Σωστή πολικότητα συσκευών με το ρεύμα.

Re: ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

Ως γνωστόν οι Άγγλοι είναι χαζοί high endάδες.

Συμφωνω......αλλα πρεπει να παραδεκτουμε οτι το τριπλο φις,τα τηγανητα αυγα και το μπεηκον ειναι καλα :flipout:

μπορει καποιος να εξηγησει τον λογο που καποιοι απο εμας εχουμε μηδενικες μετρησεις? η μια περιπτωση ειναι λαθος χειριμος.η δευτερη περιπτωση μπορει να ειναι καποιο λαθος στην ηλεκτρικη εγκατασταση? και τριτη περιπτωση μπορει το οργανο να ειναι κακης ποιοτητας με μικρη ευαισθησια?? ευχαριστω.

μπορει καποιος να εξηγησει τον λογο που καποιοι απο εμας εχουμε μηδενικες μετρησεις? η μια περιπτωση ειναι λαθος χειριμος.η δευτερη περιπτωση μπορει να ειναι καποιο λαθος στην ηλεκτρικη εγκατασταση? και τριτη περιπτωση μπορει το οργανο να ειναι κακης ποιοτητας με μικρη ευαισθησια?? ευχαριστω.
Οταν έχεις μηδενικές μετρήσεις σημαίνει ότι όλα είναι σωστά. Αν δεν είχες μηδενικές τότε θα 'επρεπε ν' ανυσυχείς.

Οταν έχεις μηδενικές μετρήσεις σημαίνει ότι όλα είναι σωστά. Αν δεν είχες μηδενικές τότε θα 'επρεπε ν' ανυσυχείς.
Aν τοτε ομως ειναι ετσι σημαινει οτι δεν μπορω να βρω τη σωστη πολικοτητα. Εκτος βεβαια αν στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν εχει σημασια.
Παντως μετα απο μικρη ερευνα στο διαδυκτιο δεν αναφερεται κατι τετοιο...:damnyou:
Εχω μπερδευτει λιγακι...

Aν τοτε ομως ειναι ετσι σημαινει οτι δεν μπορω να βρω τη σωστη πολικοτητα. Εκτος βεβαια αν στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν εχει σημασια.
Παντως μετα απο μικρη ερευνα στο διαδυκτιο δεν αναφερεται κατι τετοιο...:damnyou:
Εχω μπερδευτει λιγακι...
Δεν υπάρχει σωστή και λάθος πολικότητα στη σύνδεση μιας συσκευής στο δίκτυο των 220 V. Αυτό που γράφουν κάποιοι ότι παίζει ρόλο και 'ακουν' τη διαφορά μπορεί να συμβαίνει αλλα οφείλεται σε άλλους λόγους και απλά η αντιστροφή ή όχι του φις τροφοδοσίας είναι η αφορμή και όχι η αιτία της οποισδήποτε μεταβολής που 'ακουν'. Αν μετρούσες διαφορά δυναμικού μεταξύ ουδετέρου και γείωσης τότε θα είχες πρόβλημα στο δίκτυο σου και θα έπρεπε να το ψάξεις. Για διαφορές της τάξης του ενός ως τρία volt δεν υπάρχει θέμα. Σε προηγούμενο post δικο μου είχα ζητήσει να μου εξηγήσει κάποιος ΤΕΧΝΙΚΑ πως παίζει ρόλο η πολικότητα του δικτυου στην ποιότητα του ήχου. ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.

Δεν υπάρχει σωστή και λάθος πολικότητα στη σύνδεση μιας συσκευής στο δίκτυο των 220 V. Αυτό που γράφουν κάποιοι ότι παίζει ρόλο και 'ακουν' τη διαφορά μπορεί να συμβαίνει αλλα οφείλεται σε άλλους λόγους και απλά η αντιστροφή ή όχι του φις τροφοδοσίας είναι η αφορμή και όχι η αιτία της οποισδήποτε μεταβολής που 'ακουν'. Αν μετρούσες διαφορά δυναμικού μεταξύ ουδετέρου και γείωσης τότε θα είχες πρόβλημα στο δίκτυο σου και θα έπρεπε να το ψάξεις. Για διαφορές της τάξης του ενός ως τρία volt δεν υπάρχει θέμα. Σε προηγούμενο post δικο μου είχα ζητήσει να μου εξηγήσει κάποιος ΤΕΧΝΙΚΑ πως παίζει ρόλο η πολικότητα του δικτυου στην ποιότητα του ήχου. ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.
Παντως υπαρχουν κατασκευαστες που βγαζουν μηχανηματα με ενδειξη αν τα εχουμε συνδεσει στη σωστη φαση. Αρα κατι οντως τρεχει μ'αυτο το θεμα και θα το ψαξω οσο μπορω κι οπως μπορω... Ευχαριστω παντως....

