Sony W4500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Sony W4500 series 100Hz

Η sony τον όρο backligt τον έχει μεταφράσει ως "ευκρίνεια" στο μενού.
Sorry τωρα ειδα οτι το εχεις αναφερει και πιο πανω,εγω εχω μεινει στο παλιο μενου των Sony απο την δικια μου 26αρα 3ετιας u2000...:D

Re: Sony W4500 series 100Hz

Μία ανόητη ερώτηση παιδια.Τα 3 ψηφιακά κανάλια (ΕΡΤ, κτλπ) του επίγειου δέκτη πώς τα βρίσκω?

Να πω κι εγώ τις εντυπώσεις μου... Έχω την τηλεόραση εδώ και 1.5 μήνα περίπου και γενικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από όλες τις απόψεις.

Η παρτίδα που ήρθε στην Ελλάδα (προφανώς/κλασικά) είναι από αυτές με μεγάλο ποσοστό προβληματικών συσκευών. Εμένα προσωπικά μου εμφανίζει ένα μικρό πρόβλημα πάνω δεξιά και κάποια στιγμή αν δεν βαρεθώ θα μιλήσω με κάποιο γνωστό από τη Sony Hellas (γιατί αν περιμένω από το service...). Δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα, ωστόσο και μόνο που το σκέφτομαι, κοιτάω προς το πάνω δεξιά μέρος και τα ψιλο-παίρνω κρανίο :P :P :P

Σε φίλο, το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο με έντονο φωτισμό και στις τέσσερις άκρες και με έντονη εμφάνιση στο 1/4 του πάνω αριστερά τμήματος του πάνελ. Θα προσπαθήσει να μιλήσει με Sony μετά τις γιορτές και θα σας ενημερώσω από τις... εντυπώσεις του :)

Μία ανόητη ερώτηση παιδια.Τα 3 ψηφιακά κανάλια (ΕΡΤ, κτλπ) του επίγειου δέκτη πώς τα βρίσκω?

Έχει ένα κουμπάκι πάνω στο τηλεκοντρόλ που γράφει digital και δίπλα analog για να επιστρέψεις στα αναλογικά.

Σημείωση... Άλλαξα κι εγώ στα δύο picture modes που χρησιμοποιώ κατά κύριο λόγο (standard και cinema) το backlight και το κατέβασα στο 2 και η κατάσταση σαφώς και βελτιώθηκε. Είναι πλέον ανεπαίσθητο το "θέμα"...

Σκεφτομαι να αγορασω την SONY 46Ζ4500 ....μιας και η W εχει μεγαλο ρισκο,για την Ζ εχει ακουστει κατι παρομοιο ( bleeding ) οσο αφορα την εικονα σε BLUERAY ειναι εφαμιλλη της W?

Kαι η σειρά Ζ εμφανίζει όμοια προβλήματα.
Πάντως εγώ νομίζω ότι το φαινόμενο υπερφωτισμού στις γωνίες λέγεται clouding και to bleeding έχει να κάνει με κάποια παραμόρφωση στα χρώματα.

Εμένα πάντως το clouding δεν μειώνεται ικανοποιητικά με τη μείωση της ευκρίνειας (backlight) στο ελάχιστο.

Σε ευχαριστώ πολύ aposperp, και θα παρακαλούσα και άλλους να μας πουν την γνώμη τους με προσωπικές εμπειρίες και όχι με θεωρητικές αναλύσεις του τύπου ''ναι μεν αλλά....''.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Σκεφτομαι να αγορασω την SONY 46Ζ4500 ....μιας και η W εχει μεγαλο ρισκο,για την Ζ εχει ακουστει κατι παρομοιο ( bleeding ) οσο αφορα την εικονα σε BLUERAY ειναι εφαμιλλη της W?

στην ουσια ολες οι lcd εχουν πιθανοτητες για clouding/bleeding.Απο κει και περα θεμα τυχης καθαρα ειναι.Το clouding ειναι οχι μονο στις γωνιες αλλα και συννεφα και στο κεντρο της οθονης,το bleeding ειναι στις γωνιες μονο

Σε ευχαριστώ πολύ aposperp, και θα παρακαλούσα και άλλους να μας πουν την γνώμη τους με προσωπικές εμπειρίες και όχι με θεωρητικές αναλύσεις του τύπου ''ναι μεν αλλά....''.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Εγώ δεν έχω σόνυ, αλλά το θέμα του clouding/bleeding είναι κάτι που το παρατηρώ με μεγαλύτερη συχνότητα στις σόνυ, παρά στις υπόλοιπες μάρκες στο φόρουμ. Εμφανίζεται σε διάφορα (όλα σχεδόν) τα μοντέλα σόνυ, τα τελευταία 2-3 χρόνια. Είναι λαχείο (μπορεί και να μη έχει), δεν διορθώνεται και δεν αποτελεί βλάβη (άρα αιτία αλλαγής της τηλεόρασης από το σέρβις). Μειώνεται με την ελάττωση του backlight (ή "ευκρίνειας" όπως αναφέρουν οι κάτοχοι - στις υπόλοιπες μάρκες αυτό σχετίζεται με την οξύτητα). Υποθέτω, ότι επίσης βοηθά και η μείωση της αντίθεσης (contrast).

Καλησπερα και χρονια πολλα..
Ξερει κανεις καθε ποτε βγαζει καινουργια μοντελα η sony? καθε σεπτεμβριο?

Καλησπερα και χρονια πολλα..
Ξερει κανεις καθε ποτε βγαζει καινουργια μοντελα η sony? καθε σεπτεμβριο?

Αυτό με ενδιέφερε και μένα και το κοίταξα τώρα πρόσφατα.

Το 2007 και 2008, ανακοίνωσε τα νέα μοντέλα, Μάρτιο και Αύγουστο (δηλαδή 2 φορές το χρονό). Και κυκλοφορία περίπου 2 μήνες αργότερα.

Γι' αυτό, ή W4500 τώρα, ή υπομονή 5 μήνες!! -bye-

Μετά από μία βδομάδα από την αγορά της Sony W4500 46' έχουμε και λέμε...
Αρχικά η ποιότητα της τηλεόρασης είναι εξαιρετική.Κλασσική Sony δηλαδή.Αρκετές συνδέσεις.Εγώ προσωπικά σύνδεσα το playstation 3 με την tv και το laptop μου με vga καλώδιο εύκολα και η ποιότητα είναι πολύ καλή.Ειδικά σε dvd και blueray η εικόνα είναι φανταστική.Φυσικά χρώματα, καλό μαύρο και να μην παραβλέψω τον ήχο που τον περίμενα χειρότερο.Σε αναλογικά κανάλια τώρα τα πράγματα είναι μέτρια.Ίσως γιατί δεν έχω καλή κεραία.Όχι ότι δεν είναι καλά τα πράγματα απλά δεν βλέπω μεγάλη αλλαγή σε σχέση με την 21' (DAEWOO) που είχα πριν.Πιθανόν να θέλουν ρύθμιση και αλλαγή κεραίας.Και πάμε στο πιο σημαντικό σημείο που όλοι περιμένετε.ΝΑΙ.Φαίνεται πως είμαι από τους άτυχους αλλιώς δεν μπορώ να το εξηγήσω.Η δική μου tv έχει clouding ή bleeding ή όπως αλλιώς το λένε το φαινόμενο του φωτισμού στις γωνίες και λίγο στο καταμήκος και καταπλάτος της tv.Προσπάθησα να το βελτιώσω σύμφωνα με τις συμβουλές κάποιων από εσάς (μείωση του backlight κτλπ) αλλά δεν εξαφανίστηκε.Βελτιώθηκε σίγουρα αλλά δεν έφυγε με τίποτα.Ειδικά όταν έχει μαύρες μπάρες στο dvd ή στο blueray, ή όταν υπάρχουν έντονες μαύρες σκηνές ναί, τότε το μάτι πηγαίνει μόνο του χωρις να το θέλει εκεί και λες γιατί ρε γαμώτο ενώ έδωσα τόσα λεφτά να μου κάνει τέτοια κόλπα?Anyway, μου φαίνεται ότι θα προσπαθήσω να ζησω με αυτό έστω και από συνήθεια αν και κάποιες φορές το ξεχνάς αφου χαζεύεις την τέλεια εικόνα ειδικά σε dvd και blueray.Αυτά από εμένα.Τώρα θέλω βοήθεια από καποιον που έχει την ίδια τηλεόραση.Πρώτον, δεν μπορώ να αναγνωρίσω το Playstation 3 που έχω συνδέσει μέσω HDMI1 αν και παίζει κανονικά.Δεύτερον, πώς μπορώ να έχω και ήχο όταν συνδέσω το laptop μου μέσω VGA.Προσπάθησα να συνδέσω καλώδια ήχου από πίσω της tv με έξοδο από το μικρόφωνο του laptop αλλά ενώ έχω ήχο δεν έχω εικόνα ή και το αντίστροφο.Μαζι και τα δύο πώς γίνεται?Και τρίτον, ας μου πει κάποιος ρε παιδιά πως βρίσκω τα τρία διαθέσιμα ψηφιακά κανάλια.Το έψαξα αλλά μάταια.Κάτι κάνω σίγουρα λάθος.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.:a0210:

Απάντηση: Sony W4500 series 100Hz

Για το τελευταίο σου ερώτημα.

Πάτησες στο τηλεκοντρόλ το κουμπάκι που λέει digital και δεν δείχνει τίποτα;

Καλημέρα και απο μένα. Επειδή κατα 99% θα αγοράσω την 46W4000 θα ήθελα να ρωτήσω τους κατόχους W
1. άν μπορεί να συνδεθεί η τηλεόραση μέσω wi-fi με pc ή router ώστε να δώσω απο το pc ένα αρχείο video (avi ή mkv) και να το παίξει η TV σε 1080p το mkv χωρίς να χρειαστώ 20m καλώδιο hdmi
2. στην υποδοχή PCMCIA της tv μπορούν να αναγνωριστούν όλες οι συσκευές που αναγνωρίζει ένα laptop? και αν βάλω μια κάρτα ασύρματου δικτύου pcmcia μπορεί να γίνει το ερώτημα στο 1?
Δεκτή οποιαδήποτε άλλη ασύρματη λύση μιας που δεν θέλω να δώσω ένα κάρο λεφτά για καλώδιο 20m, μιας που δεν περισεύει κανα pcάκι για δίπλα στην tv
Ευχαριστώ και Χρόνια Πολλά, Τάσος

Καλημέρα και απο μένα. Επειδή κατα 99% θα αγοράσω την 46W4000 θα ήθελα να ρωτήσω τους κατόχους W
1. άν μπορεί να συνδεθεί η τηλεόραση μέσω wi-fi με pc ή router ώστε να δώσω απο το pc ένα αρχείο video (avi ή mkv) και να το παίξει η TV σε 1080p το mkv χωρίς να χρειαστώ 20m καλώδιο hdmi
2. στην υποδοχή PCMCIA της tv μπορούν να αναγνωριστούν όλες οι συσκευές που αναγνωρίζει ένα laptop? και αν βάλω μια κάρτα ασύρματου δικτύου pcmcia μπορεί να γίνει το ερώτημα στο 1?
Δεκτή οποιαδήποτε άλλη ασύρματη λύση μιας που δεν θέλω να δώσω ένα κάρο λεφτά για καλώδιο 20m, μιας που δεν περισεύει κανα pcάκι για δίπλα στην tv
Ευχαριστώ και Χρόνια Πολλά, Τάσος

Καλώς ήρθες και χρόνια πολλά!

Δεν νομίζω να μπορεί καμία τηλεόραση να παίξει ασύρματα ταινίες και μάλιστα σε 1080p.

Η λύση είναι καλώδιο και δεν είναι ακριβό.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?...6A1EE86880C506D554B8C6F2A57E2D8B9EFFCDF31FA63

Εγω στην δικια μου δεν εχω η δεν εχω εντοπισει clouding - bleeding παρα τον ελεγχο με σβηστα φωτα , υποφωτισμενα η και τελειως μαυρα πλανα που εβαλα . Εκεινο ομως που νομιζω οτι εχω περισσοτερο ειναι το παρασινο και μπορω να πω οτι με ενοχλει σε υποφωτισμενα πλανα.
Νομιζω οτι ειναι καιρος να κανω μια επισκεψη στο Service Menu και να πειραξω λιγο το παρασινο.

Απάντηση: Sony W4500 series 100Hz

Μήπως ξέρετε αν υπάρχει ρύθμιση στην τηλεόραση που να ενεργοποιούνται αυτόματα οι είσοδοι HDMI μόλις δέχονται σήμα;