Μου το έχει κάνει και η δική μου κάποιες φορές. Στην περίπτωσή μου δείχνει να το παθαίνει μετά από χρήση plex ή Kodi. Με μια επανεκκίνηση επανέρχεται πάντα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Βέβαια δεν ξέρω αν έχουμε το ίδιο μοντέλο, βλέπω γράφεις κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες, που δεν ξέρω, περί επεξεργαστή κλπ και δεν μπορώ να τις τσεκάρω, λόγω διαμονής αλλού αυτό το διάστημα. Και αν πω στη σύζυγο να ψάξει κάτι, δεν παίζει...).Καλησπερα στην παρεα,
Αντιμετωπίζω ένα εξαιρετικά επίμονο και περίεργο πρόβλημα με την τηλεοραση μου Sony XR-55X90J (μοντέλο με τον Cognitive Processor XR και λειτουργικό Google TV), το οποίο πλέον έχει χειροτερέψει και δεν διορθώνεται με τίποτα.
Το πρόβλημα:Κατά την αναπαραγωγή βίντεο, η εικόνα του περιεχομένου (π.χ. μέσα από την επίσημη εφαρμογή του YouTube ή από εξωτερικές πηγές HDMI) ελαχιστοποιείται και «κλειδώνει» στο πάνω αριστερό τέταρτο της οθόνης (σαν windowed mode σε ανάλυση 720p/1080p). Η υπόλοιπη οθόνη (κάτω και δεξιά) παραμένει τελείως μαύρη.
Κρίσιμη λεπτομέρεια:Όταν συμβαίνει αυτό, αν πατήσω το κουμπί των ρυθμίσεων (γρανάζι) στο τηλεκοντρόλ, τα μενού του Google TV UI εμφανίζονται κανονικά σε πλήρη οθόνη (4K) και με σωστό scaling. Το πρόβλημα εντοπίζεται αποκλειστικά στο layer του βίντεο (Media Player Driver / Hardware Scaling), το οποίο αποτυγχάνει να κάνει stretch σε όλο το πάνελ.
Τι έχω δοκιμάσει και ΔΕΝ δούλεψε:
Ενώ αρχικά το πρόβλημα στρώνει προσωρινά με μια πλήρη επανεκκίνηση (Reset), πλέον το bug επιστρέφει σχεδόν αμέσως, κάνοντας την τηλεόραση μη λειτουργική. Φαίνεται να πρόκειται για hardware failure του επεξεργαστή XR στο κομμάτι του scaling ή για corrupted memory (eMMC) που κρασάρει τον video driver?
- Αλλαγή ρυθμίσεων aspect ratio / Wide Mode (δεν είναι θέμα φορμά οθόνης).
- Απενεργοποίηση HbbTV (Υβριδικής τηλεόρασης) και Eco/Energy Saving modes.
- Αλλαγή των HDMI ports σε Enhanced / Standard format.
- Εκκαθάριση cache και Force Stop στο YouTube και στο Android System WebView.
- Δοκιμή μέσω Developer Options (Disable HW Overlays).
- Αναγκαστικό Hard Factory Reset (Επαναφορά εργοστασιακών).
Έχει συναντήσει κανείς παρόμοιο drop στην ανάλυση του video layer στην συγκεκριμενη Sony; Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει force το panel resolution μέσω ADB ή πάω αναγκαστικά για αλλαγή Mainboard από το service;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.