα thread με 70 σελιδες. (απο τις οποιες οι μισές περιπου ειναι γραμμενες απο 1 ατομο ...)

Αυτά με καθε καλή διαθεση πραγματικά

Μια χαρά είναι τα videακια που βάζει ο Γιάννης , προσωπικά τα βρίσκω ενδιαφέροντα και σε βοηθούν να σχηματίσεις μια άποψη για τις συγκεκριμένες μηχανούλες.
Άλωστε όλοι μας ανεβάζουμε τέτοιου είδους link .....:ernaehrung004:

Πολλες φορες ο ενθουσιασμος μου ειναι υπερβολικος, το παραδεχομαι.

Αλλα σε καθε περιπτωση η γνωμη μου ειναι παντα βασισμενη σε γεγονοτα, μετρησεις και συγκριτικα.

αν παρακολουθησες το νημα για τη Α55 και νεχ 5 απο την αρχη , θα διαπιστωσεις οτι εχω βαλει πολλα παραδειγματα δικα μου, συγκριτικα με τη canon 7d και αλλες μηχανες, εχω παρουσιασει εναλλακτικες προτασεις για μικρους φακους στη νεχ, φακους τριτων εταιρειων στην Α55 (τοκινα, ταμρον, σιγμα) με πολλες φωτογραφιες κλπ.

Αλλωστε, μη ξεχνατε οτι ειμαστε στη κατηγορια Εξοπλισμος , που αναφερεται σε μηχανηματα και τεχνικες , και οχι στη Φωτογραφια , που αποτελει τεχνη.

Πολλα απο τα λινκ και τα βιντεακια , λυνουν αποριες για πολλα ζητηματα που απασχολουν πολλους απο εμας (προφανως οχι ολους).

Συγνωμη λοιπον για τον ενθουσιασμο και τη παρορμηση μου....

Δεν τίθεται θέμα συγγνώμης Γιάννη, αλλοίμονο!
Απο την άλλη πλευρά, προσωπικά πιστεύω ότι θα κερδίσει μεγάλο μέρος της αγοράς και ενδέχεται να εκθρονίσει σύντομα την Pentax απο την τρίτη θέση.
Εξ άλλου φέρει το βαρύ όνομα MINOLTA απο πίσω!

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας :D

Fanboy από το fanatic boy - φανατικός

Και όχι fun από την πλάκα
Funboy παραπέμπει σε metrosexual καταστάσεις …

:offtopic:

Απάντηση: Re: Sony SLT a65/a77

Η νεα nex 5n, ΠΟΛΥ καλυτερη και απο D7000....

Sorry μπορεί κι εγώ να είμαι ενθουσιασμένος με την μικρή nex-3 που ακόμα την ψάχνω (και εχει πολλά καλά ομολογουμένως και πολλά περισσότερα τα νέα μοντέλα) αλλά όταν πιάνω την d7000 ξεχνάω κάθε τι point and shoot, η αίσθηση, η εργονομία (δε λέω για την απόδοση γιατί αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες) απλά no match.... ισως δε θα πρεπε να τα συγκρίνουμε κάν... μάλλον το αγοραστικό κοινό έχει διαφορετική προσέγγιση ως προς την φωτογραφία...

http://www.luminous-landscape.com/reviews/cameras/sony_a65_first_impressions.shtml

http://www.luminous-landscape.com/reviews/cameras/sony_a77_first_impressions.shtml

Αν και διακρινω τον τελευταιο καιρο μια στροφη του σαιτ προς τις mirrorless καμερες, αρχης γενομενης με τις πανασονικ, ωστοσο πιστευω πως παραμενει αντικειμενικο... (θα ηθελα και τη γνωμη του Βλασση ή αλλων που το παρακολουθουν καιρο)...

Last edited:
Ναι Ηλία αυτή ήταν και η δική μου εντύπωση, ότι για εμάς τους ερασιτέχνες η Α65 δείχνει καλύτερη αγορά, αλλά περίμενα να το επιβεβαιώσω πρώτα.

Φυσικά η περίπτωση του κιτ φακού 18-55 δείχνει εξ αρχής αστεία, το ίδιο κι όποιος την αγοράσει και τη χρησιμοποιήσει με αυτό το φακό.

Ο 16-50 2.8 δείχνει να είναι ο πρέπων φακός, αλλά καλό θα ήταν να δούμε και πώς ταιριάζει με τον TAMRON 17-50 2.8 ή τον SIGMA 17-50 2.8 (αλλά αυτός είναι ακριβός). Ερώτημα θα είναι και ο SIGMA 17-70.

Ας ελπίσουμε ότι θα φτάσει στην Ελλάδα με τιμή στο χιλιάρικο.

Και φυσικά είδαμε ότι στο θέμα θορύβου μάλλον υστερεί ο συγκεκριμένος αισθητήρας απέναντι σε αυτούς των FF SONY (μέχρι κάποια ISO)/CANON/NIKON.

Στο τομέα της τελικής εικόνας αναφέρθηκα, όχι στην εργονομια...
Ιδιαίτερα στο τομέα του θορύβου και της απόδοσης στα υψηλά iso.

Iσως ισχυει στο jpeg αλλα δεν ειναι καθολου ετσι στο σημαντικοτερο RAW απ'οτι φαινεται εδω με την Κ5 που δεν απεχει και πολυ απο την 7000 σε συμπεριφορα.

http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1036&message=39288778

Οχι βεβαια οτι δεν αξιζει τον θαυμασμο μας η ΝΕΧ5n που εφτασε στο σημειο να την συγκρινουμε με τις κορυφαιες Dslr της μεσαιας κατηγοριας και πανω και μαλιστα σε πολλα σημεια να τις ξεπερναει.

Δεν υπαρχει ακομη support για raw απο κανενα γνωστο προγραμμα γοα τη nex 5n.
Ολες οι εκτιμησεις προς το παρον ειναι με το jpg, που εκει σκοτωνει.

Οταν βγει πχ adobe raw supprt , τα ξαναλεμε...

Α, και μη ξεχναμε οτι τα raw της pentax.... δεν ειναι και πολυ raw!
Προτιμω να τη συγκρινω με τη nikon.

Δεν διαβασα το dxomark ,τι λεει οτι δεν μπορουμε να απενεργοποιησουμε το NR στις RAW?γιατι τουλαχιστον στην Κ200 δεν εχω δει κατι τετοιο και μαλιστα σε σχεση με την Κανον βλεπω περισσοτερη πληροφορια στα RAW αλλα και περισσοτερο θορυβο.

Στη k5, δε μπορεις να απενεργοποιησεις τελειως το nr...

Αλλα οπως ειπες, και μονο που συγκρινουμε με κορυφαιες dslr apsc size καμερες , ειναι αρκετο.

Σε jpg , ειναι αυτη τη στιγμη ενα στοπ περιπου μπροστα , σε raw δε ξερουμε ακομη.

Καμμια αμφιβολια δεν εχω οτι συγκρινονται,αφου αυτα που ειδα απο την 5n με ενθουσιασαν και δεν μιλαω μονο για τα πολλα ISO αλλα και στα λιγοτερα .. να πω την αληθεια πολυ θα ηθελα να δω αν και οι 7,65,77 θα συνεχισουν την ιστορια που ξεκινησε το 2010.
Απο τα τελη του 2010 και μετα υπηρξε αλματωδης προοδος στις apsc και αυτο ειναι εξαιρετικο για ολους μας,πραγματικα νομιζω πως οχι μονο δεν υπαρχουν πλεον νεες μηχανες που υστερουν αλλα ειναι ολες τους απιστευτες.

edit Νομιζω λενε στο φορουμ οτι στην Κ5 δεν μπορεις να το απενεργοποιησεις απο το 6400 και πανω αλλα ποιοι το λενε τωρα...οχι οτι μας κοφτει κιολας βεβαια ,μου αρκει αυτο που βλεπω αν και θα το ψαξω γιατι η περιεργεια σκοτωνει μονο τις γατες.

Last edited: