Sony W4500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Re: Sony W4500 series 100Hz

Kαλημέρα !
Το ίδιο έκανε και σε μένα όταν πρωτοσύνδεσα το PS3 με ΗDMI με τη TV.
Πρέπει μέσα απο το μενού του PS3 να βάλεις ότι ότι ενεργοποιείς την σύνδεση με
ΗDMI.

A ok ... αυτο θα το δοκιμασω.

2) Αναφορικα με το "Game Mode" ή γενικα οσοι εχετε playstation 3 τι ρυθμισεις εχετε ??

Re: Sony W4500 series 100Hz

Χθες σε γνωστή αλυσίδα είδα τη 40w4500 να παίζει δίπλα στην philips 42pfl9703.... καμιά σχέση! η εικόνα της 40w4500 φαινόταν πιο αληθινή με πραγματικά χρώματα σε αντίθεση με την philips που έδειχνε κάπως ψεύτικη με πλαστικά χρώματα, ίσως να ήταν αρύθμιστες όμως και έτσι η διαφορά της Sony ήταν μεγάλη.
Να πω ότι παιζανε HD το τρειλερ του φαστ εν φιουριους.

Συμφωνώ κι εγώ για την 40W4500,
αλλά την είδα αντίστοιχα δίπλα στην 40Ζ4500 - 200 Hz
και η σύγκριση είναι μάλλον άνιση,
οχι μόνο για την 40w4500 αλλά και για´οποιαδήποτε άλλη LCD....

Συμφωνώ κι εγώ για την 40W4500,
αλλά την είδα αντίστοιχα δίπλα στην 40Ζ4500 - 200 Hz
και η σύγκριση είναι μάλλον άνιση,
οχι μόνο για την 40w4500 αλλά και για´οποιαδήποτε άλλη LCD....

Υπερβολικο μου ακουγεται. Στην καλυτερη περιπτωση μιλαμε για οριακη βελτιωση σε σχεση με τα 100 Hz αναλογα δε με το υλικο υπαρχει περιπτωση να μην υπαρχει καμια απολυτως διαφορα.

Υπερβολικο μου ακουγεται. Στην καλυτερη περιπτωση μιλαμε για οριακη βελτιωση σε σχεση με τα 100 Hz αναλογα δε με το υλικο υπαρχει περιπτωση να μην υπαρχει καμια απολυτως διαφορα.

Οι διαφορές είναι (δυστυχώς) εμφανείς και στο χρώμα και την ευκρίνεια, τουλάχιστον σε τηλεοπτικό σήμα που έτυχε να παρακολουθήσω...
Πήγαινε αν μπορείς μια βόλτα
από Σονυ π.χ Καλλιθέας να δεις από κοντά !!!

Πάντως, και εγώ καιρό τώρα, προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι μια 40W4000 που έχουν στο πράκτικερ Ελευσίνας, παίζει έτσι λόγω player. Είναι συνδεδεμένη με ένα Funai μέσω scart, αλλά αυτό που βλέπω δεν ικανοποιεί.
(Παρατήρηση Α: μπορεί να το έχω ξαναπεί, δεν θυμάμαι :blush:
Παρατήρηση Β: και τι μου αρέσει εμένα θα μου πείτε... Όλα χάλια τα βρίσκω... :flipout: Είδα και κάτι κούρο πρόσφατα... :a0210: )

Ξέχασα να γράψω τι προβλήματα βλέπω στην μέσω Funai 4000: Τα χρώματα είναι κάπως "πλαστικά", ενώ νομίζω βλέπω και πρόβλημα στην κίνηση, ακόμα και σε περιοχές που δεν κινούνται ιδιαίτερα. Σαν ένα ελαφρό τρεμόπαιγμα. Μπορώ να το παρομοιάσω με το pixel orbiter που έχουν μερικές πλάσμα. Μια ελαφριά κίνηση μερικών πίξελ. Κάτι σαν το digital natural motion της philips, αν το βάλει κανείς στο μέγιστο, όπου κομμάτια που θα προκαλέσουν θολούρα κινούνται πιο αργά από τα υπόλοιπα. Μόνο που στην 4000 (με το FUNAI μην ξεχνιόμαστε) σαν να συμβαίνει διαρκώς... Τι να πω... :nounder:

:offtopic:
Χμ... Τώρα θα μου πείτε, το νήμα είναι για την 4500 :blush:
Συγνώμη, είδα W (πώς λέμε φώς...) και μπήκα :flipout:
4500 δεν έχουν τα πράκτικερ. Και ευτυχώς, γιατί ποιος ξέρει τι άλλο θα ακούσετε από μένα... :slapface:

Οι διαφορές είναι (δυστυχώς) εμφανείς και στο χρώμα και την ευκρίνεια, τουλάχιστον σε τηλεοπτικό σήμα που έτυχε να παρακολουθήσω...
Πήγαινε αν μπορείς μια βόλτα
από Σονυ π.χ Καλλιθέας να δεις από κοντά !!!

Τα 200 Hz oφελουν μονο στην κινηση δεν επιφερουν καμια απολυτως βελτιωση στα χρωματα η την οξυτητα της εικονας.

Εγω αναφερομαι εδω...

For live action sports however, we certainly wouldn’t hesitate in setting [Motionflow] to “Standard” for an even higher motion resolution, though to be honest we struggled to see any significant advantage over the 100Hz Motionflow on the W4500 series...

So while the Sony KDL40Z4500 holds the current record for the highest motion resolution we have measured on an LCD TV so far, pound-for-pound we think that the Sony KDL40W4500 (equipped with 100Hz Motionflow) represents better value-for-money....

http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl40z4500-20081124136.htm

Απάντηση: Sony W4500 series 100Hz

Εγώ νομίζω οτι διυλίζουμε τον κώνωπα.
Οι διαφορές είναι πολύ μικρές ανάμεσα σε τηλεοράσεις τελευταίας γενιάς.
Πάρτε με τα χρήματα που διαθέτετε τη μεγαλύτερη σε μέγεθος.
Στο mmarkt είχαν δίπλα δίπλα την 40W4500 με την 40X4500 δύο τηλεοράσεις με μεγάλη διαφορά στην τιμή.
Δεν είχαν καμία διαφορά στην εικόνα σε HD που έπαιζαν εκείνη την ώρα.
Δηλαδή καθόμαστε στο ένα μέτρο και πάμε πίσω μπρός αριστερά δεξιά πάνω κάτω παίρνουμε μεγεθυντικό φακό μήπως δούμε καμιά διαφορά!
Για βάλε μια 40άρα δίπλα σε μια 52άρα και δες αν φαίνεται η διαφορά μεγέθους;
Αν έκανα υπομονή κανένα δίμηνο ακόμα θα σκεφτόμουν την αγορά μεγαλύτερης tv από 52 ίντσες.

όμως (στο ίδιο) γράφει κι αυτό:
Without engaging [Motionflow], baseline motion resolution on the Sony KDL40Z4500 HDTV was measured to be 300 according to Chapter 31 of the “FPD Benchmark Software For Professional” test disc. Setting [Motionflow] to “Standard” was enough to boost motion resolution to 1080,
the highest we’ve ever recorded on an LCD television.
Even the “Min” setting delivered a motion resolution of 750 – surpassing all other LCD TVs we’ve tested to date – though the image did seem less stable (the scrolling lines flickered more) compared to either “Standard” or “Max“.

Last edited:

Επειδη την τηλεοραση σου ομως φανταζομαι οτι δεν θα την χρησιμοποιεις για να βλεπεις test paterns αλλα πραγματικο υλικο (DVD , BR κτλ) σε κανονικες συνθηκες θεασης οι διαφορες ειναι δυσδιακριτες οπως γραφει στο review.-bye-

Επειδη την τηλεοραση σου ομως φανταζομαι οτι δεν θα την χρησιμοποιεις για να βλεπεις test paterns αλλα πραγματικο υλικο (DVD , BR κτλ) σε κανονικες συνθηκες θεασης οι διαφορες ειναι δυσδιακριτες οπως γραφει στο review.-bye-

Φίλε,
εγω τις διαφορές -όπως λέω και παραπάνω -
τις είδα με τα μάτια μου.
Πάντως δε σκοπεύω ν α διαθέσω 2000 και πλέον ευρώ
για αγορά οπότε έτσι κι αλλιώς μάλλον θα αρκεστώ στην 40W4500, και αυτή όταν πέσει ακόμη η τιμή

Kαλημέρα !
ΗDMI.

