Sony XR X90J / X93J : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ρε παιδιά έχετε θέμα με το AirPlay εμένα μετά την αναβάθμιση δεν μπορώ να σύνδεθω με τίποτα!

Κάτοχος κι εγώ της X90J 55" από σπόντα και με μηδέν κόστος. Αρχικά φοβόμουν να πάω από την Panasonic VT30 σε LED. Είχα διαβάσει για τις full array led αλλά κάτι δεν μου κάθονταν. Η X90J έχει πολύ καλή ομοιομορφία. Τσέκαρα με διάφορα images σε γκρι ή για μαύρο και το μόνο αρνητικό είναι οι σκοτεινότερες γωνίες όπως έλεγαν και οι διάφορες παρουσιάσεις. Το γκρι 50% είναι άριστο χωρίς DSE (με εξαίρεση τις γωνίες) και στο μαύρο δεν έχω καθόλου clouding ενώ το μαύρο είναι εφάμιλλο της VT30. Εξαίρεση είναι όταν πας να κάνεις θέαση υπό γωνία όπου εκεί το VA αρχίζει και δείχνει τις αδυναμίες του και η εικόνα αρχίζει να ξεθωριάζει. Βέβαια στο setup μου βλέπουμε καρφί από μπροστά οπότε δεν με απασχολεί καθόλου αυτό. Επειδή έχω μια οικειότητα με Android TV λόγω Shield προτιμώ το Google TV και ο επεξεργαστής της Sony είναι εξαιρετικός. Γενικά πολύ καλή επιλογή ειδικά αν κάποιος προέρχεται από άλλες LED TVs του πεταματού ή είχε Plasma 8+ ετών. Σε σχέση με OLED υστερεί αλλά όχι τόσο, σε συνδυασμό πάντα με την τιμή της, που να μην την βάζει στο κάδρο των επιλογών ενός σινεφίλ.

Μου έφτιαξες τη διάθεση με αυτά που έγραψες vertical. Δεν είμαι σε plasma πλέον, υπήρξα, αλλά η 55άρα Pany που τώρα χρησιμοποιούμε ήταν επιλογή μιας στιγμής που μετακομίζαμε και τα οικονομικά ήταν στενά, οπότε ήταν μια VFM επιλογή σε VA panel. Τα υπόλοιπα της είναι μετριότατα, και τα σημεία που χωλαίνει φαίνονται σε ταινίες, ειδικά από το sield.
Ήμουν σχεδόν έτοιμος να πάω σε 65" στην X95J, αλλά δεν μου βγαίνει με τίποτα η στήριξη μιάς και η βάση της έχει τεράστιο άνοιγμα, 145cm, και δεν χωράει στο έπιπλο. Έτσι γλυκοκοιτάζω προς X90J πλευρά με τους 46 πόντους στη στενή θέση και περίμενα κάποιο σχόλιο από κάποιον που βλέπει ταινίες. και ακόμη καλύτερα που είχες plasma.
Ευχαριστώ

• Like
Reactions: vertical
Να ρωτήσω τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες αλλά και όσους ξέρουν: η εφαρμογή Disney+ δεν υποστηρίζεται πλέον από την τηλεόραση μας ή απλώς περιμένουμε να έρθει επίσημα Ελλάδα; Όταν πάω να μπω στην εφαρμογή μου πετάει μνμ ότι θέλει αναβάθμιση αλλά στο play store γράφει ότι δεν υποστηρίζεται πλέον από τον κατασκευαστή.

Sent from my G8341 using Tapatalk

Κάτοχος κι εγώ της X90J 55" από σπόντα και με μηδέν κόστος. Αρχικά φοβόμουν να πάω από την Panasonic VT30 σε LED. Είχα διαβάσει για τις full array led αλλά κάτι δεν μου κάθονταν. Η X90J έχει πολύ καλή ομοιομορφία. Τσέκαρα με διάφορα images σε γκρι ή για μαύρο και το μόνο αρνητικό είναι οι σκοτεινότερες γωνίες όπως έλεγαν και οι διάφορες παρουσιάσεις. Το γκρι 50% είναι άριστο χωρίς DSE (με εξαίρεση τις γωνίες) και στο μαύρο δεν έχω καθόλου clouding ενώ το μαύρο είναι εφάμιλλο της VT30. Εξαίρεση είναι όταν πας να κάνεις θέαση υπό γωνία όπου εκεί το VA αρχίζει και δείχνει τις αδυναμίες του και η εικόνα αρχίζει να ξεθωριάζει. Βέβαια στο setup μου βλέπουμε καρφί από μπροστά οπότε δεν με απασχολεί καθόλου αυτό. Επειδή έχω μια οικειότητα με Android TV λόγω Shield προτιμώ το Google TV και ο επεξεργαστής της Sony είναι εξαιρετικός. Γενικά πολύ καλή επιλογή ειδικά αν κάποιος προέρχεται από άλλες LED TVs του πεταματού ή είχε Plasma 8+ ετών. Σε σχέση με OLED υστερεί αλλά όχι τόσο, σε συνδυασμό πάντα με την τιμή της, που να μην την βάζει στο κάδρο των επιλογών ενός σινεφίλ.
Τελικά εμείς οι δυο κάνουμε παρομοιες επιλογές καθώς και εγώ μετά από την vt30 πήγα σε Sony 9505 και μάλιστα μεγαλύτερη από την Panasonic.
Φυσικά δεν το μετάνιωσα καθόλου.
Άριστη επιλογή για όποιον κάνει αρκετή χρήση σε τηλεοπτικό πρόγραμμα και ακόμα καλύτερη σε σχέση με την vt30 σε ταινίες μέσω shield Netflix, prime.

• Like
Reactions: vertical
Να ρωτήσω τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες αλλά και όσους ξέρουν: η εφαρμογή Disney+ δεν υποστηρίζεται πλέον από την τηλεόραση μας ή απλώς περιμένουμε να έρθει επίσημα Ελλάδα; Όταν πάω να μπω στην εφαρμογή μου πετάει μνμ ότι θέλει αναβάθμιση αλλά στο play store γράφει ότι δεν υποστηρίζεται πλέον από τον κατασκευαστή.

Άλλη απορία.. πως κάνουμε εγκατάσταση μια εφαρμογή εκτός play store; Δοκίμασα μέσω της εφαρμογής Downloader, πετάει μνμ η εγκατάσταση δεν έγινε. Μπαίνω μέσω file explorer, επιλέγω το αρχείο, μου λέει να κάνει εγκατάσταση, πάλι μετά γράφει η εγκατάσταση δεν έγινε. Εννοείται έχω δώσει στις εφαρμογές αυτές την άδεια να εγκαθιστούν εφαρμογές... Καμία ιδέα;;

Άκυρο παίδες... Ήθελε μια επανεκκίνηση της τηλεόρασης, όλα καλά....

Last edited:
Καλησπέρα στην παρέα, παρήγγειλα την 55x93j και έχω μια απορία, μπορεί κάποιος να μου πει πόσα cm είναι η βάση ;

• Like
Reactions: arma
Τελικά εμείς οι δυο κάνουμε παρομοιες επιλογές καθώς και εγώ μετά από την vt30 πήγα σε Sony 9505 και μάλιστα μεγαλύτερη από την Panasonic.
Φυσικά δεν το μετάνιωσα καθόλου.
Άριστη επιλογή για όποιον κάνει αρκετή χρήση σε τηλεοπτικό πρόγραμμα και ακόμα καλύτερη σε σχέση με την vt30 σε ταινίες μέσω shield Netflix, prime.

Ναι Ανδρέα, θυμάμαι, αν δεν κάνω λάθος είχες της 65άρα VT30. Συμφωνώ σε όλα. Για εμένα, ακόμη και αυτό το λίγο κατιτίς στις γωνίες που ανέφερα, σπάνια το βλέπεις, πόσο δε αν η ταινία έχει μαύρα borders πάνω-κάτω. Γενικά όμως, πολύ λιγότερα προβλήματα σε σχέση με την plasma καθώς είχαμε το θέμα με το green blob, τις κάθετες γραμμές κλπ. Ποιος θα το περίμενε αυτό σε 10 χρόνια από τότε, να πας σε LED και να είναι αναίμακτη η μετάβαση.

Καλησπέρα στην παρέα, υπάρχει τρόπος να βάλω τις εφαρμογές σε ότι σειρά θέλω;

ok ευχαριστώ, και κάτι άλλο, όταν κοιτάζω απέναντι ακριβώς από την tv τα χρώματα είναι ζωντανά, όταν κάθομαι περίπου 1,5 μέτρο προς τα δεξιά τα χρώματα χάνονται, η ρύθμιση είναι στην κανονική εικόνα , δοκίμασα και τις άλλες με τα ίδια αποτελέσματα, μόνο στην δυναμική διορθώνεται λίγο αλλά είναι πολύ έντονος ο φωτισμός, υπάρχει κάποια ρύθμιση που πρέπει να κάνω;

Κάτοχος της X93J από σήμερα. Αγορά από ΚΩΤΣΟ με την προσφορά 20% (στα 759€)
Στην αρχή δεν συνδεόταν στο δίκτυο, όταν το παρέλειψα και προχώρησα παρακάτω και μετά από κάποια λεπτά κοιτάω youtube, ήταν συνδεδεμένη... :unsure:
Μετά τη ρύθμιση Google TV, στην αρχική οθόνη δεν φαινόταν τίποτα, σαν κλειστή. Βρήκα κάπου την επανεκκίνηση, την έκανα και έστρωσε...
Για την ώρα δείχνει μια χαρά, δεν πρόλαβα να την ψάξω με ρυθμίσεις.
Το μόνο που δεν κατάφερα είναι να δώσει ήχο στον ενισχυτή. Την έχω συνδέσει με hdmi από την είσοδο earc στην έξοδο earc του ενισχυτή. Όταν ανοίγω την τηλεόραση ενεργοποιείται και ο ενισχυτής αλλά ήχο γιοκ. Θα κάτσω να διαβάσω μήπως θέλει καμιά άλλη ρύθμιση. Παίζει ρόλο το καλώδιο hdmi άραγε;

Κάποια στιγμή το είχα πάθει εγώ έτσι με το hdmi που μάλλον κάπου ήταν τσακισμένο. Άναβε ο ενισχυτής και ήχος γιοκ. Είχα φάει τον κόσμο με τις ρυθμίσεις και τίποτα, μέχρι που άλλαξα το καλώδιο και δούλεψε

Στάλθηκε από το XQ-AS52 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like
Reactions: bilham