Παντως υπαρχουν κατασκευαστες που βγαζουν μηχανηματα με ενδειξη αν τα εχουμε συνδεσει στη σωστη φαση. Αρα κατι οντως τρεχει μ'αυτο το θεμα και θα το ψαξω οσο μπορω κι οπως μπορω... Ευχαριστω παντως....
Ξέρεις κάποιο όνομα κατασκευαστή που το κάνει αυτό η έστω αν έχεις τη φωτογραφία κάποιας συσκευής με τέτοια ένδειξη έτσι ώστε να το ψάξω και εγώ;

Δεν θυμαμαι δυστυχως... Ηταν σε καποια παλια τεστ ενισχυτικων που ειχα διαβασει στον ΗΧΟ...

Ξέρεις κάποιο όνομα κατασκευαστή που το κάνει αυτό η έστω αν έχεις τη φωτογραφία κάποιας συσκευής με τέτοια ένδειξη έτσι ώστε να το ψάξω και εγώ;
πολλά luxman πχ l505u
εγω εχω αυτο , το εχω ξαναγραψει
http://www.tsnversand.de/zubehoer-c...ous/oehlbach-17017-phaser-phasendetektor.html

luxman, π.χ. http://www.allegrosound.com/Luxman_C-7.pdf

Ετσι που ακριβιναν οι βενζινες και τα διοδια πιο καλα μου φαινεται να το παρω απο Γερμανια. Το ιδιο θα μου ερθει.:flipout:

Kαι τα δικά μου τα καμάρια έχουν ένδειξη σωστής πολικότητας:
http://www.onahighernote.com/luxman/?c=4&id=28

.....Σε προηγούμενο post δικο μου είχα ζητήσει να μου εξηγήσει κάποιος ΤΕΧΝΙΚΑ πως παίζει ρόλο η πολικότητα του δικτυου στην ποιότητα του ήχου. ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.

Να έχεις υπομονή και να μην γράφεις με κεφαλαία....

Απο την στιγμη που ο κατασκευαστης βαζει ασφαλεια μεσα στο μηχανημα,αυτονοητο ειναι που θελει ο κατασκευαστης να ειναι η φαση.Περαν τουτου οτι θελει ο καθενας κανει.Πες μας ενα λογο γιατι η φαση να μην ειναι στην ασφαλεια του μηχανηματος,η ενα λογο γιατι να υπαρχουν 230 βολτ μεσα στο μηχανημα ακομα κι οταν για καποιο λογο καει η ασφαλεια του.Τωρα,αν η εγκατασταση στο σπιτι μας δεν εχει παντου την φαση δεξια η αριστερα,στο χερι μας ειναι να φερουμε εναν αξιοπιστο ηλεκτρολογο να τα φτιαξει ολα σωστα.Οντως παμε για "μεσανατολικο"...................

Kαι τα δικά μου τα καμάρια έχουν ένδειξη σωστής πολικότητας:
http://www.onahighernote.com/luxman/?c=4&id=28
Κωστα,ολα τα μηχανηματα που δεχονται IEC socket στην εισοδο ρευματος τους,αυτοματα μας δειχνουν ποια ειναι η θεση της φασης.Το γραφει και μεσα το IEC ποια ειναι η φαση.Μενει να ειμαστε σιγουροι ποια ειναι η φαση και στην εγκατασταση μας.

Last edited:
Απάντηση: ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

ο δικος μου ο πολυκαναλος της YAMAHA,εχει διπολικο φις και σημειωνει που πρεπει να ειναι η φαση.

Ρε παιδιά, ακόμη και ένα απλό καλώδιο για υπολογιστή να πάρεις γράφει στο IEC του που πρέπει να είναι η φάση...

Ρε παιδιά, ακόμη και ένα απλό καλώδιο για υπολογιστή να πάρεις γράφει στο IEC του που πρέπει να είναι η φάση...
Eννοεις οτι το γραφρι πανω στο φις; Και αν ναι με τι το συμβολιζει;