Sony Z4500 200Hz : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Sony Z4500 series --- 200Hz !!!

Τηλεοραση του 2006 με μια του 2007 και μια του 2008 εχει τεραστια διαφορα.

Ειχα παρει το 2006 την Sony 32S2010 και μετα την αναβαθμισα περυσι σε 40D3000 και πριν 4 μηνες σε 46W4000. H διαφορα W4000 και S2010 με οποιοδηποτε σημα ειναι χαοτικη.

Aρα τα 200 Hz κτλ. δεν τα χρειαζεσαι κατα την γνωμη μου , οποιοδηποτε καλο μοντελο LCD να παρεις (πχ. W4500 , A856) θα δεις μεγαλη διαφορα ακομη και σε τηλεοπτικο σημα.

Φίλε Σταύρο καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Αποτυχημένες επιλογές έχουμε κάνει οι περισσότεροι κάποια στιγμή, οπότε δεν χρειάζονται νεύρα. Ούτε τα βραβεία κάνουν μια τηλεόραση καλή, ούτε τα βιντεάκια των κατασκευαστών. Δες την με τα μάτια σου όταν γίνει διαθέσιμη και κρίνε μόνος σου. Υπάρχουν καταστήματα που τις έχουν και παίζουν με πραγματικό υλικό.

Υ.Γ Ελπίζω τα επόμενα μηνύματα να περιέχουν πιο ήπιους χαρακτηρισμούς. Ευχαριστώ :a0210:

Last edited:

Ευχαριστουμε για το τεστ.Τουλαχιστον ξερεις οτι εχεις την τηλεοραση με την
καλυτερη κινηση σε αυτα τα λεφτα.Εικονα θα εχει παρομοια με την
40χ4500,
αρα γιατι να μην την προτιμησει καποιος?

Ευχαριστουμε για το τεστ.Τουλαχιστον ξερεις οτι εχεις την τηλεοραση με την
καλυτερη κινηση σε αυτα τα λεφτα.Εικονα θα εχει παρομοια με την
40χ4500,
αρα γιατι να μην την προτιμησει καποιος?

Επειδη ειναι πολυ μικρη...

Η επισης πολυ ακριβη για το μεγεθος της 40Χ4500 παντως εχει Bravia Engine 2 Pro.

Ποσο εχεις αποσταση θεασης?

Αυτο ειναι καθοριστικος παραγοντας για την αγορα μιας τηλεορασης και οχι τα 100-200 κτλ. Hz.

2,5 μετρα περιπου.Στην κρεβατοκαμαρα 0,5 μετρο απο το κρεβατι μου.
Δεν θελω μεγαλυτερη.

ξουτ απο δω να χαθουν,καπελο χοντρο,κανενας να μην αγορασει απο ηλεκτρονικη

παω σημερα ηλεκτρονικη να δω απο κοντα την Ζ4500...για να δουμε πως θα ειναι η κινηση και η αληθοφανεια της...φιλε GeoGeoGeo δεν θα αγορασω απο ηλεκτρονικη!!!απλα να την δω θα παω!!!

pare mia philips 9703 na deis thn ygeia soy xixixixixixi

Σιγα μην δωσει τοσα λεφτα για να παρει μια τηλεοραση με πραγματικη αντιθεση 216:1 και διαφορα αλλα κουσουρια....

Η διαδικασία ρύθμισης της 9703 απαιτεί χρόνο, εμπειρία και παραχωρήσεις από τον χρήστη. Το δίδυμο της δυναμικής αντίθεσης και του δυναμικού οπίσθιου φωτισμού είναι ικανό για τα μέγιστα και τα ελάχιστα και εν τέλη αποδεικνύεται μη αξιοποιήσιμο!

Ατό συμβαίνει διότι από μόνη της η κάθε λειτουργία δεν μπορεί να ‛σταθεί' παρόλο που σε κάποιες παραμέτρους επιφέρει θεαματική βελτίωση, αλλά ούτε και ο συνδυασμός τους είναι δυνατός διότι η πλάστιγγα τείνει προς τις αρνητικές επιπτώσεις.
Όλα αυτά ξεκινούν από το γεγονός ότι η τηλεόραση δεν διακρίνεται από την χαμηλή στάθμη μαύρου. Προσπαθώντας λοιπόν να διορθώσεις την βασική αυτή παράμετρο στο τέλος βρίσκεσαι σε αδιέξοδο !

http://www.fullhd.gr/index.php/2008-03-14-21-37-34/lcd-tvs/314-philips-42pfl9703d

παιδια εσtειλα αυτο το e-mail στον κ.μπαχλιτζανακη μανο απο το full hd.gr.

καλησπερα σας κυριε μπαχλιτζανακη.εχω την samsung le40m61 που ειχε παρει το eisa το 2006 αλλα ειμαι πολυ απογοητευμενος απο την κινηση και την θολουρα που εχει!!την εχω 2.5 χρονια τωρα.επειδη ειμαι λατρης των αθλητικων θα μπορουσατε να μου μου πειτε ποια τηλεοραση πλησιαζει περισσοτερο την κινηση και αληθοφανεια των crt???δεν εχω οικονομικο προβλημα θα ηθελα να σας πω...με ενδιαφερει περισσοτερο η πιστη αποδοση της κινησης και οχι τοσο τα χρωματα,το απολυτο μαυρο κτλ...η Sony Z4500 200 HZ θεωρειται οτι εχει τα στοιχεια που ζηταω η μηπως να στραφω σε plasma???

ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ:ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΑΤΕ ΜΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΠΙΣΤΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑ ΤΩΝ ΓΡΗΓΟΡΩΝ ΣΚΗΝΩΝ ΠΟΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ???

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ!!

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΑΘΑΣ-26 ΕΤΩΝ...

και η αμεση απαντηση απο τον κ.μπαχλιτζανακη

Γεια σου Σταύρο... καλώς ήρθες στο FullHD.gr,

Δεν μου ανέφερες καν το οικονομικό.

Anyway... παραδόξως θα επέλεγα μία LCD με led
Backlight και δυνατό σύστημα motion compensation.

Aναφέρω τον όρο παραδόξως, διότι η
απόδοση των plasma είναι περισσότερο
ελεγχόμενη αλλά όμως και πιο υποτονική...
smooth που λέμε.

Την εκρηκτικότητα μίας πολύ καλής LCD δεν
την φθάνουν, παρόλο που και αυτή η
εκρηκτρικότητα έχει τα προβλήματα της...
Halo effect κ.α.

Όπως και να έχει...πέρα από τον όρο της
Ψυχοακουστικής, πιστεύω υπάρχει και ο
όρος της Ψυχοθέασης...

Έχε σε κάθε πρίπτωση υπόψη σου τα εξείς

Πρώτον. Τέλεια τηλεόραση δεν υπάρχει...

Δεύτερον Οι plasma συνολικά υπερτερούν από
τις LCD

Τρίτον Οι LCD (με led) είναι πιο δυναμικές
για παρακολούθηση αθλητικών γεγονότων,
για σύνδεση με υπολογιστή ή ως
παιχνιδομηχανές και μέσα απεικόνισης
multimedia εφαρμογών.

Τέταρτον Οι LCD είναι πιο χρησιτκές
τηλεοράσεις.

Για την Sony που μου ενέφερες είναι πάρα
πολύ καλή αλλά μου την χαλάει ο οπίσθιος
φωτισμός με CCFL.

Eάν θέλεις plasma η κατάταξη είναι Pionner -
Panasonic

Για LCD (με Led Backlight) Samsung - Philips - Sharp

Φιλικά,

Μπαχλιτζανάκης Μάνος

για αυτο που θελω πηρα απαντηση η οχι???το ερωτημα μου ηταν συγκεκριμενο θα ελεγα....

Η απαντηση ειναι οτι μια τηλεοραση LCD με 200 Hz δεν φτανει σε εικονα μια τηλεοραση LCD με LED backlight.

Noμιζω οτι λανθασμενα θεωρεις οτι επειδη πηρες μια τηλεοραση την εποχη που η τεχνολογια LCD ηταν ακομη σε πρωιμο σταδιο (M61) οτι θα βρεις την λυση πηγαινοντας στο αλλο ακρο δηλαδη στα 200 Hz που ειναι απο αμφιλεγομενο εως αδυνατο να προσφερουν αυτα που υποσχεται η ονομαστικη τους ισχυς.

Ειναι αυτο που λεμε "οποιος καει απο τον χυλο φυσαει και το γιαουρτι".

Οπως γραφει και στο Full HD ηδη απο τα 75 Hz αρχιζει το ανθρωπινο ματι να μην αντιλαμβανεται τις διαφορες.

Μια αλλη επιλογη θα ηταν μια πλασμα τηλεοραση οπως οι κορυφαιες Pioneer αλλα οι Kuro ως γνωστον βγαινουν πλεον απο τις 50" και πανω και πολυ σωστα κατα την αποψη μου γιατι στα μικροτερα μεγεθη δεν εχει νοημα η ενσωματωση κορυφαιων τεχνολογιων αφου λογω μεγεθους δεν μπορει να τις αντιληφθει το ανθρωπινο ματι εκτος και αν η αποσταση θεασης ειναι πολυ μικρη.

Eνα αρνητικο των πλασμα (πολυ λιγοτερο στις Kuro βεβαια) ειναι η smooth εικονα οπως λεει ο συντακτης (εγω προσωπικα την ονομαζω soft).

Οπως γραφει και στο Full HD ηδη απο τα 75 Hz αρχιζει το ανθρωπινο ματι να μην αντιλαμβανεται τις διαφορες.

Γιάννη αυτό δεν ισχύει, αν λειτουργεί το motion compensation, αφού έχουμε δημιουργία νέων frames. Για αυτό προτάθηκε LCD με καλό motion compensation. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι για ποιο λόγο προτάθηκε τηλεόραση με LED και μάλιστα σαν πρώτη επιλογή οι Samsung. Οι ευρωπαικές δεν χρησιμοποιούν backlight scanning άρα στην κίνηση θα είναι ίδιες με τις συμβατικές.

Εγώ προτείνω στον φίλο να δει από κοντά τηλεοράσεις που χρησιμοποιούν το παραπάνω χαρακτηριστικό, ξεκινώντας από την W4500.