SONY W3000 ή SAMSUNG F86 στις 40 ίντσες??????

asatsa

Established Member
22 November 2007
171
Σε λίγες μέρες θα αγοραστεί μία από τις 2 τηλεοράσεις. Τις είδα και τις 2 δίπλα δίπλα να παίζουν και μ'άρεσε λίγο καλύτερα η εικόνα της W3000. Γενικά σαν τηλεόραση έχετε ακούσει καλά λόγια? Και κάτι άλλο, τι είναι το clouding? ¨:)

Re: W3000 ή F86 στις 40 ίντσες??????

Tελικα σε πολλους απο μας το μεγαλυτερο προβλημα δεν ειναι αν θα παρουμε μια καλη - για τα λεφτα της - τηλεοραση ................ αλλα το να πεισθουμε οτι οντως εχουμε παρει μια καλη τηλεοραση .

Εχουν γραφτει παρα πολλα και για τη μενF και αρκετα για την W .
Διαβασε λιγο καλυτερα τα Θρεντς των ηδη χρηστων , κοιτα και λιγο τα τεστ , απο κοντα τις ειδες , τι αλλο μενει ?
Οποια και να παρεις απο τις 2 καλη ειναι .

το ενα απ τα τεστ λεει 89% υπερ της w3000 και το αλλο 92% υπερ της f86,ενω καποιο αλλο βαζοντας του τις απαιτησεις μου ως προς τι δινω σημασια να βλεπω(αθλητικα,ταινιες,games)μου προτεινει παντα πρωτη την 40x3500, και μετα την 40w3000, ενω την f86 παντα τριτη...το clouding τι ειναι?

Σε λίγες μέρες θα αγοραστεί μία από τις 2 τηλεοράσεις. Τις είδα και τις 2 δίπλα δίπλα να παίζουν και μ'άρεσε λίγο καλύτερα η εικόνα της W3000. Γενικά σαν τηλεόραση έχετε ακούσει καλά λόγια? Και κάτι άλλο, τι είναι το clouding? ¨:)

το clouding ειναι ανομοιομορφια στο φωτισμο του πανελ με αποτελεσμα να υπαρχουν περιοχες που "ασπριζουν" αυτο γινεται συνηθως λογο κακης συναρμολογησης της τηλεορασης(ποιο σφιχτη σε καποια σημεια)οποτε το diffuser ενα φιλμ που βαζουν αναμεσα στο φωτισμο και το lcd να μην καθεται ομοιομορφα πανω στο lcd.δε συμβαινει ομως σε ολες τις τηλεορασεις.απλα να μη σου κατσει...παντως σαν τηλεοραση ειναι πολυ καλη.και η samsung επισης.οποια σου κανει κλικ,στην περιπτωση σου η σονυ αποτι βλεπω(τι αλλο...)παρε:2thumb22sup:

αν και για τη σονυ εχω ακουσει παρα πολλες περιπτωσεις clouding και πολλα παραπονα.για τη samsung δεν εχει γινει τοσος ντορος.
κατα ταλλα σαν ποιοτητα εικονας η σονυ ειναι οντως λιγο καλυτερη.αλλα αυτο ειναι και στον καθενα.

δεν ειμαι ψειρας να κοιταζω τις οθονες με φακο,αλλα μη πανε χαμενα τα ευρα...ολοι παθιαζονται με τις samsung...16000 με 25000 contrast εχει οπτικη διαφορα η αυτα ειναι γι αυτους με τις γεννητριες και τα πολυμετρα?:flipout:

οχι υπαρχει διαφορα.αλλα τωρα πρεπει να τα δεις σαν συνολο.μην κολλας σε ενα χαρακτηριστικο.

οχι υπαρχει διαφορα.αλλα τωρα πρεπει να τα δεις σαν συνολο.μην κολλας σε ενα χαρακτηριστικο.

Σκεψου ενα θεικο προσωπο σε σωμα με ...............κωλο αχλαδι .
Αλλο μπορουν να ζησουν ανετα μ αυτο , αλλοι μετα απο λιγο ψαχνουν στο γκουγκλ για κλινικες "αισθητικων βελτιωσεων"

γαμησετα:Dτι γινεται σημερα δε βλεπω πολυ κινηση στο φορουμ...

γαμησετα:Dτι γινεται σημερα δε βλεπω πολυ κινηση στο φορουμ...

Προσεχε γιατι υπαρχει και λευκο και ασπρο
150px-Dried_Peppercorns.jpg

Οσο για το φορουμ ............. εχουν βαρεθει τα ιδια τραγουδια στους πινακες του μπιλμπορντ .
Απο την Χ παμε στην F ,καπακι ερχετε η W με την Ζ , εχουμε και κατι ξεχασμενες sharp στο τελωνειο ..........αυτα κι αυτα δηλαδη.
Δεν αρχισαν και οι προσφορες να αλλαξει λιγο το τροπαρι , βρηκα την ταδε τοσο , αξιζει ? η οχι ? κ.λ.π.:BDBDG54:

Σκεψου ενα θεικο προσωπο σε σωμα με ...............κωλο αχλαδι .
Αλλο μπορουν να ζησουν ανετα μ αυτο , αλλοι μετα απο λιγο ψαχνουν στο γκουγκλ για κλινικες "αισθητικων βελτιωσεων"

απλο.. ερωτευεσαι το θεικο προσωπο και κουτουπωνεις ολους τους υπολοιπους ωραιους κωλους...και για οσους το θεωρουν αυτο πολυ "ρηχο" να πω οτι ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΘΕΙΚΟ ΚΩΛΟ να ειχε το σωμα του θεικου προσωπου μετα απο λιγο καιρο παλι θα ψαχναμε για ΑΛΛΟΥΣ θεικους πωπους... (αντε γιατι κατεληξε κωλοσυζητηση..) :music-smiley-005:

Τώρα εγώ τι να πώ στο θέμα αυτό?
Πάρε την Samsung (lol).
Κοίτα Η Χ (για μένα) αν πας για LCD είναι η καλύτερη. Αλλά (πάλι για μένα) τα παραπάνω χρήματα απο την W δεν άξιζαν τον κόπο. Samsung παρά το φοβερό και τρομερό μαύρο και το πολύ μεγάλο contrast, εχει 2 βασικά προβληματάκια. Η γυαλάδα η οποία δεν ξέρω αν θα σε πειράζει η όχι, αλλά εγώ δεν το ρίσκαρα να χτενίζομαι στην τηλεόραση αν σπάσει ο καθρέπτης μου και έχει πολύ πιο αφύσικα χρώματα. Τώρα και αυτό θέμα γούστου είναι. Τα 100 Hz, χωρίς να παίρνω κ όρκο δεν φαίνεται να της λείπουν (αν και κάτσε να ζήσω λίγο μαζί της). Είναι μια πάρα πολύ καλή αγορά και στην συστήνω ανεπιφύλακτα. Κ οι άλλες πολύ καλές είναι (και οι toshiba που έχω δεί είναι πολύ καλές). Πάρε όποια σου κάνει κλίκ. Αν πάντως όντως το ψυχολογικό του καλύτερου σε κατατρέχει, πάρε την X να τελειώνεις.

Δεδομένου πλέον ότι η W την βρίσκεις μέχρι και 1650 euros, ενώ την F κοντά στα 1800, η ζυγαριά από άποψη value for money γέρνει προς την W. Πάντως όπως είπαν και τα άλλα παιδιά, είναι και οι δύο από τις κορυφαίες στις κατηγορίες τους, με εξαίρεση την X που δύσκολα θα την ξεπεράσει καποια από τις δύο.

Επειδή έχω ακριβώς τον ίδιο προβληματισμό με εσένα, δηλ. αγορά στις επόμενες ημέρες, οι δύο αυτές + η Toshiba XF355 είναι οι επικρατέστερες, αλλά μάλλον θα πάω στην W, λόγω απόδοση/Τιμή

Τώρα βέβαια εγώ δεν είμαι ειδήμων όπως οι φίλοι του φόρουμ που ασχολούνται και τους οποίους συμβουλεύομαι για την δική μου επικείμενη αγορά, αλλά εχθές στο φνακ έβλεπα τις sam και τις Sony. Τα χρώματα της sam ρε παιδιά μου φάνηκαν πιο θερμά η εικόνα πιο κρυστάλινη και γενικότερα το αποτέλεσμα πιο ωραίο τουλάχιστον στα δικά μου μάτια. Ήμουν τυχερός μιας και όλες οι τηλεοράσεις μετέδιδαν από την ίδια πηγή (dvd). Συμβουλεύω λοιπόν (επαναλαμβάνω ότι είμαι άσχετος οπότε αξιολογήστε ανάλογα τις συμβουλές μου) να πάτε να δείτε από κοντά τι είναι ωραίο στο ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΑΤΙ. Με λίγα λόγια η F η Χ και η W είναι άριστες επιλογές. Στο δικό μου είναι η F. Γιατί? Γιατί το θερμό και ζωντανό χρώμα που κάποιος λέει ότι δεν του αρέσει εγώ το λατρεύω. Γιατί εμένα μου αρέσει ο μουσακάς και του άλλου το παστίτσιο.

Τώρα βέβαια εγώ δεν είμαι ειδήμων όπως οι φίλοι του φόρουμ που ασχολούνται και τους οποίους συμβουλεύομαι για την δική μου επικείμενη αγορά, αλλά εχθές στο φνακ έβλεπα τις sam και τις Sony. Τα χρώματα της sam ρε παιδιά μου φάνηκαν πιο θερμά η εικόνα πιο κρυστάλινη και γενικότερα το αποτέλεσμα πιο ωραίο τουλάχιστον στα δικά μου μάτια. Ήμουν τυχερός μιας και όλες οι τηλεοράσεις μετέδιδαν από την ίδια πηγή (dvd). Συμβουλεύω λοιπόν (επαναλαμβάνω ότι είμαι άσχετος οπότε αξιολογήστε ανάλογα τις συμβουλές μου) να πάτε να δείτε από κοντά τι είναι ωραίο στο ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΑΤΙ. Με λίγα λόγια η F η Χ και η W είναι άριστες επιλογές. Στο δικό μου είναι η F. Γιατί? Γιατί το θερμό και ζωντανό χρώμα που κάποιος λέει ότι δεν του αρέσει εγώ το λατρεύω. Γιατί εμένα μου αρέσει ο μουσακάς και του άλλου το παστίτσιο.

ετσι ειναι,γουστα ειναι αυτα.αμα δεν τη δεις ο ιδιος την τηλεοραση οτι και να σου πουνε...απλα βοηθανε οι γνωμες για ναχεις καποιο μπουσουλα και να ξερεις τι να κοιταξεις.

Πάνω σε αυτό το θέμα, θα σου πώ την πιο ωραία παρομοίωση που μου έκανε φίλος απο εδώ μέσα. Σκέψου την Samsung σαν μια καρτ ποστάλ μιας παραλίας και την Sony σαν να είσαι στην ίδια την παραλία. Τι σου αρέσει περισσότερο? Εκείνος μου είπε ότι προτιμάει την καρτ ποστάλ (στο οποίο με βρίσκει απολύτως σύμφωνο, γιατί το 99% των παραλιώ φαίνονται πιο ωραίες αποτι είναι στην πραγματικότητα. Επίσης θα σου πώ ότι η SONY μου έχει 4 ρυθμίσεις setup. Έρχεται με default στο VIVID που στην αρχή είναι πολύ εντυπωσιακό. Έβαλα τις ρυθμίσεις του HDTVtest. Ο τύπος έλεγε ότι για να είστε πιο κοντά σε D65 πρέπει να βάλετε αυτές και μην παραξενευτείτε αν βλέπετε μια κιτρινίλα. Ε! λοιπόν νόμιζα ότι η τηλεόραση μου είχε μπερδέψει τους δικέφαλους. Έλα μου όμως που τα πιο αληθινά χρώματα που μπορεί να βγάλει είναι αυτά και δεν σου κρύβω ότι την συνηθίζω σιγά σιγά. Τώρα δεν μπορώ να δω σε VIVID (μέχρι το standard και εάν).

