Re: Sony W4500 series 100Hz
Απο χθες ανηκω στο κλαμπ των ιδιοκτητων W4500. Πηρα την 40W4500 1200 E απο μεγαλη αλυσιδα και μου παραδοθηκε σε δυο μερες απο την παραγγελια. Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι με μια λεξη θετικες.
Η εικονα σε UHF ειναι πραγματικα αριστη σε οσα καναλια εχουν καλο σημα, αλλα απ'την αλλη η παραμικρη ατελεια "μεγενθυνεται". Ετσι ανακαλυψα οτι σε αρκετα καναλια δεν εχω και τοσο καλη ληψη οσο νομιζα! Τοσο καιρο με την κινεζα 32αρα μαλλον δεν εβλεπα τα ειδωλα και τις ενοχλητικες γραμμουλες...
Σε DVB-T θα ελεγα οτι παιζει ξυραφι και εχω αισθητα καλυτερη εικονα απ'αυτην που δινει ο VisionNet 7000 Combo μεσω scart. Βεβαια στιγμες-στιγμες υπαρχουν τα γνωστα τεχνουργηματα αλλα αυτα ειναι αναποφευκτα...
Σε DVD μεσω HDMI η εικονα απλα ειναι υπερανω κριτικης. HD δεν διαθετομεν προς το παρον.
Κατα τα αλλα, απο φως αφθονο, ακομα και μερα μεσημερι η εικονα "βγαινει" εξω απο την τηλεοραση. Μαυρο πολυ καλο, χρωματα σωστα και οχι υπερβολικα κορεσμενα (out of the box), δυνατος ηχος και πολλες ευκολιες.
Ολα καλα λοιπον? Ολα καλα, εκτος απο το καταραμενο backlight bleeding. Εμφανες και στις 4 γωνιες, ακομα και με το backlight στο min. Δεν μπορω να πω οτι ενοχλει υπερβολικα, αλλα δυστυχως υπαρχει, ειναι εκει και προς το παρον μου τραβαει το ματι, ειδικα σε ταινιες 2.35 και καναλια 4:3. Ελπιζω να το συνηθισω καποια στιγμη, απο την μια λεω στον εαυτο μου οτι καμια καταναλωτικη συσκευη δεν προκειται ποτέ να ειναι τελεια σε ολα, απο την αλλη οταν εχεις δωσει ενα σκασμο λεφτα σε ενοχλει και το "ασημαντο".
Επισης, παροτι ειδικα σημερα παρακολουθησα αρκετο μπασκετ (NBA στο Σπορ+ και Παναθηναϊκο στον Σκαϊ, τον ηπιαμε παλι) δεν μπορεσα να διακρινω διαφορά στην κινηση με τα 100Hz ενεργοποιημενα. Ακομα βεβαια και με το Motionflow στο off η κινηση ειναι πολυ καλη, απλα αναρωτιεμαι αν εδωσα τσαμπα 200 Ε περισσοτερα σε σχεση με την W4000.
Το Σ-Κ αναμενεται παιξιμο με τις ρυθμισεις, αν και ξαναλεω οτι out of the box παιζει μια χαρα. Εχω ομως μια κρυφη ελπιδα, μηπως και καταφερω να ελαχιστοποιησω το ρημαδοbleeding...