ειναι ευκολο να το πεις πιο αναλυτικα.δεν βρισκω που το κανω αυτο στο ps3

Καλησπερα σε ολους,παιδια...
Νεος κατοχος(2 ημερων) κι εγω της 40w4500,μη συνδεδεμενης με επιγεια-λογω οχι τελειας ληψης-,η χρηση της προς το παρον με dream 800.
Μετα απο 1 ωρας προσπαθεια κι ακομη δεν εχω καταφερει να μπω σ αυτο το σκασμενο το secret menu,θελοντας να δω τις ωρες λειτουργιας,αλλα κι απο περιεργεια επισης.
'' [FONT=&quot]Απο ανοιχτη στο τηλεκοντρολ παταμε τον συνδυασμο κουμπιων...
[/FONT][FONT=&quot]On/off -> +i -> 5 -> volume up -> on/off ''

Αυτα τα βηματα ακολουθω-αμετρητες φορες-αλλα δεν καταφερα τιποτα.
Εχετε καμια ιδεα εκτος του να τα παρατησω και να παει στην ευχη?
:violent-smiley-030:
[/FONT]

Ισως να μην τα πατας αρκετα γρηγορα. Κανονικα οταν ανοιξει η τηλεοραση (μετα το τελευταιο πατημα του on/off στο χειριστηριο) ειναι στο service menu.

Φιλε Yperion,να κανω και μια πιθανον χαζη ερωτηση....
Φανταζομαι τα βελακια προς τα δεξια μεταξυ των εντολων να μην σημαινουν πατημα του δεξιου βελους,γιατι εγω δεν τα πατω
Δηλ πατω: [FONT=&quot]On/off +i 5 volume up on/off
πολυ γρηγορα ,οπως ειπες
[/FONT]

Η τηλεοραση ειναι ανοιχτη , με το οn/off σβηνει , μετα πατας i+, 5 , V-up , και πατωντας το οn/off ξανα ανοιγει στο service menu.

Παντως αν θελεις να δεις ωρες λειτουργιας (να τσεκαρεις αν σου εδωσαν καινουργια και οχι demo) μην εχεις τσαμπα αγχος καθως αν με το που την ανοιξες σε ρωτησε να δηλωσεις χωρα τοτε κατα 99.9% ειναι καινουργια.-bye-

Originally Posted by tigerxxx View Post

1) Ενω ειναι συνδεδεμενα με καλωδιο HDMI στην θυρα 3 της TV , δεν αναγνωριζει οτι εχει δυνδεθει PS3.
(Το ιδιο συμβαινει και με το egreat.)
Οταν λεω δεν το αναγνωριζει εννοω την λειτουργια εκεινη που ειχαν και οι παλιες crt με το scart , που οταν αναβες το dvd ας πουμε και ηταν συνδεδεμενο με scart γυρναγε η tv επιτοπου στο input του dvd. (Τουλαχιστον με την Sony 29αρα crt που ειχα αυτο γινοτανε)
Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι ενω εχω αναμενο το PS3 ...παω απο τις ρυθμισεις της Tv στην επιλογη να "ανιχνευσει" συνδεδεμενες συσκευες HDMI , και δεν βρισκει τιποτα !! Πρεπει να το γυρισω απο το control χειροκινητα στην ΗDMI εισοδο 3 για να παρω εικονα του PS3.

Originally Posted by greekgreek
Kαλημέρα !
ΗDMI.

ειναι ευκολο να το πεις πιο αναλυτικα.δεν βρισκω που το κανω αυτο στο ps3

Ουτε και εγω το βρηκα αυτο που λεει ο φιλος παραπανω ... οποτε καποια επιπλεον βοηθεια ... δεκτη!!

Last edited: