Sony W8xxB series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

καλησπέρα
Είμαι μεταξύ της sony 55w805b και της samsung 55H6500 Bέβαια τελευταία μου μπήκε και το μικρόβιο της 60άρας με την sony 60W855b αλλά είναι αρκετά ακριβότερη.
Καταρχήν η w805 (55άρα) και η w855 (60άρα) είναι ίδιες? Ρωτάω γιατί βρίσκω σε κατάστημα για να δω την 805 αλλά όχι την 60άρα 855. Αν όμως είναι ίδιες και το μόνο που διαφέρει ε'ιναι η διάσταση τότε δεν υπάρχει θέμα.
Επίσης σε σχέση με τη samsung ποιά θα προτιμούσατε? Τόσο από ποιότητα εικόνας όσο και από ταχύτητα και media player. Ο επεξεργαστής ας πουμε της samsung είναι 4-πύρηνος. Για την Sony που εχει νομίζω τον Xreality pro δεν έχω βρει πουθενά στοιχεία. Είναι αντίστοιχων δυνατοτήτων με της Samsung ή είναι αργός με αποτέλεσμα να εχω σπασίματα στην εικόνα και γενικά προβλήματα ταχύτητας?
Τέλος από πλευράς service τί λέει η Sony?

καλησπέρα
Είμαι μεταξύ της sony 55w805b και της samsung 55H6500 Bέβαια τελευταία μου μπήκε και το μικρόβιο της 60άρας με την sony 60W855b αλλά είναι αρκετά ακριβότερη.
Καταρχήν η w805 (55άρα) και η w855 (60άρα) είναι ίδιες? Ρωτάω γιατί βρίσκω σε κατάστημα για να δω την 805 αλλά όχι την 60άρα 855. Αν όμως είναι ίδιες και το μόνο που διαφέρει ε'ιναι η διάσταση τότε δεν υπάρχει θέμα.
Επίσης σε σχέση με τη samsung ποιά θα προτιμούσατε? Τόσο από ποιότητα εικόνας όσο και από ταχύτητα και media player. Ο επεξεργαστής ας πουμε της samsung είναι 4-πύρηνος. Για την Sony που εχει νομίζω τον Xreality pro δεν έχω βρει πουθενά στοιχεία. Είναι αντίστοιχων δυνατοτήτων με της Samsung ή είναι αργός με αποτέλεσμα να εχω σπασίματα στην εικόνα και γενικά προβλήματα ταχύτητας?
Τέλος από πλευράς service τί λέει η Sony?

Η sony είναι καλύτερη από την samsung σε όλα εκτός από το 3D και τον media player. Επίσης έχει και πολύ μικρότερο lag σια gaming (καθυστέρηση εικόνας είναι το lag). Σπασίματα στον media player δεν θα δεις ούτε με μονοπύρηνο, ούτε με 8πύρηνο αν είναι καλή η tv.
Τα service και της Sony και της Samsung είναι για κλοτσιές, οπότε να παρακαλάς να μην μπλέξεις με αυτούς.

Έχω ένα σκληρό Toshiba 500 gb, στον οποίο έχω βάλει καμιά 10ρια σειρές με 1 ή και 2 σεζόν η καθεμία, σύνολο γύρω στα 300 γιγα. Τελευταία και συγκεκριμένα μόλις ξεπερασα τα 300, μου βγάζει συνέχεια μήνυμα '' η αναπαραγωγή πολυμέσων σταμάτησε '' και εκεί κολλάει.... Η μόνη λύση είναι επαναφορά σε εργοστασιακες ρυθμίσεις.... Ξέρει κανένας κάποιο άλλο τρόπο; και ναι μόλις συνδέω τον σκληρό περιμένω αρκετή ώρα για να φορτώσει, δεν μπαίνω αμέσως να επιλέξω ταινία... Ευχαριστω
UPDATE..
Επικοινωνησα με την Sony,ενας ευγενεστατος τεχνικός μου εξηγησε-off the record-οτι μεγαλο λογο παιζει ο τυπος της ταινιας,που εχω κατεβασει απο το internet.
Μου ειπε να αφαιρέσω οτι εβαλα τελευταιο και να δω ποια ταινια/ταινιες κανουν την ''ζημια''...ετσι και εκανα και τελικα εφτιαξε...
Μάλιστα ειπε οτι πιθανον και να παιζει DRM σε ταινιες της Sony Entertainment..!!!!
Eλα όμως που δεν μπορω να καταλαβω τι προβλημα εχουν οι σειρες που κατεβασα....το pc με vlc τις παιζει ολες κανονικά....μάλλον τα mkv δεν τα πολυσυμπαθει...δεν ξέρω..
Any thoughts;;

