Σωστή πολικότητα συσκευών με το ρεύμα.

Re: ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

οκ αλλα στην μετρηση εχω το ιδιο προβλημα που λενε και οι αλλοι παραπανω
το πολυμετρο μετραει παντα 0 οπου κι αν το βαλεις.κανει ενα peak και μετα μηδενιζει

οκ αλλα στην μετρηση εχω το ιδιο προβλημα που λενε και οι αλλοι παραπανω
το πολυμετρο μετραει παντα 0 οπου κι αν το βαλεις.κανει ενα peak και μετα μηδενιζει
Δεν είναι πρόβλημα αυτό. Το πολύμετρο σου δείχνει 0 γιατί αυτό πρέπει να δείχνει όταν όλα είναι σωστά στη συσκευή που μετράς. Για οποιαδήποτε άλλη ένδειξη θα έπρεπε ν' ανυσηχείς. Το peak που σου δείχνει στην αρχή είναι πιθανό να είναι από πυκνωτή που συνήθως έχουν κάποιες συσκευές για αποφυγή σπινθυρισμών κατά τη σύνδεση. Τα περισσοτερα πολύμετρα το κάνουν αυτό μέχρι να σου δείξουν την τελική ένδειξη ειδικά αν έχουν αυτόματη επιλογή κλίμακας.

Δεν είναι πρόβλημα αυτό. Το πολύμετρο σου δείχνει 0 γιατί αυτό πρέπει να δείχνει όταν όλα είναι σωστά στη συσκευή που μετράς. Για οποιαδήποτε άλλη ένδειξη θα έπρεπε ν' ανυσηχείς. Το peak που σου δείχνει στην αρχή είναι πιθανό να είναι από πυκνωτή που συνήθως έχουν κάποιες συσκευές για αποφυγή σπινθυρισμών κατά τη σύνδεση. Τα περισσοτερα πολύμετρα το κάνουν αυτό μέχρι να σου δείξουν την τελική ένδειξη ειδικά αν έχουν αυτόματη επιλογή κλίμακας.
Και με το δικο μου πολυμετρο τα ιδια.

Παντως σε μια ματι που εριξα στο εσωτερικο των συσκευων μου δεν εχει καμια γραμμη για γειωση στο φυτευτο καλωδιο ρευματος. Οποτε ουτε φις μπορω να αλλαξω που σημαινει οτι το αφηνω ετσι...

Παντως σε μια ματι που εριξα στο εσωτερικο των συσκευων μου δεν εχει καμια γραμμη για γειωση στο φυτευτο καλωδιο ρευματος. Οποτε ουτε φις μπορω να αλλαξω που σημαινει οτι το αφηνω ετσι...
Το καλωδιο ρευματος σου εχει καφε και μπλε αγωγους;Αν ναι τουλαχιστον ξερεις ποια ειναι η φαση στο καλωδιο.Μενει να σιγουρευτεις για την πριζα τωρα.

Τα της πριζας τα εχω ελεγξει ολα οπως και στο πολυμπριζο μου. Μαλιστα μια πριζα απο τις δυο ειχε τη φαση απο αριστερα και το διορθωσα.

Υποθέτω μετράτε εναλλασσόμενο και όχι συνεχές ε; :p

Υποθέτω μετράτε εναλλασσόμενο και όχι συνεχές ε; :p

Το βραδυ που θα γυρισω σπιτι θα βαλω μια φωτο του πολυμετρου να μου πεις γιατι εχει πολλες ρυθμισεις

αυτο ειναι για πες μου τωρα που παει ο διακοπτης για να μετρησουμε?

Attachments

• DSC01099.jpg
    DSC01099.jpg
    76.9 KB · Views: 64

αυτο ειναι για πες μου τωρα που παει ο διακοπτης για να μετρησουμε?
Δεν εχει διακοπτη :flipout:.........just joking -bye-,
κατω δεξια στην μπλε κλιμακα στο 500v

Last edited:

Δεν εχει διακοπτη :flipout:.........just joking -bye-,
κατω δεξια στην μπλε κλιμακα στο 500v

εκει ειναι που ειναι καραμηδεν η μετρηση,βασικα το μετρησα σε ολες τις θεσεις.:bigcry:

εκει ειναι που ειναι καραμηδεν η μετρηση,βασικα το μετρησα σε ολες τις θεσεις.:bigcry:
Εκει μετρας DC.Μικρο το κακο.Μετρησε ξανα AC

Re: Απάντηση: ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

Μια και αναφέρθηκε παραπάνω:

http://www.signalandpower.com/safety-marks.aspx

Δεν ξέρω εάν ο πίνακας είναι εξαντλητικός, όσον αφορά τις πιστοποιήσεις.
Πολυ χρησιμος θα ελεγα.Ευχαριστουμε -bye-

Ωραια λοιπον το προβλημα ομως παραμενει αν το πολυμετρο γραφει μηδεν πως βρισκεις την φαση?

Ωραια λοιπον το προβλημα ομως παραμενει αν το πολυμετρο γραφει μηδεν πως βρισκεις την φαση?

1. Δοκιμαστικό κατσαβίδι - τσεκαρεις την ασφάλεια. (Ανάβει)
2. Αυτί :grinning-smiley-043

Καλό είναι να θυμόμαστε πάντα οτι έχουμε να κάνουμε με ψηλή τάση.
Η ασφάλεια μας είναι πάνω απ όλα. Αν δεν καταλαβαίνουμε κάτι , καλύτερα ας το αφήσουμε ....

Aν εννοεις στην πριζα,μεταξυ γειωσης και φασης μετρα 230 βολτ,μεταξυ γειωσης και ουδετερου μετρα 0 βολτ

Στην κοκινη κλιμακα που ειναι για DC νομισα οτι αναφεροσουν ,διοτι δεν διαβασα καλα το "καραμηδεν" και το πηρα για "κεραμιδι".............:flipout:
Οποτε,αγνοησε την απαντηση που ακολουθησε στο ακριβως επομενο ποστ.Ειμαι σιγουρος οτι φαινεται τουλαχιστον.....περιεργη απαντηση -bye-

Απάντηση: ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

μεγάλη πλάκα έχει η διαδικασία εντοπισμού της σωστής φάσης, ειδικά όταν αυτή εναλλάσσεται 50 φορές το δευτερόλεπτο. Θέλει χέρι και τύχη για να το πετύχεις, να βάλεις δηλαδή το σούκο μέσα στην πρίζα όταν το ημίτονο της ΔΕΗ περνάει ακριβώς από το σημείο των μηδεν AC volts.
Κάποτε που ήμουν νεώτερος τα κατάφερνα καλύτερα, τώρα με βοηθούν για να το βάλω μέσα στην τρύπα ... κι ακόμα πιο δύσκολο όταν οι τρύπες είναι δύο, όπως δυστυχώς είναι σε μια κοινή πρίζα.

Last edited: