Sony W8xxB series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ευχαριστώ

Μια παρατήρηση που δεν την έχω δει να τη γράφει κάποιος.

Στο Media Markt έχει δίπλα δίπλα τη Sony 42W805B, τη Samsung 40H6400, μια 42 LG και άλλες δυο ακόμα (δε θυμάμαι ποιές).

Βλέποντας τες όλες μαζί όταν προβάλουν το κατακόκκινο λογότυπο του Media Markt παρατήρησα το εξής:
Όντως η Sony δε δείχνει το κόκκινο τόσο έντονα όπως το δείχνουν οι άλλες τέσσερις τηλεοράσεις (undersaturated όπως γράφουν οι κριτικές), αλλά είναι η μοναδική στη οποία φαίνεται ότι το κόκκινο φόντο αποτελείται από δυο -ελάχιστα διαφορετικούς- τόνους του κόκκινου (στο σχήμα της πολεμικής σημαίας της Ιαπωνίας) και όχι σκέτο κόκκινο όπως δείχνουν οι άλλες.

Last edited:
Σαν κατοχος του προηγουμενου μοντελου θα ηθελα να μαθω!!αν οντως ειναι πιο καλυτερη η συγκεκριμενη παιδες σε εικονα σε σχεση με την w805 μου.Το ρωταω αυτο διοτι ψηνομαι να δωσω την δικια μου στον αδερφο μου και να παω εγω στο καινουργιο μοντελο.Τι λετε θα αξιζει να το κανω αυτο?η θα δω μιδαμινες διαφορες!!οπωτε ας το αφησω οπως εχει!! και να περιμενω στο μελλον για κατι καλυτερο?ευχαριστω.
Υ.Γ Velvets!!!!καλοριζικο και απο εμενα το ps4!!!!και ενοειτε καλο λιωσιμο.

Last edited:
@velvets δηλαδη αρκει ενας γνωστος σε ηλεκτρομααγαζο να κανει μια πωληση 4 tv και μετα να πας εσυ 5ος και να το δωρακι.Αυτος μετα κανει ακυρωση της πωλησης.

o κάθε 5ος που κάνει register την tv του στο web της sony.(με ένα αριθμό που βρίσκεις στο menu της τηλεόρασης)

Last edited:
@velvets δηλαδη αρκει ενας γνωστος σε ηλεκτρομααγαζο να κανει μια πωληση 4 tv και μετα να πας εσυ 5ος και να το δωρακι.Αυτος μετα κανει ακυρωση της πωλησης.

Έχει προβλέψει η Sony και την ελληνική κουτοπονηριά....
Να σας ρωτήσω κάτι:
Σκεφτόμουν πριν λίγους μήνες να αλλάξω την plasma panasonic 50st30 που είχα με την Sony KDL-50W685, βλέποντας όμως τη sony να παίζει απογοητεύτηκα πολύ από 2 πράγματα, το μαύρο το οποίο δεν ήταν τόσο χάλια όσο των lg που φοράν το ips panel αλλά σε σχέση με την πλάσμα μου η διαφορά ήταν χαώδης, και από τη γωνία θέασης που ήταν αρκετά περιορισμένη.
Θέλω λοιπόν να μου πει κάποιος αν γνωρίζει πρακτικά, έχοντας δει και τις 3 τηλεοράσεις αν η φετινή Sony KDL-50W829B έχει βελτίωση στο μαύρο και στις γωνίες θέασης από την περσινή w865 και αν είναι ανεκτή η εικόνα της σε σχέση με την plasma που έχω.
Ευχαριστώ.

Μέσα στο κατάστημα που την είδες δηλαδή η Sony είχε χειρότερο μαύρο ή μιλάμε για θέαση σε κάποιο σπίτι?

Γωνία θέασης σαν πλάσμα δεν έχει καμία LED LCD αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

o κάθε 5ος που κάνει register την tv του στο web της sony.(με ένα αριθμό που βρίσκεις στο menu της τηλεόρασης)
Ακριβώς και μάλιστα σε Πανελλήνιο επίπεδο, οπότε δεν μπορείς να ξέρεις αν κάπου, κάποιος κάνει register.
Και αν κερδίσεις, στέλνεις ένα κωδικό που σου δίνουν, μαζί την απόδειξη αγοράς, στη Γαλλία!
(φαντάζομαι όχι μόνο την ελληνική, αλλά και την ιταλική και την αγγλική κουτοπονηριά θα σκέφτηκε η Sony...)

Με βάση τις μετρήσεις του HDTVtest η Sony είναι καλιμπραρισμένη στα 0.042 nits , η ST30 έχει μετρηθεί θα 0.028 nits. Δεν νομίζω ότι είναι και τόσο χαώδης η διαφορά εκτός και την είχαν να παίζει στο δυναμικό οπότε λογικά θα είχε μαύρο πάνω από 0.10 Nits. Με την W805 θα κερδίσεις και πιο πολύ punch στην εικόνα λόγω μεγαλύτερης φωτεινότητας οπότε καλύπτεται κάπως η διαφορά στο μαυρο.

Το avforums στην W829 (ουσιαστικά ίδια με την 805) έχει βάλει βαθμολογία 9/10 πάντως ενώ στην ST30 είχε βάλει 7/10...

http://www.avforums.com/review/pana...ch-3d-plasma-tv-review.183#sectionAnchor23362
http://www.avforums.com/review/sony-w8-kdl-50w829b-led-television-review.10178

Σαν κατοχος του προηγουμενου μοντελου θα ηθελα να μαθω!!αν οντως ειναι πιο καλυτερη η συγκεκριμενη παιδες σε εικονα σε σχεση με την w805 μου.Το ρωταω αυτο διοτι ψηνομαι να δωσω την δικια μου στον αδερφο μου και να παω εγω στο καινουργιο μοντελο.Τι λετε θα αξιζει να το κανω αυτο?η θα δω μιδαμινες διαφορες!!οπωτε ας το αφησω οπως εχει!! και να περιμενω στο μελλον για κατι καλυτερο?ευχαριστω.
Υ.Γ Velvets!!!!καλοριζικο και απο εμενα το ps4!!!!και ενοειτε καλο λιωσιμο.

Ευχαριστώ spartan. Σίγουρα η W805Β (φυσικά και η W829B) είναι καλύτερη σε διάφορες μετρήσεις απο την περσινή W805A, ειδικά στο μαύρο.
Επίσης, επειδή πήρα 42" επέλεξα την W829B και όχι την W805Β. Αν έπαιρνα 50" πιθανότατα να έπαιρνα την W805Β.
(στη 42W805Β το πραγματικό refresh rate είναι 50 Hz, ενώ στην 42W829B 100Hz, οπότε θεώρησα ότι θα έχει διαφορά)

Τώρα αν αξίζει να δώσεις 1.000 περίπου ευρώ για να πάρεις μέσα σ' ένα χρόνο τηλεόραση, θα έλεγα πως δεν αξίζει. Εξαρτάται βέβαια και το πορτοφόλι που έχεις και... πόσο αγαπάς τον αδελφό σου!

Last edited:
Έχει κανείς την w829b? Είναι καλή από άποψη εικόνας και γενικά αξίζει τα λεφτά της?

Με όλο το σεβασμό Γιάννη αλλά το 7/10 οφείλεται στα smart tv και λοιπά δευτερεύοντα και όχι στη ποιότητα της εικόνας.

Το smart tv της Sony είναι κάτω του μετρίου (δεν είναι στα θετικά της τηλεόρασης όπως δεν είναι και το 3D) αλλά έτσι και αλλιώς δεν βλέπω να παίζει κανένα ρόλο στην βαθμολογία.

Στην βαθμολογία παίζει ρόλο η ακρίβεια των χρωμάτων , το σωστό gamma , η πολύ καλή επεξεργασία εικόνας και το καλό μαύρο και αντίθεση. Στα αρνητικά εκτός από το 3D που είπα και πριν αναφέρονται και τα μενού που υστερούν κάπως σε θέμα εργονομίας.

Last edited:
Ευχαριστώ spartan. Σίγουρα η W805Β (φυσικά και η W829B) είναι καλύτερη σε διάφορες μετρήσεις απο την περσινή W805A, ειδικά στο μαύρο.
Επίσης, επειδή πήρα 42" επέλεξα την W829B και όχι την W805Β. Αν έπαιρνα 50" πιθανότατα να έπαιρνα την W805Β.
(στη 42W805Β το πραγματικό refresh rate είναι 50 Hz, ενώ στην 42W829B 100Hz, οπότε θεώρησα ότι θα έχει διαφορά)

Τώρα αν αξίζει να δώσεις 1.000 περίπου ευρώ για να πάρεις μέσα σ' ένα χρόνο τηλεόραση, θα έλεγα πως δεν αξίζει. Εξαρτάται βέβαια και το πορτοφόλι που έχεις και... πόσο αγαπάς τον αδελφό σου!
Να σε καλα φιλε μου για την απαντηση σου.Η w085 που εχω ειναι απο αντικατασταση μιας hx820 που ειχα παλαιοτερα!!οπωτε λεφτα δεν εδωσα απο την τσεπη μου για την συγκεριμενη.Ειμαι ακομα σε διλημα αν θα προβω στην αγορα της η οχι!!διοτι ειμαι ακομα στο ψαξιμο γενικα.Τελος θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανενας απο εσας!!!αν την δινει( εκτος απο τα sony center) αλλο καταστημα με 5ετη εγγυηση επιπλεον δωρεαν,ευχαριστω.

Πριν μία ωρίτσα άνοιξα την καινούργια 50w815 και είμαι στο ψάξιμο...Το τρελό είναι ότι επίσης κέρδισα το ps4!

Πριν μία ωρίτσα άνοιξα την καινούργια 50w815 και είμαι στο ψάξιμο...Το τρελό είναι ότι επίσης κέρδισα το ps4!
Με γειά καλοθέατη απροβλημάτιστη και καλό gaming.

Re: Απάντηση: Sony W8xxB series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Με βάση τις μετρήσεις του HDTVtest η Sony είναι καλιμπραρισμένη στα 0.042 nits , η ST30 έχει μετρηθεί θα 0.028 nits.

Το μαύρο των S/G/UT/ST30 μετά τις 1000 ώρες σταθεροποιείται στα 0,017 cd/m2 για συχνότητα ανανέωσης 96Hz και 0,021 cd/m2 για συχνότητα ανανέωσης 60Hz (οι αντίστοιχες τιμές στις 0 ώρες είναι 0,025 και 0,03)...

Με την W805 θα κερδίσεις και πιο πολύ punch στην εικόνα λόγω μεγαλύτερης φωτεινότητας οπότε καλύπτεται κάπως η διαφορά στο μαυρο.

To "punch" είναι θέμα αντίθεσης, όχι σκέτης φωτεινότητας...

To 3d αν έχω καταλάβει καλά είναι ενεργό με μισές γραμμές άρα έχει τα αρνητικά και των 2 τεχνολογιών.

Σωστά. Πάντως ενόψει και καλοκαιριού είναι η κατάλληλη περίοδος για να αλλάξεις τηλεόραση , θα γλιτώσεις και από την απαγωγή θερμότητας της πλάσμα που θα είναι ενοχλητική τους επόμενους μήνες.:p