Drm σε ταινίες sony δεν παίζει επειδή έχω βάλει και έχω δει αρκετές. Άλλη λύση δεν ξέρω γιατί δεν μου έχει τύχει

Η sony είναι καλύτερη από την samsung σε όλα εκτός από το 3D και τον media player. Επίσης έχει και πολύ μικρότερο lag σια gaming (καθυστέρηση εικόνας είναι το lag). Σπασίματα στον media player δεν θα δεις ούτε με μονοπύρηνο, ούτε με 8πύρηνο αν είναι καλή η tv.
Τα service και της Sony και της Samsung είναι για κλοτσιές, οπότε να παρακαλάς να μην μπλέξεις με αυτούς.

Καταρχήν ευχαριστώ. Το 3D δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Περισσότερο την θέλω για παρακολούθηση ταινιών από στικάκι ή media player και παρακολούθηση κάποιων αγωνων ή γεγονότων όπως eurovision κλπ κυρίως σε SD υποθέτω. Επομένως να θεωρήσω ότι η Sony είναι η καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή τόσο από τη Samsung όσο και αποό την LG στα χρήματα αυτά? Τελικά τα μοντέλα w805 και w855 της Sony είναι τελικά ίδια και διαφέρουν απλά στη διάσταση?
Όσον αφορά το panel χρειάζεται να προσέξω κάτι ιδιαίτερο στη sony? Είναι ίδιας τεχνολογίας direct led με της samsung ή edge led?

Last edited:
Αν μιλάμε για 50+ ίντζες, γνώμη μου είναι ότι και η W705 που δεν έχει 3d θα ήταν μια χαρά για αυτά που την θες.

Οι σειρές w7 & w8 είναι edge led.

Αν μιλάμε για 50+ ίντζες, γνώμη μου είναι ότι και η W705 που δεν έχει 3d θα ήταν μια χαρά για αυτά που την θες.

Οι σειρές w7 & w8 είναι edge led.

edge led δεν σημαίνει ότι θα εχει περισσότερο clouding σε σχεση με τις samsung που είναι direct led?

Καλησπέρα σε όλους,

έχω καταλήξει στη sony kdl-42w805b. θέλω να την τοποθετήσω σε τοίχο και νομίζω ότι αύτή η βάση https://www.skroutz.gr/s/442199/Brateck-PA-944.html?from=account_favorites θα με καλυψει και με το παραπάνω. Η ερώτησή μου είναι αν θα χρειαστώ και ένα sony vesa wall mount adaptor για να στηρίξω την tv μετά στη brateck?

Ευχαριστώ.

Καλησπέρα σε όλους,

έχω καταλήξει στη sony kdl-42w805b. θέλω να την τοποθετήσω σε τοίχο και νομίζω ότι αύτή η βάση https://www.skroutz.gr/s/442199/Brateck-PA-944.html?from=account_favorites θα με καλυψει και με το παραπάνω. Η ερώτησή μου είναι αν θα χρειαστώ και ένα sony vesa wall mount adaptor για να στηρίξω την tv μετά στη brateck?
Καλησπερα θα ηθελα να σε ενημερωσω οτι η βαση που εχει η τηλεοραση στο κουτι της ειναι επιτραπεζια αλλα μπορει να γινει και επιτοιχια. Εγω ετσι εχω κρεμασει την 50". Ειναι πολυ σταθερη αν και ειχα λιγο φοβο στην αρχη αν θα την αντεξει αλλα μια χαρα.

Ευχαριστώ.

Καλησπερα θα ηθελα να σε ενημερωσω οτι η βαση που εχει η τηλεοραση στο κουτι της ειναι επιτραπεζια αλλα μπορει να γινει και επιτοιχια. Εγω ετσι εχω κρεμασει την 50". Ειναι πολυ σταθερη αν και ειχα λιγο φοβο στην αρχη αν θα την αντεξει αλλα μια χαρα.

Το bluetooth υπάρχει τρόπος να το απενεργοποιήσουμε; Ότι και να δοκίμασα συνεχίζει να είναι ενεργοποιημένο.

edge led δεν σημαίνει ότι θα εχει περισσότερο clouding σε σχεση με τις samsung που είναι direct led?

Πιθανό είναι αλλά όχι σίγουρο. Μίλα με το κατάστημα αν μπορείς να την ανοίξεις για έλεγχο πριν την παραλάβεις.
Η σειρά w6 είναι direct led αλλά υστερεί σε χαρακτηριστικά από τις w7/w8.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το bluetooth υπάρχει τρόπος να το απενεργοποιήσουμε; Ότι και να δοκίμασα συνεχίζει να είναι ενεργοποιημένο.

Ναι έχει επιλογή για απενεργοποίηση του bluetooth στις επιλογές συστήματος. Εκτός και αν χρησιμοποιείς το touch remote το οποίο χρησιμοποιεί το bluetooth.

Ναι έχει επιλογή για απενεργοποίηση του bluetooth στις επιλογές συστήματος. Εκτός και αν χρησιμοποιείς το touch remote το οποίο χρησιμοποιεί το bluetooth.

Την απενεργοποίησα από το σύστημα, αλλά το κινητό μου την βρήσκει με Bluetoοth κανονικά. Μήπως είναι συνεχώς αναμένω το Bluetooth σε αναμονή για 3D των γυαλιών;;;
Κανένας τρόπος να κλείσει τελείως το Bluetooth???

Ρυθμίσεις /Ρυθμίσεις συστήματος/Γενικές ρυθμίσεις /Bluetooth /Όχι

σ'ευχαριστώ για την απάντηση, το ξέρω ότι η επιτραπέζια βάση γίνεται και επιτύχια, αλλά είναι σταθερή και εγώ στο τοίχο που θα μπει η τηλεόραση θέλω να έχω τη δυνατότητα να τη μετακινώ δεξιά και αριστερά.

Καλημέρα παιδιά
Γνωρίζετε αν η σειρά w855 μπορεί να συνεργαστεί με sound bar άλλων εταιρειών όπως της LG ή της Samsung?

Ρυθμίσεις /Ρυθμίσεις συστήματος/Γενικές ρυθμίσεις /Bluetooth /Όχι
Στις γενικές ρυθμίσεις εμένα δεν έχει επιλογή Bluetooth.
Αν εννοείς ρυθμίσεις/Ρυθμίσεις συστήματος/Ρυθμίσεις Bluetooth, εκεί μου βγάζει επιλογή για καταχώρηση/κατάργηση συσκευών Bluetotth, όχι για απενεργοποίηση του bluetooth της tv.

Καλησπέρα .

Ήθελα να ρωτηςω για ένα θεμα σε προβολή ταινιών .
Φαίνεται ειδικά με χαμηλό φωτισμό δωματίου .

Σε κςκοτεινες σκηνές οταν παίζουν οι υπότιτλοι ( παιζει ταινίες απο usb stick ) , με το που εμφανίζονται οι υπότιτλοι γκριζάρει ολο το μαυρο της σκηνής , χαλάνε δηλ τα μαύρα ( πχ black boarders πανω κατω και το μαυρο της ταινίας ) .

Ειναι φυσιολογικό ?
Διορθώνεται ?

δεν εχω δει κατι τετοιο, εχεις βαλει μηπως adv contrast και black corrector?