Sony VPL-VW90ES 3D vs JVC DLA-X7: "Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ"

Εκανα report το post σου!

Λυπαμαι για το επιπεδο σου!

(να πως παιρνει ζωη μια κατηγορια :p)

Παντως, μη το κανουμε και θεμα με το φως.

Ο Τακης ειναι και λίγο ''φωτόπληκτος'' τελευταία :p (σοβαρα...)

Μια χαρα θα ειναι ο Χ7 σε 110''. Απλως αν εχεις συνηθίσει σε παραπάνω φως (οπως πχ με εναν 750), σαφώς και θα σου κακοφανεί.

Οντως το θεμα φωτεινοτητας ειναι και θεμα προσωπικης προτιμησης. Εγω θελω πολυ φως ωστε να εχει "punch" η εικονα, χωρις ομως να θυσιαζω τα μαυρα. Καποιοι αλλοι, αρκουνται και σε χαμηλοτερη φωτεινοτητα, ειδικα αν προερχονται απο CRT, οποτε θα βρουν την φωτεινοτητα του 7ρη επαρκεστατη ακομα και για πολλες ιντσες.

Απλά να θυμάστε ότι σε 3D mode θα έχετε θόρυβο διότι αναγκαστικά η λάμπα γυρνάει αυτόματα στο normal όπως έγραψε και ο Δημήτρης παραπάνω.

Το spread μεταξύ Low και Normal στην λάμπα στον JVC είναι πολύ μεγαλύτερο από του Sony.

Κάποια στιγμή ο Μανώλης μπορεί να παραθέσει και τους σχετικούς συγκριτικούς πίνακες.

Να ρωτησω κατι.
Σε σχεση με τον 350 και μονο σε χρηση 2D αξιζει σαν αναβαθμιση εαν υπολογισουμε παντα σαν κριτηριο το κοστος ??

Re: Απάντηση: Sony VPL-VW90ES 3D vs JVC DLA-X7: "Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ"

Να ρωτησω κατι.
Σε σχεση με τον 350 και μονο σε χρηση 2D αξιζει σαν αναβαθμιση εαν υπολογισουμε παντα σαν κριτηριο το κοστος ??
Το κριτήριο κόστος αξιολογείται από τον καθένα διαφορετικά οπότε κανεις, εκτός από τον εαυτό σου, δεν μπορει να σου απαντήσει.

Αν θες τη γνώμη μου πάντως, δύσκολα αξίζει τον κόπο...

Το ''τυρί'' ειναι το 3D.

Κάτι τελευταίο: Με εξαίρεση το θέμα της φωτεινότητας (όπου η JVC υποσχέθηκε αυξημένη στα νέα μοντέλα ενώ είναι στην ουσία (πχ 2D) μειωμένη), ''αναλογικά'' οι διαφορες των specs μεταξύ των 3 μοντέλων (Χ3-Χ7-Χ9) ισχύουν.

Να ρωτησω κατι.

Αν σ' ενδιαφέρει το 3D τότε την κάνεις την αναβάθμιση. Αν όχι, κάθεσαι στ' αβγά σου. My opinion.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony VPL-VW90ES 3D vs JVC DLA-X7: "Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ"

Το κριτήριο κόστος αξιολογείται από τον καθένα διαφορετικά οπότε κανεις, εκτός από τον εαυτό σου, δεν μπορει να σου απαντήσει.

Αν θες τη γνώμη μου πάντως, δύσκολα αξίζει τον κόπο...

Το ''τυρί'' ειναι το 3D.

Οντως το "τυρι" ειναι το 3D, απλα εχουμε να κανουμε με ενα πολυ γευστικο "τυρι"! :D
Εχοντας δει το Avatar, το How to train your dragon & το Monsters vs Aliens σε 3D στον 7αρη, απλα δεν αντεχω να ξαναδω τις ιδιες ταινιες σε 2D! Η διαφορα της "εξτρα διαστασης" σε καλογυρισμενες ταινιες του ειδους, αποτελει μεγαλο δελεαρ αποκτησης 3D προβολεα, ακομα και αν το 2D δεν βελτιωνεται σημαντικα σε σχεση με τον προβολεα που έχουμε στον χωρο που προβάλλουμε...
Να σημειωσω οτι πριν δω live τους προβολεις του αρθρου ημουν πολυ επιφυλακτικος για το αν αξιζει κανεις να ασχοληθει με 3D ακομα, πριν "ωριμασει" η τεχνολογια..