Εδώ είναι το θέμα φίλε paoki. θέλουμε όσο το δυνατόν πιο φυσικό ή πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα? Και πιο είναι το σωστό? Και σε εμένα αρέσει η φωτογραφία από την παραλία Ναυάγιο στην Ζάκυνθο. Είναι πιο ωραία ακόμα και από το να είσαι εκεί (δεν μιλάμε για την αίσθηση του να είσαι σε ένα υπέροχο μέρος αλλά για το πως το βλέπεις με τα μάτια σου ή μέσω ενός ψηφιακού μέσου όπως η TV). Ίσως αυτό που λέω να θωρείται οπτική ψηφιακή ανωριμότητα ή απλά γούστο. Όπως και αν καλείται μου αρέσει :)
βέβαια περνάει από το μυαλό μου αν σε κάποια φάση πάψει να μου αρέσει αλλά στο κάτω κάτω δεν μιλάμε και για καμιά αξιωσημείωτη διαφορά.
Αλήθεια εσύ γιατί δεν το άφησες στο vivid και το άλλαξες αφού από τα γραφόμενά σου διαβάζω ότι προσπαθείς να το συνηθίσεις?

Last edited:

Εδώ είναι το θέμα φίλε paoki. θέλουμε όσο το δυνατόν πιο φυσικό ή πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα? Και πιο είναι το σωστό? Και σε εμένα αρέσει η φωτογραφία από την παραλία Ναυάγιο στην Ζάκυνθο. Είναι πιο ωραία ακόμα και από το να είσαι εκεί (δεν μιλάμε για την αίσθηση του να είσαι σε ένα υπέροχο μέρος αλλά για το πως το βλέπεις με τα μάτια σου ή μέσω ενός ψηφιακού μέσου όπως η TV). Ίσως αυτό που λέω να θωρείται οπτική ψηφιακή ανωριμότητα ή απλά γούστο. Όπως και αν καλείται μου αρέσει :)
βέβαια περνάει από το μυαλό μου αν σε κάποια φάση πάψει να μου αρέσει αλλά στο κάτω κάτω δεν μιλάμε και για καμιά αξιωσημείωτη διαφορά.
Αλήθεια εσύ γιατί δεν το άφησες στο vivid και το άλλαξες αφού από τα γραφόμενά σου διαβάζω ότι προσπαθείς να το συνηθίσεις?

Γιατί είμαι οπαδός του μαζόχ.

Βασικά όντως ήθελα να δώ αυτό που λέει ο παίχτης. Λέει λοιπόν άστο απο 3μέρες έως μια εβδομάδα και αν δεν σου αρέσει τότε βγάλτο. Απλά ήθελα να δώ. Τελικά όμως με το vivid να σου δώσω να καταλάβεις παρατήρησα ότι χάνεται πληροφορία. Πάντως στα κανάλια βλέπω με το standard προς το παρόν. 2ον όντως πλέον αυτό δεν με ενοχλεί και μην ξεχνάς ότι ταινία δεν θα δώ με τον ήλιο στις 12. Σου είπα όμως πάρε αυτό που σου κάθεται περισσότερο. Εγώ τις είδα και τις 2 μαζί και έκρινα. Μολις τις πρωτοκοιτάς, σε εντυπωσιάζει η Samsung περισσότερο. Μετά όμως όντως αυτό που έβλεπα στην Sony (X) όντως μου άρεσε περισσότερο διότι ήταν πιο φυσικό. Βέβαια όπως έχω ξαναπεί αυτό δεν ήταν ο μόνος λόγος να μην πάρω Samsung, αλλά κυρίως η πολύ γυαλιστερή επιφάνεια που έχει και την οποία έτρεμα.

εγω λεω οτι το ναυαγιο οπως και να το δεις ειναι τελειο..και για μενα με τις ρυθμισεις που εχω η φ86 εινια ανωτερη απο μια χ που πηρε ο διπλανος μου ο σονακιας και το βλεπουμε στις ταινιες hd αυτο.αν μιλησουμε για sd σημα ασε την σονυ τελειως μακρια..

δηλαδη σε sd τη sony τη ξεχναω?κοντα κοντα επαιζαν στο media w3000 και f86 επαιξα λιγο με τις ρυθμισεις τους 100hz off κ.λ.π. και η διαφορα στην εικονα σχεδον τιποτα..ασε που εβλεπα στην οθονη της f86 ολα τα φωτα του μαγαζιου..:chinscratch: