Sony W4500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Sony W4500 series 100Hz

παντως αν εξαιρεσουμε το clouding μου φανηκε ιδιαιτερα ανταγωνιστικη η 40ρα που ειδα σημερα

Λίγο δύσκολο να είδες clouding στο μαγαζί.
Είναι μια έκπληξη που τη φυλά η sony για το σπίτι! :flipout:

Αγόρασε ο αδερφός μου την 46άρα πριν μια εβδομάδα και έχει πράγματι πολύ ωραία εικόνα. Να πω την αμαρτία μου, πιστεύω πως έχει καλύτερη εικόνα από την X3500 του πατέρα μου, κι ας υπολείπεται το BE2 του BE Pro. Το clouding είναι ελάχιστο και μόνο στα 4 άκρα, ορατό μόνο σε αρκετά σκοτεινό χώρο, διορθώνεται δε με ρύθμιση του baclight. Το μαύρο της είναι πάρα πολύ καλό. Πιστεύω ότι αξίζει κάθε ευρώ σαν αγορά.

Λίγο δύσκολο να είδες clouding στο μαγαζί.
Είναι μια έκπληξη που τη φυλά η sony για το σπίτι! :flipout:

μα ακριβως αυτο λεω

οτι στα μαγαζια στα (2 απο τα 3) αν και πηγα υποψιασμενος δεν ειδα κατι περιεργο οσο κι αν επαιξα με τις ρυθμισεις,οσο κι αν κοιταζα υπο γωνιες,σε βαθμο που σκεφτηκα να ζητησω μοντελο επιδειξης για αγορα:flipout:

ομως μετα σκεφτηκα "Κι αν σου κατσει?"

Στο 3ο παντως κατι νομιζω οτι κατι διεκρινα-μπορει ναι ναταν και placebo βεβαια

Παντως εδω εγκειται η χρησιμοτητα του forum και των παιδιων που μοιραστηκαν απο την αρχη τις εντυπωσεις τους.Επαναλαμβανω παντως για να μην παρεξηγηθω οτι στα 1050 που την βρηκα χαμηλοτερη ειναι πειρασμος.Λετε εν καιρω να κανει κατι η Sony και να διορθωσει το προβλημα?

Last edited:

δεν μπορει να διορθωθεί με fw εχει σχεση με τον τροπο που κατασκευαζονται η lcd γενικότερα δεν ειναι θεμα software.Απο κει και περα όμως μπορει να υπαρξει και σημαντικη βελτιωση του προβληματος με το περασμα καιρου(οπως πολλλοι το εχουν αναφερει)

Επειδη ηθελα να αγορασω αυτες τις μερες μια W 40" (κανονιζα και μαζικη αγορα), μολις σημερα εμαθα οτι η SONY απο χθες τις κατηργησε!!! Αυτο μου το ειπαν ορισμενα μεγαλα μαγαζια, οπως Media Markt, Saturn, αλλα και αλλα μικρα. Τους εστειλαν χθες χαρτι απο τη SONY HELLAS που ελεγε οτι σταματησε η παραγωγη και οτι θα αποσυρθει αυτο το μοντελο!! Μου ειπαν δε, οτι αρχες Φλεβαρη θα βγει ενα αλλο μοντελο περιπου με τα ιδια χαρακτηριστικα, που θα αντικαταστησει τη W. Εγω μιλησα με εναν γνωστο μου, ο οποιος εχει ενα ποστο στη SONY αλλα και σε ενα stand της σε Κωτσοβολο και μου ειπε οτι στη τελευταια εκθεση που ηταν στη SONY δεν παρουσιαστηκε κανενα καινουριο μοντελο προς αντικατασταση της W, αν ισχυε αυτη η φημη θα ειχαν παρουσιασει αυτο το νεο μοντελο στην εκθεση.
Δεν ξερω τι να πιστεψω παντως.. Τι να παιζει αραγε? Μηπως σταματανε για λιγο τη παραγωγη για να πουλησουν τις X και Z???Παντως εγω παρηγγειλα μια 40W4500 απο τα 4 κομματια που υπηρχαν απο ενα μαγαζι και ισως να ειναι τα τελευταια, στην Αθηνα τουλαχιστον!!! Πηρα σε πανω απο 10 γνωστα μαγαζια και δεν υπηρχαν οι W ουτε για δειγμα!!!! Οποιος προλαβει, προλαβε!!

Αν δεν κάνω λάθος, στις αποθήκες του Κωτσόβολου στη Μαγούλα έχει αρκετά κομμάτια ακόμα. Τελευταία φορά που είχα κοιτάξει δηλαδή, είχε. Θα το ξανακοιτάξω το συντομότερο και θα ενημερώσω.

Απο τη άλλη ο Κωτσός τη έχει και ακριβά έ...

Πάντως μου φαίνεται παράξενο αν τη κατήργησε η Sony.. Είναι απο τα ποίο εμπορικά της μοντέλα αυτό το καιρό.

δεν μπορει να διορθωθεί με fw εχει σχεση με τον τροπο που κατασκευαζονται η lcd γενικότερα δεν ειναι θεμα software.Απο κει και περα όμως μπορει να υπαρξει και σημαντικη βελτιωση του προβληματος με το περασμα καιρου(οπως πολλλοι το εχουν αναφερει)

Σκέφτομαι ότι για να παρουσιάζεται σε κάποιους-όχι όλους και στον καθένα με διαφορετικό τρόπο ή σε διαφορετικά σημεία, άρα δεν είναι δεδομένο ότι "έτσι είναι". Σίγουρα κάποια λύση υπάρχει που θα τη μάθουμε στην πορεία.

Χθες διαπίστωσα ότι σε ορισμένα πολύ σκοτεινά πλάνα βοηθάει κάπως η "βελτίωση αντίθεσης" στο χαμηλό.

Μηπως σταματανε για λιγο τη παραγωγη για να πουλησουν τις X και Z???Παντως εγω παρηγγειλα μια 40W4500 απο τα 4 κομματια που υπηρχαν απο ενα μαγαζι και ισως να ειναι τα τελευταια, στην Αθηνα τουλαχιστον!!! Πηρα σε πανω απο 10 γνωστα μαγαζια και δεν υπηρχαν οι W ουτε για δειγμα!!!! Οποιος προλαβει, προλαβε!!

Κάνουν κάτι περίεργα με ελείψεις στην αγορά - μάλλον για να προωθήσουν άλλα μοντέλα. Κάτι παρόμοιο είχε γίνει Οκτώβριο - Νοέμβριο που δε φέρνανε την 46W4000.
Πάντως όταν περίμενα να έρθει η δικιά μου, σε επικοινωνία με τη sony hellas μου είχαν πει ότι παραλαμβάνουν αρχές Φλεβάρη κομμάτια της σειράς W

Last edited:

Προφανως και ειναι θεμα συναρμολογησης η σχδιασμου των επιμερους κομματιων.Κι οατν λεω να κανει κατι η sony εννοω να εκπονησει καποιου ειδους τεχνικη λυση/επιδιορθωση και οχι να αδιαφορει.

Το clouding οπως και το banding που εμφανιζεται σε αλλες μαρκες (πχ. Sharp) εχει να κανει με την συναρμολογηση του πανελ. Μιλαμε ουσιαστικα για καποιους συνδεσμους (προφανως βιδες) που κρατανε τα διαφορα τμηματα ενωμενα. Ετσι εξειγειται και το γιατι απο κομματι σε κομματι ειναι διαφορετικο το φαινομενο.

Παντως εκτος ελαχιστων περιπτωσεων δεν νομιζω να ειναι τοσο πολυ ωστε να ειναι ενοχλητικο σε καθημερινη θεαση. Μονο το βραδυ με σβηστα φωτα και με σκοτεινες σκηνες ισως να γινεται αντιληπτο.

Οσο το γιατι δεν το λυνει η Sony , θεωρω οτι για να υπαρξει λυση θα επρεπε να αλλαξουν την μεθοδο συναρμολογησης και κατι τετοιο θα αυξανε το κοστος.

Προφανως και ειναι θεμα συναρμολογησης η σχδιασμου των επιμερους κομματιων.Κι οατν λεω να κανει κατι η sony εννοω να εκπονησει καποιου ειδους τεχνικη λυση/επιδιορθωση και οχι να αδιαφορει.

σιγουρα υπαρχει λυση αλλα και σιγουρα θα κοστιζει πολύ αυτη η λυση,και ουτως η αλλως κανενας κατασκευαστης δεν ειναι διατεθειμενος να το κανει...

Παντως εκτος ελαχιστων περιπτωσεων δεν νομιζω να ειναι τοσο πολυ ωστε να ειναι ενοχλητικο σε καθημερινη θεαση. Μονο το βραδυ με σβηστα φωτα και με σκοτεινες σκηνες ισως να γινεται αντιληπτο.

Βέβαια εκεί είναι τα δύσκολα. Στις φωτεινές σκηνές, ή με αναμμένα τα φώτα στο δωμάτιο, όλες οι LCD καλά δείχνουν...

Μονο εγώ έχω την ιδέα ότι η τηλεόραση μου δείχνει πολύ καλύτερα στο σκοτάδι; Την ίδια αίσθηση μου έδινε και η 9632...

Εμένα πάλι με ενοχλεί το μαύρο που δεν είναι εντελώς μαύρο. Ειδικά στις σκοτεινές σκηνές. Όταν από την άλλη υπάρχουν φώτα, η εικόνα μου φαίνεται εξαιρετική. Στην 9632 δεν σε ενοχλούσε το μαύρο της; Έχω μια 9731, που το contrast ratio της είναι της τάξης του 500:1, ενώ της 9632 είναι λίγο χαμηλότερο (κοντά στο 350:1). Δεν σε ενοχλεί το μαύρο;
Είναι το μοναδικό σημείο που δεν με καλύπτει η 9731 σαν εικόνα :blush:
Πάντως η 4500 πρέπει να έχει καλύτερο μαύρο έτσι; Αντίθεση γύρω στα 900:1, και ρύθμιση της στάθμης του backlight. Πως την συγκρίνεις σε σχέση με την 9632, μιας που έχεις και τις 2;

Αν ρωτάς εμένα, όχι δεν έχω την 4500. Δε θα με χαλούσε βέβαια :p

Την 9632 την έχουν οι γονείς μου κι εγώ έχω την 7603. Σίγουρα το μαύρο της Philips δεν είναι με τίποτα μαύρο. Είτε φως έχει στο δωμάτιο, είτε σκοτάδι. Δεν με ενοχλεί βέβαια τόσο, αλλά ούτε και με φτιάχνει :p

Από εκει και πέρα, προσωπικά έχω την αίσθηση ότι στο σκοτάδι η τηλεόραση αποδίδει καλύτερα στις λεπτομέρειες. Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω, αλλά στο σκοτάδι μου δίνει μια πιο HD αίσθηση.

καλησπερα πηγα σε διαφορα καταστηματα το συγκεκριμενο μοντελο δεν υπαρχει πουθενα και απο το πλαισιο μου ειπαν οτι την απεσυρε η σονυ .. τι εγινε? ξερει κανεις ?

Αυτό που σου είπαν :) Την απέσυρε η Sony. Όπου την βρείς τώρα ξεχασμένη. Κάνε μια έρευνα σε online καταστήματα μέσω skroutz μπας και την πετύχεις πουθενά.

Αυτό που σου είπαν :) Την απέσυρε η Sony. Όπου την βρείς τώρα ξεχασμένη. Κάνε μια έρευνα σε online καταστήματα μέσω skroutz μπας και την πετύχεις πουθενά.

στο site την εχει κανονικα , γιατι την απεσυραν ?

Προφανώς για να φέρουν τα νέα μοντέλα που περιλαμβάνουν κάποιες διαδικτυακές προσθήκες.

Στο Πλαίσιο πήγες ο ίδιος ή πήρες τηλέφωνο; Γιατί για να την έχουν στο site(την 46" μόνο), πάει να πει οτι πιθανώς σε κάποιο κατάστημα υπάρχει διαθέσιμη.

Last edited:

σιγουρα υπαρχει λυση αλλα και σιγουρα θα κοστιζει πολύ αυτη η λυση,και ουτως η αλλως κανενας κατασκευαστης δεν ειναι διατεθειμενος να το κανει...

Όπως το είπες. Σίγουρα υπάρχει αλλά θα τη μάθουμε όταν λήξουν οι εγγυήσεις μας...
Για ευνόητους λόγους -bye-