2 παρατηρήσεις Τάκη:

1. Το θεμα ειναι να δουμε και ''κανονικές'' ταινίες σε 3D. Γιατί δεν θα ζούμε μόνο με καρτούν (και το Avatar ήταν αρκετά καρτούν - εκτός του ότι ήταν και ''μοναδικό''). Γι αυτό ηθελα να δω και το ''Alice'' πως ήταν (αν και ούτε και αυτό ήταν και το απολυτα αντιπροσωπευτικό δείγμα ''κανονικής'' ταινίας).

2. Το θεμα επισης ειναι να μην εχουμε και υποβάθμιση σε 2D προκειμένου να αποκτήσουμε την 3η διάσταση (βλ. X7 < 750 σε 2D).

Συμφωνοι, το 3D πραγματικα "λαμπει" σε animation. Αλλα οπως θυμασαι, ειδαμε αρκετες σκηνες του Avatar με ηθοποιους και αρκετα demo κλιπακια γυρισμενα με 3D cameras. Πιστευω παντως, οτι οσο περναει ο καιρος, τοσο καλυτερες παραγωγες σε 3D θα βλεπουμε, animation ή οχι...

Yπαρχει και η δορυφορικη 3D... ειναι η καλυτερη εικονα μακραν.
Που να βλεπατε αγωνες Wimpleton σε 3D !!!
Kαι κατι Nationalk Geographic 3D , θα σας πεφτε το σαγονι...

που τα ειδες αυτα Γιαννη????:speechless-smiley-0

Πριν γραψω την αποψη μου για την εικονα των 2 μηχανηματων, να αναφερω οτι ο Sony ειναι μακραν ο πιο ομορφος προβολεας που εχω δει. Αυτα με τα θετικα του ... :p
Η αληθεια ειναι οτι ο sony με εντυπωσιασε στην 2d εικονα του. Δεν ειχαμε βεβαια καποιο dlp στημενο διπλα του για α-β οποτε το punch με εντυπωσιασε για προβολεα αυτης της τεχνολογιας (sxrd). Ειμαι φαν του f.i. και η κινηση του sony ηταν αψογη. Πολυ πιο φωτεινος απο τον Jvc και με καλυτερη χρωματικη ισσοροπια out of the box. Το επιπεδο του μαυρου ενα klik χειροτερο απο τον Jvc ( με την ιριδα του jvc κλειστη). Σε θεαση 3d ηταν αποριας αξιο το ποσο χαλια επαιζε, σε τετοιο βαθμο που αναρωτιομουν αν το μηχανακι που ειχαμε στη διαθεση μας ηταν ελλατωματικο ή κατι δε πηραμε χαμπαρι στις ρυθμισεις.
Ο jvc ηταν μια μπερδεμενη ιστορια. Ειχα τρομακτικες προσδοκιες απο το μηχανακι και επαληθεφτηκαν ... στο 3d. Αψογος και αν και εχω συνηθησει να βλεπω σε tv δε μου ελειψε τιποτε.
Στο 2d εμενα με ενοχλησε ιδιατερα η ευκρινεια. Στα χαμηλα ο sony εδινε την εντυπωση οτι εγραφε καλυτερα ακριβως λογω της καλυτερης ευκρινειας - συγκλισης ; Ακομη η φωτεινοτητα του δε μου φανηκε αρκετη, βεβαια αυτο στις 120+ ιντσες του Τασου.
Αν ειχα να διαλεξω θα πηγαινα σιγουρα στον Jvc γιατι θεωρω πως το 3d ειναι αρκετα σημαντικο feature και ο sony δεν... Ακομη εμαθα οτι το θεμα της ευκρινειας καπως λυθηκε - απλα δε θυμαμαι πως. Ακομη πιστευω οτι το ansi στο οποιο ο sony ηταν καλυτερος "χανεται" στον οικιακο χωρο προβολης, αντιθετα ειναι πολυ σημαντικο στο bat-cave του Τασου. Και βεβαια αυτο το "native on-off" μου φαινεται πολυ ελκυστικο, γιατι μεχρι τωρα δεν εχω δει αυτοματη ιριδα που να μην με ενοχλησει (τις κακες μου ημερες "p )

Εγω δεν μπορω να καταλαβω, πως σε ορισμενα δορυφ. demo "side-by-side" οπως το astra 3D στις 23,5 E, εχω ελαχιστο crosstalk και σε κινημ.ταινιες εχω περισσοτερο (με τις ιδιες ρυθμησεις στην tv).Τελικα το πως τραβηξαν το video πρεπει να παιζει μεγαλο ρολο.

Σε 3D TV φιλου με SKY UK 3D !!!
Kαι μερικα δοκιμαστικα clip απο διαφορους δορυφορους που κυκλοφορουσαν ελευθερα μεχρι πριν απο λιγο καιρο.

ευχαριστω.Ειχα ακουσει οτι το sky θαβαζε 3D αλλα δεν ηξερα τιποτα αλλο.
Απ'οτι λες φαινεται να αξιζει.

Απάντηση: Re: Sony VPL-VW90ES 3D vs JVC DLA-X7: "Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ"

Στο 2d εμενα με ενοχλησε ιδιατερα η ευκρινεια. Στα χαμηλα ο sony εδινε την εντυπωση οτι εγραφε καλυτερα ακριβως λογω της καλυτερης ευκρινειας - συγκλισης ;

Αυτό λύθηκε, όπως είπες και πιό κάτω... Έχει να κάνει με το focus του φακού που θέλει πολύ λεπτομερή ρύθμιση για να πετύχεις το ιδανικό, θέλει λίγο μπρός-πίσω μέχρι να βρείς την κατάλληλη θέση.
Τώρα γιατί συμβαίνει αυτό μην με ρωτάς, είναι περίεργο το γεγονός οτι παίζοντας με το ρυθμιστικό του focus, 3 "κλίκ" μπροστά δεν αντιστοιχούν σε 3 "κλίκ" πρός τα πίσω όπως θα ήταν το λογικό. Περίεργα πράγματα... Λές να φταίει το "Made in China"; :icon15:
Επίσης δεν μου άρεσε που δεν έχει ενσωματωμένο το emitter όπως ο SONY (η δικαιολογία οτι είναι πιό βολικό έτσι γιατί το τοποθετείς όπου θέλεις δεν με καλύπτει γιατί αυτή τη δυνατότητα στην δίνει κι ο SONY για την - σπάνια - περίπτωση που δεν βολεύει το ενσωματωμένο).
Σαν πιότητα κατασκευής ο SONY του ρίχνει... Όπως και σε εμφάνιση. Επίσης ο SONY είναι καλύτερος και σε 2D θέαση. Έχει και φώς και μαύρο.
Ο JVC για να "πιάσει" το μαύρο του SONY θα χάσει σε φώς, κι αν τον πιάσει σε φώς θα χάσει σε μαύρο... Φαύλος κύκλος.
Στο 2D λοιπόν ψηφίζω SONY.
Στο 3D δεν υπάρχει θέμα συζήτησης, εκεί δεν υπάρχει κόντρα, δεν υπάρχει καν θέμα σύγκρισης. Ο JVC του κάνει πλάκα.
Τώρα στο δια ταύτα... Ποιόν θα αγόραζα απ´τους δύο;
Δύσκολο, πολύ δύσκολο αλλά μιλάω πάντα για μένα που το 3D με αφήνει ψιλοαδιάφορο, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Δεν νομίζω οτι θα αντέξω να δώ ολόκληρη ταινία σε 3D, άντε 5-10 λεπτά για το χαβαλέ της ιστορίας.
Μ´αυτό σαν δεδομένο γιατί να πάρω τον X7 που παίζει χειρότερα απ´τον 750; Αλλά πάλι... να πάρω σήμερα προβολέα που να μην παίζει 3D; Δεν λέει....
Μήπως να πάρω τον SONY; Ναί αλλά στο 3D είναι ψόφιος... Καί μετά από 150-200 ώρες πώς θα παίζει; Δεν γνωρίζω τη συμπεριφορά του 80 και του 85 μετά τις 200 ώρες αλλά κάτι 50-άρηδες και 60-άρηδες που έχω δεί κόντεψα να βάλω τα κλάματα.
Και δεν είναι και φτηνή, στοιχίζει διπλάσια από τη λάμπα του JVC και δεν είμαι και καθόλου σίγουρος οτι φταίει μόνο η πτώση της λάμπας γι´αυτή τη συμπεριφορά.
Τα παραπάνω ισχύουν για μένα, που όπως είπα δεν είμαι fan του 3D. Για τους υπόλοιπους αν έχετε πολλές ίντσες πανί και σας ενδιαφέρει κυρίως το 2D η επιλογή είναι SONY.
Aν το πανί σας είναι λίγο πάνω από 100 λίγο κάτω από 110 και σας ενδιαφέρει το ίδιο και το 3D τότε πάτε για JVC.Κάνει όμως αρκετό θόρυβο στο High.
Aν θέλετε και την συμβουλή μου δεν πάτε στον X7, μιά χαρά σας κάνει κι ο Χ3 και γλυτώνετε και 3 χιλιαρικάκια...
Εκτός αν δεν έχετε ιδιαίτερο πρόβλημα και πείτε "ας πάει και το παλιάμπελο" οπότε πάτε κατ´ευθείαν στο 10-χίλιαρο και Χ9, όπου τα έχεις όλα.

Last edited: