Sony W4500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Sony W4500 series 100Hz

Πιστευω οτι αυτο δεν μπορεις να το διαπιστωσεις απο πριν, αν δεν δεις την τηλεόραση στο χώρο σου, να την δοκιμασεις 1-2 μερες και να καταλαβεις...

Και βεβαια αφου την αγορασεις και διαπιστωσεις τετοιο προβλημα, τον λογο δεν τον εχει πλεον το μαγαζί (για να την ξαναπαρει και να σου δωσει αλλη) αλλα η αντιπροσωπία, που θα πρεπει να την παρει, να την εξετάσει τεχνικός, και ΑΝ το προβλημα ειναι σε όρια μεγαλυτερα του αποδεκτού, τοτε μπορει να σου την αλλαξουν...:BXVZCBXZ6:

Δυστυχώς, ειναι ενα ρισκο αυτό σε ΟΛΕΣ τις LCD τηλεοράσεις, και το δυσκολοτερο ειναι να παθει καποιος αυτο το προβλημα και να μενει εκτός Αθηνων και να εχει παραλαβει την τηλεόραση μεσω ταχυδρομειου... Σε αυτη την περιπτωση δεν ξερω αν θα πρεπει να την πακεταρει μονος του και να την ξαναστειλει στην αντιπροσωπία, ή αν θα πρέπει να περιμένει να έρθει κάποιος (???) να την δει στο χώρο του.... :blink:
Σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Σε κάθε περίπτωση θα το παλέψω όσο μπορώ. Απλά χρειάζεται οποιδήποτε μαύρο φόντο ή πρέπει να παίζει κάτι σκοτεινό?

Σε κάθε περίπτωση θα το παλέψω όσο μπορώ. Απλά χρειάζεται οποιδήποτε μαύρο φόντο ή πρέπει να παίζει κάτι σκοτεινό?
Παρακαλώ! -bye-

Βαλε να παιζει μια ταινια ή ενα παιχνίδι με σκοτεινα πλανα απο πηγη HD, (Ps3, blu-ray, PC κλπ) και μολις δεις καποια εικονα πολυ σκοτεινη, ή ακομα καλυτερα σε τιτλους τελους, που εχουν μονο ασπρα γραμματα στο κεντρο και γυρω-γυρω το φοντο ειναι μαυρο, και πατα παυση προσπαθωντας να δεις αν φαινεται τιποτα στις γωνίες του πανελ...:grandpa:

Παρακαλώ! -bye-

Βαλε να παιζει μια ταινια ή ενα παιχνίδι με σκοτεινα πλανα απο πηγη HD, (Ps3, blu-ray, PC κλπ) και μολις δεις καποια εικονα πολυ σκοτεινη, ή ακομα καλυτερα σε τιτλους τελους, που εχουν μονο ασπρα γραμματα στο κεντρο και γυρω-γυρω το φοντο ειναι μαυρο, και πατα παυση προσπαθωντας να δεις αν φαινεται τιποτα στις γωνίες του πανελ...:grandpa:
Να είσαι καλά ρε tromb.. -bye-

Όπως τα είπε ο tromb1.

Ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ ώστε να είσαι καλυμμένος, είναι αν το ξεκαθαρίσεις πριν την αγορά με τον έμπορο από τον οποίον θα αγοράσεις.

Νομιζω οτι βρηκα την διαφορα W4500 με W4000:

With the adoption of Blu-ray and HD-DVD media, the industry took a big step forward — both formats can deliver movies exactly as filmed, at 24 frames per second (fps). The VCT-Premium supports this 24p mode — showing true cinematic video quality. And the system can even go one step further with its companion chip, the Micronas FRC 94xyM. The FRC94xyM, the fourth-generation truD(R) Full HD 120, smoothly increases the frame rate from 24 fps to as fast as 120 fps at Full HD resolution. It generates new intermediate frames so that on-screen motion is smooth and free of motion-blurring and film judder. TV manufacturers can offer a standard TV model with VCT-Premium and, by adding the FRC 94xyM, an advanced TV model, both based on one core system.

http://gadgets.fosfor.se/cheaper-1080p-tvs-to-come/

Πιστευω οτι τo κυριο chip ειναι και στις δυο περιπτωσεις το VTC-Premium απλως στην περιπτωση της W4500 συνοδευεται απο το FRC94xyM (η καποιο αντιστοιχο chip της Sony) που διπλασιαζει το frame rate στα 100 Hz.

Λεπτομερειες για το VTC-Premium εχει σε αυτο το link που ειχε βρει πιο παλια ο Γιωργος.

http://www.micronas.com/pressroom/p...index.html?back=/consumer_products/index.html

Το έχω ξαναπεί: αυτό το 24p μας κατέστρεψε :flipout:
Κάτι το mpeg4, κάτι η μετατροπή του 24p σε κάτι αποδεκτό για θέαση, κάναμε τις τηλεοράσεις υπολογιστές. Κάθε θέαση bluray θέλει σημαντικά περισσότερη ενέργεια από το αντίστοιχο dvd. Βουρ να υπερθερμάνουμε τον πλανήτη :a0210:

Τα 24p για εμένα δεν είναι βήμα μπροστά...

Δεν το δέχομαι αυτό το επιχείρημα. Ή να αλλάξουν μηχανές επιτέλους (24 καρέ στις μέρες μας; ) ή να τα επεξεργαστούν και να δώσουν το υλικό σε πολλαπλάσια συχνότητα, με interpolated frames.
Είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι θα φτάσουν ποτέ οι τηλεοράσεις να κάνουν σε πραγματικό χρόνο την μετατροπή που μπορεί να κάνει κάποιος κατά την μεταφορά της ταινίας σε δίσκο;

Εγώ πιστεύω ότι το "24p" είναι τρικ: μας το πασάρουν σαν "καινοτομία" για να κρύψουν τεχνολογική αδυναμία. Ίσως το δισκάκι να μην χωράει την ταινία αν ήταν στα 48 ή 72p, ή η διαμεταγωγή του HDMI να μην επαρκεί. Να δείτε που σε μερικά χρόνια, στον διάδοχο του bluray το 24p θα λείπει...

Επιτελους ηρθε . Το Σαββατο την παραλαμβανω στο σπιτι μου. (46 W4500).
Και επειδη θα .... την κρεμασω!!!....Απο βαση τοιχου ποια προτεινετε ???

Το προτείνει γιατι το έχει φτιάξει η ίδια lol
Όπως επίσης το κοστολογεί τόσο ακριβά επειδή "είναι Sony!"

Μετά από αρκετές ημέρες παρακολούθησης και πειραματισμών στη δική μου τηλεόραση αποφασίστηκε ότι δεν πάσχει από clouding.Έχει απόλυτη ομοιομορφία στο μαύρο.Μάλλον κάποια λίγα κομμάτια έχουν μία μικροατέλια.

Δεν το δέχομαι αυτό το επιχείρημα. Ή να αλλάξουν μηχανές επιτέλους (24 καρέ στις μέρες μας; ) ή να τα επεξεργαστούν και να δώσουν το υλικό σε πολλαπλάσια συχνότητα, με interpolated frames.
Είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι θα φτάσουν ποτέ οι τηλεοράσεις να κάνουν σε πραγματικό χρόνο την μετατροπή που μπορεί να κάνει κάποιος κατά την μεταφορά της ταινίας σε δίσκο;

Εγώ πιστεύω ότι το "24p" είναι τρικ: μας το πασάρουν σαν "καινοτομία" για να κρύψουν τεχνολογική αδυναμία. Ίσως το δισκάκι να μην χωράει την ταινία αν ήταν στα 48 ή 72p, ή η διαμεταγωγή του HDMI να μην επαρκεί. Να δείτε που σε μερικά χρόνια, στον διάδοχο του bluray το 24p θα λείπει...

Δεν χρειάζεται κανένα μπέρδεμα, καμιά επεξεργασία, κανένα είδους interpolation και ούτε παραπάνω κόστος. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια τηλεόραση με ρυθμό ανανέωσης στα 72 ή στα 96 ή στα 120Hz. Τόσο απλό είναι και ας το έχουν αναγάγει κάποιοι κατασκευαστές στο πρόβλημα του αιώνα ;) Είναι απαράδεκτο να παίζουν τα 24fps νεράκι σε τηλεόραση του πεντακοσάρικου και να αναρωτιώμαστε αν συμβαίνει το ίδιο με τηλεοράσεις πολλαπλάσιας αξίας.

Συχνά πυκνά έχω ακούσει για προτάσεις 1080p/60fps, αν και θεωρώ πιο πιθανό να αυξήσουν την ανάλυση σε 2560x1440 (1440/24), παρά το framerate.

Μετά από αρκετές ημέρες παρακολούθησης και πειραματισμών στη δική μου τηλεόραση αποφασίστηκε ότι δεν πάσχει από clouding.Έχει απόλυτη ομοιομορφία στο μαύρο.Μάλλον κάποια λίγα κομμάτια έχουν μία μικροατέλια.

@drioannis: Μακάρι να πρόκειται για κάποια προβληματική πρώτη παρτίδα και να μην ισχύει γενικώς. Καλές θεάσεις :a0210:

Re: Απάντηση: Sony W4500 series 100Hz

Εδώ είναι της vogel

http://www.vogels.com/pages/consumer/flatscreenfitter.aspx

Εγώ πήρα την 6305 και δεν είμαι ευχαριστημένος γιατί στηρίζεται μόνο σε έναν άξονα στη μέση και είναι εύκολο να γείρει.

Η sony προτείνει αυτή αλλά είναι φαρμακείο!

http://www.apothema.gr/Product/5-1-203-10934/Sony/SU-WL500.html

Ελεγα για βαση μονο με tilt προς τα μπροστα. Ειδα απο vogels την VFW 165
η οποια βιδωνει περιμετρικα απ'οτι καταλαβαινω απο το σχημα της.
http://www.vogels.com/pages/consumer/products/details.aspx?id=258

Που βρισκουμε ετοιμοπαραδοτες vogels ρε παιδες ?? - Αυριο παραλαμβανω TV !!!!! -

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony W4500 series 100Hz

Ελεγα για βαση μονο με tilt προς τα μπροστα. Ειδα απο vogels την VFW 165
η οποια βιδωνει περιμετρικα απ'οτι καταλαβαινω απο το σχημα της.
http://www.vogels.com/pages/consumer/products/details.aspx?id=258

Που βρισκουμε ετοιμοπαραδοτες vogels ρε παιδες ?? - Αυριο παραλαμβανω TV !!!!! -

Εγώ την πήρα από το ίδιο μαγαζί που πήρα και την τηλεόραση και ήρθαν μαζί.
perfectshop.gr

Απάντηση: Sony W4500 series 100Hz

Παιδιά, κάθε φορά που αλλάζω κανάλι για 3-4" εμφανίζεται στην πάνω πλευρα της οθόνης μια οριζόντια λουρίδα περίπου 10-15εκ σε όλο το μήκος της που δίνει κάποιες πληροφορίες (ποιος δέκτης χρησιμοποιείται αναλ. ψηφ. κάτι τέτοιο)
Υπάρχει κάποια ρύθμιση να μην εμφανίζεται αυτή η μπάρα;

Οπως ειχα γραψει και σε προηγουμενη μου δημοσιευση επειδη η απο 20ετιας αναλογικη μου TV βρισκεται προς τα τελευταια της και απο μερα σε μερα θα παραδωσει πνευμα αρχισα να ψανχω για την αντικατασταση της.
Στον νου μου ειχα τοτε για μια 32αρα μετα πηγα στις 37 και μετα απο απο μερες διαβασμα στο net εχω σχεδον κατασταλαξει σε 40αρα και συγκεκριμενα στην στην SONY KDL-40W4500 .
Το κακο ειναι οτι στην πολη μου την ειδα μονο σε Blue Ray και μαλιστα σε demo - διαφημηστικο με τοπια κλπ που πιστευω οτι ειναι επιλεγμενο και φυσικα η εικονα ηταν ΑΨΟΓΗ . Δεν την ειδα σε ληψη αναλογικων τ/ο προγραμματων θα ειναι τουλαχιστων το 80% της χρησης της και το υπολοιπο 20% προς το παρον με κοινο DVD και Scart συνδεση. Με αυτα που εχω διαβασει λενε καλα λογια αλλα θα προτιμουσα να τα εβλεπα και με τα ματια μου.
Δεν ξερω αν υπαρχει στο ΜΜarkt στην διπλανη μου πολη για να παω να δω τι κανει.
Τωρα θελω να ρωτησω εσας που εχεται την εμπειρια και παρακολουθειτε χρονια την αγορα ποια θα θεωρουσατε μια καλη τιμη για αγορα της και αν υπαρχει η αντιστοιχη πτωτικη ταση στις τιμες γιατι βλεπω οτι στη Γερμανια

http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/1129891_-kdl-40w4500-sony.html
http://img.idealo.com/folder/Product/1129/8/1129891/s1_pricetrend90.png
ωστε αν υπαρχει πτωτικη ταση να περιμενω λιγο

Απάντηση: Re: Sony W4500 series 100Hz

Συχνά πυκνά έχω ακούσει για προτάσεις 1080p/60fps, αν και θεωρώ πιο πιθανό να αυξήσουν την ανάλυση σε 2560x1440 (1440/24), παρά το framerate.

Σωστά.....μετά το ξεζούμισμα των 1080 γραμμών και την πολυετή χρήση του έφτασε η ώρα να δούμε και τις 1440. Έτσι, κατόπιν των συγκλονιστικών διαφορών που παρατηρεί κάποιος, ανάμεσα σε 720 και 1080 υλικό, στην 40άρα τηλεόρασή του από τα 3 μέτρα, αποφασίστηκε ότι το αγοραστικό κοινό είναι πλέον ώριμο και θα στραφεί ομοθυμαδόν προς τις 1440 γραμμές.......:violent-smiley-030::violent-smiley-030:

Επιτέλους!!!!!!!!!

Ουφ...μου 'φυγε ένα βάρος, βρε παιδί μου. Άντε καιρός είναι να την πω και στον γείτονα. ''Που πας βρε Καραμήτρο με την 1080p TV σου???????''